FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

Bezideja
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bezideja » 02 sep 2019, 22:36

Ma kakvo ba manipulisanje, valjda imaju svoj mozak da vide sta se radilo sve ove godine. Srozali su klub kao da im je babo ostavip u amanet da se igraju s njim menadzera.
Potrosili 5 miliona na Elsnere, Secerovice, Husice, Hervase, dobro on nam je platio da ode. Koje su to lazi bile i sarene laze.
Smece od ljudi...
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 02 sep 2019, 22:58

Jufke su završene, dobili su duboku analanu penetraciju koja će ostati zapisana u historiji. Idemo dalje, igrači neka se još sutra regenerišu, lagano se spremati za Velež jedini klub u ovoj ligi uz nas i jufke koji je istinski velikan fudbala. Odigrati i protiv Jedinstva za 100 godina bihaćkog kluba i lagano podizati tempo pred Rođene.

Fajića će Sipović morati početi čuvati još danas :mrgreen: to je takav tip igrača gdje mu treba polušansa da zabije golčinu. Paklen je u svakom smislu, kao i Brandao koji im je motor ekipe. Krenuti opet gusto u vezi da ne mogu disati, gore Ermin, Veselinović,Krpić, Štila od neke 70. minute mogu dosta napraviti.

Volim što Velež nije seljačka ekipa, nego igraju ljudi otvoren fudbal, a takvima možemo gol dati.
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 03 sep 2019, 05:11

SF6 je napisao/la:
let3 je napisao/la:Damir Sadiković je Xavi za sve ijednog veznjaka koje su dovodili Miske i kompanija.
Dakle, bolji igrac od Blagojevića (Jovan je još bio dobar igrac), od Uglješe Radinovića, od Šečerovića, od Vranješa, od nekog Elsnera ili kako se vec zvao.
Od svih tih levata (eto Jovana cu izuzeti) je Sadiković znatno bolji igrac. A otjerali su Željino dijete :puke: pleme im jbm.
Nije bolji od Blagojevica sigurno. Ni od Vranjesa.
Volio bih vidjeti Vranjesa u ovom Amarovom sistemu, moguce da bi iz njega izvukao ono najbolje. :think:
Dado nije picka, i Dado se ne krije za razliku od Cele. Dado ima muda da je pukne sa 20,25,30. Dado je mangup za sve veznjake koje smo kamionima dovodili.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

GOAT
Kontakt:

Post Postao/la GOAT » 03 sep 2019, 06:13

SF6 je napisao/la:
let3 je napisao/la:Damir Sadiković je Xavi za sve ijednog veznjaka koje su dovodili Miske i kompanija.
Dakle, bolji igrac od Blagojevića (Jovan je još bio dobar igrac), od Uglješe Radinovića, od Šečerovića, od Vranješa, od nekog Elsnera ili kako se vec zvao.
Od svih tih levata (eto Jovana cu izuzeti) je Sadiković znatno bolji igrac. A otjerali su Željino dijete :puke: pleme im jbm.
Nije bolji od Blagojevica sigurno. Ni od Vranjesa.
Volio bih vidjeti Vranjesa u ovom Amarovom sistemu, moguce da bi iz njega izvukao ono najbolje. :think:
Dado u ovom ritmu je daleko bolji igrac od pomenutih.Sedam utakmica 2 gola i 2 asistencije a igra DF poziciju.
23

desnibocni
Kontakt:

Post Postao/la desnibocni » 03 sep 2019, 08:53

Vidim da se vodi prica o Dadi. Svi smo bili svjedoci kakvi su igraci bili ranije, kako su igrali, i kako su se snalazili i kada smo pobjedjivali, i kada nas je tovario svako ko je igrao sa nama (mislim na onih 5 u nizu). I naravno, svi smo, sto je i normalno, imali drugaciji pogled na te igrace. Blagojevic je po meni bio skroz korektan, cak i vise od toga, i imao je zaista jako dobrih utakmica. Ja mu zamjeram slabiju defanzivu, i sto je imao utakmica gdje nije ni postojao. Nerijetko i mijenjan u 60-oj minuti. Vranjes je drugi vrijedan spomena, i po meni, igrac koji je kvalitetom, znanjem, bio daleko ispred svih veznih koje smo dovodili. U Borcu igra vrhunski, odskace sa trideset i kusur godina. Iskreno, moja velika rana, jer bi kod Amara sigurno imao mjesta. Amar zna Dadu, vratio ga je, jer ha zna sto bi rekli u dusu, i danas je Dado, bar ja tako mislim nikad bolji, zreliji, a Bogami i nikad spremniji. Veliki plus na sve to je sto Dado voli i zivi Zelju. A na to sve, Stilic, pametniji Zec, Bojo, itd.... Imamo mi vrhunski vezni red za nase uslove.
...moja ljubav za sva vremena... FKŽ

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 03 sep 2019, 12:02

desnibocni je napisao/la:Vidim da se vodi prica o Dadi. Svi smo bili svjedoci kakvi su igraci bili ranije, kako su igrali, i kako su se snalazili i kada smo pobjedjivali, i kada nas je tovario svako ko je igrao sa nama (mislim na onih 5 u nizu). I naravno, svi smo, sto je i normalno, imali drugaciji pogled na te igrace. Blagojevic je po meni bio skroz korektan, cak i vise od toga, i imao je zaista jako dobrih utakmica. Ja mu zamjeram slabiju defanzivu, i sto je imao utakmica gdje nije ni postojao. Nerijetko i mijenjan u 60-oj minuti. Vranjes je drugi vrijedan spomena, i po meni, igrac koji je kvalitetom, znanjem, bio daleko ispred svih veznih koje smo dovodili. U Borcu igra vrhunski, odskace sa trideset i kusur godina. Iskreno, moja velika rana, jer bi kod Amara sigurno imao mjesta. Amar zna Dadu, vratio ga je, jer ha zna sto bi rekli u dusu, i danas je Dado, bar ja tako mislim nikad bolji, zreliji, a Bogami i nikad spremniji. Veliki plus na sve to je sto Dado voli i zivi Zelju. A na to sve, Stilic, pametniji Zec, Bojo, itd.... Imamo mi vrhunski vezni red za nase uslove.
Ova pobjeda ima znacaj nad dvije stvari.
Prva su Malezijci a druga su procedure. Na proceduralnom forumu psovaci Amara sada lafo likuju, oni sto su ga najviše vrijedjali sada im je kao drago.
Bagra proceduralna.
Sto dalje od kluba to bolje.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 03 sep 2019, 12:19

Mislim da cemo biti svjedoci jos boljoj kombinatorici i kvalitetnijoj uigranosti kroz sredinu, sto bi Krpi i Erminu odgovaralo jer je puno lakse kad kroz sredinu dobiju loptu kao recimo prvi gol protiv Sarajeva....
Stilic kad bude 100% spreman ce biti vjerovatno u sredini sa Dadom i Mešom... S tim da će vjerovatno vršiti rotaciju Meše i Boje.... Ali hvala Bogu neka slatkih muka, puno ocekujem kad se Stila vrati da jos vise dodje do izrazaja Veseli i Ermin.... Jer oni kao krila u napadu sto bi se reklo zangorski znaju loptu valjati, bice tu dao Bog da se izbjegnu povrede finih akcija.....
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 03 sep 2019, 12:23

Kad se mi ukljucujemo u Kup?
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

biceDUPLA
Kontakt:

Post Postao/la biceDUPLA » 03 sep 2019, 12:29

Bezideja je napisao/la:
Tristan10 je napisao/la:2 gola protiv Slobode, 3 protiv Sirokog, i 2 protiv Sarajeva. Daleko je to od uvjerljive odbrane. Meni se cini da ljudi nisu realni.
Ma losa pravo ba. Iz sedam kola niti nijedan poraz. Tankoslava...

