FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

ReX
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la ReX » 15 avg 2019, 23:11

Todibo se ne smije nikako pustiti, on ce postati veliki stoper u buducnosti.
RAC1 pise da nude i Semeda i Todiboa i 90M uz Coutinha :urnebes:
:puke: :puke:
Zadnja izmjena: ReX, dana/u 15 avg 2019, 23:13, ukupno mijenjano 1 put.
@igrajlopte 🐦

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 15 avg 2019, 23:12

Ma ovi novinari blage veze nemaju. Do sad su dali milion verzija, pa valjda kontaju ubost ce nesto.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 15 avg 2019, 23:13

parangal je napisao/la:Ja sad nešto prevrćem u glavi ali ja ne znam da je Mesi bilo kad bio na Balkanu....ili grešim? Sećam se pre par godina da je trebao doći da igra u Split ali ih je ispalio i nije bio u timu. Za drugo ne znam...
I ja mislim da nije nikad, ni s barcom a ni s reprezentacijom argentine na nekoj prijateljskoj

Vidjecemo sad protiv bilbaoa na sta licimo, nema jos nejmara, nema ni mesija, a opet imas trio u napadu suarez, dembele, grizman, opet strasno po imenima sto govori koliko je ganci nepotreban

Vidjecemo sta konta valverde, dal ce i od ove trojice ziheras stari jednog ostaviti na klupi, ne bi me iznenadilo, najvjerovatnije ce s grizmanom i dembom ko krilima, protiv napolija grizman ko lijevo krilo vidi se da nije to to, mislim da je bolji kao desno krilo koje ulazi u sredinu jer je ljevak, mada je jasno da je njemu najdraza pozicija second strikera, i moze se i to uklopiti i ti bi najvise bolio vidjeti, al tesko je od valverdea ocekivati ovako nesto

.................. Stegen.............
Semedo.... Pike.... Umtiti... Alba
............ De jong... Buskec.....
.... Demba...... Grizman...... Coutinjo
....................... Suarez..........

Ili da coutinjo igra gdje je grizman, grizman lijevo a demba desno, volio bi te kombinacije vidjeti, mada prije ce raketa umjesto coutinja
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 15 avg 2019, 23:14

Ma nisu upuceni nikako u detalje, cak ni oni najpouzdaniji mediji, ali PSG i Barcelona su u stalnom kontaktu, a Neymar izgleda bas smireno, zanimljivo.

Vjerujem da ce sutra klupirat Coutinho, ta ekipa izgleda brutalno, a nema Messija i Neymara, strasno nesto.
27.10.2020

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 15 avg 2019, 23:20

Sutra je bitna pobjeda i da se na najbolji nacin udje u prvenstvo.
A ko ce igrati, ko biti na klup, manje bitno.
Ocekujem da ce se igrati 442, sa Robertom na desnoj stranu veznog reda.
Couthino nece poceti sigurno. Hem je los, hem se zadnji prikljucio pripremama, hem je na izlaznim vratima.
Sigurno nece rizikovati da se povrijedi bezveze, ako ga se zele rijesiti do kraja mjeseca.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 15 avg 2019, 23:41

Evander je napisao/la:Sutra je bitna pobjeda i da se na najbolji nacin udje u prvenstvo.
A ko ce igrati, ko biti na klup, manje bitno.
Ocekujem da ce se igrati 442, sa Robertom na desnoj stranu veznog reda.
Couthino nece poceti sigurno. Hem je los, hem se zadnji prikljucio pripremama, hem je na izlaznim vratima.
Sigurno nece rizikovati da se povrijedi bezveze, ako ga se zele rijesiti do kraja mjeseca.
Ne vjerujem da ziheras smije vise izvoditi svoje bljuvotine ziheraske, ostavili su ga, doveli i grizmana, demba je spreman, moguce da roberto igra u veznom redu al ko krilo vise nikada, bice to 433 sigurno i nije to rizicno jer nisu u paru mesi i suarez, grizman i demba ce se dosta vracati nazad i raditi presing

Coutinjo ne vjerujem ni ja da ce poceti, raketa il roberto hoce vjerovatno, bolje roberto nego raketa jer je brzi, a ako igras s trojicom u vezi a to su buskec, raketa i de jong, sve igraci na isti kalup
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 16 avg 2019, 00:27

