FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Wandelanoite
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Wandelanoite » 11 avg 2019, 17:21

Rakitić je dvije klase ispod Vidala, a Arthur je trenutno bolji igrac. Rakitić ne moze igrati ni u jednom ozbiljnom timu.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 11 avg 2019, 17:23

Arthur j Barcelonin drugi najbolji veznjak.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 11 avg 2019, 17:24

A Alena treći
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 11 avg 2019, 17:25

Wandelanoite je napisao/la:Rakitić je dvije klase ispod Vidala, a Arthur je trenutno bolji igrac. Rakitić ne moze igrati ni u jednom ozbiljnom timu.
Covjek pise ko da je i dalje 2015 godina ybt, ne vjerujem sta citam :lol:
27.10.2020

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 11 avg 2019, 17:28

leorey je napisao/la:
Wandelanoite je napisao/la:Rakitić je dvije klase ispod Vidala, a Arthur je trenutno bolji igrac. Rakitić ne moze igrati ni u jednom ozbiljnom timu.
Covjek pise ko da je i dalje 2015 godina ybt, ne vjerujem sta citam :lol:
Ma debil sta očekivat od Hrvata zatucanog.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 11 avg 2019, 17:37

Rakitic nije los igrac, ali on nema vise sta raditi u Barceloni, niti u bilo kojem vrhunskom klubu.
Povratak u Sevilju ili slicnu ekipu, najbolja mu je opcija.
Ako ga stvarno Inter zeli, treba pjeske krenuti za Milano, ali nema sanse da ce oni ili bilo ko dati za njega 50 miliona.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 11 avg 2019, 18:02

Ko je sinoć gledao utakmicu jasno mu je potpuno da su Rakitić i Busquets bivši igrači FC Barcelona....samo im još to niko nije javio :lol:

Barsa je već sinoć izgledala odlično, povratkom Mesija biće fenomenalno a još eventualnim dolaskom Neymara mogla bi izgledatii perverzno dobro iako i dalje ima par problema u defanzivi ali otom potom...Prvi put nakon 4-5 godina mogu reći da mislim da ću uživati u utakmicama Barse, ubedjen sam u to ;)

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 11 avg 2019, 18:07

Što se tiče Grizmana ne budite smešni....naravno da Grizman neće biti 9-ka, može da bira hoće li polu-desno ili polu-levo u napadu jer mu obe pozicije odgovaraju iako ga očekujem na desnoj strani došao ili ne došao Neymar...

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 11 avg 2019, 18:19

Jedino za šta mi je malo krivo je što će se i ovaj polu-trener Valverde okititi oreolom "velikog stručnjaka". Dugo, dugo pamtim Barsine timove i mislim da u istoriji (papirološki) nije imala kvalitetniji spisak igrača u svom pogonu, daleko bolji i od Pepovog npr.....sa ovoliko klasnih igrača ni baba kurana ne bi imala opravdanje za rezultatski neuspeh tako da mislim da će se i Valverde ni kriv ni dužan naći na "slatkim mukama" ove sezone... ;)

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 11 avg 2019, 18:36

Na čemu baziram svoj optimizam? Pa odavno a možda i po prvi put Barsa gotovo i da nema mesto u timu za koje se ne bore makar 2 igrača...i to potpuno ravnopravno. Pogledajte Suareza? do pre mesec dana izgledao je kao zapušteni čikica sa trbušinom, a danas se stesao svestan da će morati da oznoji dupe za mesto u timu. Prvi put deluje da će i Mesi moći da odmori s vremena na vreme a da se ne desi drastičan "kolaps" u igri, ove pripreme su to jasno pokazale. Svako će morati (ma kako se zvao) da se potrudi za opstanak na sceni...

