Rekonstrukcija stadiona u BiH

Ezelezel
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Ezelezel » 31 jul 2019, 18:05

Kladionice uzimsju milijarde svake godine da je drzava pametna oporezovat kladare i usmjerit taj novac na razvoj infrastrukture
Svake godine bi mogao se uradit jedan stadion
Realno evo bilino za 20 mil moze se mapravit i jug i sjever da ne pricam o ostalim stadionima

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 31 jul 2019, 18:39

Ezelezel je napisao/la:Kladionice uzimsju milijarde svake godine da je drzava pametna oporezovat kladare i usmjerit taj novac na razvoj infrastrukture
Svake godine bi mogao se uradit jedan stadion
Realno evo bilino za 20 mil moze se mapravit i jug i sjever da ne pricam o ostalim stadionima
20! Ali covjek kaze maloprije da se Kosevo moze napucat na cat4 sa 5miliona KM. :shock:

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 01 avg 2019, 15:45

Morate jednom skontati da cat4 ne zahtijeva da stadion bude lijep, natkriven (osim novinara i loze) i slicno. Potrebno je da sredis ona skaldista na istoku da budu press sale i sta se vec zahtijeva. Sa malo mozga moze biti cat 4. Ali i Maksimir je pa ga je opet bolje srusiti i napraviti novi. I Kosevo bi bilo u slicnoj situaciji cak i sa famoznom kategorijom 4.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 07 avg 2019, 05:11

Ja mislim da bi najbolje bilo da se Bilino Polje pokrene na rekonstrukciju, trenutni kapacitet stadiona je 15,600 i da se digne na 20,000 - 25,000 sljedeci mjesta.

Fino obnoviti juznu i sjevernu tribinu, ja mislim da uloze oko 3-5 million maraka da bi stadion blisto.

masinovodja
Kontakt:

Post Postao/la masinovodja » 07 avg 2019, 13:36

rishovski je napisao/la:
Hantraga je napisao/la:Vala je budalaština da se ne osposobi Koševo za velike utakmice. I vrlo brzo bi se isplatilo to. Konkretno, evo samo da gledmao meč kontra Italije. Na Bilinom će u prodaji biti 10.000 karata obzirom na sponzore i ostala sranja. Uz standardne cijene, nema šanse da će zarada od ulaznica ići na više od 300.000KM.

S druge strane, na Koševu se može štampati komotno 30.000 ulaznica( otprilike 7.000 istok, 5.000 sjever, 4.000 jug, 14.000 zapad obzirom da tu otpadaju ova mjesta za sponzore, novinari, pa i Italijani u ćošak). Neka stave jeftinije cijene u odnosu na Zenicu, jer je kapacitet veći, a i da bi planulo sve, recimo 10-20-30. To je dupla zarada u odnosu na Bilino Polje.

Kroz tri ovakve utakmice, otplatili bi recimo novi travnjak.
Sve velike utakmice u Sarajevu smo redovno zavrsavali neslavno... Tako da nema potrebe da se igra tamo... Sarajlije su nezainteresovane za reprezentaciju,to su dokazali x puta,da nema raje van Sarajeva i van BiH,bila bi ti posjeta ko Zeljo i Sarajevo 10 do maksimum 15k...
Da ti baba Vanga nije šta u rodu?

Kolko puta smo dobili Portugal u Zenici? Daj bolan kani se babskih priča.

A za ovo da nisu sarajlije zainteresovane... to si u pravu, nisu zainteresovane za ž reprezentacije i da gledaju šund i kič, ono čega u Zenici ne fali.
Kad dodje danska u baražu, itekako se napuni koševo.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 07 avg 2019, 13:41

masinovodja je napisao/la: Da ti baba Vanga nije šta u rodu?

Kolko puta smo dobili Portugal u Zenici? Daj bolan kani se babskih priča.

A za ovo da nisu sarajlije zainteresovane... to si u pravu, nisu zainteresovane za ž reprezentacije i da gledaju šund i kič, ono čega u Zenici ne fali.
Kad dodje danska u baražu, itekako se napuni koševo.
11.10.2002

Sarajevo.

Referee: De Santis (Italy).

Spectators: 5.000
:shh: :shh: :shh: :shh: :wave: :wave: :wave:
Bosnia and Herzegovina: Tolja, Bosnjak, Konjic (70. Alihodzic), Hibic, Sabic (65. Krunic), Bajramovic, Papac (63. Miskovic), Salihamidzic, Mujcin (60. Hota), Music, Elvir Baljic (74. Huric).

