FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Sariel1987
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Sariel1987 » 02 sep 2019, 10:30

sve im je sviro na nasoj polovini. al bukvalno sve. :lol:

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 02 sep 2019, 10:38

Ma ja ba ,do sudija je... :urnebes:
tz tz tz tz tz tz

bhpremierliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremierliga12 » 02 sep 2019, 10:55

Moje misljenje je da se nema puno stvari zamjeriti ovom strucnom stabu. Potpuno drugaciji stil igre nego prosle sezone sto smo svi i trazili.

Kao prvo velika pohvala za forsiranje nasih mladih igraca, Beganovic kapiten, Maksimovic standardan, Hodzic dobija priliku, a isto tako i za hladjenje Smajica.
Evo vec 5 kola igramo bez napadaca, a siguran sam da bi sa Amerom uzeli 3,4 boda vise, jer smo dosta dosta opasniji po gol protivnika s njim.
Jedina zamjerka jeste eksperimentisanje bez napadaca, medjutim ako je istina da je u pitanju nezalaganje na treningu, onda ni to nije problem. Nek se jednom za sva vremena podvuce crta tu i presjece vise da se sve moze raditi i na kraju ponovo igrati.

Sljedece kolo protiv Borca, ne igra im standardan stoper, nisu uopste toliko opasna ekipa, jedino sto imaju Vranjesa koji cim primi loptu odmah suta, ne razmislja ni sekunde. Povisoka su ekipa i to bi nam mogao predstavljati problem. Ipak mislim da sa Amerom u prvoj postavi mozemo uzeti 3 boda i ponovo pobjeci u gornji dio tabele.
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 02 sep 2019, 10:57

Ja mislim da bi pobijedili da su bile druge sudije :urnebes: al' u qurcu

Igramo sve losije, ne ide bez napadaca i gotova prica. Sloga da nema Voju bili bi go qurac. Jeste skup igrac, ali vrijedi svake pare.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

bhpremierliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremierliga12 » 02 sep 2019, 11:02

Beduin je napisao/la:Ja mislim da bi pobijedili da su bile druge sudije :urnebes: al' u qurcu

Igramo sve losije, ne ide bez napadaca i gotova prica. Sloga da nema Voju bili bi go qurac. Jeste skup igrac, ali vrijedi svake pare.
Steta samo sto ga mi ne dovedosmo proslu zimu, steta sto su prosipali suplju pricu i nisu dali pare, definitivno top 3 napadaca lige.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 02 sep 2019, 11:03

Ma tako je, nek nas povalja svaki seljak na Tusnju :bow:
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

superior1982
Kontakt:

Post Postao/la superior1982 » 02 sep 2019, 11:39

Šteta je svega,šteta je ovaj porez,velika mrlja nam ostade od plastičnog nazor osnovanog kluba.Onaj Koza i Brandalek kao pomije došle na sjevernu tribinu da gledaju utakmicu.Stoje ispred stadiona njih dvojica sami,isto dvije budale.Ubjeđen sam i siguran da nisu dorasli Slobodi i njenim navijačima.Treba kresati od njih do svih onih koji su ih predložili i imenovali.Ovo za 100 godina kluba nismo zaslužili.Još nešto,sikiram se godinama zbog Slobode,opet sam u subotu grohno,ali mi je drago samo zbog punog sjevera i one atmosfere.Ako je ovaj poraz cijena punog sjevera,neka je,vrijedi,ali opet kažem nešto se mora mijenjati.
Pod br.1 promjena statuta i mogućnost ulaska stranog kapitala i privatizacije kluba,
br.2 vraćanje stadiona Slobodi i gašenje JU Stadion Tušanj i zapošljavanja stranačkih podanika,individua,koje ni zašta nisu,niti šta rade,a odnose do 300.000 KM godišnje,
br.3 obavezna smjena Kurevića,
br.4 smjena upravnog odbora
br.5 smjena dijela skupštine koja nije novčano doprinjela klubu,nisu dali svoje novce,nisu našli donatore,nisu kupili sa današnjim danom zlatne sezonske karte,ili prodali veći broj tih karti i donijeli novce u klub.

Ukoliko se ovo gore navedeno ne izvrši,loše nam se piše.

Posjetom na sjeveru smo dokazali koliko nam malo fali za sreću i koliki inat i ljubav imamo prema Slobodi.

Ukoliko ne bude pomaka pred slijedeće izbore će dobiti bumerang u glavu,a mi svakako na ulične proteste!U tom slučaju je A.H. u potpunosti u pravu i neka nas gaze po pitanju izdvajanja tranše od Grada Tuzla i korišćenja stadiona.Ovako više ne ide.Dosta je više lažnih obećanja i koristoljublja.Nama u Upravi trebaju menađeri i poslovni ljudi koji će praviti novac,biti dostupni u klubu,predani 24h,a ne služiti za trošenje i pranje novca,bahaćenje tuđim novcima,qrčenje bez pokrića,jadikovanje,a prije svega laganje javnosti,igrača i navijača.Mnogo smo stari da se ovako neozbiljno ponašamo.

