FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Fareus1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Fareus1921 » 24 avg 2019, 23:05

Ovaj Krpić je mašina.Pet golova ako se nevaram ima.Ima dobru glavu i noge.Trenutno se s njim jedva koji spic može poredit.
Zadnja izmjena: Fareus1921, dana/u 24 avg 2019, 23:06, ukupno mijenjano 1 put.
Mi smo Željini,Željo je naš!!!
2.8.2019.Semir Štilić potpisao za Željezničar

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 24 avg 2019, 23:06

Ma ne vjerujem ja ljudi da će Amar nakon ovakve dvije utakmice, gdje smo za tri poluvremena primili pet golova, u derbiju protiv Sarajeva ići tako ofanzivno sa Erminom, Ramovićem, Veselim i Krpićem na terenu.

Da su idealne okolnosti, znate kako Amar igra derbi i koliko su to tvrde i u većini slučajeva negledljive utakmice. A pogotovo sada nakon dvije utakmice, pet primljenih golova, sa dva osvojena boda (gdje smo vrlo lako mogli osvojiti šest, al' isto tako ne osvojiti ni jedan), da će on sad nešto to postavljati ultra ofanzivno u derbiju, ne vjerujem stvarno al' eto vidjet ćemo.

Puno puno realnije je da će Amar to postaviti da izgleda taktički tvrdo, dosadno, klasični onaj poslijeratni derbi. Mada, sa druge strane, pita se i Sarajevo normalno, a oni zadnjih godinu dana igraju sve samo ne tvrdo i dosadno, pa čak i derbije. Eto, na tri derbija prošle sezone deset golova, to niej bilo ne pamtim :D

Samo je pitanje ko će nametnuti svoj stil i kako će protivnik odgovoriti na to, zadnji derbi je bio onakav kako je to Sarajevo htjelo, a Željo odnosno Amar ni u ludilu.
Zadnja izmjena: Raonffa, dana/u 24 avg 2019, 23:07, ukupno mijenjano 1 put.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 avg 2019, 23:06

I sta se nameracio ovaj Kvesic da nam zavaljuje golove? :mrgreen:
Cini mi se u Kupu prosle godine ga zavali na Pecari isto.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 24 avg 2019, 23:09

Rokoko87 je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:
Rokoko87 je napisao/la:Bojo je po meni sav kredit ispucao
Neigra svoju prirodnu poziciju. Pokusava se skolovati da igra sesticu a to je steta za njega a rizik za nas.
Vidi se da se razumiješ u fudbal, piši češće buraz. :thumbup:
Onda po tebi bi to trebalo izgledati nešto tipa
Bojo-Hajdarević
-------Dado/Alispahić?
Imamo previse kvalitetnih osmica, Bojo, Alispahic, Ramovic, Mujezinovic, Sadikovic, i to nam trenutno kvari svu koncepciju. Volili bi ih sviju vidjeti u prvoj postavi, ali postava nevalja sa vise od dvije. Hajdarevic je jedina sestica u ekipi, ali mu je pozicioniranje slabo, to jeste daleko je od protivnickog igraca u fazi kontranapada. A to je zato sto je navikao igrati osmicu sa Anelom. Treba i njega skolovati. Osimu nije lako.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 24 avg 2019, 23:09

Eh momci, jesmo li za jednu mobilizaciju, brat Nea će biti ponosan
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 24 avg 2019, 23:15

Rokoko87 je napisao/la:Eh momci, jesmo li za jednu mobilizaciju, brat Nea će biti ponosan
Hahahqh
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 24 avg 2019, 23:16

Raonffa je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Ma ja to više radi Džene kao igrača i njegove karijere, jer on se u Želji neće naigrati u budućnosti, to je jasno. Što se mene tiče on nek' sjedi na klupi i čeka priliku svaku petu utakmicu, ako se neće ljutiti, takav igrač se može samo poželiti u timu.

A što se tiče Krpića, on je možda i najstandardniji igrač u zadnje dvije sezone, itekako je imao perioda u igri kada ga nije išlo (i kod Ode, a i kod Amara), pa ni Amar ni Odović ga nisu stavljali na klupu, nego ovako svaku petu tekmu ga zamjene pred kraj, reda radi.
Zasteka naravno u smislu povrede.

