BiH - Lihtenštajn/Armenija - BiH (05.09./08.09.)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Koliko ćemo bodova osvojiti u ove 2 utakmice?

0
18
6%
1
7
2%
2
2
1%
3
48
17%
4
54
19%
6
155
55%

Ukupno glasova: 284

Varg
Kontakt:

Re: BiH - Lihtenštajn/Armenija - BiH (05.09./08.09.)

Post Postao/la Varg » 07 sep 2019, 21:48

pitanje: ako se ostali pobjednici grupa plasiraju direktno (ukrajina je vec 99%, svedaka i danska su u boljoj poziciji nego mi dosta), jel mi idemo direktno?

Mujke1921
Kontakt:

Post Postao/la Mujke1921 » 07 sep 2019, 21:51

Varg je napisao/la:pitanje: ako se ostali pobjednici grupa plasiraju direktno (ukrajina je vec 99%, svedaka i danska su u boljoj poziciji nego mi dosta), jel mi idemo direktno?
Idemo direktno, Begic sredio , ebem mu zenu

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 07 sep 2019, 21:53

Ne idemo.

Zagor121
Kontakt:

Post Postao/la Zagor121 » 07 sep 2019, 21:54

Upravo kako je faraon rekao,sta ce se promijeniti i da se robi evo sad izbaci??Jedno veliko nista,amaw dolazi na mjesto selektora i idemo jovo nanovo.Sistem ne valja i riba smrdi uvijek od glave.Nemamo nikakve baze igraca iz domace lige,barem da upanu 2,3 igraca ali da nesto vrijede.Klubovi nam ispadaju u 1 ili 2 pretkolu,samim tim igraci se nemogu probiti u neke jace lige i stim mozda napraviti uspjesnije karijere,pa tako pomoci i reprezentaciji.Zasto se uostalom nije malo vise odrijesila kesa za nekog trenera koji ima iskustvo i rezultat?Nemoze jer bezbeli u nas savez nikad para nema...
Dan tmuran ja mahmuran

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 07 sep 2019, 21:55

Raonffa je napisao/la:
Pa prilično sam siguran da neće, zapravo ne znam šta treba da se desi, da se dignemo da u reprezentaciju uđe Hajrović, Vrančić, Prcić? Oni će nam donijeti rezultat? Sumnjam, bez sistema nema ništa, uostalom vidjeli smo to već x puta na primjeru igrača, pa čak i ove trojice.

Da se dignemo da Robi dobije otkaz? Sada je svejedno, kada nije dobio otkaz do sada, pustiti ga nek' odradi kvalifikacioni ciklus, i onako teško bilo ko može izvući ono što nama treba u datom trenutku da bi se plasirali kroz kvalfikacije.

Al' evo čak i da/kad dobije Robert otkaz, šta dalje? Kako, koga, pod kojim uvjetima, već godinama tapkamo u mjestu sa tim.
Ne radi se o Hajrovicu i Vrancicu, oni su propratna pojava.
Radi se o tome da kada vidimo da se stvari pocinju kretati po dobro poznatom luzerskom scenariju, a nema dileme da vec neko vrijeme idemo utabanim stazama poraza, treba reagovati u smislu da se takvom razvoju situacije ne daje podrska.
Ti sada otprilike govoris onu dobro poznatu - za koga cu glasati, svi su isti, sta ce promijeniti ?
Nije bitno koga novog postaviti, bitno je sadasnjem selektoru poslati poruku da nije siguran jer ne radi dobro , kao u politici.
Sistem cemo izgraditi ako im damo do znanja da ih mozemo smijeniti i da treba da rade svoj posao.
Vjeruj da su oni puno namazaniji nego sto se misli, oni sve osluskuju i mjere koliko daleko i dugo mogu ici .
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 07 sep 2019, 21:58, ukupno mijenjano 1 put.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 07 sep 2019, 21:55

Vucevich je napisao/la:Ne idemo.
kako funkcioniše onda baraz? znam da se ugra turnir za osvajaca b lige

Zagor121
Kontakt:

Post Postao/la Zagor121 » 07 sep 2019, 21:56

Nego samo horuk idemo izbaciti selektora da nas sunce ogrije,evo izmjenjasmo ih poslije papeta,al mene nesto ne ogrija to sunce.
Dan tmuran ja mahmuran

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 sep 2019, 21:56

Raonffa je napisao/la:Al' evo čak i da/kad dobije Robert otkaz, šta dalje? Kako, koga, pod kojim uvjetima, već godinama tapkamo u mjestu sa tim.
Zato što se selektori biraju na sastancima u kafanama, a ne po kvalitativnim parametrima.

Zato što biramo kao neka imena, neke legende, a ne gledamo njihov CV, jer da gledamo, onda bi vidjeli da su to ispodprosječni treneri koji su trenirali ispodprosječne ekipe, pa čak i njih - veoma neuspješno. Plus što svaki od njih lobira na sve moguće načine da bi bio izabran, a 'komisija' koja ih bira nije kompetentna da izabere predsjednika mjesne zajednice, a kamoli selektora.

Kad Prosinečki dobije otkaz, ponovo će biti ista priča, imaćemo pet 'legendi' u konkurenciji, i naravno da Vinko Marinović neće imati ni minimalne šanse u konkurenciji takvih imena, i naravno da se gospoda iz saveza neće usuditi da ga postave za selektora, a to se nameće kao jedini logičan potez - nagraditi čovjeka koji očigledno zna da radi posao, motivisan je, i ima sve što je potrebno.

Ponovo će se provlačiti Halilhodžić, Bajević, qrac, palac....
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zagor121
Kontakt:

Post Postao/la Zagor121 » 07 sep 2019, 21:57

DrFilgud je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Pa prilično sam siguran da neće, zapravo ne znam šta treba da se desi, da se dignemo da u reprezentaciju uđe Hajrović, Vrančić, Prcić? Oni će nam donijeti rezultat? Sumnjam, bez sistema nema ništa, uostalom vidjeli smo to već x puta na primjeru igrača, pa čak i ove trojice.

Da se dignemo da Robi dobije otkaz? Sada je svejedno, kada nije dobio otkaz do sada, pustiti ga nek' odradi kvalifikacioni ciklus, i onako teško bilo ko može izvući ono što nama treba u datom trenutku da bi se plasirali kroz kvalfikacije.

Al' evo čak i da/kad dobije Robert otkaz, šta dalje? Kako, koga, pod kojim uvjetima, već godinama tapkamo u mjestu sa tim.
Ne radi se o Hajrovicu i Vrancicu, oni su propratna pojava.
Radi se o tome da kada vidimo da se stvari pocinju kretati po dobro poznatom luzerskom scenariju, a nema dileme da vec neko vrijeme idemo utabanim stazama poraza, treba reagovati u smislu da se takvom razvoju situacije ne daje podrska.
Ti sada otprilike govoris onu dobro poznatu - za koga cu glasati, svi su isti, sta ce promijeniti ?
Nije bitno koga novog postaviti, bitno je sadasnjem selektoru poslati poruku da nije siguran jer ne radi dobro , kao u politici.
Sistem cemo izgraditi ako im damo do znanja da ih mozemo smijeniti i da treba da rade svoj posao.
Savez filgud,savez mi moramo mijenjati...
Dan tmuran ja mahmuran

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 07 sep 2019, 21:59

Zagor121 je napisao/la:Nego samo horuk idemo izbaciti selektora da nas sunce ogrije,evo izmjenjasmo ih poslije papeta,al mene nesto ne ogrija to sunce.
Imali smo tri selektora u zadnjih 10 godina, to zaista nije puno pogotovo za reprezentativni fudbal.

Zagor121
Kontakt:

Post Postao/la Zagor121 » 07 sep 2019, 22:01

Virtu4l je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Al' evo čak i da/kad dobije Robert otkaz, šta dalje? Kako, koga, pod kojim uvjetima, već godinama tapkamo u mjestu sa tim.
Zato što se selektori biraju na sastancima u kafanama, a ne po kvalitativnim parametrima.

Zato što biramo kao neka imena, neke legende, a ne gledamo njihov CV, jer da gledamo, onda bi vidjeli da su to ispodprosječni treneri koji su trenirali ispodprosječne ekipe, pa čak i njih - veoma neuspješno. Plus što svaki od njih lobira na sve moguće načine da bi bio izabran, a 'komisija' koja ih bira nije kompetentna da izabere predsjednika mjesne zajednice, a kamoli selektora.

Kad Prosinečki dobije otkaz, ponovo će biti ista priča, imaćemo pet 'legendi' u konkurenciji, i naravno da Vinko Marinović neće imati ni minimalne šanse u konkurenciji takvih imena, i naravno da se gospoda iz saveza neće usuditi da ga postave za selektora, a to se nameće kao jedini logičan potez - nagraditi čovjeka koji očigledno zna da radi posao, motivisan je, i ima sve što je potrebno.

Ponovo će se provlačiti Halilhodžić, Bajević, qrac, palac....
Upravo tako,i ko je kriv,savez je kriv.Mi po selektoru uvijek,ovi kad vide da gori smijeni ga,po sistemu kafane ubaci novog,i opet imamo 2 godine da muljamo vremena.
Dan tmuran ja mahmuran

Zagor121
Kontakt:

Post Postao/la Zagor121 » 07 sep 2019, 22:02

Vucevich je napisao/la:
Zagor121 je napisao/la:Nego samo horuk idemo izbaciti selektora da nas sunce ogrije,evo izmjenjasmo ih poslije papeta,al mene nesto ne ogrija to sunce.
Imali smo tri selektora u zadnjih 10 godina, to zaista nije puno pogotovo za reprezentativni fudbal.
Jesmo uboli poslije papeta,nismo.Nemozes dovesti dobrog selektora za pivu i cevape...
Dan tmuran ja mahmuran

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 07 sep 2019, 22:03

naš savez je dno dna, samo su pojedini afrički savezi gori od nas, ali nije savez kriv što mi nemamo dovoljno igrača da valjaju. ne kažem da nam selektori valjaju ali nemožeš od mekinja napravit hljeb da valja

Zagor121
Kontakt:

Post Postao/la Zagor121 » 07 sep 2019, 22:05

jestamaji je napisao/la:naš savez je dno dna, samo su pojedini afrički savezi gori od nas, ali nije savez kriv što mi nemamo dovoljno igrača da valjaju. ne kažem da nam selektori valjaju ali nemožeš od mekinja napravit hljeb da valja
Eto usporedi nas i Finski tim recimo,pa mi se javi...
Dan tmuran ja mahmuran

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 07 sep 2019, 22:05

Raonffa je napisao/la:

Ja sam to već govorio; fudbal se mora sistemski riješiti. Naš sport broj 1. (nebitno nacionalni ili ne) ali ako Bosanci samo za to znamo onda moramo redovno igrati medjudržavna takmičenja a naši klubovi europska.

Pogledati kako je to Belgija napravila i prekopirati uz neka prilagođavanja nama i našem mentalitetu. Ovako je to samo tapkanje ili što naš narod kaže drži vodu dok majstori odu jer su nam igrači svi izuzev tri-četri u par deka i nemoguće je hajp i euforiju dugoročno držati.

Moramo podići individualni kvalitet naših igrača i financijsku konkurentnost naših klubova.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 07 sep 2019, 22:06

Zagor121 je napisao/la: Upravo tako,i ko je kriv,savez je kriv.Mi po selektoru uvijek,ovi kad vide da gori smijeni ga,po sistemu kafane ubaci novog,i opet imamo 2 godine da muljamo vremena.
Majstore, selektor je na barikadi i on kupi gelere. Ovdje je tesko objasniti da selektor ne radi dobro kada je ocigledno, kako objasniti da stvar sistemski ne funkcionise?
Ali ako im na vrijeme pokazes da si svjestan njihovih prevara, da necemo trpiti njihove polutrenere i javasluk, morace i oni da se mijenjaju.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 07 sep 2019, 22:07

Zagor121 je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:naš savez je dno dna, samo su pojedini afrički savezi gori od nas, ali nije savez kriv što mi nemamo dovoljno igrača da valjaju. ne kažem da nam selektori valjaju ali nemožeš od mekinja napravit hljeb da valja
Eto usporedi nas i Finski tim recimo,pa mi se javi...
to je tužan dio priče, mi se furamo da znamo lopte i glumimo brazil ‘82 a finci trče i bore se do posljednjeg daha

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 07 sep 2019, 22:09

kadeti redovno igraju evropska prvenstva, u21 je do zadnjeg kola bila u igri za plasman prosle godine i zavrsi iza portugala i rumunije (finaliste prvenstva kasnije) a ispred welsa, švicarske

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 07 sep 2019, 22:10

Amar je bio 100x bolji izbor od Prosineckog... Zuti nit razumije igrace niti oni njega,nit je uopste svjestan gdje je dosao... Amar zna sve marifetluke i kafansko ponasanje nasih igraca,neprofesionalizam... I mislim da bi ih poslije 2 okupljanja doveo u red i da bi licili na reprezentaciju... Ovo je sad smijesno sta gledamo...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Zagor121
Kontakt:

Post Postao/la Zagor121 » 07 sep 2019, 22:12

DrFilgud je napisao/la:
Zagor121 je napisao/la: Upravo tako,i ko je kriv,savez je kriv.Mi po selektoru uvijek,ovi kad vide da gori smijeni ga,po sistemu kafane ubaci novog,i opet imamo 2 godine da muljamo vremena.
Majstore, selektor je na barikadi i on kupi gelere. Ovdje je tesko objasniti da selektor ne radi dobro kada je ocigledno, kako objasniti da stvar sistemski ne funkcionise?
Ali ako im na vrijeme pokazes da si svjestan njihovih prevara, da necemo trpiti njihove polutrenere i javasluk, morace i oni da se mijenjaju.
Razumijem ja tebe filgud,i stvari ne idu dobro,tu si u pravu.Ali robi je samo nuspojava,ne uzrok.Samo hocu da kazem kada robi izleti,a hoce ubrzo,ko ce doci onda?Samo zadnji uzi izbor selektora,amar i robi,kuga i kolera...Opet kazem,treba raditi pritisak dok je vrijeme,ali na pravu adresu,inace gubimo opet 2,3 godine vremena
Dan tmuran ja mahmuran

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 11 gostiju.