Sve dosadašnje Uprave od odlaska A.H.su čisti promašaj!
O Slobodi pjevaju tuzlaci,mi smo novi državni prvaci!

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 02 sep 2019, 12:43

superior1982 je napisao/la:Šteta je svega,šteta je ovaj porez,velika mrlja nam ostade od plastičnog nazor osnovanog kluba.Onaj Koza i Brandalek kao pomije došle na sjevernu tribinu da gledaju utakmicu.Stoje ispred stadiona njih dvojica sami,isto dvije budale.Ubjeđen sam i siguran da nisu dorasli Slobodi i njenim navijačima.Treba kresati od njih do svih onih koji su ih predložili i imenovali.Ovo za 100 godina kluba nismo zaslužili.Još nešto,sikiram se godinama zbog Slobode,opet sam u subotu grohno,ali mi je drago samo zbog punog sjevera i one atmosfere.Ako je ovaj poraz cijena punog sjevera,neka je,vrijedi,ali opet kažem nešto se mora mijenjati.
Pod br.1 promjena statuta i mogućnost ulaska stranog kapitala i privatizacije kluba,
br.2 vraćanje stadiona Slobodi i gašenje JU Stadion Tušanj i zapošljavanja stranačkih podanika,individua,koje ni zašta nisu,niti šta rade,a odnose do 300.000 KM godišnje,
br.5 smjena dijela skupštine koja nije novčano doprinjela klubu,nisu dali svoje novce,nisu našli donatore,nisu kupili sa današnjim danom zlatne sezonske karte,ili prodali veći broj tih karti i donijeli novce u klub.

Posjetom na sjeveru smo dokazali koliko nam malo fali za sreću i koliki inat i ljubav imamo prema Slobodi.

Ukoliko ne bude pomaka pred slijedeće izbore će dobiti bumerang u glavu,a mi svakako na ulične proteste!U tom slučaju je A.H. u potpunosti u pravu i neka nas gaze po pitanju izdvajanja tranše od Grada Tuzla i korišćenja stadiona.Ovako više ne ide.Dosta je više lažnih obećanja i koristoljublja.Nama u Upravi trebaju menađeri i poslovni ljudi koji će praviti novac,biti dostupni u klubu,predani 24h,a ne služiti za trošenje i pranje novca,bahaćenje tuđim novcima,qrčenje bez pokrića,jadikovanje,a prije svega laganje javnosti,igrača i navijača.Mnogo smo stari da se ovako neozbiljno ponašamo.

Slazem se sa vecinom navedenog. Dodao bih i ah je čisti promašaj možda i najveći.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

WestSideTz
Kontakt:

Post Postao/la WestSideTz » 02 sep 2019, 12:50

superior1982 je napisao/la:Šteta je svega,šteta je ovaj porez,velika mrlja nam ostade od plastičnog nazor osnovanog kluba.Onaj Koza i Brandalek kao pomije došle na sjevernu tribinu da gledaju utakmicu.Stoje ispred stadiona njih dvojica sami,isto dvije budale.Ubjeđen sam i siguran da nisu dorasli Slobodi i njenim navijačima.Treba kresati od njih do svih onih koji su ih predložili i imenovali.Ovo za 100 godina kluba nismo zaslužili.Još nešto,sikiram se godinama zbog Slobode,opet sam u subotu grohno,ali mi je drago samo zbog punog sjevera i one atmosfere.Ako je ovaj poraz cijena punog sjevera,neka je,vrijedi,ali opet kažem nešto se mora mijenjati.

pitat Nijaza jel jos u opticaju fuzija sa Olimpicom :lol: :lol:
Sloboda je emocija ! 🔴⚫

Athletic Bilbao ⚪🔴

bhpremierliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremierliga12 » 02 sep 2019, 12:53

Eno unistena je atletska staza, imate na Tuzlarije na fb. Treba vidjeti sa vodjom i grupom da kada se i pale baklje da se to ugasi na tribini, da se ne baca na teren i stazu.

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 02 sep 2019, 12:54

ne treba unistavat stoji to, al gdje bacat onda na istok??? :lol:
nadam se da razuijete zajebanciju :D
kad je ikad istok obecan, dosad je trebo bit zavrsen, atletska staza brat bratu napravit je u solini u kasarni..pusti snovi..

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 02 sep 2019, 13:04

Ma nema od toga ništa, naročito od privatizacije i promjene statuta i Tušnja. Kada bude privatizacija eto odmah A. H. u upravi kluba kao većinskog vlasnika. To poslije ovih zadnjih poteza nebi bilo pametno. Uz to bi zgradonačelnik to lično shvatio kao poraz, pa je to nemoguće. A JU je osnovan zato da se uhljebe "zaslužni" članovi društva. Također se koristi kao sredstvo pred izbore za šipovanje i pravljenje tribina u budućnosti
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 02 sep 2019, 14:19

Pojedinci ovdje puno seru kao foke u najmanju ruku, sad vam smeta i ova Uprava a nama niko ne moze ugodit realno, ljudi stali uz navijace zbog odluke iz Simin Hana da se navijaci podijele sto nije bio slucaj u predhodnim utakmicama, dosli i sjeli u onaj cosak Sjevera do Istoka i pratili utakmicu plus uzeli karte za Fukare i na tome im svaka cast :clap: :bow: , imaju moju podrsku sve dok ovako rade :) cinjenica je da nemamo para ali mi je drago sto se forsiraju mladi igraci a pojedinci poslati na tribinu ( citaj Smajic) zasluzeno tako da kazem jer nista nije pokazao 2 godine vec, sada se forsiraju drugi momci koji ginu na terenu i to je dobra stvar svega, vidjet cete da ce biti nesto od ovog projekta bar ja tako mislim...
Nemam nista protiv navijanja ovog klub al me bode jedna cinjenica a to je da svi oni koji imaju porijeklo iz Podrinja (Srebrenica, Bratunac itd.) odjednom vjerni navijaci Tuzle City-a jer je na grbu cvijet Srebrenice a da je kojim slucajem ostao ime Sloga SH sa istim imenom i grbom niko od tih ljudi ne bi bio navijac uvjeran sam, Azmir je vrlo dobro znao kako ce pridobit navijace jer vrlo dobro zna ko sve zivi u Tuzli... Ja cu i dalje navijat za Slobodu dok sam ziv a ima nas takvih i dalje pa taman da ova plastika osvoji Titulu :wave:
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

fukare987
Kontakt:

Post Postao/la fukare987 » 02 sep 2019, 14:40

Ovo u subotu je bilo mnogo više od jedne fudbalske utakmice, pitanje časti i obraza koje smo uspješno prošli, gdje je još jednom pokazan inat tuzlanski, te da je ovaj grad, ovakav kakav je, trn u oku mnogima, ali ništa nismo postigli ako će iduću utakmicu opet sve isto biti sa aspekta posjete, kako sjevera tako i zapada. Neka ova utakmica bude prekretnica, voda na naš mlin, koju je eto pokrenuo Azmir i ljudi oko njega pokazavsi svoje pravo lice. Da se mi angazujemo tamo gdje stvarno mozemo pomoci klubu, dođi na stadion, plati kartu, kupi suvenir za 100 godina kluba, i navijaj! Nikad u Slobodi nije bilo med i mlijeko, tako da trenutno stanje oko kluba nikog i ne iznenađuje previše. Nadajmo se da će Grad u narednom periodu naći neko dugoročno rješenje za stabilnost Slobode, neke sposobnije ljude koji će prije svega organizaciju kluba dići za par nivoa više!

Tuzla City, ne znam vrijedi li sta pisati za vjestacku tvorevinu? Sastav tribine u subotu preslikan sa izbornog skupa PDA u Tuzli i okolini, clanovi dobili jasna naređenja da se pojave na utakmici te su autobusima dovezeni na Tusanj. Svi mi znamo kako je zavrsio Zmaj od Bosne u Tuzli.

Mnogi ovdje na forumu nas prozivaju zbog odnosa prema tkzv podrinjcima/izbjeglicama, a da ustvari veze nemaju o situaciji u gradu. Nikome ovaj grad i njeni gradjani nisu okrenuli leđa, sve dok ga postujes, i zivis ovdje po nasim pravilima, koja su doticni itekako prekrsili i nastoje ih mijenjati! U najtezim trenutcima za njih, Tuzla im je dala sve, a sta smo dobili? nekrunisane kraljeve podzemlja i telece glave na svakom cosku. S jedne strane Banovici, s druge podrinje, i zbog toga je proradio inat kod ljudi.