Germany: Kahn (46. Lehmann), Rehmer (46. A. Friedrich), Ramelow, Wörns, Frings
Asamoah (46. Freier), Jeremies, Borowski (46. B. Schneider), Kehl, Klose (77. Zickler), Jancker.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

masinovodja
Kontakt:

Post Postao/la masinovodja » 07 avg 2019, 14:09

6 November 1996 Friendly Sarajevo, Bosnia and Herzegovina Italy 2 – 1 Victory over top 5 ranked team at the time (5th)[1] Attendance 40 000

20 August 1997 1998 FIFA World Cup qualification Sarajevo, Bosnia and Herzegovina Denmark 3 – 0 Victory over top 5 ranked team at the time (3rd)[2] Attendance: 36,500

2 June 2007 UEFA Euro 2008 qualifying Sarajevo, Bosnia and Herzegovina Turkey 3 – 2 Edin Džeko's debut senior cap and first international goal. Attendance: 20,000

:bih: :bih: :bih:

A ono za u zenici se pobjeđuje, a u Rajvosa gubi, umij se.. i ne vjeruj puno u magije, proročanstva sihre i slično. ;)

skoJaa
Kontakt:

Post Postao/la skoJaa » 07 avg 2019, 14:23

Eto kao da u Zenicu ne dolaze ljudi iz Sarajeva i ostalih gradova na utakmicu. Najmanje je tu ljudi iz Zenice.

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 07 avg 2019, 14:27

Ma gubilo se i pobjedjivalo se ba ,ali istina je da Sarajevu treba moderan stadion do maksimalno 20 000 mjesta. Kosevo je zastarjela rupa bez dna...
Grbavici fali jos 10 mil km da postane takav stadion.
Najbolje u drzavi je Bilino ali i njemu fali oko 10-tak miliona.
Genralno mi zaostajemo u infrastrukturi i za yebenim Kosovom.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 07 avg 2019, 15:01

Brcanskamalta je napisao/la:Ma gubilo se i pobjedjivalo se ba ,ali istina je da Sarajevu treba moderan stadion do maksimalno 20 000 mjesta. Kosevo je zastarjela rupa bez dna...

Kosevu samo treba detaljnja rekonstrukcija istocne tribine tj sve renovirati od ulaza u stadion do izlaza haha,iznuta i izvana,svlacionice i sve ostale prostorije premjestiti na istok i tako ga natkrit,a ostatak stadiona samo nekad zamijeniti stolice sredit ulaze i wc-e za navijace i kud ces sta bolje.
Naravno teren je obavezan

masinovodja
Kontakt:

Post Postao/la masinovodja » 07 avg 2019, 15:12

svlačionice su svakako na istoku.

Kao što neko napisa gore, jedno je da bude lijep, drugo je da zadovolji kategoriju.
Mi kao država bi morali imat bar dva stadiona CAT4, bezobzira na to koliko su lijepa/ružna itd.

Savez bi morao kroz PL svake godine podizat standarde i "tjerat" klubove da investiraju u infrastukturu, naravno po pravednom kriteriju pomažući. To su dugoročna riješenja.

Dubioza je da se sjetimo kategorija tek kada nekom klubu treba u europskim takmičenjima, nemamo mentalite da sami sebi podižemo kvalitete.
Meni je bolesno da brojače sami ne postavljamo, nego čekamo da nam to neko nametne. To je ono što nas je8e, ta pasivnost. Da nas ne natjeraju još bi na livadama igrali, sa nekim improviziranim tribinama, bez želje i volje da naparvimo sami sebi bolje.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 07 avg 2019, 15:13

JaskoBiH je napisao/la:
Brcanskamalta je napisao/la:Ma gubilo se i pobjedjivalo se ba ,ali istina je da Sarajevu treba moderan stadion do maksimalno 20 000 mjesta. Kosevo je zastarjela rupa bez dna...

Kosevu samo treba detaljnja rekonstrukcija istocne tribine tj sve renovirati od ulaza u stadion do izlaza haha,iznuta i izvana,svlacionice i sve ostale prostorije premjestiti na istok i tako ga natkrit,a ostatak stadiona samo nekad zamijeniti stolice sredit ulaze i wc-e za navijace i kud ces sta bolje.
Naravno teren je obavezan
samo :mrgreen:

šta misliš koliko bi to koštalo? pazi, govorimo o stadionu u vlasništvu grada koji neda ni da se ćenife naprave kako treba da se barem ko čovjek popišati možeš kad ti prigusti

za koševo nema rješenja, barem ne u trenutnoj situaciji

Kristijan
Kontakt:

Post Postao/la Kristijan » 07 avg 2019, 15:26

SanaBosna je napisao/la:Ja mislim da bi najbolje bilo da se Bilino Polje pokrene na rekonstrukciju, trenutni kapacitet stadiona je 15,600 i da se digne na 20,000 - 25,000 sljedeci mjesta.

Fino obnoviti juznu i sjevernu tribinu, ja mislim da uloze oko 3-5 million maraka da bi stadion blisto.
Zbog? Kada je zadnji put bilo napunjeno do posljednje stolice? Kada se tražila karta više?

