Raonffa je napisao/la:Oni su na Lea, Benasera, Krunića i Thea potrošili nekih 60ak miliona ugrubo, imaju nijet da na Koreu potroše još 40ak miliona, dakle 100 miliona na transfere igrača, pa toliko ti ovog ljeta nije potrošilo 90% klubova liga petice, i o kakvoj finansijskoj opterećenosti govorimo, kada si dao živih 100 miliona na igrače, a upitno je hoće li ti i jedno biti pravo pojačanje.
Druga stvar, prodali su Cutronea za 20m, a mogli su izvući još bar 60-70 miliona na Silvu, Rodrigueza, Laxalta, Kastiljeha, a Susa neću ni spominjati. Ove levate poput Borinija, Biglije, Strinića, to im je naučna fantastika prodati.
Znači, praktično si mogao iznivelisati +/- od transfera za ovo ljeto i onda dovesti još jednog vrhunskog veznjaka i to bi bio strašan mercato. Al' ne može se to uraditi kada do sredine jula nisi uopšte aktivan na mercatu.
Sve to stoji, ali mi smo morali dovesti igraca poput Krunica ili Benacera radi rotacije, jer nam je otislo bruka igraca bez odstete + nismo vratili Locatelija, Bakayoko otisao i nije htio ni cuti o potpisivanju za nas.
Strinica ili Biglu skoro pa je nemoguce prodati jer su dugo bili povrijedjeni, pogotovo ovaj prvi.
Theo se nametao kao moranje jer nam je sljakala ta lijeva strana, nemoj reci da je bilo pametno i narednu sezonu igrati sa RR i Kikicom? Svi smo ovdje pisali o tome kako lijevi bek se mora dovesti. Nazalost, nismo uspjeli prodati RR, ali jos bolje ako je on zamjena, a Kikica i Strinic odlaze.
Zao mi je Cutronea u neku ruku (vec je ubrao 3 asista u LE), jer bismo imali dobar backup na klupi, ali svakako nam treba SS, da li Corea ili Leao, vidicemo ali se barem jedan od njih morao dovesti, posto nismo imali ni jednog, a formacija to zahtijeva.
To za prodaje poput Samua, Silve, Susa se slazemo, medjutim, i tu je problem sto je rijetko ko zainteresovan za njih. Jucer negdje procitah kako je Samu odbio 3 igraca iz Spanije, ako je istina onda je Boban ili Maldini mu morao objasniti da se ne racuna na njega i da je najbolje da ode, ako i tu nije usrao trener pa ga htio ostaviti jer nema SS-a. Suso je prica za sebe, svi smo rekli nase misljenje o njemu, ali ga izgleda moramo gledati i dalje, dok su nas za Silvu izlevatili Monako klosari, nismo mi tu krivi, jos uvijek mu se trazi pravi klub pa vidicemo.
Sve u svemu, moglo je daleko bolje sigurno. Da si ostavio Zapatu, vratio Locatelija, ne bi morao trositi pare na Duartea i Krunica npr. (neka Benacera jer bi on mogao biti zalog za buducnost( i odmah si ustedio 20+ mil i iskoristis ih pametnije, ali Boze moj. Ovo su mi, mozda, i 2 najvece njihove greske trenutno po pitanju dolazaka-odlazaka, jer bi imao vise para i ne bi trosio vrijeme na njihovo dovodjenje.
FACTS:
Od 5 bekova koje smo koristili, postigli su ukupno 1 gol u prvenstvu i 6 asistencija, prelose. Al su zato najbolji u povredama.
Vezni red takodjer, zakazao u svakom segmentu, o golovima je smijesno i pricati, ali 15 asistencija svih nasih veznjaka u cijeloj sezoni je JADNO.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