Utakmica na terenu ko i svaka druga, zao mi je naravno zbog poraza, ali ni prvi ni zadnji, glavu gore idemo dalje, jedino mi je zao sto su se postavili na terenu kao gosti, kao da Tusanj nije nasa kuca, treba se iskoristit utakmica vise na domacem terenu maksimalno, oni kalkulisu nesto, pod hitno Spahu staviti za trenera!

slatina87
Kontakt:

Post Postao/la slatina87 » 02 sep 2019, 14:48

Jel vi stvarno mislite da se nešto može napravit za godinu dana ? Da kreneš od 0 ne može se za godinu dana napravit ništa, a kamoli da kreneš iz minusa ko što svaka uprava kreće. Za ovaj rođendan se trebalo misit 3 4 godine ranije, imat plan, ekipu na okupu , prepoznatljiv stil igre i td, a ne da se priča 5 mj ranije o tom. Da sad šeik s Gvardiolom dođe ne bi mogo osvojit ove sezone ništa. Mišljenja sam da bi vas 90% radije pristalo sad na titulu kupa pa da narednih 20 godina preživljavamo , nego da se žrtvuje 5 godina pa da budemo iole kulturan klub. Mentalitet nam je sranje teško...

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 02 sep 2019, 14:57

Ja znam da je Senad obecao titulu i prije 100-te godisnjice, a na godisnjicu sigurica titula/e. :kafa:
075

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 02 sep 2019, 15:21

Beganovic, Maksimovic, Muratovic, Hodzic - Na njima se ako bude malo srece i sposobnosti moze 1.5 milion KM uzeti. To su ciste pare, dovoljno da se klub rijesi svih tekucih obaveza, dugovanja i potrazivanje (ne mislim na reprogram duga prema poreznoj) i jos da ostane novca. Samo da se produze ugovori sa momcima i odradi pametno. Slobodi je to jedino rjesenje za normalno funkcionisanje kluba
Jedan grad, jedna ljubav!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 sep 2019, 15:33

slatina87 je napisao/la:Jel vi stvarno mislite da se nešto može napravit za godinu dana ? Da kreneš od 0 ne može se za godinu dana napravit ništa, a kamoli da kreneš iz minusa ko što svaka uprava kreće. Za ovaj rođendan se trebalo misit 3 4 godine ranije, imat plan, ekipu na okupu , prepoznatljiv stil igre i td, a ne da se priča 5 mj ranije o tom. Da sad šeik s Gvardiolom dođe ne bi mogo osvojit ove sezone ništa. Mišljenja sam da bi vas 90% radije pristalo sad na titulu kupa pa da narednih 20 godina preživljavamo , nego da se žrtvuje 5 godina pa da budemo iole kulturan klub. Mentalitet nam je sranje teško...
Mi smo zrtvovali 100 godina, a ne pet pa opet nismo kulturan klub. Sjeverno Korejska, SSSR, DDR... taktika vise ne pali. Potrebne su investicije i voljni momenat da se nesto napravi. Imamo stotinu godina iskustva da ne ide na ovaj nacin. Nego imas klubove koji su bili gori od Slobode u bivsoj YU, Slovenija, Hrvatska...idi i prepisi kako se radi ako ne znas.
Najlakse je lagati i stvarati iluzorne neprijatelje kao izgovor za neznanje. Privatizacija i kraj price. Slobodi, Slobodino, gradu njegovo.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 02 sep 2019, 15:44

Probisvjet je napisao/la:
slatina87 je napisao/la:Jel vi stvarno mislite da se nešto može napravit za godinu dana ? Da kreneš od 0 ne može se za godinu dana napravit ništa, a kamoli da kreneš iz minusa ko što svaka uprava kreće. Za ovaj rođendan se trebalo misit 3 4 godine ranije, imat plan, ekipu na okupu , prepoznatljiv stil igre i td, a ne da se priča 5 mj ranije o tom. Da sad šeik s Gvardiolom dođe ne bi mogo osvojit ove sezone ništa. Mišljenja sam da bi vas 90% radije pristalo sad na titulu kupa pa da narednih 20 godina preživljavamo , nego da se žrtvuje 5 godina pa da budemo iole kulturan klub. Mentalitet nam je sranje teško...
Mi smo zrtvovali 100 godina, a ne pet pa opet nismo kulturan klub. Sjeverno Korejska, SSSR, DDR... taktika vise ne pali. Potrebne su investicije i voljni momenat da se nesto napravi. Imamo stotinu godina iskustva da ne ide na ovaj nacin. Nego imas klubove koji su bili gori od Slobode u bivsoj YU, Slovenija, Hrvatska...idi i prepisi kako se radi ako ne znas.
Najlakse je lagati i stvarati iluzorne neprijatelje kao izgovor za neznanje. Privatizacija i kraj price. Slobodi, Slobodino, gradu njegovo.
Mislim da je svima postalo jasno da ovako ne ide.
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 02 sep 2019, 15:48

Ja bi radije ovaj milon godisnje ulozio u OP. Za 4-5 godina bi imao najsavremeniji trening kamp za omladince i pola tih para bi do tada vratio kroz transfere.... Ljudi moji imamo dobre trenere u OP, kad bi se to malo samo sredilo i kada bi se omogucili dobri uslovi djeci, gdje bi nam onda bio kraj :crazy:
075

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Zlatu075 i 4 gosta.