FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

ika94
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ika94 » 10 nov 2010, 14:12

Dino_TM je napisao/la:Sretno danas, nadam se da cete izbaciti ona go.vna.
Jesi li ti mozda ****???? :D :D :D

samo sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la samo sarajevo » 10 nov 2010, 14:16

ika94 je napisao/la:
Dino_TM je napisao/la:Sretno danas, nadam se da cete izbaciti ona go.vna.
Jesi li ti mozda ****???? :D :D :D
sta je bilo ko je diro,nesto vas nismo u zadnje vrijeme gledali po gostovanjima!

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 10 nov 2010, 14:31

sekac je napisao/la:
Mandrak je napisao/la:
E=mc2 je napisao/la:Mandrak nađi mi bar jednog manijaka koji bi navijao za Sarajevo u zadnjem kolu, kolu koje odlučuje hoće li taj klub postati šampion ili ne. Vidiš, mi smo dva rivalska kluba iz istog grada i normalno je to da ne bi navijali za rivalski klub u utakmici gdje može da postane šampion, zar ne? Da je tada Željezničar postao prvak vjerovatno bi bilo šampionsko slavlje, prcanje koje se ne bi moglo izbjeći od vaše strane itd... Ista situacija bi bila da se desilo obrnuto.
Ovo što sam napisao shvatit će samo oni ljudi koji su upoznati sa rivalitetima klubova koji dolaze is istog grada.
Maloprije si pisao patetiku, evo citat:

"Jednostavno vam je vokri što postoje ljudi u vašoj navijačkoj grupi koji nam žele sutra sreću protiv onih iz lištice. Iste one lištice koja je ubila našeg sarajliju iz našeg grada u kojem živimo svi zajedno. Eto sutra će na strani onih koji mrze sve što dolazi iz grada Sarajeva biti nikad_izvini, navijat će svim srcem a kako vidim nije jedini."

A navijali ste i slavili poraz protiv Leotara, istih onih koji su 4 godine davili i uništavali ovaj grad. Zauzeli ste tad njihovu stranu, stali na njihovu stranu,proslavili njihovu pobjedu za titulu/a naš poraz...sve je fino i OK... i sad bi da morališeš i spocitavas manijacima koji ce sutra navijati za Široki.
E pa to je dvolicno i licemjerno.
Smaraš!Ja nisam navijao za leotar niti slavio poraz Želje ,ja samo volim svoj klub i taj dan sam slavio pobjedu mog tima da smo izgubili bio bi tužan, prema tome haj sad razligu daviš brate dosadan si. Možeš pod ruku sa onima što su slavili pobjedu Leotara ili poraz Želje a pustite normalan narod na miru više.
Ima nešto jako bitno u tvom postu na čemu i mi i vi moramo poraditi i to organizovano, a to su ovi klinci što se bodu po tramvajima i što izigravaju srbijanske ultrase. Mogu ja misliti o Sarajevu kao klubu šta hoću, ili vi o Želji, ali brate mili skupa smo u rovovima bili i na kraju krajeva u istom gradu živimo. Te neke provokacije mahalsko čaršijske su uvijek bile simpatične i nikad razlog netrpeljivosti, pa na kraju krajeva prije bilo normalno da pratiš obje ekipe bez obzira za koga navijaš. Ne kažem da sve treba da bude kao prije, ali ovi ultra folovi su nešto što niej u fazonu našeg grada i nešto na čemu i jedna i druga navijačka grupa moraju da porade skupa i organizovano. A što se tiče za koga navijam u duelu Široki - Sarajevo, to zna moje srce, ali neću propustiti da mezim svakog druga hordaša s merakom ako vas izbace.

Elmar
Kontakt:

Post Postao/la Elmar » 10 nov 2010, 14:35

Zgazite picke danas! :twisted:

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 10 nov 2010, 14:38

Nemojte misliti da ste mi dragi,ali od srca Vam zelim da prodjete danas.
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

ma nemogu vjerovati
Kontakt:

Post Postao/la ma nemogu vjerovati » 10 nov 2010, 14:42

@rade p....vrlo bitno i odlican post ,,**** druge avlije i oni ce vazda sanjati o fasizmu nego da mi svoje dvije avlije u nasoj mahali uredimo i ocistimo i samim tim, cobanima uvest te nevidljive ali veoma ucinkovite malte ,pa ce sigurno vise postovat ovaj herojski i evropski grad.... sretno danas