Daj Boga ti gol Sipe, onog iz Slobode ledjima..da ne kazem Bekrica.... Jedino taj Siroki ali ljudi igraju fino kuci i vazda svima.prave prilike.
ŽELJEZNIČAR 1921

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 03 sep 2019, 13:04

Da napisem nesto u vezi nasih tribina, da vidim koje je vase misljenje.
Sa jednog dijela sjeverne tribine, zbog krova na zapadnoj, nemoguce je vidjeti cijeli teren, pa zbog toga nekoliko stotina stolica ostaje neupotrebljivo. I na ovom derbiju na tom dijelu sjeverne tribine nije bilo navijaca. Da li postoji neki nacin da se to promijeni? Recimo, sad kad budemo radili krov na istoku, mozda se moze nesto uraditi, jer steta je da bilo koji dio tribine ne mozemo upotrijebiti za nase navijace. Ako se vec nista tu ne moze uraditi, zasto ne bismo gostujucu tribinu prebacili tu na sjeverozapad. Osim na derbiju, protiv ostatka lige nikad ne bude ispunjen gostujuci sektor. Cak bi bilo ljepsi vizuelni izgled na TV prenosima kad se nas istok i sjever spoje, plus cijeli ambijent i navijanje bi bilo bolje, pogotovo sad kad dobijemo krov na istoku.
Ja da se pitam i na jugu, na betonskom dijelu postavio bih stolice, bar tri reda odozgo prema dolje, a na onom dijelu prema zapadu gdje se navijaci uvijek skupe, moze se sigurno i pet redova stolica postaviti. Na taj nacin imali bismo stadion sa preko 14.000 stolica.

Mamlaz
Kontakt:

Post Postao/la Mamlaz » 03 sep 2019, 13:07

Da li mi neko moze objasniti ovo Biolectra sport na dresovima, nisu nam valjda sumece tablete generalni sponzor

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 03 sep 2019, 13:16

Mamlaz je napisao/la:Da li mi neko moze objasniti ovo Biolectra sport na dresovima, nisu nam valjda sumece tablete generalni sponzor
Nije generalni sponzor kluba, već generalni sponzor samo te utakmice Oktal Pharma, bas kao i one protiv Slobode.

Mamlaz
Kontakt:

Post Postao/la Mamlaz » 03 sep 2019, 13:19

ZaZelju je napisao/la:Da napisem nesto u vezi nasih tribina, da vidim koje je vase misljenje.
Sa jednog dijela sjeverne tribine, zbog krova na zapadnoj, nemoguce je vidjeti cijeli teren, pa zbog toga nekoliko stotina stolica ostaje neupotrebljivo. I na ovom derbiju na tom dijelu sjeverne tribine nije bilo navijaca. Da li postoji neki nacin da se to promijeni? Recimo, sad kad budemo radili krov na istoku, mozda se moze nesto uraditi, jer steta je da bilo koji dio tribine ne mozemo upotrijebiti za nase navijace. Ako se vec nista tu ne moze uraditi, zasto ne bismo gostujucu tribinu prebacili tu na sjeverozapad. Osim na derbiju, protiv ostatka lige nikad ne bude ispunjen gostujuci sektor. Cak bi bilo ljepsi vizuelni izgled na TV prenosima kad se nas istok i sjever spoje, plus cijeli ambijent i navijanje bi bilo bolje, pogotovo sad kad dobijemo krov na istoku.
Ja da se pitam i na jugu, na betonskom dijelu postavio bih stolice, bar tri reda odozgo prema dolje, a na onom dijelu prema zapadu gdje se navijaci uvijek skupe, moze se sigurno i pet redova stolica postaviti. Na taj nacin imali bismo stadion sa preko 14.000 stolica.
Naravno da je steta da je beskorisno stotinjak mjesta, zapadna tribina je niska ,kada bi se krov jos dignuo ne bi imao funkciju, gostujuci navijaci ne dolaze u obzir pored loze. To stoji da bi bilo lijepo da smo svi spojeni. Sto se tice juga stolice se mogu postaviti zbog vizuelnog efekta, niko ne bi tu bio da bacaju po njemu baklje i topovske. Samo neka oni pokriju istok da mi drugi dio sezone, tj losijeg vremena mozemo imati prosjek po utakmici 6-7k
Zadnja izmjena: Mamlaz, dana/u 03 sep 2019, 13:24, ukupno mijenjano 1 put.

