FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Sad i to smeta sto sam pitao za povrede igraca koji su se bili oporavili pa opet...
Ne mogu ja brate potpisati ugovor, a da u njemu nema klauzule da mi moraju sve isplatiti. Sta cu volim Sarajevo...
-
Historicar
- Kontakt:
Za Rahmanovića nakon Celtica rekoše da će pauzirati dvije sedmice, evo skoro četiri sedmice od Celtica, apsolutno nikakve informacije o njegovom povratku na teren16022019 je napisao/la:Ovako puno povreda se moze pripisati tome koliko su igraci spremni... Meni samo nije jasno sta se desilo Hodzicu najave ga za Celik odjednom ga nema medju 18 opet povreda i sute o tome... Isto tako Ahmet evo povrijedio se niko ne zna kakva je povreda u pitanju
Treba o stadionu, da je kakva natkrivena, da zagrmi opet i kad sam patio ko u zenici. Kakva spica, al pokvatise topovskim i bakljama.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić
LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić
Pa dobro je sto su baklje bacali, bar smo Oremusa vidjeli na terenu.
Ne mogu ja brate potpisati ugovor, a da u njemu nema klauzule da mi moraju sve isplatiti. Sta cu volim Sarajevo...
momci su spremni, vidjelo se još sa Celticom da smo dobri na tom polju, gro igrača radio po planu, Letić takođe u dobroj spremi došao, Gavrić i Oremuš zapušteni, Guzina isto se vidi da nije prošao ozbiljnije pripreme(ali je mlad), to ne vidim kao problem, za Rahmana jedino ne znamo ni šta ni kako ni da li je uopšte ozlijeđen(jer jbg po našima je i Šofranac stalno ozlijeđen bio a čovjek sve igra u CG), šteta je što smo ovako jakog protivnika imali odmah u startu(celtic) pa su momci baš ginuli i da igraju i cijeli meč, i najžaljivije što se kockalo sa Ahmetom odmah u prvoj tekmi, recimo sad je mogao biti full spreman...obnavljaju momci povrede jer ih se forsira u ekipu, tu doktori se moraju umješat, jest da je zadnja igračeva al ne bi smjeli dopustit da trener koristi takve situacije gdje ima igrače koji bi pod inekcijama igrali i onda fasuju ponovnu povredu...i to sveukupno traje još duže....16022019 je napisao/la:Ovako puno povreda se moze pripisati tome koliko su igraci spremni... Meni samo nije jasno sta se desilo Hodzicu najave ga za Celik odjednom ga nema medju 18 opet povreda i sute o tome... Isto tako Ahmet evo povrijedio se niko ne zna kakva je povreda u pitanju
tim glupiranjem i postavljanjem igrača na pozicije gdje smo tanki a koje im nisu prirodne slabe se više segmenata, pa tako dobijemo ono kao meč sa slobodom, zbog previše micanja ne radi ništa kako treba...ni obrana,ni sredina, a ni napad....ostaviti napad u staroj garnituri(Hebib-Tatar-Krste-Handže) a u sredinu staviti šta imaš(Gavrić60m/Đokanović-Mustafić) pa tako i odbranu ne opterećivat likom koji NEMA defanzivne sposobnosti, daj nek rade ono što znaju(Šabanović-Šerbečić-Lazić-Letić) i ne rotirati ih previše, nek počne 5 sljedećih tekmi ta četvorka(+Vladan) nazad, valjat će nam to zbog sigurnosti jer i tu smo promjenili komplet liniju osim Lazića i Vladana....zlata će nam pauze repke biti vrijedne....
idalje fali destruktivac i stoper
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Slazem se sa tobom u vecini stvari... Meni je protiv Bate-a bilo logicnije da je Krste igrao iza napadaca a Gavric iza njega kao protiv Celika gdje je bio odlican ... Sreca nasa je samo sto Lazic nije dobio drugi zuti onda bi tek problem bio za revans.
-
nukleusmember
- Kontakt:
ja šta sam raje ispratio sa ovog foruma memoare mogu napisati
VVVBK
VVVBK
Kakav gavric, igrac manje cak i protiv slobode bio. Nemre trcati.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
Šta je tu je!
