BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

emchoz
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la emchoz » 13 apr 2009, 14:46

sajko je napisao/la:Ne sekirajte se ljudi iskreni patrijoti će naći načina, sjetite se Pjanića
Kakvu podršku ova država pruža dijaspori?? Da li ova država uopšte i zna ko je njena dijaspora??
Ibišević, Salihović, Misimović, Ibričić, Bajramović, Muslimović su svi odgojeni u stranim ligama, Džeko iako Željino dijete sreću je potražio u Češkoj, Štilić je morao da ode u Poljsku da eksplodira!!!
Problem je dakle što savez NE ZNA ili pak NEĆE da organizuje pristojno prvenstvo! Bez iole normalne lige nema kontinuiteta u reprezentaciji i nema završnica svjetskih takmičenja! Ne možemo se oslanjati na dijasporu za koju se ne brinemo...

Del Boy
Kontakt:

Post Postao/la Del Boy » 14 apr 2009, 01:37

emchoz je napisao/la:
sajko je napisao/la:Ne sekirajte se ljudi iskreni patrijoti će naći načina, sjetite se Pjanića
Kakvu podršku ova država pruža dijaspori?? Da li ova država uopšte i zna ko je njena dijaspora??
Ibišević, Salihović, Misimović, Ibričić, Bajramović, Muslimović su svi odgojeni u stranim ligama, Džeko iako Željino dijete sreću je potražio u Češkoj, Štilić je morao da ode u Poljsku da eksplodira!!!
Problem je dakle što savez NE ZNA ili pak NEĆE da organizuje pristojno prvenstvo! Bez iole normalne lige nema kontinuiteta u reprezentaciji i nema završnica svjetskih takmičenja! Ne možemo se oslanjati na dijasporu za koju se ne brinemo...
Hajd ne glupiraj se!

ne znam odakle se javljas, ali ova drzava ima toliko unutrasnjih remtilackih elemenata i kocnicara da jedva funkcionise i ovako, a jos da dijaspori titra.

Jos smo mi mladi za to

bubooty
Kontakt:

Post Postao/la bubooty » 14 apr 2009, 10:57

marko vejinovic debitovao za az alkmaaer 19 mu je gdina rodzen u amsterdamu...jeli on mozda iz bosne porijeklom?

emchoz
Kontakt:

Post Postao/la emchoz » 14 apr 2009, 10:59

Del Boy je napisao/la:
emchoz je napisao/la:
Hajd ne glupiraj se!

ne znam odakle se javljas, ali ova drzava ima toliko unutrasnjih remtilackih elemenata i kocnicara da jedva funkcionise i ovako, a jos da dijaspori titra.

Jos smo mi mladi za to
Pa htio to ili ne živiš od dijaspore ne od jake privrede u zemlji... Juga nije imala dijasporu pa je propala, Irska sa druge strane bilježi najveći ekonomski napredak, pogledaj zašto...

SINE
Kontakt:

Post Postao/la SINE » 14 apr 2009, 11:09

bubooty je napisao/la:marko vejinovic debitovao za az alkmaaer 19 mu je gdina rodzen u amsterdamu...jeli on mozda iz bosne porijeklom?
Ima dvojno državljanstvo, holandsko i srpsko, igra za mladu holandsku rep. do 19 god. i to je nosilac igre ove rep., haman isti slučaj kao i Medunjanin, gotovo preslikan.
SAMO ŽELJO

bubooty
Kontakt:

Post Postao/la bubooty » 14 apr 2009, 18:31

SINE je napisao/la:
bubooty je napisao/la:marko vejinovic debitovao za az alkmaaer 19 mu je gdina rodzen u amsterdamu...jeli on mozda iz bosne porijeklom?
Ima dvojno državljanstvo, holandsko i srpsko, igra za mladu holandsku rep. do 19 god. i to je nosilac igre ove rep., haman isti slučaj kao i Medunjanin, gotovo preslikan.
s tim sto van der mudonjanin nebi ni za b repku mogao igrati pored pjanica misimovica stilica ibricica itd

Del Boy
Kontakt:

Post Postao/la Del Boy » 14 apr 2009, 19:43

Meni opet brisu postove

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 14 apr 2009, 19:47

Del Boy je napisao/la:Meni opet brisu postove
dok god budeš vrijeđao, svađao se, začinjavao svaki post politikom i tjerao ljude sa foruma brisaće se.

pandzo
Kontakt:

Post Postao/la pandzo » 15 apr 2009, 20:25

ejjj onaj mali arnautovic iz twente vrijednost mu 12 miliona jel on moze igrati za BiH igrao se za austriju mladu ali kazu da je srb tako nesto a ja sam davno citao da je Bosanac

mone
Kontakt:

Post Postao/la mone » 15 apr 2009, 20:29

pandzo je napisao/la:ejjj onaj mali arnautovic iz twente vrijednost mu 12 miliona jel on moze igrati za BiH igrao se za austriju mladu ali kazu da je srb tako nesto a ja sam davno citao da je Bosanac
ma kakvi odigrao je on vec 4 utakmice za Austriju

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 15 apr 2009, 20:32

Arnaut na turskom jeziku znaci Albanac sto znaci da Marko ARNAUTovic je vjerovatno Arnaut :D
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 15 apr 2009, 20:35

Da kopiram sa ove druge teme posto sam fulio :D

Jestel mozda gledali golmana Matej Delač ,ima tek 16 godina a prvi je golman Intera Zapresic, rodjen je u Uskoplju ja sam ga gledao i stvarno momak odlicno brani,a i sve govori da je sa 16 godina prvi golman jednog prvoligasa ,treba se obratiti paznja na njega :)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 16 apr 2009, 04:29

miky_hz je napisao/la:Da kopiram sa ove druge teme posto sam fulio :D

Jestel mozda gledali golmana Matej Delač ,ima tek 16 godina a prvi je golman Intera Zapresic, rodjen je u Uskoplju ja sam ga gledao i stvarno momak odlicno brani,a i sve govori da je sa 16 godina prvi golman jednog prvoligasa ,treba se obratiti paznja na njega :)
Dobar je golman ali ko ti kaze da ce on ikad pristati da igra za BIH? Da nekazem da je on vec igrao za kadetsku reprezentaciju Hrvatske. :?