Dzeno igra u najboljem klubu i vjerujem da je zadovoljan.

A i sto kazes ako mu se nesvidja poslat ga u federalnu na posudbu.
Pa dobro, rizik od povrede uvijek postoji, al' nekako i u tom slučaju prije vidim Ermina, možda čak i Ramovića, kao napadača nego Dženu. Ne znam, jednostavno je u 'minus fazi' već godinu dana, imao je onaj period proljetnog dijela pretprošle sezone gdje je bio stvarno dobar + onaj prvi augustovski derbi u prošloj sezoni, ovo ostalo manje više za zaborav što se tiče njegovih igara.
Sa ramovicem ili erminom bi to bila igra sa fels devetkom. Znaci mjenjanje igre u napadu. Igra bez mete za centarsut. Takav napad se realno moze samo igrati na dva terena u ligi. A kad je jedan od njih nas domaci teten, mozda bi i moglo biti izvodljivo.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 24 avg 2019, 23:21

Sa ramovicem ili erminom bi to bila igra sa fels devetkom. Znaci mjenjanje igre u napadu. Igra bez mete za centarsut. Takav napad se realno moze samo igrati na dva terena u ligi. A kad je jedan od njih nas domaci teten, mozda bi i moglo biti izvodljivo.
A nije ni Dženo neka klasa da se razumijemo, ako ima koju prednost to je ta visina, a koliko je može iskoristiti u borbi sa protivničkim stoperima, upitno je, jer lako je njemu biti fizički dominantan na krilu kada igra protiv beka koji je građom duplo manji od njega, dva stopera su nešto sasvim drugo.

Nije mu vala ni realizacija glavom nešto puno bolja kad smo već kod toga, tako da nije on neka sreća na poziciji napadača.

Sa druge strane, Zec ili Ramović, okej nisu dominantni u skok igri al' zato tehnika i završnica sigurno bolja nego kod Džene, plus što mi sa Amarom sada igramo dosta po zemlji, nema više hiljadu besmislenih centaršuteva u šesnaesterac protivnika, nastoji se kroz pas nešto iskreirati, slično kao kod prvog gola večeras ili kao ona prilika za Krpića u drugom poluvremenu, u takvim okolnostima Zec i Ramović su pogodnije opcije od Džene sigurno.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 24 avg 2019, 23:26

Pjevanje himne , pa skandiranje VEDRAN PULJIC . Sta reci veliko hvala. Neka nama nas . :bow: :bow: :bih: :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 24 avg 2019, 23:26

Raonffa je napisao/la:
MocMahale444 je napisao/la:Stanic, Bojo, Mesa vela havle. Zaim ko Zaim.

Ermin i Veseli, taman Veseli ima snage za 30 35 minuta.
Što to na Boju i Mešu bolan? Nisu meni bili loši večeras, dosta su trčali, borili se, pogotovo u drugom poluvremenu.

Lošiji mi je bio Dado, koji je imao stvarno par amaterskih grešaka, kao ona kad smo primili treći gol nakon kornera, dođe lopta do njega umjesto da je nabije preko tribine (jer bila je nezgodna stvarno, bar dva igrača su išla na njega) on nešta ono svoje 'mekano' po njoj k'o da je vrati u kazneni, dade ljudima kontru i fasovasmo gol :D

Al' dobro, dešava se, ima u Dadi kuveta itekako, pokazao je on to u prethodnim utakmicama.
Bojo ala rok elsner ili kako vec onaj se svao skijasev miljenik.
70 kornera ave gori od goreg, bori se da istina. Bore se borci u ringu pa izgube jer nisu odradili zadatak.
Bojo svaki prekid sjebe i posalje glupu loptu. Gubi lopte na mjestima gdje ne bih trebao.

Mesa znao nekad lopte, sad trom i bez snage. Glava zamisli ali tijelo nece da reaguje kako mozak naredi.
Losi u 16.

Dado ovu tekmu uz Zaima najgori. Stana pojeden.
Kvesa poklopi Kemu.