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 10 nov 2010, 14:54

Daj ba ljudi prestanite vise sa ti prepucavanjima i mrznjom,pa bolan da se zapuca opet nece vam doci ni taj iz Sirokog ili Trebinja da vam pomogne pa nema razloga da se zbog njih svadjate.A sto se tice Z.B. bio i otisao ni prvi ni posljednji,jedino sto je problem za Sarajevo sto ce ni krivo ni duzno zbog one njegove izjave bit kaznjeno i novcano a vjerovatno i sa ponekim bodom(svi znamo da Uefa onakve stvari ne oprasta).Pocnite normalno komentarisati o ekipa i igrama a ne se prepucavati koje bolji(pa normalno je da je za svakog navijaca njegov klub najbolji,a da li je objektivno ili ne zato su postignuti rezultati mjerilo i njih niko od nas ne moze promjeniti).
Mozda u ovome svemu oko uprave Sarajeva bude nesto i dobro pa se vjestacka,neprirodna i nametnuta netrpeljivost izmedju pojedinih navijaca Zelje i Sarajeva(mnogo nas je vise koji je nikada nismo ni imali) prekine.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

REANIMATOR
Kontakt:

Post Postao/la REANIMATOR » 10 nov 2010, 15:01

Jesu otišle Horde za široki,negdje sam upratio da se neće valjda ići,pa evo pitam,valjda ima neko iz prve ruek da odgovori?
? &,& ",& & ?!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 10 nov 2010, 15:07

REANIMATOR je napisao/la:Jesu otišle Horde za široki,negdje sam upratio da se neće valjda ići,pa evo pitam,valjda ima neko iz prve ruek da odgovori?
Ne
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 10 nov 2010, 15:21

ma nemogu vjerovati je napisao/la:http://****/sport/zijad-blekic-je-ob ... rke-u-klub
:oops:
dovoljno je reci - SAN :lol: :lol: :lol:

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 10 nov 2010, 15:41

U nemogućnosti da, u otežanoj zdravstvenoj situaciji, zbog koje sam bio prinuđen da napustim kormilo FK Sarajevo, pojedinačno odgovorim na upite mnogobrojnih medija, molim vas da prenesete javnosti moje ocjene i stavove koje ću izreći na ovaj način, izjavom za sve medije koji su zainteresirani za razvoj događaja u FK Sarajevo.

Još jednom ističem da je isključivi povod za moju ostavku na poziciju predsjednika Upravnog odbora moje pogoršano zdravstveno stanje, na koje su mi ukazali ljekari, a do kojeg je došlo isključivo zbog preopterećenosti poslovima koje sam pokrenuo u FK Sarajevo, te zbog stresova kojim sam bio izložen u pokušaju da čista srca, sa najboljim namjerama prema Klubu, sa novom Upravom saniram finansijske dugove i organizacioni haos koji smo zatekli stupanjem na dužnost 21. juna ove godine.

Nasuprot zlonamjernicima i, što ne reći, ordinarnim lažovima koji sada pokušavaju da krivotvore stanje koje sam zatekao u Klubu, činjenice su neumoljive i potvrđene u svim službenim papirima FK Sarajevo.

A one kažu da je 21. juna Klub bio zadužen sa oko tri miliona KM, završno sa 1. januarom 2010. godine.

Uz to, do 21. juna 2010, kad sam stao na kormilo Kluba, nakupilo se još blizu 400.000 KM tekućih neplaćenih obaveza, među kojim su dominirale četiri neisplaćene plate igračima, stručnom štabu i trenerima, te uposlenicima u klupskoj administraciji. Stoga su obična laž tvrdnje bivšeg predsjednika Hajrudina Šumana da je za neisplaćene plate koje pomenuta lica u Klubu potražuju kriva nova Uprava.

Ta Uprava, koju sam vodio četiri i po mjeseca, ostvarivala je urednu dinamiku plaćanja igračkog pogona u periodu u kojem je vodila Klub. Ono što se i dalje duguje, to su neisplaćene plate iz vremena prethodne, Šumanove Uprave.

