Sto se samog toka utakmice tice, mozete me prozvati ludim, ali nekako imam utisak da je sudija uprskao stvar svojim kriterijima za kartoniranje jer je u prvih 25 minuta podijelio 3 zuta kartona od cega po jedan Zvonicu u Velezu i Bekicu u Slobodi, mozda i najiskusnijim igracima na terenu. Ocigledno je bilo nakon toga da su i igraci oba tima postali mnogo oprezniji i poceli igrati kao po jajima da ne fasuju karton zbog cudnih kriterija uvijek cudnog suca Kaljanca (sjetite se samo utakmice protiv zrinjskog i njegovih kriterija, pa onog sudijskog vremena koje je sam od sebe ukrao). Karton koji je Dario dobio u 50 i nekoj minuti je smijesan, cak se i on cudio, ali niko nije smio da prigovori. Zaboga, Dudic je dobio karton jer se iznervirao i napravio prekrsaj nad flasom od 0.5 litara (ovako pise u sluzbenom zapisniku sa utakmice
Manev kao da je imao tremu zbog prve utakmice, ali i kao takav je odlicno odigrao, a nakon onog promasaja Bekica u prvom poluvremenu (slicno kao i Cosicev promasaj) sam znao da Sloboda nece postici pogodak osim ako ne bude neki penal dosudjen. Odbrana s Manevom je bas mnogo bolje djelovala nego ranije. Ustvari, Bobic je djelovao nesigurno sinoc, posebno kod one precke Bekica iz slobodnjaka pred kraj.
Ima li nekih informacija za Brandaa i njegovu povredu? Nije valjda zadnja loza stradala?
Sve pohvale za Red Army koji su u velikom broju dosli u Tuzlu