Cou bi mogao igrati jer nema Messija.
Don't hate what you don't understand.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 16 avg 2019, 00:37

Evo sad Sport.es pise da PSG trazi Dembelea.
Sutra ce pisati da traze Ter Stegena :rol: :rol:

Joj al lupaju ovih dana :tokralju:

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 16 avg 2019, 01:21

Romariooo je napisao/la: I ja mislim da nije nikad, ni s barcom a ni s reprezentacijom argentine na nekoj prijateljskoj

Vidjecemo sad protiv bilbaoa na sta licimo, nema jos nejmara, nema ni mesija, a opet imas trio u napadu suarez, dembele, grizman, opet strasno po imenima sto govori koliko je ganci nepotreban

Vidjecemo sta konta valverde, dal ce i od ove trojice ziheras stari jednog ostaviti na klupi, ne bi me iznenadilo, najvjerovatnije ce s grizmanom i dembom ko krilima, protiv napolija grizman ko lijevo krilo vidi se da nije to to, mislim da je bolji kao desno krilo koje ulazi u sredinu jer je ljevak, mada je jasno da je njemu najdraza pozicija second strikera, i moze se i to uklopiti i ti bi najvise bolio vidjeti, al tesko je od valverdea ocekivati ovako nesto

.................. Stegen.............
Semedo.... Pike.... Umtiti... Alba
............ De jong... Buskec.....
.... Demba...... Grizman...... Coutinjo
....................... Suarez..........

Ili da coutinjo igra gdje je grizman, grizman lijevo a demba desno, volio bi te kombinacije vidjeti, mada prije ce raketa umjesto coutinja
Ne verujem da će neko od potencijalnih "PSG igrača" zaigrati sutra....dakle Coutinho (100%) a možda čak ni Dembele, mada će Dembele ipak možda morati obzirom da Mesija nema i jedini je praktično treći napadač trenutno u timu, rizik je to da se recimo Coutinho povredi....znači ovo dole u odbrani je otprilike to samo u vezu ide najverovatnije i Rakitić (a ne Artur iz samo Valverdeu poznatih razloga :lol: )

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 16 avg 2019, 01:25

leorey je napisao/la:Arthur i Vidal nisu pozvani jer su najkasnije dosli i nemaju dovoljno treninga, sasvim razumna odluka dakle. Ne bi igrao ni Messi svih 90 minuta i da je zdrav.
Barcelona offers Coutinho, Vidal+ money for Neymar. [Le Parisien]
Vala je pravo Messi zapeo, RAC1 pise da nude i Semeda i Todiboa i 90M uz Coutinha :urnebes:
Ta priča nikako ne pije vodu....koliko se sećam Artur je bio na obe turneje a čak mislim i Vidal....Gledajući na taj način prvi bi trebao otpasti Suarez ali i on bez Mesija i Neymara prosto mora igrati jer nema ko...Ali mene samo zanima veza za sutra, ako i Rakitić i Bus budu skupa starteri Valverde je zreo za ludnicu :lol:

ultrabosnia
Kontakt:

Post Postao/la ultrabosnia » 16 avg 2019, 01:34

Kad god vidim Rakitica i Busquetsa skupa u ekipi lagano gasim tekmu zbog svojih zivaca. Svaka cast na svemu do sad, ali ne mozes igrati na staru slavu. Svaku tekmu ih nadyebe protivnicki vezni red sa trkom i borbom, a sve su prilike da ce i sutra njih dvojica poceti :salut:
I kad ti budu svi leđa okrenuli

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 16 avg 2019, 08:53

Evo jedna istina, za sve ljubitelje Semeda. Robero kakav god da je, klasa je za njega, cak i na poziciji koja mu nije prirodna.

Francuski novinar Didier Roustan je putem svog Twitter profila prokomentarisao navode da bi Nélson Semedo mogao biti uključen u Neymarov transfer te je dao svoje mišljenje o portugalskom beku: "OK, recimo da je Semedo dobar igrač... Još je mlad, pred njim je još neka budućnost, ali nemojmo se zavaravati da će on ikada biti u top 10 ili top 20 bekova svijeta, čak ni u konkurenciji igrača koji su njegovih godina. On nikada neće biti ni važan igrač u Barçi... Dakle, Barcelona ga trenutno svim silama želi zadržati, a mene zanima žele li oni onda zaista dovesti Neymara?"