Kako je bilo 3-3 nije lose.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 24 avg 2019, 23:30

Raonffa je napisao/la:
A nije ni Dženo neka klasa da se razumijemo, ako ima koju prednost to je ta visina, a koliko je može iskoristiti u borbi sa protivničkim stoperima, upitno je, jer lako je njemu biti fizički dominantan na krilu kada igra protiv beka koji je građom duplo manji od njega, dva stopera su nešto sasvim drugo.

Nije mu vala ni realizacija glavom nešto puno bolja kad smo već kod toga, tako da nije on neka sreća na poziciji napadača.

Sa druge strane, Zec ili Ramović, okej nisu dominantni u skok igri al' zato tehnika i završnica sigurno bolja nego kod Džene, plus što mi sa Amarom sada igramo dosta po zemlji, nema više hiljadu besmislenih centaršuteva u šesnaesterac protivnika, nastoji se kroz pas nešto iskreirati, slično kao kod prvog gola večeras ili kao ona prilika za Krpića u drugom poluvremenu, u takvim okolnostima Zec i Ramović su pogodnije opcije od Džene sigurno.
Ima smisla sigurno, ali pod uslovom da je teren dobar. Dzeno ima stas i to je dovoljno da bi mogao zamjeniti Krpica, a da se igra u napadu nemjenja.
Napad svakako nije nas problem. Znas li ili pricali iko o Cocalicu? Sa njim bi rijesili sve muke.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 24 avg 2019, 23:32

Ma Cocalić je brate standardan u Turskom Aksiharu ako se ne varam
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 24 avg 2019, 23:33

Necu puno komentarisati utakmicu jer bih prije pocetka bio zadovoljan bodom. Dobro je. Samo cu reci da sa zdravim i 70 posto spremnim Eminom smo kandidati za titulu a bez njega takvog borba za Evropu mrka kapa.

Mamlaz
Kontakt:

Post Postao/la Mamlaz » 24 avg 2019, 23:34

Mozemo se mi tjesiti i opravdanja razna pisati, Protiv Slobode kiks jer je borbenost izostala, a protiv Sirokog se bod cupao. I sada smo se doveli u situaciju da na derbiju moramo pobjediti sto ce igracima stvoriti ogroman pritisak. Zaime, Bojo i Stanicu vratite sveti dres i idite gdje god samo sto dalje od kluba

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 24 avg 2019, 23:40

Mamlaz je napisao/la:Mozemo se mi tjesiti i opravdanja razna pisati, Protiv Slobode kiks jer je borbenost izostala, a protiv Sirokog se bod cupao. I sada smo se doveli u situaciju da na derbiju moramo pobjediti sto ce igracima stvoriti ogroman pritisak. Zaime, Bojo i Stanicu vratite sveti dres i idite gdje god samo sto dalje od kluba
Ovo sto radis ne radi navija Zelje. Nisi glasan bio dok su raznorazne menadžerske ojebine nosile sveti dres. Popusti malo momke i oni citaju ovo. Kritikovati treba, ali omalovazavati igrace naseg kluba nikako. Ovaj Siroki ce u srijedu dobiti Sarajevo.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 24 avg 2019, 23:45

Rokoko87 je napisao/la:Ma Cocalić je brate standardan u Turskom Aksiharu ako se ne varam
Jel ga bilo preko ljeta na Grbavici?

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 24 avg 2019, 23:45

MocMahale444 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
MocMahale444 je napisao/la:Stanic, Bojo, Mesa vela havle. Zaim ko Zaim.

Ermin i Veseli, taman Veseli ima snage za 30 35 minuta.
Što to na Boju i Mešu bolan? Nisu meni bili loši večeras, dosta su trčali, borili se, pogotovo u drugom poluvremenu.

Lošiji mi je bio Dado, koji je imao stvarno par amaterskih grešaka, kao ona kad smo primili treći gol nakon kornera, dođe lopta do njega umjesto da je nabije preko tribine (jer bila je nezgodna stvarno, bar dva igrača su išla na njega) on nešta ono svoje 'mekano' po njoj k'o da je vrati u kazneni, dade ljudima kontru i fasovasmo gol :D

Al' dobro, dešava se, ima u Dadi kuveta itekako, pokazao je on to u prethodnim utakmicama.
Bojo ala rok elsner ili kako vec onaj se svao skijasev miljenik.
70 kornera ave gori od goreg, bori se da istina. Bore se borci u ringu pa izgube jer nisu odradili zadatak.
Bojo svaki prekid sjebe i posalje glupu loptu. Gubi lopte na mjestima gdje ne bih trebao.

