FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

SlaniGrad86
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la SlaniGrad86 » 22 avg 2019, 17:15

Zvijezda pobjeda, a kur cinasity pobjediti i polomit noge ili bubrege nekom

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 22 avg 2019, 17:51

Ovdje nije. Isto kao i Halilovic i Lukanovic. Mislim da ce neko morati odgovarati za sve to, i Mile se dotakao malo tih stvari na presu poslije utakmice...
075

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 22 avg 2019, 18:23

Smajlovic je napravio dar mar u onih 7 dana u junu pa se kasnije sve to peglalo. Vidim sad neko pise kao saznaju da je smijenjen sto se u stvari desilo jos u junu nakon intervencije odredjenog skupa istinskih Slobodasa kod nove uprave.
tuzlanska Sloboda

saltcrew
Kontakt:

Post Postao/la saltcrew » 22 avg 2019, 19:14

Ako je Smajlovic smijenjen najbolja odluka do sada Halilovic,Ramcilovic i Lukanovic bi valjda trebali potpisati kroz koji dan
FC Freedom Fans
TEBE LUDO VOLIMO!
UPRAVA NAPOLJE!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 22 avg 2019, 19:16

Zukanovic je napisao/la:Jest istina da Petar Dodig otisao u Brezice? Vidim da su ga prijavili u savezu. ali nas savez vodi ga jos kod vas.

hvala
Bakir Karić je u Lokomotivi iz Miričine.

hondas
Kontakt:

Post Postao/la hondas » 22 avg 2019, 19:17

Uprava je ekspresno reagirala, te imenovala novog sportskog direktor. Admir Smajić je sada najodgovornija osoba za sportsku politiku kluba.
Smajić je do sada “iz sjene” obaljavao mali milion poslova. Igrači, treneri, pa i navijači puni su riječi hvale za Smajića. Njegov prethodnik “pao” je na “pojačanjima”, ustvari na prinovama. Jedan dan bi potpisali, a već drugi dan otišli glavom bez obzira.
Smajlović je u “rijetke petke” svraćao u klupske prostorije, dok je Smajić 24 sata na dispoziciji klubu.
Smajićeva je inicijativa da Mile Lazarević forsira mlade igrače ponikle na Tušnju, ali i druge talente s Tuzlanskog kantona.
Navijači su prepoznali rad Smajića i Lazarevića, pa su tribine Tušnja sve punije.
Osim smjene Smajlovića i imenovanja Smajića na poziciju sportskog direktora Uprava je, na preporuku Stručnog štaba dala odriješene ruke Adelu Haliloviću, koji je ljetos stigao iz slovenačke Gorice, te Anisu Ramčiloviću. U toku je rješavanje njihove “otpremnine”. Na posudbu će Petar Dodig, koji će igrati za slovenačkog drugoligaša NK Brežice 1919.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 22 avg 2019, 19:23

ASD je napisao/la:
Zukanovic je napisao/la:Jest istina da Petar Dodig otisao u Brezice? Vidim da su ga prijavili u savezu. ali nas savez vodi ga jos kod vas.

hvala
Bakir Karić je u Lokomotivi iz Miričine.
Hvala

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 22 avg 2019, 19:29

Zar nije Ado bio uz nas strucni stab na proteklim utakmicama na Tusnju, dole kraj klupe?

Eto znaci valja bespotrebno baciti pare na otpremnine za 2 igraca, a cisto sumnjam i da ce punu platu Dodigu placati Brezice, vjerovatno jedan bio mi (nagadjam).
Pocrkali vise silni grobari i neznalice u i oko kluba, kao da se trude ko ce vise zaj3bat mater im j3bem klosarsku.

Ako nista, zasluzuju momci na terenu podrsku i da se dodje na Tusanj, a i sama Uprava ovim potezima pokazuje da uvidja greske i na vrijeme reaguje da ne zavlace klub u jos vecu dubiozu.

Ja sam prvi rek'o da necu uzeti sezonsku, i necu, dok ne vidim napredak u klubu, ali cu placati ulaznicu sve dok ne vidim da su poceli srati. Ako se krene sa kasnjenjem plata i ponovnim blamazama u medijima, odmah dizem sidro sa Tusnja, a do tada se vidimo na Tusnju protiv Zvijezde. Ne sjecam se kad smo nekoga pobijedili 3:0 i rahat gledali tekmu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 22 avg 2019, 19:43

Jesu li Špijodić i Hodžić Dino u Slobodi?

Ma mislim da je Halilović solidan igrač, ali nepotreban, tu je Smajlović pogriješio jer se nije konsultovao sa stručnim štabom najbolje.
Dok s druge strane, Ramčilović nema kvalitet, kao ni Dodig, koji usput nije ni spreman.

hondas
Kontakt:

Post Postao/la hondas » 22 avg 2019, 20:14

Lijepo je bilo vidjeti kad je NS upozorio tri kluba iz Premijer lige pred suspenziju u vezi dugovanja klubova prema igracima a da to nije nasa Sloboda vec Celik,Mladost i Zvijezda.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 22 avg 2019, 20:29

hondas je napisao/la:Lijepo je bilo vidjeti kad je NS upozorio tri kluba iz Premijer lige pred suspenziju u vezi dugovanja klubova prema igracima a da to nije nasa Sloboda vec Celik,Mladost i Zvijezda.
Isto sam pomislio, nek nas je jednom neko sranje zaobislo.

