Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
Re: Chat
TEŠKI DANI I NOĆI ZA PORODICU, ZA RODITELJE ČIJI SINOVI SU NAPADNUTI PREKSINOĆ U SARAJEVU... nadlažne institucije moraju imati sluha za sve što je prethodilo ovoj samoodbrani koja je rezultirala krvavo... takođe, vlasti moraju s punim pravom kazniti sve one medije koji su izašli u javnost sa pogrešnim podacima, detaljima, navodima itd o ovom slučaju...
Dva brata, dječaka, koja su na putu od kuće do džamije napadnuti u Sarajevu preživjeli su napad Allahovom voljom i svjesnošću stanja u kojem se nalaze u datom trenu. Da nije bilo tako, pitanje je da li bi njihovi roditelji ostali bez oba sina koja su bila napadnuta.
Vlasti naše zemlje, moraju donijeti zakonske okvire koji za ovakve slučajeve glase sasvim drugačije od klasičnog ubistva. U pitanju je samoodbrana, u pitanju je spašavanje života i takva se reakcija koja je i sama po sebi prirodna, ne može kažnjavati.
Olakšavajuće okolnosti u ovom slučaju su dodatno te, što je majka napadnutih dječaka već u više navrata prijavljivala napade na svoje sinove od istih osoba koje su ih napale i datu noć. Dakle? Šta je tu nadležna služba radila? Zar ne postoji mehanizam da se kriminalcima u nastajanju stane u kraj u startu dok nekome ne oduzmu život? Ima da može. Cijeli svijet uspijeva pa može i kod nas samo ako se želi.
Takođe, do kada će RAK trpiti novinarske članke s bombastičnim naslovima u kojima se traži samo čitalac više a ne ispoljava istina i činjenica ili report? Do kada će služba koja je zadužena za kontrolu medija biti samo prisutna a slijepa?
Do kada će ozbiljne prijetnje pojedinaca na određene osobe biti zanemarive u stanicama policije? Dok ne padne mrtva glava? Krivi su nadležni, najviše pozicije cjelokupne sigurnosne strukture do samog ministra Dragana Mektića koji se kiti dobrim izjavama i Bošnjacima uvlači pod kožu, a krivci za mnoga djela tj nedjela hodaju slobodni.
Teške su ovo noći i dani za roditelje napadnutih dječaka i pozivam sve one bar koji ih poznaju da im budu od pomoći i pri ruci. Takođe stavljam se na pomoć u sopstvenim okvirima mogućnosti bilo kad da je potrebno.
Teške su ovo noći za porodicu, majku, oca napadnutih dječaka a dovoljno je samo pročitati postove i tekstove majke.
Stradali je evidentno bio već mnogima pa i policiji poznat od ranije, i šteta je što se u njegovom slučaju nije prije reagovalo adekvatno kako bi se scena od neku noć spriječila. Njegov sopstveni krvavi pohod vratio mu se kao bumerang na licu mjesta i završio je očigledno onako kako je živio.
Neka je selam porodici, ocu, majci, pa i braći koja su preživjela napad koji je možda mogao odnijeti dva života. Sad vam treba snage i sabura dosta... trebaju vam dokazi, sve prijave iz mupova i svjedoci... da sam pravnik, advokat, rado bih ponudio svoje znanje, struku i poziciju besplatno na zastupanje...
Ne sumnjam ni da je familiji stradalog lahko, svakom je teško svoga kada izgubi ali vjerujem da su i sami znali kakvim žitom živi, međutim bez obzira, budite dostojanstveni, pametni, bez preteških komentara itd... svima nam je sve jasno!
Nihad Aličković
Post majke napadnutih dječaka
- Ja, majka dvojice dječaka koji su učestvovali u sinoćnjem događaju gdje mlađi brat je odbranio već povređenog starijeg brata, kojeg su napali sjekirom i povrijedili u predjelu glave, lica , lakta , nakon čega mu je ukazana brza medicinska pomoć. Dakle, želim da kažem da postoje dokazi koji mogu da se provjere u policijskim upravama Dobrinja i Švrakino.
U predhodnoj godini i po dana, jer su mi sinove dočekivali sa palicama, tjerali tzv. policajkama, sa komadima cigle i već ih povrijeđivali, dolazili na kuću i prijetili. Zvala sam policiju, išla na policiju, međutim ništa se nije promjenilo, vidimo ishod iz proteklih dana, gdje dijete od 15 godina uzima da odbrani brata i sebe, jer su ovi sa sjekirom tjerali ih po Vojničkom Polju za šta imaju očevici koji će takođe biti pozvani kao svjedoci. Dakle..ja sam opominjala .. pozivala.. tražila da mi se pomogne..sistem nije ništa učinio, ama baš ništa.