-
belosevic28
- Kontakt:
Ako babo tako kaze, ko smo mi da vjerujemo svojim ocimaKamuflazn je napisao/la:Kakav gavric, igrac manje cak i protiv slobode bio. Nemre trcati.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
Gavrić je najbliži onom pleyu što ga tražimo već par sezona, dodatno je i visok i mogao bi ako poradi na tome(građenju i fizici) se eventualno i koristiti kao alternativa Ahmetu i Guzini kao napadač/targetmen, jer odlično drži loptu pod pritiskom i vrhunske lopte djeli/razigrava...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- ElCartel11
- Kontakt:
Tebi samo da su visokiDenchi je napisao/la:Gavrić je najbliži onom pleyu što ga tražimo već par sezona, dodatno je i visok i mogao bi ako poradi na tome(građenju i fizici) se eventualno i koristiti kao alternativa Ahmetu i Guzini kao napadač/targetmen, jer odlično drži loptu pod pritiskom i vrhunske lopte djeli/razigrava...
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
-
Pitaristok
- Kontakt:
Zasto vezete kondiciju il pripreme sa povredama ovih igraca
Hoćemo sliku Oremuša kako šepa i izbacuje baklju sa terena!! Ovi što odu s teme i nikad više neće post napisati, obično se vrate nakon dan-dva.
Tu je naš brat Rule opet..
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
to je dobra dodatna predispozicija da ostvariš prednost ako imaš klikera, posebno na prekidima, imamo ekipu jako visoku u prosjeku a učinak nam je ko evnuha u bordelu otprilike, možda malo gori....ElCartel11 je napisao/la:Tebi samo da su visokiDenchi je napisao/la:Gavrić je najbliži onom pleyu što ga tražimo već par sezona, dodatno je i visok i mogao bi ako poradi na tome(građenju i fizici) se eventualno i koristiti kao alternativa Ahmetu i Guzini kao napadač/targetmen, jer odlično drži loptu pod pritiskom i vrhunske lopte djeli/razigrava...
bizarno je gledati jednog Ahmeta,Handžića, Rahmana, Gavrića, Stanoju, Mustafića, Lazića,Šerbečića kad stanu u 16erac i pola ih izađe bez dobijenog vazdušnog duela a kamoli gola....
recimo Haugesund je živio na 4 visoka igrača...i opasni bili na svakom korneru....a naših 7 u isto vrijeme uđe u 16 i zaustave ih 2 visoka stopera obično...
tuga brate
- ElCartel11
- Kontakt:
Visina je najveci plus u skok igri ali nije presudna, ima jos pozicioniranje, tajming skoka, sami skok (odriv od poda). 90% nasih igraca u PL kad skoce ne mozes jim ispod nogu staviti ni A4 list, koliko malo se odgurnu od zemlje. Dok se igraci po Evropi jako puno odgurnu od zemlje i tako taj iz Evrope igrac recimo sa 175cm visine djeluje puno opasnije u skok igri od nekog naseg 185cm visokog igraca.Denchi je napisao/la:
to je dobra dodatna predispozicija da ostvariš prednost ako imaš klikera, posebno na prekidima, imamo ekipu jako visoku u prosjeku a učinak nam je ko evnuha u bordelu otprilike, možda malo gori....
bizarno je gledati jednog Ahmeta,Handžića, Rahmana, Gavrića, Stanoju, Mustafića, Lazića,Šerbečića kad stanu u 16erac i pola ih izađe bez dobijenog vazdušnog duela a kamoli gola....
recimo Haugesund je živio na 4 visoka igrača...i opasni bili na svakom korneru....a naših 7 u isto vrijeme uđe u 16 i zaustave ih 2 visoka stopera obično...
tuga brate
Ali po ovim zadnjim nasim utakmicama cini mi se, da se i mi popravljamo u tom segmentu igre.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
Nagradno pitanje glasi. Na koju nogu je sepao Mirko Oremus dok je izbacivao baklju sa terena ?