"Mišljenje da nikada neće biti važan igrač za Barcelonu, a niti vrhunski bek, temeljim na činjenici da već sada postoji veliki broj fudbalera koji igraju na višem nivou od Semeda, a imaju između 18 i 25 godina. Semedo je interesantan igrač, ali je kvalitetom daleko ispod velikog broja fudbalera. On je za mene prosječan."

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 16 avg 2019, 09:35

Evander je napisao/la:Evo jedna istina, za sve ljubitelje Semeda. Robero kakav god da je, klasa je za njega, cak i na poziciji koja mu nije prirodna.

Francuski novinar Didier Roustan je putem svog Twitter profila prokomentarisao navode da bi Nélson Semedo mogao biti uključen u Neymarov transfer te je dao svoje mišljenje o portugalskom beku: "OK, recimo da je Semedo dobar igrač... Još je mlad, pred njim je još neka budućnost, ali nemojmo se zavaravati da će on ikada biti u top 10 ili top 20 bekova svijeta, čak ni u konkurenciji igrača koji su njegovih godina. On nikada neće biti ni važan igrač u Barçi... Dakle, Barcelona ga trenutno svim silama želi zadržati, a mene zanima žele li oni onda zaista dovesti Neymara?"

"Mišljenje da nikada neće biti važan igrač za Barcelonu, a niti vrhunski bek, temeljim na činjenici da već sada postoji veliki broj fudbalera koji igraju na višem nivou od Semeda, a imaju između 18 i 25 godina. Semedo je interesantan igrač, ali je kvalitetom daleko ispod velikog broja fudbalera. On je za mene prosječan."
Ne bi bilo na odmet i ta lista od bar 20 boljih bekova od njega, baš bi mi bilo interesantno za čitati.
Šta i ovi novinari sebi sve dopuštaju, hej neko svojim trudom, radom i zalaganjem, i naravno uz neki talenat stigao do Barcelone, i on će mu reći da ne valja. Kako da ne.. :rol:
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 16 avg 2019, 09:48

Semedo je atletski super moćan, sa iskustvom će doći i sve bolja igra na poziciji beka.

Nego, jel večeras bez Messia?
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 16 avg 2019, 10:28

Da, bez Lea. I da je zdrav ne bi igrao jer nije odigrao niti jednu natjecateljsku tekmu.

Pep Guardiola je dao intervju za Gol u kojem je, između ostalog, pričao o Barceloni. U nastavku vam donosimo neke od njegovih izjava.

Novinar: "Kada pogledamo stub trenutnog tima Barcelone, Piqué, Busquets, Suárez i Messi, mislite li da bi oni mogli igrati u sistemu visokog presinga, braniti 40 metara prostora iza sebe i s energijom koju taj sistem zahtijeva?"

Pep: "Da, mislim da mogu. Ja razgovaram mnogo o nogometu preko telefona s Ernestom (Valverdeom) i kada god se sretnemo. On tačno zna šta želi od svojih igrača. Ja to posmatram s distance i mislim da njegov tim igra onako kako on želi. Sjetite se, to je tim koji je osvojio osam od posljednjih 11 titula španske lige. Ko može dovesti u pitanje te brojeve? Lahko je reći: 'Oni samo dostižu četvrtfinale ili pol-finale u Ligi prvaka'. Ali to takmičenje odlučuju sitni momenti, jedna promašena šansa ili jedna greška. Taj tim je osvojio osam od 11 posljednjih izdanja La Lige jer ima energiju da bude kompetitivan svaka tri dana. Posjedovati više energije nije moguće. Ne možemo dovoditi u pitanje tim kao što je Barçin zbog knock-out takmičenja. Da su prošli dalje u dvoboju s Liverpoolom sada bi govorili o trostrukom osvajaču.

Nije lako trenirati Barcelonu. Još uvijek se jako iznerviram kada čak i treneri drugih ekipa komentiraju šta bi ja trebao učiniti. A šta oni znaju? Oni nisu tu svaki dan sa mnom na treninzima, s igračima kojima nedostaje samopouzdanja, s igračima koji imaju bračnih problema i problema u svome domu. Postoji milion stvari koje se mogu odraziti na nastupe igrača, a ljudi koji to gledaju sa strane ne znaju ništa o tome."
27.10.2020

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 16 avg 2019, 10:47

Ako je Didier to rekao, onda mora biti istina.