Dva brata, dječaka, koja su na putu od kuće do džamije napadnuti u Sarajevu preživjeli su napad Allahovom voljom i svjesnošću stanja u kojem se nalaze u datom trenu. Da nije bilo tako, pitanje je da li bi njihovi roditelji ostali bez oba sina koja su bila napadnuta.
Vlasti naše zemlje, moraju donijeti zakonske okvire koji za ovakve slučajeve glase sasvim drugačije od klasičnog ubistva. U pitanju je samoodbrana, u pitanju je spašavanje života i takva se reakcija koja je i sama po sebi prirodna, ne može kažnjavati.
Olakšavajuće okolnosti u ovom slučaju su dodatno te, što je majka napadnutih dječaka već u više navrata prijavljivala napade na svoje sinove od istih osoba koje su ih napale i datu noć. Dakle? Šta je tu nadležna služba radila? Zar ne postoji mehanizam da se kriminalcima u nastajanju stane u kraj u startu dok nekome ne oduzmu život? Ima da može. Cijeli svijet uspijeva pa može i kod nas samo ako se želi.
Takođe, do kada će RAK trpiti novinarske članke s bombastičnim naslovima u kojima se traži samo čitalac više a ne ispoljava istina i činjenica ili report? Do kada će služba koja je zadužena za kontrolu medija biti samo prisutna a slijepa?
Do kada će ozbiljne prijetnje pojedinaca na određene osobe biti zanemarive u stanicama policije? Dok ne padne mrtva glava? Krivi su nadležni, najviše pozicije cjelokupne sigurnosne strukture do samog ministra Dragana Mektića koji se kiti dobrim izjavama i Bošnjacima uvlači pod kožu, a krivci za mnoga djela tj nedjela hodaju slobodni.
Teške su ovo noći i dani za roditelje napadnutih dječaka i pozivam sve one bar koji ih poznaju da im budu od pomoći i pri ruci. Takođe stavljam se na pomoć u sopstvenim okvirima mogućnosti bilo kad da je potrebno.
Teške su ovo noći za porodicu, majku, oca napadnutih dječaka a dovoljno je samo pročitati postove i tekstove majke.
Stradali je evidentno bio već mnogima pa i policiji poznat od ranije, i šteta je što se u njegovom slučaju nije prije reagovalo adekvatno kako bi se scena od neku noć spriječila. Njegov sopstveni krvavi pohod vratio mu se kao bumerang na licu mjesta i završio je očigledno onako kako je živio.
Neka je selam porodici, ocu, majci, pa i braći koja su preživjela napad koji je možda mogao odnijeti dva života. Sad vam treba snage i sabura dosta... trebaju vam dokazi, sve prijave iz mupova i svjedoci... da sam pravnik, advokat, rado bih ponudio svoje znanje, struku i poziciju besplatno na zastupanje...
Ne sumnjam ni da je familiji stradalog lahko, svakom je teško svoga kada izgubi ali vjerujem da su i sami znali kakvim žitom živi, međutim bez obzira, budite dostojanstveni, pametni, bez preteških komentara itd... svima nam je sve jasno!
Nihad Aličković
Post majke napadnutih dječaka
- Ja, majka dvojice dječaka koji su učestvovali u sinoćnjem događaju gdje mlađi brat je odbranio već povređenog starijeg brata, kojeg su napali sjekirom i povrijedili u predjelu glave, lica , lakta , nakon čega mu je ukazana brza medicinska pomoć. Dakle, želim da kažem da postoje dokazi koji mogu da se provjere u policijskim upravama Dobrinja i Švrakino.
U predhodnoj godini i po dana, jer su mi sinove dočekivali sa palicama, tjerali tzv. policajkama, sa komadima cigle i već ih povrijeđivali, dolazili na kuću i prijetili. Zvala sam policiju, išla na policiju, međutim ništa se nije promjenilo, vidimo ishod iz proteklih dana, gdje dijete od 15 godina uzima da odbrani brata i sebe, jer su ovi sa sjekirom tjerali ih po Vojničkom Polju za šta imaju očevici koji će takođe biti pozvani kao svjedoci. Dakle..ja sam opominjala .. pozivala.. tražila da mi se pomogne..sistem nije ništa učinio, ama baš ništa.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Nek ga Bakir pomiluje
Prolaznoscu svojom Tebe svjedocim
stvorio Si mene prvo nemocnim
pa mi snagu dao, sad je uzimas
Ti si tvorac, Ti sve tajne znas
Kakva je situacija na pdfu "Mobiteli & Kina" ?ItsRamiz je napisao/la:Nek ga Bakir pomiluje
Jel ima potrebe ulaziti tamo ?
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Nez nije mi bukmarkovanDerdiyok je napisao/la:Kakva je situacija na pdfu "Mobiteli & Kina" ?ItsRamiz je napisao/la:Nek ga Bakir pomiluje
Jel ima potrebe ulaziti tamo ?