jest odraz bitan ali ne toliko, gol je 2.44m dakle nekad je i pola metra uvis skočiti previše, zavisi od gužve ali puno više od rutine i tajminga i naravno "njuha" za gol...kojeg ipak jbg bar pola naše ekipe ima(Ahmet,Hare,Besim,Lazić,Rahman) a opet skromno...ne trenira se to i ne forsira koliko bi trebalo...a učinak se poboljšao nešto jer po prvi put umjesto 2 Mr.Beana na bokovima(Bekić i Hebib) imamo 2 beka koji oba znaju centrirat jako dobro...i kornere izvodi Milanović ili Gavrić...opet ljudi koji znaju....ElCartel11 je napisao/la: Visina je najveci plus u skok igri ali nije presudna, ima jos pozicioniranje, tajming skoka, sami skok (odriv od poda). 90% nasih igraca u PL kad skoce ne mozes jim ispod nogu staviti ni A4 list, koliko malo se odgurnu od zemlje. Dok se igraci po Evropi jako puno odgurnu od zemlje i tako taj iz Evrope igrac recimo sa 175cm visine djeluje puno opasnije u skok igri od nekog naseg 185cm visokog igraca.
Ali po ovim zadnjim nasim utakmicama cini mi se, da se i mi popravljamo u tom segmentu igre.
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Fizička spremnost je postala nauka, fakulteti, magisteriji i doktorati postoje o tome. Mislim da je neozbiljno reći šef stručnog štaba zna sve. Šef nečega može da se razumije u sve, ali ne može bolje znati od nekoga ko radi samo određenu oblast. Svakako da može da se ne slaže sa načinom rada, ali je loš potez kad se ne slažeš sa nečim što očigledno funkcioniše. I ne znam kakve veze ima kako se zovu kondicioni tih velikih klubova, ali sigurno da imaju čitav tim stručnjaka za fizičku spremnost.simidobar je napisao/la:
Veze nemam braca, mozda zato sto mu ime tako kaze "pomocni trener" ? On komotno moze ostat na svom mjestu 20 godina ako zeli i ako zadovoljava, nema drugih odgovornosti osim prema sefu strucnog staba.
Nije bespotrebno svi su oni dali odlican rezultat zajedno sa sefom...
Inace kazu "sastavio/skupio je odlican ss"
Kako se zove kondicioni u realu, barci, man utd, city...bilo ciji ?
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
Bilo bi zanimljivo osnovati neko digitalno 'forumasko groblje'nukleusmember je napisao/la:ja šta sam raje ispratio sa ovog foruma memoare mogu napisati![]()
VVVBK
Sve to stoji sto ti kazes al sef je sef, u svakoj firmi.. Na njemu je da to sve slozi, njemu je*u sve kad lose ide...SarajevoJeBordo je napisao/la:Fizička spremnost je postala nauka, fakulteti, magisteriji i doktorati postoje o tome. Mislim da je neozbiljno reći šef stručnog štaba zna sve. Šef nečega može da se razumije u sve, ali ne može bolje znati od nekoga ko radi samo određenu oblast. Svakako da može da se ne slaže sa načinom rada, ali je loš potez kad se ne slažeš sa nečim što očigledno funkcioniše. I ne znam kakve veze ima kako se zovu kondicioni tih velikih klubova, ali sigurno da imaju čitav tim stručnjaka za fizičku spremnost.simidobar je napisao/la:
Veze nemam braca, mozda zato sto mu ime tako kaze "pomocni trener" ? On komotno moze ostat na svom mjestu 20 godina ako zeli i ako zadovoljava, nema drugih odgovornosti osim prema sefu strucnog staba.
Nije bespotrebno svi su oni dali odlican rezultat zajedno sa sefom...
Inace kazu "sastavio/skupio je odlican ss"
Kako se zove kondicioni u realu, barci, man utd, city...bilo ciji ?
Da se razumijemo ja vjerujem u ono sto je Jeleskovic izjavio, ova nagadjanja da ga je Husref otjerao ne uzimam ozbiljno. Vise mi istine ima u onom da je trazio od njega da vise vremena provodi na treninzima..
Funkcionise i sad sve, covjek je rekao da ce pomagat, ne vidim razlog da jedan profesor, doktor laze javno..
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...
Trenutno korisnika/ca: Maestro^^, muhamedhulk i 10 gostiju.