Mamlaz
Kontakt:

Post Postao/la Mamlaz » 03 sep 2019, 13:21

tu i tamo je napisao/la:
Mamlaz je napisao/la:Da li mi neko moze objasniti ovo Biolectra sport na dresovima, nisu nam valjda sumece tablete generalni sponzor
Nije generalni sponzor kluba, već generalni sponzor samo te utakmice Oktal Pharma, bas kao i one protiv Slobode.
Kontam sumece tablete nam generalni :rol: , koliko dugo smo vec bez generalnog?

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 03 sep 2019, 13:24

iguita je napisao/la: Sta sad se kao peru ti kao neki pojedinci koji su bili u klubu a u stvari kao nisu podrzavali te supke nego nako bili s njima .Pusti suplju i teznju da se neki pojedinci koje hocete amnestirati.Sto se nisu oglasili prije godinu dvije .Jesul to oni sto su revizijama i lazima pokusavali napraviti lopva od Amara i ostalih ljudi.Jesul to oni sto su sutili na komentare sluga o Amaru kamataru i prodaji stadiona kluba i ostalog.Jesul to oni sto su sutili na to da Radnik nema fin.uslove da dobiju licencu za evropu a znali su sve to. Sta namirisali uspjeh pa se posipaju pepelom. **** vas grande miske i procedure i revizije u vrh guzice
Nema povratka na Grbavicu takvim nikad vise.Mrs.
Ovdje sam vec pisao o manipulaciji klosara i supaka na onom tamo forumu.Manipulisu s pravim navijacima vecinom iskrenim mladim navijacima.Valjda ce tim momcima doci vise dupeta u glavu.Svi znate imena tih manipulatora.
Bit ce Zeljo Sampion
Sve sto kazes stoji i nista ne sporim. Polarizacija koja je proizvedena sa namjerom, nanijela je nasem klubu veliku stetu od koje cemo se oporavljati jos jedan jako dug period. Medjutim, ovo sto sam napisao nije nikakav "povratak na mala vrata" ili amnestiranje nekih pojedinaca vec jednostavno Željina filozofija a koja kaze da ne smijemo sebi dopustiti podjele i svadje unutar navijackog tijela ma koliko razlicite stavove imali. Moramo biti svjesni da je velika vecina ljudi koja je bila u klubu jednostavno izmanipulisana i zavedena na pogresan put. Kasnije su ti isti to osjetili na svojoj kozi jer su jednostavno potroseni i odbaceni kao prljave carape dok je onaj isti koji ih je koristio kupio sve zasluge i kitio se svim dobrim sto se uradilo. Ti Navijaci su se da tako kazem "zaletili", nesvjesni kakav je klub bio prije, u kako teskim okolnostima je funkcionisao, koliko znoja su na desetine ljudi prolili prije njih da bi opstao. Jednostavno, nisu znali a malo ih je ponijelo jer su po ulasku u klub na "poklon" s neba dobili velika novcana sredstva pa su umislili sebi kako je to "normalno", opcinjeni pricama kako ce "napraviti klub".