Mesa znao nekad lopte, sad trom i bez snage. Glava zamisli ali tijelo nece da reaguje kako mozak naredi.
Losi u 16.

Dado ovu tekmu uz Zaima najgori. Stana pojeden.
Kvesa poklopi Kemu.

Kako je bilo 3-3 nije lose.
To za kornere se slažem, katastrofalnu su ih izvodili večeras i Bojo i Meša, al' igra u polju meni uopšte nije bila toliko loša, pogotovo kada se uzme u obzir onako drugo poluvrijeme gdje smo konstantno stajali visoko, Bojo i Meša stvarno nisu dali puno prostora za kontre u drugom poluvremenu.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 24 avg 2019, 23:50

Raonffa je napisao/la:

Ima smisla sigurno, ali pod uslovom da je teren dobar. Dzeno ima stas i to je dovoljno da bi mogao zamjeniti Krpica, a da se igra u napadu nemjenja.
Napad svakako nije nas problem. Znas li ili pricali iko o Cocalicu? Sa njim bi rijesili sve muke.
Pa dobro sad, to je već domen teorija, da li valja teren, koji su vremenski uslovi, protiv kakve ekipe igramo itd.

Mislim da Dženo samo ima stas i da je to jedino u čemu on može zamijeniti Krpića, onakva trka, kretanje, borba, tuča sa protivničkim štoperima, ulazak u šanse, slobodno ću reći i realizacija šansi, siguran sam da će veliku većinu ovih stvari bolje uraditi Zec ili Ramović nego Dženo, al' nebitno, svakako je to šbbkbb situacija, džaba diskutujemo trenutno o tome :)

Bio nam je napad problem, al' u zadnje tri utakmice protiv relativno tri tvrde ekipe, prilično smo efikasni i to zaista raduje.

Što se tiče Cocalića, samo sam to pročitao ovdje na forumu, ima on ugovor sa klubom u Turskoj, dobru platu, nema šanse da on dođe kod nas. Što se štopera općenito tiče, ne vidim nijednog 'poznatog' štopera da je realno da dođe kod nas. Kad kažem poznatog, mislim na igrače koji su možda već igrali u našoj ligi i bili jedni od boljih na svojoj poziciji ili na neke koji su na neki način povezani sa našom ligom.

Al' svakako mislim da nam tu treba još jedan igrač na toj poziciji štopera, a ne bi bilo loše ni još jedan bek.
Zadnja izmjena: Raonffa, dana/u 24 avg 2019, 23:51, ukupno mijenjano 1 put.

Mamlaz
Kontakt:

Post Postao/la Mamlaz » 24 avg 2019, 23:51

plavousrcu je napisao/la:
Mamlaz je napisao/la:Mozemo se mi tjesiti i opravdanja razna pisati, Protiv Slobode kiks jer je borbenost izostala, a protiv Sirokog se bod cupao. I sada smo se doveli u situaciju da na derbiju moramo pobjediti sto ce igracima stvoriti ogroman pritisak. Zaime, Bojo i Stanicu vratite sveti dres i idite gdje god samo sto dalje od kluba
Ovo sto radis ne radi navija Zelje. Nisi glasan bio dok su raznorazne menadžerske ojebine nosile sveti dres. Popusti malo momke i oni citaju ovo. Kritikovati treba, ali omalovazavati igrace naseg kluba nikako. Ovaj Siroki ce u srijedu dobiti Sarajevo.
Ma boli mene briga sta ce biti sa Sarajevom, mi samo sebe trebamo gledati, a ne dovoditi se u situaciju da od drugih zavisimo. Molim boga da citaju zato sam i napisao. Stid treba da ih bude nas navijaca koji zdravlje izgubismo. Da nije Osima opet bi se prosla sezona ponovila

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 24 avg 2019, 23:51

Pa bas ako citaju nek pojedini skontaju zasto se tako pise.Ako neznam ok ali onda gini ako znas opet gini.Jedna tekma sedmicno i kaze umoran.Nemojte se zajebavat molim vas.Realan rezultat je Trebo bit 2-4 za nas.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.