Najveća glupost kod nas je to pretjerivanje sa kapacitetom. Fazon daj što više nek grad bude što bitniji, a to što će skoro čitave godine zvrjati prazan koga briga.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 07 avg 2019, 15:27

Ma Sarajevu je najbolje da se presele na Otoku i kupe onaj stadion,po nekoj normalnoj cijeni i polako da grade... od Koševa su svi digli ruke... Ovako se samo brukamo iz godine u godinu,prvak države nam ne može igrati na najvecem stadion... jos koja godina nece moci nikako na Koševu igrat Europu...

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 07 avg 2019, 15:30

Ama Kosevo je rupa bez dna....
Ali eto staviti krov na istok, uraditi travnjak ko u Zenici i uraditi tih par stvari koje zahtjeva cat 4 .sigurno ne kosta vise od 10 mil maraka.....
Ali je smijesno da nas zasipaju bajkama o stadionima i rekonstrukcijama od sto miliona a ni 10 ne mogu obezbijediti.
Druga stvar kod nas stave prskalice ofarbaju dva zida i kazu ulozili pola miliona....ma yebem ti lopovluk i kriminal i sve.
Svugdje ima to na dunjaluku hajde 10 ili 15 milja mahnes dobro tebi lijepo navijacima svi sretni ali kod nas se krade bagerima yebem ti sunce a narod samo klima glavom.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 07 avg 2019, 15:35

Kristijan je napisao/la:
SanaBosna je napisao/la:Ja mislim da bi najbolje bilo da se Bilino Polje pokrene na rekonstrukciju, trenutni kapacitet stadiona je 15,600 i da se digne na 20,000 - 25,000 sljedeci mjesta.

Zbog? Kada je zadnji put bilo napunjeno do posljednje stolice? Kada se tražila karta više?

Najveća glupost kod nas je to pretjerivanje sa kapacitetom. Fazon daj što više nek grad bude što bitniji, a to što će skoro čitave godine zvrjati prazan koga briga.
Samo da je Čelik konstantan kao npr Sarajevo,da je uvijek u vrhu premijer lige i da igra Europu,tražila bi se karta više... Jer realno grad od 120.000 stanovnika i ostatak općine jos nekih 25-30000,moze napunit stadion od 20.000 i jos kad skontas da ima ljudi koji dolaze iz Kaknja,Žepča,Zavidovića,Viteza,Busovače,Maglaja itd... Kiša je upropastila posjetu protiv Sarajeva,da su sve tribine pokrivene bilo bi više ljudi,nije niko budala da kisne i jos plati... Čeliku samo trebaju rezultati i publike će biti,to je 100% tako i zato grad i razmislja ponovo o rekonstrukciji i to će se i desiti,pogotovo ako klub krene u neke bolje dane s ovim turcima...

Kristijan
Kontakt:

Post Postao/la Kristijan » 07 avg 2019, 15:51

Ma sve su to priče koje se svode šta bi bilo kad bi bilo... Suština je da već par godina stadion u Zenici nije uspjela ni reprezentacija potpuno napuniti. O klubu da i ne govorimo. Iako je Čelik jedan od rijektih koji ima publiku.

Idealni stadioni za sve klubove u Bih su 8k do 12k ljudi... Sve preko je bespotrebno.

masinovodja
Kontakt:

Post Postao/la masinovodja » 07 avg 2019, 16:00

rishovski je napisao/la:
Kristijan je napisao/la:

Samo da je Čelik konstantan kao npr Sarajevo,da je uvijek u vrhu premijer lige i da igra Europu,tražila bi se karta više... Jer realno grad od 120.000 stanovnika i ostatak općine jos nekih 25-30000,moze napunit stadion od 20.000 i jos kad skontas da ima ljudi koji dolaze iz Kaknja,Žepča,Zavidovića,Viteza,Busovače,Maglaja itd... Kiša je upropastila posjetu protiv Sarajeva,da su sve tribine pokrivene bilo bi više ljudi,nije niko budala da kisne i jos plati... Čeliku samo trebaju rezultati i publike će biti,to je 100% tako i zato grad i razmislja ponovo o rekonstrukciji i to će se i desiti,pogotovo ako klub krene u neke bolje dane s ovim turcima...
kolko je tebi godina?

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 07 avg 2019, 16:20

Mi nismo Engleska ni Spanija niti nas ima desetine miliona da se grade ogromni stadioni.
Treba graditi racionalno.Kvalitetno a ne betonske gromade.
Cak ni repka ne treba veci stadion od 20 000.....
Mjera za klubove sve do jednog je 10-12 hiljada....nema potrebe za vecim. Liga ko ku rac uspjesi u evropi nikakvi.
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 avg 2019, 17:20

Kristijan je napisao/la:Ma sve su to priče koje se svode šta bi bilo kad bi bilo... Suština je da već par godina stadion u Zenici nije uspjela ni reprezentacija potpuno napuniti. O klubu da i ne govorimo. Iako je Čelik jedan od rijektih koji ima publiku.

Idealni stadioni za sve klubove u Bih su 8k do 12k ljudi... Sve preko je bespotrebno.
Doduše karte za repku su skupe većini.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.