Ordinarna je laž, takođe, da je nova Uprava navodno zadužila Klub za dodatnih 600.000 KM. U prilogu dostavljam knjigovodstvenu analizu koja je u Klubu napravljena na moj zahtjev, u kojoj su sve stavke iz perioda 22. 06. – 30.09. 2010. godine, iz kojih se vidi da je u tom periodu Klub pozitivno poslovao: prihodovali smo 436.837,00 KM, a potrošili 427.861,00 KM, što će reći da smo bili u plusu desetak hiljada KM.

U tom periodu, na moju inicijativu, pokrenuli smo i proveli dosad najuspješniju akciju prikupljanja članarine i prodaje sezonskih ulaznica za naše utakmice, te ostvarili marketinške prihode na tržištu koji su, inače, u prvom dijelu godine bili potpuno zamrli.

Na račun Kluba uplatio sam i ličnu pozajmicu od oko 130.000 KM, kako bi Klub dobio novac neophodan za iole solidno finansijsko poslovanje. Na poslovima vođenja Kluba dnevno sam provodio po 10-12 sati i u tom periodu prisustvovao svakoj utakmici FK Sarajevo, o svom trošku putujući na sve naše gostujuće mečeve. Iz čiste ljubavi prema klubu za koji navijam od malih nogu, trošio sam svoje radne, finansijske, emotivne i zdravstvene potencijale. Koristeći svoja profesionalna menadžerska znanja i iskustva, pokrenuo sam proces reorganizacije Kluba, uvodeći svježu stručnu krv: Adnana Džemidžića i Rešida Muratovića na pozicije izvršnih direktora, koji su trebali razmahati novu poslovnu klimu u FK Sarajevo.

Međutim, sva ta dobra volja nailazila je na otpore u profesionalnom pogonu FK Sarajevo, prije svega u njegovoj administraciji, kod direktora Nihada Baljka i generalnog sekretara Mirsada Alihodžića. Oni su na svaki mogući način spriječavali Muratovića i Džemidžića da preuzmu poslovne konce, čak i da steknu uvid u elementarne finansijske tokove i njihovu transparentnost. Najbolje je to u svom dopisu Upravi objasnio Adnan Džemidžić, čiji dopis vam takođe stavljam na raspolaganje.

Veliku frustraciju kod mene je stvaralo i ponašanje šefa stručnog štaba Mirze Varešanovića, kojem smo – iako trenerskom pripravniku, bez adekvatne licence - i ja i nova Uprava pružili punu, apsolutnu podršku u radu sa prvim timom. On je, međutim, pokazivao apsolutni nedostatak spremnosti za poslovnu komunikaciju, uvažavanje interese Kluba i generalne smjernice u djelovanju takmičarske ekipe. S više strana ukazivali su mi na njegovo neprincipijelnoi forsiranje određenih igrača, koji objektivno nisu pripadali prvoj jedanaestorici. Uspostavljan je, i sa drugih strana, patronat nad određenim igračima i njihovim karijerama, prije svega u finansijskom interesu njihovih „pokrovitelja“.

Takvih pretenzija ja nikad nisam imao i smetalo mi je da drugi na taj način pokušavaju da zloupotrijebe Klub i svoje pozicije u njemu.

Posebna priča je odnos sa našim navijačkim skupinama, do kojeg je nova Uprava jako držala i koja je stalnim razgovorima doprinijela da „Horde zla“ postanu naš ponos, publika za primjer, koja je urnebesno navijala i pritom se kulturno i sportski ponašala. Ovo prvenstvo pokazalo je najljepše lice te publike, koja mi je i bila najveći poticaj da nastavim sa mjerama koje će Klub u svakom pogledu unaprijediti, i to na transparentnoj osnovi.

Jedan od njihovih zahtjeva uvijek je bio da sa odgovornih pozicija u Klubu uklonimo ljude koji tu rade godinama i koji su Klub vodili nizbrdo, a odnose s navijačima smatrali nepotrebnim, čak i štetnim po Klub. Ti ljudi, koji su ponovo ostali u administraciji Kluba, svoj život vodili su u stvari na grbači Kluba: navijači su im trebali samo kao publika koja plaća ulaznice, a Upravu su vidjeli kao neku vrstu mecene koja će im donositi novac da oni Klub vode kao sopstvenu prćiju: netransparentno, skupa sa grupom ljudi i nekih starih igrača koji su FK Sarajevo doživljavali kao lično nasljedstvo koje mogu da harče do mile volje.