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 11 avg 2019, 18:38

Ma vidjelo se sinoć trka i zalaganje, šta ti je kad imaš mlade igrače, koji su fizički spremni, a imaju i volju i želju. Pa Napoli baš sve neke niske igrače ima, brzance klasične, a naši su ih pritiskali presingom i uzimali im lopte. Oba od dua Biskvit-Raketa ne smiju igrati u isto vrijeme, to je bar više svima jasno. Sinoć gledam onog Alenu, pa više je pasova naprijed u prostor napravio nego ova 2 ukupno prošle sezone. Frenkie već sad može zamjeniti Biskvita kompletno, koliko momak pametno igra, a još ovoliko mlad, strašno. Ima ovdje igrača itekako za budućnost, samo da ovaj trener to konačno prepozna, i prestane sa onim veznim redom.
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 11 avg 2019, 18:40

parangal je napisao/la:Na čemu baziram svoj optimizam? Pa odavno a možda i po prvi put Barsa gotovo i da nema mesto u timu za koje se ne bore makar 2 igrača...i to potpuno ravnopravno. Pogledajte Suareza? do pre mesec dana izgledao je kao zapušteni čikica sa trbušinom, a danas se stesao svestan da će morati da oznoji dupe za mesto u timu. Prvi put deluje da će i Mesi moći da odmori s vremena na vreme a da se ne desi drastičan "kolaps" u igri, ove pripreme su to jasno pokazale. Svako će morati (ma kako se zvao) da se potrudi za opstanak na sceni...
Da, Suarez izgleda bolje nego kad je tek došao. Ja ne pamtim da je fizički spremnije izgledao od dolaska u Barsu. Znači dovođenje Griezmana je već imalo učinak u tom segmentu. :kafa:
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 11 avg 2019, 18:41

"Opta" ističe podatak da je Frenkie de Jong na sinoćnjoj utakmici protiv Napolija imao 72 tačna dodavanja, više nego ijedan drugi fudbaler Blaugrane koji je nastupio na ovom meču. Osim toga, mladi Holanđanin je 8 puta vraćao loptu u Barçin posjed, u čemu je također bio najbolji od svih igrača na terenu.
:clap:

Mes Que Un Club!

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 11 avg 2019, 18:56

Tesnjak1991 je napisao/la:"Opta" ističe podatak da je Frenkie de Jong na sinoćnjoj utakmici protiv Napolija imao 72 tačna dodavanja, više nego ijedan drugi fudbaler Blaugrane koji je nastupio na ovom meču. Osim toga, mladi Holanđanin je 8 puta vraćao loptu u Barçin posjed, u čemu je također bio najbolji od svih igrača na terenu.

:clap:
De Jong je "zver" od igrača, ima sve....od pluća, tehnike i naravno mozga za igru...Jedino što jedva čekam da vidim kako će sve to funkcionisati sa Mesijem u timu....ako to bude ferceralo kako valja biće extra jer da se ne lažemo sve na terenu izgleda drugačije sa i bez Mesija ;) ....U svakom slučaju De Jong i Artur su zalog za budućnost ako ne budu već od ove sezone najbolji vezni par od sledeće će svakako jer će se tad mnoge stvari raščistiti. Ja i dalje nemam sumnju da će strikan pogurati da se Busquets na guzove nekako zadrži u timu mada očekujem da već posle par utakmica bude Xavi iz 2015 tj. ulazi po malo pred kraj i definitivno završi karijeru u Barsi na kraju sezone odlaskom u Kinu materinu...bar se nadam tome :lol:

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 11 avg 2019, 19:16

Lillard je napisao/la:Lik ima 30 godina, pričate ko da ima 40

E al sad Vidal i Arthur bolji igrači, toliko o nogometu znate.
Dovoljno se prisjetiti tvog posta gdje kažeš da su Halilović i Sane u pet deka, a sve zbog toga što Alen igra(o) za Hrvatsku. Znači tebi je Raketa top igrač jer je Hrvat. Slično naši pišu za Džeka i Pjanića ;)
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 11 avg 2019, 19:18

Ali evo ja priznajem, Rakitic je igracina za Dele Alija hahaha
27.10.2020

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 11 avg 2019, 19:30

Ja sam potpuno lišen bilo kakvih simpatija i prema Rakitiću i prema Busquetsu pa smatram da o obojci mogu dati realan sud...Da moram birati izmedju njih dvojce danas koga bih zadržao ne bih se dvoumio da to bude Rakitić jer on u ovom (planiranom) načinu igre i može s vremena na vreme dati neki doprinos na terenu, Busquets ne može ama baš baš ništa više pružiti...
Uostalom da ne ulazim u cifre ali je činjenica da za Rakitića i postoji neko interesovanje klubova koji bi ga želeli u svojoj ekipi....Busquetsa ne želi niko, on je jednodimenzionalni igrač samo jednog sistema igre i potpuno neupotrebljiv kao individualac. Zato da ponovim NIKAD u njegovoj celokupnoj karijeri do danas nijedan klub nije izrazio želju za njegovim dovodjenjem, niti bi izdvojio pišljivog eura za njega...I to je pokazatelj razlike izmedju njih dvojce znači Rakitić je svakako u prednosti iako što se mene tiče obojca mogu na kapiju...