Dobar potez uprave sto se tice Ade, iako sam mislio da je dobar izbor ispostavilo se da je u potpunosti nestručan za ovaj posao, čak i da ima najbolju volju. Ovo je vec nesto novo, nestrucnog kadra se rješavamo u rekordnom vremenu i ne čekamo 2-3 sezone dok se uvidi greška a u medjuvremenu se napravi ogromna šteta.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 22 avg 2019, 22:09

Samo da ovo etno selo opet ne proigra protiv nas kao prošle godine.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 22 avg 2019, 22:12

Vise me strah Zvijezde,nego ovih najjacih.Samo da nasi nesto ne us.eru i 3 bobe ostaju u Tuzli
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 22 avg 2019, 22:15

Ko je kriv za dovodjenje Smajlovica? Nije sam sebe doveo. Sada ispade samo on kriv. :lol:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 22 avg 2019, 22:26

Probisvjet je napisao/la:Ko je kriv za dovodjenje Smajlovica? Nije sam sebe doveo. Sada ispade samo on kriv. :lol:
Smajić namazan sljedeći je onaj što analizira utakmice pa Mile, pa Grado :lol:
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

merak
Kontakt:

Post Postao/la merak » 22 avg 2019, 22:32

Dobro je sto se nesposobnost kaznjava otkazom.
samo Sloboda

saltcrew
Kontakt:

Post Postao/la saltcrew » 23 avg 2019, 00:58

Da nisu stavili Smajica da bi mogo biti na klupi
:rol: :urnebes:
FC Freedom Fans
TEBE LUDO VOLIMO!
UPRAVA NAPOLJE!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 23 avg 2019, 08:08

Gdje mi je brat Skver, sve s hajrom dobro?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

desperados
Kontakt:

Post Postao/la desperados » 23 avg 2019, 09:46

saltcrew je napisao/la:Da nisu stavili Smajica da bi mogo biti na klupi
:rol: :urnebes:
Pa mislim da i jest bolje. Cudno mi je bilo kako nije na klupi kao sluzbeni predstavnik ako vec ne moze kao trener. Ima nacina na koji je mogao biti i voditi utakmicu ali izgleda da to nije prioritet.

hondas
Kontakt:

Post Postao/la hondas » 23 avg 2019, 09:53

FK SLOBODA Francuz je drugi tim Liona zamijenio Slobodom
Joan Martelat za "Avaz": Prijatno sam iznenađen fudbalom koji se igra u BiH
Osjećam se dobro u Tuzli, ljudi su topli i srdačni, kaže 21-godišnji veznjak
Prijatno sam iznenađen fudbalom koji se igra u BiH
Martelat: Moj dolazak u Slobodu je bio brz i nisam imao vremena za bilo kakve sumnje i razmišlja
Rijetki su primjeri u kojima neki igrač iz zapadne Evrope nastupi u elitnom rangu bosanskohercegovačkog fudbala. Naša liga je velika nepoznanica, važi za jednu od manje kvalitetnih takmičenja Starog kontinenta, stoga je dolazak “zapadnjaka” u naše klubove kuriozitet. U sarajevskom Željezničaru su, naprimjer, igrali Španac Havijer Ervas (Javier Hervas) i Italijan Mateo Bokačini (Matteo Boccaccini), no nisu se dugo zadržali.
Brz dolazak
Od ove sezone u Slobodi nastupa i jedan Francuz. Joan Martelat (Yoann Martelat) prvi je fudbaler iz zemlje galskih pijetlova koji je ikada zaigrao za tuzlanske “Crveno-crne”.
Bez velike pompe 22-godišnji veznjak stigao je na Tušanj iz drugog tima slavnog Olimpik Liona!
Vrlo brzo Martelat je pokazao svoj kvalitet, te je sada standardni član prvih 11 Slobode.
Pouzdan, tehnički i trkački potkovan, zajedno sa Omarom Pršešom i Samirom Bekrićem, čini udarni trojac veznjaka stogodišnjaka iz Rudarske 2.
- Moj dolazak u Slobodu je bio brz i nisam imao vremena za bilo kakve sumnje i razmišljanja. Aklimatizacija u novoj zemlji bila je pomalo komplicirana, no sada je sve dobro. Osjećam se dobro u ovom gradu. Ljudi su topli i srdačni, a u Tuzli mi se sviđaju hrana i slana jezera - objašnjava nam Martelat.
Doskorašnji “Lav” nije imao predznanje o tome u kakvu ligu dolazi. Sve mu je bilo velika nepoznanica, no vrlo brzo se uvjerio da se i u Premijer ligi BiH igra zahtjevan i dobar fudbal.
Tehnički jaki
- Bio sam prijatno iznenađen fudbalom koji se ovdje igra. Mislim da je liga na dobrom nivou, s dosta dobrih timova i fizički jaka. Što se tiče naše ekipe, igramo dobar fudbal, među nama vlada kohezija iako nije sve perfektno. Sve su to kvalitetni igrači, tehnički jaki i odlučni.
Sa svima se dobro slažem, svi se trude da se osjećam ugodno iako imamo jezičkih barijera. Sa saigračima se sporazumijevam na engleskom, a ako ima problema, obratim se treneru, koji govori francuski - kaže Martelat.
Francuz dodaje da je već naučio nekoliko riječi bosanskog:
- Uglavnom uobičajene riječi kao što su zdravo, dobro, kako si i fudbalske poput lopta i druge.
Susret s Pjanićem
Neizbrisiv trag u Lionu ostavio je bh. reprezentativac Miralem Pjanić. Martelat igra na poziciji našeg “zmaja”, pa nas je interesiralo je li ikada sreo našeg sjajnog veznjaka u ovom klubu.

- Naravno da sam ga vidio, no tada sam bio mlad, baš dječak - odgovara Francuz na fudbalskom radu u Premijer ligi BiH.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.