Nije normalno to sto se desilo, na svojoj smo kozi osjetili kako boli kada nam neko kaze "nisi ti Željovac", "placenik", "Violina" i cime su se vec gađali u namjeri da zadrze vlast i ociste klub od neistomisljenika. Ja prvi i mogu ti reci da to jako boli, zato to isto nekom drugom navijacu za kojeg mislim da je iskren ne bih uradio. Nikada vise niko ne smije ponasati se kao da je klub u njegovom vlasnistvu, manipulisati navijacima, koristiti ih za licne obracune kao sto je Misimovic radio. Ima jako puno ljudi koji zale za onim sto se desilo, kaju se i imaju zelju da pomognu i na neki nacin isprave greske koje im se adresiraju. Ne smijemo sebi dopustiti uvrede prema braći sa tribine, prema Željovcima, Legendama, bivdim igracima, uposlenicima, ma koliko nam se ne svidjalo neko njihovo misljenje. Ok, grijesilo se ali ko radi taj.i grijesi uz par izuzetaka koji su svjesno radili protiv kluba. Zeljo je klub otvoren za istomisljenike i neistomisljenike a samo svi zajedno mozemo naoraviti velike stvari u interesu kluba. Vjeruj mi kada ti kazem, nisu svi isti niti se svima njima svidjalo sta se radi. Bili slijepi, vjerovali pogresnim ljudima sto nas je sve kostalo a ne samo njih. Ljudski je grijesiti, ljudski je oprastati. Ljudski je dati "drugu sansu" jer medju njima ima nekih jako sposobnih koji su vec uradili neke vrlo korisne stvari za klub. I opet ce aBd.

Naravno, ŠUPCI nece biti amnestirani a ima ih jedan solidan broj, koji su jako dobro znali dosta stvari ali su kao hinje i piqke radi nekog licnog interesa svjesno i namjerno nanosili stetu. Yebo njih, nek sada u Rajlovcu "prave klub".
Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 03 sep 2019, 13:28

Mamlaz je napisao/la:
tu i tamo je napisao/la:
Kontam sumece tablete nam generalni :rol: , koliko dugo smo vec bez generalnog?

Od kada je istekao ugovor sa Turkish Ziraat Bankom. Meni je taj famozni ugovor i dan danas misterija - jesmo li mi hajrovali od tog sponzorstva ili ne?

Svakako sam misljenja da je bolje svaku tekmu ovako “pogurati” zlatne i srebrene sponzore sa njihovim proizvodima kada vec nemamo adekvatnu ponudu za generalnog sponzora. Naravno, da se pazi da to ne bude neka glupost da nam se smiju tipa “vijagra, peceno pile, plocasti namjestaj” i slicno (karikiram). Ovako na prvu, elegentno je da tu stoji neki farmaceutski proizvod.
Moje misljenje.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 03 sep 2019, 13:33

I da jesu,šta je problem?

Nek piše milorad dodik,ako će platiti!
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 03 sep 2019, 13:37

Od kada je istekao ugovor sa Turkish Ziraat Bankom. Meni je taj famozni ugovor i dan danas misterija - jesmo li mi hajrovali od tog sponzorstva ili ne?

Svakako sam misljenja da je bolje svaku tekmu ovako “pogurati” zlatne i srebrene sponzore sa njihovim proizvodima kada vec nemamo adekvatnu ponudu za generalnog sponzora. Naravno, da se pazi da to ne bude neka glupost da nam se smiju tipa “vijagra, peceno pile, plocasti namjestaj” i slicno (karikiram). Ovako na prvu, elegentno je da tu stoji neki farmaceutski proizvod.
Moje misljenje.[/quote]

mislim, al nisam 100% siguran, da tu reklamu na dresu naši naplaćuju 4-5 hiljada
moSa ljoŽe

Mamlaz
Kontakt:

Post Postao/la Mamlaz » 03 sep 2019, 13:39

UBIPITAR je napisao/la:
I da jesu,šta je problem?

Nek piše milorad dodik,ako će platiti!
Pa koliko oni to mogu platiti, vjerujem da sa toliko para mogu i ja pogurati, neka bude FD i neka stave rak pluca na logo ako ce istresti cifru :rol:

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 03 sep 2019, 13:45

Sponzorima koje imamo je ponudjena opcija da budu na dresu u utakmicama za odredjenu cijenu. To je to ukratko.
Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: f16 i 7 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []