Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Vucevich

Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post Postao/la Vucevich » 03 sep 2019, 15:10

Naravno da treba zapostavljati domaću ligu, to je jedino što radi ispravno. Igrači iz lige koja je najjadnija i najamaterska u Evropi i koju su prestigli Litvanija, Latvija, Armenija, Albanija, Makedonija i Moldova nemaju šta tražiti u reprezentaciji.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 03 sep 2019, 15:31

mohikanac12 je napisao/la:Ja prezadovoljan. Zuta ubleha radi tacno ono o cemu je odredjeni broj navijaca pisao, menadzerski talovi i nemanje pojma, uz zapostavljanje domaceg prvenstva ako zanemarimo sami start kada su mu sugerisali da malo "zamaze oci".

Šišaj nas popularni Robi, kad smo ovce. :bih:
Pa da bi se domace prvenstvo uzelo u obzir treba neko ko poznaje najbolje nas fudbal,,,,a taj neko je na tvom avataru :kafa: Al eto kazu sta ce morz, vidi mu glave :kafa:
=\_1921_/=

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 03 sep 2019, 15:37

I šta, da nas igrači predstavljaju ko i svoje klubove u Europi, gdje je vrhunac proć u 2. ili 3. pretkolo EL i to ako ih sreća pogleda pa budu nositelj protiv ekipe s Malte i sl... pametno, nema šta.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 03 sep 2019, 15:40

DrFilgud je napisao/la:Tvrdim da niko iole objektivan, ne moze biti zadovoljan situacijom u kojoj se nalazimo.

Pod Br:1, ne moze biti zadovoljan petim mjestom u grupi, nakon cetri kvalifikacione utakmice.
Ne moze biti zadovoljan cinjenicom da smo iz tri utakmice protiv direktnih rivala za plasman, osvojili 1 bod.
O ovome se naprosto ne moze diskutovati. To nije pitanje necijeg pogleda na stvar, nego pitanje zdravog razuma.

Nakon toga, mnogi u koje spada i moja malenkost, su razocarani selektorovim stepenom (ne)profesionalnosti, a i kadrom koji selektuje.

Krajnje je vrijeme da javnost selektoru posalje jasnu poruku da nije zadovoljna njegovim radom (ili mozda jeste :shock:) i da se treba neseto
mijenjati.
Dakle , u pitanju je interes reprezentacije, a ne ko voli/ne voli Prosineckog. Interes reprezentacije, a ne klupsko forumska prepucavanja i šukanja.
Niko ovdje mislim ne govori da je zadovoljan
Daleko od toga. Ali ja pricam da situacija nije ni sekunde ni izhubljena ni katastrofalna kako je neki prikazuju
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 03 sep 2019, 15:41

Predzadnji na tabeli, i da popravimo situaciju i rezultate reprezentacije oni hoće da zovu igrače iz domaće lige :rol:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 03 sep 2019, 15:43

BoixosNois1899 je napisao/la:Predzadnji na tabeli, i da popravimo situaciju i rezultate reprezentacije oni hoće da zovu igrače iz domaće lige :rol:
Citam i ne vjerujem sta se pise, jos prizivaju morža Osima kao selektora tek tada bi bio cirkus kolorado u reprezentaciji. :rol:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 03 sep 2019, 15:46

BoixosNois1899 je napisao/la:Predzadnji na tabeli, i da popravimo situaciju i rezultate reprezentacije oni hoće da zovu igrače iz domaće lige :rol:
Ne, ne, griješiš. Oni to ne žele da bi reprezentacija imala bolji rezultat, već da bi mogli pogurati svoje propalitete u reprezentaciju da ih prodaju za što više novca, a rezultata ko ****.

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 03 sep 2019, 16:38

invincible1921 je napisao/la:
mohikanac12 je napisao/la:Ja prezadovoljan. Zuta ubleha radi tacno ono o cemu je odredjeni broj navijaca pisao, menadzerski talovi i nemanje pojma, uz zapostavljanje domaceg prvenstva ako zanemarimo sami start kada su mu sugerisali da malo "zamaze oci".