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 16 avg 2019, 11:27

leorey je napisao/la:Da, bez Lea. I da je zdrav ne bi igrao jer nije odigrao niti jednu natjecateljsku tekmu.

Pep Guardiola je dao intervju za Gol u kojem je, između ostalog, pričao o Barceloni. U nastavku vam donosimo neke od njegovih izjava.

Novinar: "Kada pogledamo stub trenutnog tima Barcelone, Piqué, Busquets, Suárez i Messi, mislite li da bi oni mogli igrati u sistemu visokog presinga, braniti 40 metara prostora iza sebe i s energijom koju taj sistem zahtijeva?"

Pep: "Da, mislim da mogu. Ja razgovaram mnogo o nogometu preko telefona s Ernestom (Valverdeom) i kada god se sretnemo. On tačno zna šta želi od svojih igrača. Ja to posmatram s distance i mislim da njegov tim igra onako kako on želi. Sjetite se, to je tim koji je osvojio osam od posljednjih 11 titula španske lige. Ko može dovesti u pitanje te brojeve? Lahko je reći: 'Oni samo dostižu četvrtfinale ili pol-finale u Ligi prvaka'. Ali to takmičenje odlučuju sitni momenti, jedna promašena šansa ili jedna greška. Taj tim je osvojio osam od 11 posljednjih izdanja La Lige jer ima energiju da bude kompetitivan svaka tri dana. Posjedovati više energije nije moguće. Ne možemo dovoditi u pitanje tim kao što je Barçin zbog knock-out takmičenja. Da su prošli dalje u dvoboju s Liverpoolom sada bi govorili o trostrukom osvajaču.

Nije lako trenirati Barcelonu. Još uvijek se jako iznerviram kada čak i treneri drugih ekipa komentiraju šta bi ja trebao učiniti. A šta oni znaju? Oni nisu tu svaki dan sa mnom na treninzima, s igračima kojima nedostaje samopouzdanja, s igračima koji imaju bračnih problema i problema u svome domu. Postoji milion stvari koje se mogu odraziti na nastupe igrača, a ljudi koji to gledaju sa strane ne znaju ništa o tome."
sve ok od Pepa do tih privatnih problema... koliko ljudi ode na posao 7 dana nakon zakonski dozvoljenog dopusta nakon smrti člana porodice, neki odu nakon 2 dana... i niko ih ne štedi na poslu..
s druge strane ako dozvole da ih sjebu sponzoruse sami su krivi
da ne pričam koliko su plaćeni da budu na nivou svake sedmice

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 16 avg 2019, 11:40

leorey je napisao/la:Da, bez Lea. I da je zdrav ne bi igrao jer nije odigrao niti jednu natjecateljsku tekmu.
Jedno je sigurno....na pesku se ne trenira ni sa zanokticom na ruci, dakle Mesi nije povredjen, a zašto nije ni na spisku na otvaranju sezone (posle toliko godina) svako neka sam... ;)
https://twitter.com/bghayward/status/11 ... 4043942912

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 16 avg 2019, 11:52

parangal je napisao/la:
Jedno je sigurno....na pesku se ne trenira ni sa zanokticom na ruci, dakle Mesi nije povredjen, a zašto nije ni na spisku na otvaranju sezone (posle toliko godina) svako neka sam... ;)
https://twitter.com/bghayward/status/11 ... 4043942912
I budali je jasno da nikakve povrede nije bilo.
Nije zelio ici u Ameriku i to je to. Malo odmorijo. slijedecu ce igrati 100%.

Narednih godina cemo ovakve situacije sve cesce gledati.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 16 avg 2019, 12:09

Evander je napisao/la:Evo jedna istina, za sve ljubitelje Semeda. Robero kakav god da je, klasa je za njega, cak i na poziciji koja mu nije prirodna.

Izvjesni Didier Roustan, cuveni fudbalski strucnjak i analiticar, sa svojim retardiranim mišljenjima je jako bitan za ovu temu :rol:

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.