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 11 avg 2019, 19:42

Mokes je napisao/la:
Lillard je napisao/la:Lik ima 30 godina, pričate ko da ima 40

E al sad Vidal i Arthur bolji igrači, toliko o nogometu znate.
Dovoljno se prisjetiti tvog posta gdje kažeš da su Halilović i Sane u pet deka, a sve zbog toga što Alen igra(o) za Hrvatsku. Znači tebi je Raketa top igrač jer je Hrvat. Slično naši pišu za Džeka i Pjanića ;)
Rakitić nije što je bio, ali mjesta u ovoj Barceloni ima i nema dileme da je medju 3 najbolja veznjaka u ekipi.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 11 avg 2019, 23:49

jasmin10 je napisao/la:
Mokes je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:Barcelona gubi ligu prvaka zbog ocajne sredine terena. Dok su god u sredini dizelasi, isto ce se desavat.
Da Messi više trči, rutinsko bi se uzela CL. Ali ne možeš ti diktatora natjerati. :puke: :puke:
Messi ispade problem neki.
Ronaldo beskorisniji s loptom i bez lopte od Messija pa uze Real 3 za redom.
Onaj ko ne vidi da je problem u veznom redu, nema pojma o fudbalu.
Jest jaro, samo sto je ronaldo pametnije neke stvari prokontao od mesija, ocigledno je kako su obojica izgubili brzinu, prodornost, presing, ne vracaju se nazad i ne pomazu odbrani ko prije

Ronaldo je to skonto i promijenio ulogu svoju, umjesto prodornog krila i nekog ko se vracao nazad po loptu i pokusavao probijati, gdje se trosi najvise snage, pretvorio se u klasicnog golgetera i spica, produzio sebi karijeru, nije opterecavao svoj vezni red i ekipu i dosle su mu statistike i titule

Mesi za, razliku od njega mesli da moze ko prije i to je najveci problem, misli da moze a ne moze jer nema nekadasnju brzinu i fizicku spremu da zaganjuje, da proguli naprijed, da se dosta krece i otkriva itd, i nasem vezznom redu i igri uopste to postaje problem, tako se postavi da mora ici svaki napad od njega, vidis ono iz aviona da ceka utrcavanje albe da mu posalje pas, vidis da ne moze proguliti jer se brzo zadise, il se odbije od prvog igraca, a ostatak veznog reda ne moze a da njemu ne daje loptu i da se u njega uzda

Vidjeli smo protiv napolija i prosle sezone u onom periodu kad je mesi bio povrijedjen koliko se brze igralo i jaci presing bio i imali smo sve i pobjede kad ga nije bilo, ostali kao da se oslobode pritiska i grca i proigraju, on kad se vrati i pocne igrati u sredinu odjednom svi mlohavi postanu

Jedino pravo rjesenje je da ide u spic umjesto suareza, pogotovo sad kad ima grizmana da mu bude pomocnik, i kad je sjajni de jong tu, zrtvovanjem suareza i rakitica i guranjem mesija u spic prodisala bi ekipa, al tu je problem mesi opet jer zeli da mu jaran suarez igra cak i pocijenu da on sam individualno losije izgleda i ekipa da trpi

Ako se to ne desi, grizman ko neko krilo i demba ce propasti, coutinjo ce biti jos gori ako ostane, a de jong ce se brzo utopiti u sivilo ako bude samo morao dodavati mesiju pa da ovaj vidi sta ce uradi, brzina i presing moraju biti ko protiv napolija i jos vise, a toga nema ako je hodajuci mesi u sredini, al ako to imas a imas u spicu mesija umjesto suareza koji ne masa ko ovaj i koji jos ima zavrsni pas i dribling, onda je to vec pravi balans i mocna ekipa, pogotovo sad kad ima vise kvalitetnih igraca i kad ima ko i bez mesija nesto iskreirati i donijeti mu loptu do sesnaesterca
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 11 avg 2019, 23:54

® GONGASHI POWERHOUSE ®

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.