Ali sam izgleda pocastio Osima besplatnim izletom u Banovice kako sam mu prijavio neki post ne pise vise nista
Možda gleda neki parody Harley Quinn. Sačekaćemo još, oglasiće se on.ItsRamiz je napisao/la:
Nez nije mi bukmarkovan
Ali sam izgleda pocastio Osima besplatnim izletom u Banovice kako sam mu prijavio neki post ne pise vise nista
® GONGASHI POWERHOUSE ®
4 sata proslo nije nista napisao nemas sta vise cekati
Javalju mi iz rezije da je fakat banovan
Ali za ovo sto je banovan ja sam za isto mislim i trajni dobio
Ali za ovo sto je banovan ja sam za isto mislim i trajni dobio
Sta je uradio
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
nek je nek odmori malo i vrati se bolji
u zadnje vrijeme se fokusirao na kvantitet u odnosu na kvalitet, losa odluka morza
u zadnje vrijeme se fokusirao na kvantitet u odnosu na kvalitet, losa odluka morza
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- Fantasista
- Kontakt:
Fašisti vratite nam Osima.
Šta ću ja bez Osima, haram vam bilo ko ga je prijavio
★Mostar u srcu, Velež do groba!★
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★
9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️
SK Stolac Hercegovina
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★
9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️
SK Stolac Hercegovina
Ovaj slučaj sa ubistvom maloljetnika romske nacionalnosti je opet razotkrio rasističko lice našeg društva kao i stav "vjernika" da život nekoga iz njihovog kruga vrijedi više od života nekog ko nije iz njega. Pruža se podrška roditeljima(ne roditeljima žrtve već roditeljima ubice) i moli se Boga da im podari sabur i strpljenje(ne roditeljima žrtve već roditeljima ubice).
Pa zar nije maltretiro momke cesto taj Rom? I sad napao starijeg brata sjekirom, mladji ga ubio. Ne znam otkud rasizam tu neki, mali bi vjerovatno isto postupio da se radilo i o Bosnjaku. .Drape je napisao/la:Ovaj slučaj sa ubistvom maloljetnika romske nacionalnosti je opet razotkrio rasističko lice našeg društva kao i stav "vjernika" da život nekoga iz njihovog kruga vrijedi više od života nekog ko nije iz njega. Pruža se podrška roditeljima(ne roditeljima žrtve već roditeljima ubice) i moli se Boga da im podari sabur i strpljenje(ne roditeljima žrtve već roditeljima ubice).
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 28 avg 2019, 15:38, ukupno mijenjano 2 puta.
u policijskom izvjestaju stoji da je dogovorena tuca bilaalemsa je napisao/la:Pa zar nije maltretiro momke cesto taj Rom? I sad napao starijeg brata sjekirom, mladji ga ubio. Ne znam otkud rasizam tu neki, mali bi vjerovatno isto postupio da se radilo i o BosnjakuDrape je napisao/la:Ovaj slučaj sa ubistvom maloljetnika romske nacionalnosti je opet razotkrio rasističko lice našeg društva kao i stav "vjernika" da život nekoga iz njihovog kruga vrijedi više od života nekog ko nije iz njega. Pruža se podrška roditeljima(ne roditeljima žrtve već roditeljima ubice) i moli se Boga da im podari sabur i strpljenje(ne roditeljima žrtve već roditeljima ubice).
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Mati im kaze da ima dokaze da su prijavljivali policiji maltretiranje, ali da ovi nisu uradili nista. Ako imaju dokaze, case closed.harden je napisao/la:u policijskom izvjestaju stoji da je dogovorena tuca bilaalemsa je napisao/la:Pa zar nije maltretiro momke cesto taj Rom? I sad napao starijeg brata sjekirom, mladji ga ubio. Ne znam otkud rasizam tu neki, mali bi vjerovatno isto postupio da se radilo i o BosnjakuDrape je napisao/la:Ovaj slučaj sa ubistvom maloljetnika romske nacionalnosti je opet razotkrio rasističko lice našeg društva kao i stav "vjernika" da život nekoga iz njihovog kruga vrijedi više od života nekog ko nije iz njega. Pruža se podrška roditeljima(ne roditeljima žrtve već roditeljima ubice) i moli se Boga da im podari sabur i strpljenje(ne roditeljima žrtve već roditeljima ubice).
ne vidim ko je ono sto prica, mozda je i komsija a ne mater
MUP je demantovao da su roditelji ubice ikada prijavili ubijenog i onog drugog što je bio sa njim. Sam ubica je u svom iskazu naveo da su se dogovorili da se obračunaju preko društvenih mreža, da su on i brat za tu priliku nabavili hladno oružje i sa njim došli na dogovoreno mjesto a nakon što druga strana nije došla na vrijeme na to mjesto slikali su lokaciju i slali im i opet ih prozivali da dođu. Ovo nikako ne može biti slučaj zlostavljane osobe koja je nešto učinila u samoodbrani.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.