U svemu tome jako me je frustrirala situacija u kojoj ja i grupa ljudi čista srca, potpuno volonterski i bez ikakve želje da se ičim u radu Kluba okoristimo, treba da budemo sluge okorjele fudbalske birokratije i čaršije, da ne upotrijebim teže izraze. Da me moje zdravstveno stanje nije ozbiljno upozorilo na fizičke granice mog angažmana, on bi – da je dalje potrajao – vodio udaljavanju tih ljudi iz Kluba i klupskih kuloara. Nadam se da će nova Skupština i novi Upravni odbor sve ovo imati u vidu kada budu odlučivali o novim kadrovskim rješenjima, kako ne bi i oni naišli na zid na koji smo mi naišli.

U tom smislu, mislim da je jedino rješenje, ono na kojem smo mi počeli raditi, da se konačno profilira sastav te Skupštine, te da u njoj budu isključivo ČLANOVI FK SARAJEVO, ljudi koji plaćaju članarinu. Njih je trenutno oko hiljadu.

Nadam se da će FK Sarajevo u dogledno vrijeme pronaći put iz krize, prije svega angažmanom ljudi u Klubu, ali i unaprijeđivanjem društvenog odnosa prema sportu i našim najjačim klubovima. Bez šire društvene zajednice, svi fudbalski klubovi osuđeni su na propast. Društvo se mora izračunati koliko sport može doprinijeti ozdravljenju društva, promociji lokalnih zajednica i one državne, te u tom smislu – poput ozbioljnih zemalja – sportu pronaći adekvatno mjesto, ono koje sada u BiH i Sarajevu apsolutno nema.

Na kraju, zahvaljujem se našim navijačima, posebno „Hordama zla“, koji FK Sarajevo iskreno vole, te većini medija koji su nam pružali podršku i objektivno pratili razvoj događaja u Klubu
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 10 nov 2010, 15:42

Sarajevo bi trebalo dobit 3 boda iz onog meca sa Sirokim,po nekom pravilu.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

ika94
Kontakt:

Post Postao/la ika94 » 10 nov 2010, 15:45

Stvarno.....trebali bi po nekom pravilu isto kao i protiv vas prosle godine!!!Sta se ulizujes,ispali ste i u kupu sada mozete sve snage preusmjeriti u borbu za opstanak ,,europska Sloboda :D :D :D :D :D :D :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 10 nov 2010, 15:47

A ti hajde pozuri na svoj stadion i nemoj da zaboravis svoju zastavu sa kukastim krizom..
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

Casper_kb
Kontakt:

Post Postao/la Casper_kb » 10 nov 2010, 15:48

od svog texta sto je Blekic rekao najbolje sto je mogao uradit je ovo sto je dao da se kopira izvjestaj prihoda i rashoda dok je on bio... znaci prvi put da neko da crno na bijelo sto se ne moze sad osporiti, sve pise u dokumentu i sad me bas zanima kako ce reagovati ova gamad sto je ostala u klubu..
R.I.P. Vedran Puljic Pulja.. vole te tvoji sa Kosevskog Brda!!!

sreca
Kontakt:

Post Postao/la sreca » 10 nov 2010, 15:48

on je stvarno bolestan kaze nije zaduzio klub a uplatio pozamicu od 130000km

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 10 nov 2010, 15:50

harry_90 je napisao/la:Sarajevo bi trebalo dobit 3 boda iz onog meca sa Sirokim,po nekom pravilu.
Po pravilnuku kazna je do 30.000 s.franaka i jedna utakmica bez gledalaca,to je pravilnik Uefe
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

sreca
Kontakt:

Post Postao/la sreca » 10 nov 2010, 15:50

Casper_kb je napisao/la:od svog texta sto je Blekic rekao najbolje sto je mogao uradit je ovo sto je dao da se kopira izvjestaj prihoda i rashoda dok je on bio... znaci prvi put da neko da crno na bijelo sto se ne moze sad osporiti, sve pise u dokumentu i sad me bas zanima kako ce reagovati ova gamad sto je ostala u klubu..
pojam pozajmiti znaci nekoga zaduziti tope šta si ti cito

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 10 nov 2010, 15:54

Rade paprica potpis! ;) i ja bi tebe mezio ali istotna se za koga bi bio glupo je i pričati i pisati o tom: :D
Sarajevo ljubavi moja!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, Burberry46, Hamagara, SamoDaKazeem, TETRAPAK, UltraSa46 i 58 gostiju.