Šišaj nas popularni Robi, kad smo ovce. :bih:
Pa da bi se domace prvenstvo uzelo u obzir treba neko ko poznaje najbolje nas fudbal,,,,a taj neko je na tvom avataru :kafa: Al eto kazu sta ce morz, vidi mu glave :kafa:
Kako objasniti "znalcima" na temi sta je dugorocno dobro za BiH fudbal. @vucevic strucnjak. :rol:

Volio bih vidjeti plan i program za razvoj reprezentacije i fudbala u drzavi od popularnog Robija. Ah da, nije ga ni predao. :kafa:
Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 03 sep 2019, 17:36

DrFilgud je napisao/la:Tvrdim da niko iole objektivan, ne moze biti zadovoljan situacijom u kojoj se nalazimo.

Pod Br:1, ne moze biti zadovoljan petim mjestom u grupi, nakon cetri kvalifikacione utakmice.
Ne moze biti zadovoljan cinjenicom da smo iz tri utakmice protiv direktnih rivala za plasman, osvojili 1 bod.
O ovome se naprosto ne moze diskutovati. To nije pitanje necijeg pogleda na stvar, nego pitanje zdravog razuma.

Nakon toga, mnogi u koje spada i moja malenkost, su razocarani selektorovim stepenom (ne)profesionalnosti, a i kadrom koji selektuje.

Krajnje je vrijeme da javnost selektoru posalje jasnu poruku da nije zadovoljna njegovim radom (ili mozda jeste :shock:) i da se treba neseto
mijenjati.
Dakle , u pitanju je interes reprezentacije, a ne ko voli/ne voli Prosineckog. Interes reprezentacije, a ne klupsko forumska prepucavanja i šukanja.
Naravno da niko objektivan ne moze biti zadovoljan trenutnim stanjem, ali isto tako ne treba ici u drugu krajnost kao sto ti i neki drugi radite.
Italija ti nikad nije bila direktan konkurent i samo neznalice su mogle osporavati njen kvalitet...nije to Italija od prije 2,3 godine s onim starcem na klupi.
Ovo je Italija s ODLIČNIM selektorom, ODLIČNIM golmanima, BETONSKOM odabranom, ODLIČNIM veznim redom i VRLO DOBRIM napadačkim opcijama... jel'se to svaki put trebaju nabrajati imena igrača da se shvati snaga Italijanski reprezentacije?!
Trenutno jesmo 5.na tablici, zahvaljujući isključivo kiksu u Finskoj...ali zato je vrlo moguće da vec za 5 dana budemo 2.na tablici, ako nista onda u oktobru...mene brine samo gostovanje u Armeniji, zbog nekih specifikum a, mrsko mi sad piskarati.. mnogo vise me brine za trima nego oktobarske protiv Grcke i Finske.

Mi zaboravljamo nekoliko cinjenica..izmedju ostalog da tu nema vise Spahića, Ibisevica, Lulica, Vranješa, Medunjanina...hajd Miske, Rahimic, Mujdza su ranije otisli..
Ova trenutna reprezentacija je u mnogome limitiranija u odnosu na Mašinu, pogotovo u odnosu na Papetovu..
Bas zbog te smjene Robi je u godini dana haman ISPROBAO vise igrača nego Meša i Pape zajedno u 8 godina...zar to nije plus..
Prcic i Vrancic su dobili priliku, ocito se nisu nametnuli selektoru nekim njegovim zamislima, pogotovo sada sto ne igraju...i ja bih ih sam volio vidjeti medju 23, ali da je tragedija sto nisu, trenutno, u ovom trenutku...nije.
Hajrović je morao dobiti poziv jesenas...medjutim komplet 2019.godina, Hajrovića nema nista bolji performans od Tatara, cak i Tatara vrijedjam ovom recenicom ali daleko od toga da smatram da Tatara treba zvati prije Hajrovića...Hajrović je blago receno jako loš ove godine ..ali i kao takav bi mozda trebao dobiti poziv. Da li je opravdano kuditi selektora zbog nepoštivanja? - ne, prosle jeseni mozda da...sada ne.

Situacija s Lulicem i igra gluhih telefona jeste bezveze, ali ovaj je svakako odlučio da nema povratka i ja sam vec izrekao svoj stav...Lulic je kukavica koja je pobjegla s bojnog polja onda kada je najbolji (31 godina kad se oprostio, kapiten Lazia) i kada ga je reprezentacija najviše trebala u ovoj tzv smjeni generacije...a bio mi je tako drag kao igrač.
Ibisevica - njegova odluka ipak razumljivija jer bi na EP vec imao 35 ili 36 godina.. a zaista su se nazirala neka imena, Prevljak, Koljic, Bakice, Kosti, Hodzic...
Grcka nikad ne bi izvukla remi da je ostalo 11 na 11...sta ti ocekujes, da vodis 2:0 i dalje napadas ..to mogu samo City i Barcelona...
Ja sam za to da se konačan sud dadne nakon naredne 4 tekme...

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 03 sep 2019, 17:41

Ne razvija se liga preko reprezentacije, već obratno. A ta ista liga treba da dokuči neki nivo da bi bila relevantna u reprezentativnim okvirima.
To koliko će savez odvojit za ligašku infrastrukturu, igrače, trenere, sudije, kampove ili zgradu saveza nije Robertov posao.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 03 sep 2019, 17:44

truts je napisao/la:Ne razvija se liga preko reprezentacije, već obratno. A ta ista liga treba da dokuči neki nivo da bi bila relevantna u reprezentativnim okvirima.
To koliko će savez odvojit za ligašku infrastrukturu, igrače, trenere, sudije, kampove ili zgradu saveza nije Robertov posao.
:tokralju: :bow: Bravo.

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 03 sep 2019, 18:15

Ne mozes ti ocekivati da ce Asim Zec postati Senad Lulic samo zato sto ce redovno igrati za reprezentaciju. I nakon 50 nastupa ce ostati stari Asim Zec, jer opet ce Zeljo i nasa liga biti gdje ce on provesti najvise vremena. To sto je infrastruktura lige losa su krivci savez i uprave klubova.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 03 sep 2019, 18:43

hurem je napisao/la:

mijenjati.
Naravno da niko objektivan ne moze biti zadovoljan trenutnim stanjem, ali isto tako ne treba ici u drugu krajnost kao sto ti i neki drugi radite.
Italija ti nikad nije bila direktan konkurent i samo neznalice su mogle osporavati njen kvalitet...nije to Italija od prije 2,3 godine s onim starcem na klupi.
Ovo je Italija s ODLIČNIM selektorom, ODLIČNIM golmanima, BETONSKOM odabranom, ODLIČNIM veznim redom i VRLO DOBRIM napadačkim opcijama... jel'se to svaki put trebaju nabrajati imena igrača da se shvati snaga Italijanski reprezentacije?!
Trenutno jesmo 5.na tablici, zahvaljujući isključivo kiksu u Finskoj...ali zato je vrlo moguće da vec za 5 dana budemo 2.na tablici, ako nista onda u oktobru...mene brine samo gostovanje u Armeniji, zbog nekih specifikum a, mrsko mi sad piskarati.. mnogo vise me brine za trima nego oktobarske protiv Grcke i Finske.

Mi zaboravljamo nekoliko cinjenica..izmedju ostalog da tu nema vise Spahića, Ibisevica, Lulica, Vranješa, Medunjanina...hajd Miske, Rahimic, Mujdza su ranije otisli..
Ova trenutna reprezentacija je u mnogome limitiranija u odnosu na Mašinu, pogotovo u odnosu na Papetovu..
Bas zbog te smjene Robi je u godini dana haman ISPROBAO vise igrača nego Meša i Pape zajedno u 8 godina...zar to nije plus..
Prcic i Vrancic su dobili priliku, ocito se nisu nametnuli selektoru nekim njegovim zamislima, pogotovo sada sto ne igraju...i ja bih ih sam volio vidjeti medju 23, ali da je tragedija sto nisu, trenutno, u ovom trenutku...nije.
Hajrović je morao dobiti poziv jesenas...medjutim komplet 2019.godina, Hajrovića nema nista bolji performans od Tatara, cak i Tatara vrijedjam ovom recenicom ali daleko od toga da smatram da Tatara treba zvati prije Hajrovića...Hajrović je blago receno jako loš ove godine ..ali i kao takav bi mozda trebao dobiti poziv. Da li je opravdano kuditi selektora zbog nepoštivanja? - ne, prosle jeseni mozda da...sada ne.

Situacija s Lulicem i igra gluhih telefona jeste bezveze, ali ovaj je svakako odlučio da nema povratka i ja sam vec izrekao svoj stav...Lulic je kukavica koja je pobjegla s bojnog polja onda kada je najbolji (31 godina kad se oprostio, kapiten Lazia) i kada ga je reprezentacija najviše trebala u ovoj tzv smjeni generacije...a bio mi je tako drag kao igrač.
Ibisevica - njegova odluka ipak razumljivija jer bi na EP vec imao 35 ili 36 godina.. a zaista su se nazirala neka imena, Prevljak, Koljic, Bakice, Kosti, Hodzic...
Grcka nikad ne bi izvukla remi da je ostalo 11 na 11...sta ti ocekujes, da vodis 2:0 i dalje napadas ..to mogu samo City i Barcelona...
Ja sam za to da se konačan sud dadne nakon naredne 4 tekme...
Dakle hoces da kazes da selektor Prosinecki radi dobar posao, a da su za lose stvari krivi drugi?
Peto mjesto u grupi, istorijske blamaze protiv S.Irske, Grcke, Finske, muljanja i laganja po pitanju komunikacije s igracima, netransparentni pozivi u reprezentaciju...krivi su drugi, on radi dobar posao.
Da sacekamo jos cetiri utakmice, prije nego ga pocemo napadati? Pa onda da sacekamo baraz, jelda? Pa sto mu onda ne bi dali jos jedan mandat, kad nije do njega, nego do drugih?

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 03 sep 2019, 18:49

E jbga dr.filgud
Tebi su povijesne blamaže utakmice iz kojih si imao pobjedu remi i izgubljeno e jbga..

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 03 sep 2019, 19:25

jel se masni robert barem za ovo okupljanje okupao i dotjerao da liči na insana?
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 03 sep 2019, 19:34

Povijesna blamaža pobjeda hahahahahah

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 03 sep 2019, 19:43

Rosicky je napisao/la:E jbga dr.filgud
Tebi su povijesne blamaže utakmice iz kojih si imao pobjedu remi i izgubljeno e jbga..
Da namjerno upotrijebio sam rijec blamaza, a ne poraz.
Ko je gledao utakmicu u S. Irskoj, vidio je blamazu reprezentacije BiH. Irci su imali 30 kornera, 20 suteva na gol i nadigrali nas u svim segmentiama kao amatere.
Slicno je i sa Grckom, gdje smo demonstrirali svu sramotu svog inferiornog mentaliteta i amaterizma. Jedini put kada sam osjetio stid radi reprezentacije.
Za mene navijaca BiH , te utakmice su bile blamaza.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 03 sep 2019, 19:57

Je li ovaj lik realan ? :rol:

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 03 sep 2019, 20:01

DrFilgud je napisao/la: Jedini put kada sam osjetio stid radi reprezentacije.
Da je amaterski odradjeno, jeste, ali ove te utakmice bilo stid a nije kad smo prosuli 2:0 vodstvo protiv Kipra? Ili kad smo prosuli vodstvo protiv ispodprosjecne Albanije sa zlatnom generacijom? Nije kao da je izgubiti vodstvo amaterizmom neko novo iskustvo za nas.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 03 sep 2019, 20:07

mire96 je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la: Jedini put kada sam osjetio stid radi reprezentacije.
Da je amaterski odradjeno, jeste, ali ove te utakmice bilo stid a nije kad smo prosuli 2:0 vodstvo protiv Kipra? Ili kad smo prosuli vodstvo protiv ispodprosjecne Albanije sa zlatnom generacijom? Nije kao da je izgubiti vodstvo amaterizmom neko novo iskustvo za nas.
Meni je ovo bilo gore, jer znamo ko je Grcka, znamo kako igraju i sta hoce.
Prije utakmice smo pisali da se moramo pripaziti kartona, da ne smijemo nasjesti na njihovu taktiku, moramo biti smireni...i opet smo pokazali nemoc, klasicnu nemoc. da je utakmica trajala jos 5 minuta, izgubili bi.

Ali nije to bila poenta mog posta, ovdje kao i obicno vade rijec iz konteksta, pa od nje prave novu temu.
Poenta je bila da su te utakmice, koje su za mene blamaza, vrlo jasan pokazatelj stanja u reprezentaciji, igre i na koncu 5 mjesta u grupi, ispred Lihtenstajna.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 8 gostiju.