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 16 apr 2009, 15:43

Jedino da ga Ciro zovne umjesto Hasagica protiv Armenije pa da ubiljezi nastup :D :D :D

Taj decko je nazalost "kockast" od glave do pete. Sretno mu bilo....

Cazinski-Vitez
Kontakt:

Post Postao/la Cazinski-Vitez » 22 apr 2009, 12:52

Danasnji intervju za SAN:

Želim igrati kao Barbarez

U Švedskoj, Švicarskoj, Njemačkoj, Austriji..., na stotine je bh. talenata, koji nose bh. pasoš ili vuke korijene iz BiH. Nažalost, nebrigom pojedinaca iz Saveza, neki su zauvijek izgubljeni i nastupaju za druge reprezentacije. Jedan od onih koji je nestrpljivo čeka poziv selektora mlađih reprezentacije u NSBiH je i Ajdin Perviz. Sedamnaestogodišnjak i izuzetno talentovan fudbaler. Ovako se predstavio nadareni napadač.

- Rođen sam 30.12.1992. u švicarskom mjestu Grabs, udaljenom 60 km od St. Gallena. Korijene vučem iz Cazina, s obzirom da su mi roditelji Muhamed i Mevlida Perviz rođeni u Krajini. Odrastao sam i živim u Švicarskoj, ali se osjećam kao Bosanac i Hercegovac, osim toga sam i državljanin naše zemlje, zbog čega sam ponosan. Odlično govorim bosanski jezik, kao i njemački. Navijam za FK Sarajevo i VfL Wolfsburg. Idoli u fudbalu su mi Sergej Barbarez i Edin Džeko - naglasio je u razgovoru za "San" Perviz.

Sa osam godina počeo je trenirati, potom shvatio da bi fudbal mogao biti njegovo trajno opredjeljenje.

- Fudbalom se počinjem baviti 08.05.2000 u klubu FC Buchs, iz čiste zanimacije, ali godinu kasnije prvi put idem na profesionalnu utakmicu sa ocem. To je bila utakmica Lihtenštajna i Bosne i Hercegovine, gdje je naša reprezentacija pobjedila sa 3-0. Sergej Barbarez me je fascinirao, zabio je 2 gola i u meni se probudila želja. Rekao sam sebi: Želim i ja biti kao Barbarez i igrat ću za svoju zemlju!"

Nošen jakom željom da igra kao njegov ljubimac, Ajdin je svaki danom, u svakom pogledu napredovao sve više...

- U FC Buchsu sam igrao četiri godine. Odmah na svom prvom turniru, koji se igrao u Lihtenštajnu, pokazujem talenat i proglašen sam za najboljeg igrača turnira. Nastavio sam igrati za klub, grada u kojem sam živio. Na turniru 2004. godine učestvujem sa svojom ekipom, na kojem su učestvovali veliki klubovi, poput Leverkusena, Basela, Vaduza, dobijam priznanje za najboljeg strijelca turnira. Sakuti su me 2005. godine pozvali na probu za Vaduz, u tim tadašnjeg drugoligaša Švicarske.

Već četvrtu je godinu u Vaduzu. Koji je u međuvremenu postao stabilan prvoligaš.

- Zvali su me ljudi iz « LFV U13 », u kojem nastupaju najbolji igrači iz regiona. Nisam se zadržao dugo, o razlogu ne želim govoriti, pa sam nastavio igrati za FC Vaduz.

Dres bh. reprezentacije Ajdinov je najveći san.

- Što se tiče reprezentacija, jedino želim igrati za BiH, jer sam srcem i dušom Bosanac. Iako nije bilo kontakta sa ljudima iz NFSBiH, ipak ja ću se i dalje truditi i čekati poziv, da odigram utakmicu za neku od naših juniorskih reprezentacija i naravno kasnije za A-reprezentaciju. Niko sretniji od mene da jednog dana igram za A reprezentaciju, a da selektor bude Sergej Barbarez - izjavio je na kraju za "San" Ajdin Perviz.
IGRAJO BOSNO NE DAJ SE, IGRAJ SVI SMO UZ TEBEEEE !!!

sajko
Kontakt:

Post Postao/la sajko » 23 apr 2009, 14:31

ovakve ni savez ne može spriječiti :D
svaka čast :!:

Del Boy
Kontakt:

Post Postao/la Del Boy » 23 apr 2009, 14:41

sajko je napisao/la:ovakve ni savez ne može spriječiti :D
svaka čast :!:

To su ljudi a ne neke smrde po Sloveniji i Zapadnoj Evropi koji su jedva docekali da **** Bosnu

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 23 apr 2009, 14:46

Svaka čast momčino. To je pravi patriota, a ne kao Subotić, Medunjanin...
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Cazinski-Vitez
Kontakt:

Post Postao/la Cazinski-Vitez » 24 apr 2009, 11:40

da su svi ovakvi, mi bi svaki put bili na SP-u.
IGRAJO BOSNO NE DAJ SE, IGRAJ SVI SMO UZ TEBEEEE !!!

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 24 apr 2009, 15:16

Nisam znao gdje da stavim ,ali jako zanimljivo :
http://www.--- SPAM ---/sport/clanak/killer ... 31017.aspx

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, Proximic i 9 gostiju.