Euro 2020 - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Raonffa
Kontakt:

Re: Euro 2020

Post Postao/la Raonffa » 07 sep 2019, 23:21

A dobro si, Škoti su bili u grupi sa tri tima, ove ostale tri grupe su imale po četiri i brišu se bodovi protiv zadnjeg.

Srbi onda nisu domaćini u polufinalu, osim ako se Norveška ne plasira direktno (sutra igraju protiv Šveda u gostima, ako zijane mislim da se opraštaju sa direktnim plasmanom) što ne mislim da je realno.

Al' eto onda ako Norvežani sutra izgube, Srbi praktično već znaju da polufinale igraju protiv Norvežana u gostima :)

Dok je recimo kod nas totalno drugačija situacija, mislim da se jedino mi od ove četiri repke što su bile prve u svojim grupama (pored nas još Švedska, Ukrajina i Danska) nećemo plasirati direktno kroz kvalifikacije.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 07 sep 2019, 23:33

Mislim da bi nam u baražu opet mogla doći Irska :rol:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 sep 2019, 23:38

jestamaji je napisao/la:.
I de mi samo riješi dilemu, nešto se ne sjećam, kako se biraju selekcije u slučaju da se neka od četiri najbolje kvalifikuje kroz kvalifikacije.

Odnosno, da budem precizniji, uzet ću primjer ove naše lige. Lupam, kvalifikovat će se Ukrajina direktno, e sad da li njeno mjesto fiksno zauzima Češka (koja je bila iza njih u grupi) ili to mjesto zauzima selekcija koje je imala više bodova u svim grupama. Naprimjer eto, samo se Ukrajinci kvalifikuju, ostanemo u baražu mi, Danci i Šveđani, da li sad umjesto Ukrajinaca ide ta Češka ili npr Rusija ili Austrija (imaju isto bodova, istu gol razliku, vjerovatno bi tu prednost imali Rusi jer imaju više datih golova od Austrije) koje su osvojile po bod više od Čeha?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 07 sep 2019, 23:40

već sam to nekoliko puta napisao

evo, sve ti ovde piše, sve moguće opcije

UEFA Euro 2020 PlayOff - All Possible Scenarios

:wave:

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 07 sep 2019, 23:44

Lux ispred Srbije :urnebes:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 sep 2019, 23:44

Aha, ipak znači ide po ukupnom rankingu, a ne fiksno onaj iz grupe, što je i logično, hvala ti :)

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 07 sep 2019, 23:58

Tekashi je napisao/la:Lux ispred Srbije :urnebes:
luksemburg inače zadnje dvihe godine igra najbolji fudbal u svojoj istoriji. šta bintek bilo da se pjana odlučio za njih :mrgreen:

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 07 sep 2019, 23:59

Kakvi ba turniri sad :urnebes:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 sep 2019, 00:11

Znači opraštamo se od Srbije a tako rano. :hmmmmm: Još ako se Kosovo plasira to će biti dan žalosti u Srbiji.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 08 sep 2019, 00:16

Saurman je napisao/la:Znači opraštamo se od Srbije a tako rano. :hmmmmm: Još ako se Kosovo plasira to će biti dan žalosti u Srbiji.
ako je srbija kosovo onda mogu komotno reći da su se plasirali :mrgreen:

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 08 sep 2019, 00:43

slika
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 08 sep 2019, 02:02

Evo da izanaliziram stanje po grupama do kraja, a i onda eventualni baraž po meni :D
A: Iako Kosovo odlično stoji, sumnjam da im neiskustvo neće doći glave. Kosovu slijede utakmice s Engleskom, i teško je očekivati da pred zadnju tekmu u Češkoj budu na više od 3 boda od Češke. Štaviše, vjerovatno će Česi u Podgorici i Sofiji čopnuti nešto. Prilično sigurno mi ovdje i dalje djeluju Engleska i Češka.
B: Ukrajini treba da dobije Litvaniju kući i da je na Euru :D Portugal će da šamara Litvaniju i Luksemburg i da ostvari isto. Srbiji ni sve pobjede ne igraju više ulogu. Dakle, Portugal i Ukrajina.
C: Jako zanimljivo stanje gdje je pobjeda Holandije neki dan gurnula Sjevernoirce u ambis. Sada će morati u međusobnom duelu biti bolji od Njemačke ili Holandije, što je jako teško. Dakle, Holandija i Njemačka ipak.
D: Irska, Danska i Švicarska s jednakim šansama, bez kikseva do sada. Prosto, nemoguće bilo kome dati prednost.
E: Pored Hrvata koji su se izdvojili pobjedom u Trnavi, sada Vels i Mađarska djeluju izjednačeno. Međutim, Mađari su dobili Hrvate kući i to može biti plus. Jednostavno, Vels i Slovačka moraju pobjeđivati i u gostima, a i nadati se da će Mađari kiksati. Po tome, Hrvatska i Mađarska djeluju blizu.
F: Španija i Švedska ne bi trebali imati problema. Norveška ima dva remija kući sa direktnim konkurentima, a Šveđani rezultate koje su i željeli. Prije da Rumuni mogu zakuhati ovo. No, recimo Španija i Švedska.
G: Komplikovana grupa gdje se očito svašta može desiti, osim da Latvija otkine nekome nešto :D Ne mislim da Slovenija i Izrael mogu rutinirati ovo što moraju dobiti do kraja, plus gostuju u Skopju gdje će se bar jedni okliznuti. Austrija ima idealan raspored: Izrael i Makedonija kući, Latvija na strani. Ovo bi trebale biti lagane pobjede. Gostovanja Sloveniji i Poljskoj će poslužiti za ovjeru plasmana. Dakle, Poljska i Austrija.
H: Island mora u Tiranu, a i u Tursku, te čekaju Francuze. Turcima je plus pobjeda nad Francuzima, a Islandu još jedan minus loš međusobni s ovima. Dakle, Turcima je večeras došla dobra opomena i neće valjda napraviti sranje. Francuska i Turska.
I: Belgija i Rusija. Ovdje uopšte ne treba analizirati. Kapacitet ostalih reprezentacija je ograničen. Ovdje bi Kazahstan čak mogao završiti treći :D
J: Svi znamo sve. Ja ću pretpostaviti da će Italija i Finska dalje, radi baraža.

Dakle, sve je prilično jasno. Najveća dilema je u grupi D između Irske, Danske i Švedske. Za potrebe analize, a ću pretpostaviti. Ja ću pretpostaviti da ovdje otpada Irska.

Dakle, baraž bi onda izgledao ovako:
Gruzija-Bjelorusija
Makedonija-Kosovo
----
Škotska-Bugarska
Norveška-Srbija
----
BiH-Irska
Vels-Slovačka
----
Island-Rumunija
Sjeverna Irska-Izrael

Realno, ovdje bi najveći dobitnik bile ove ekipe u 4. baražu. Recimo, Sjeverna Irska očajno završila Ligu nacija, ali će je potrefiti da upadne u baraž lige A gdje je Island protivnik. Onda ovi Izrael, Rumuni, dospjeti će u borbu, isto preko Islanda. Nama je situacija najjebenija. Čak i da nam Bog usliši dove da recimo Irska ode na EP umjesto Švicarske, kao najbolja opcija, onda će nam Sjeverna Irska biti protivnik, pa onda na boljeg iz para Vels-Slovačka. Čak, da nas i tu Bog pogleda i da Vels recimo ode umjesto Mađarske (nema bolje opcije fakat), onda bi mi igrali sa Izraelom, pa na boljeg iz para Slovačka-Sjeverna Irska.

Da rezimiram, prvo ćemo u baražu morati nabiti Irsku/Sjevernu Irsku/Izraela, a onda Vels/Slovačku ili Sjevernu Irsku.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 08 sep 2019, 02:53

Ja msm da se Finci osjećaju ko mi uoči duela sa Danskom, kad nam je trebala pobjeda.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 08 sep 2019, 07:54

Derdiyok je napisao/la:Ja msm da se Finci osjećaju ko mi uoči duela sa Danskom, kad nam je trebala pobjeda.
ja mislim da oni gledaju gdje će na hokej u novembru, i traže kakvu saunu da se preznoje jer temperatura u Helsinkiju nije prešla 24 stepena čitavo ljeto

a mi...mi se osjećamo sj...ano jer ovi naši i u lakšoj grupi nego inače, i iz drugog šešira, i uz obezbjeđen siguran baraž opet nećemo otići jer će nas potrefiti Irska u ebe.. nom baražu

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 08 sep 2019, 13:40

Saurman je napisao/la:Znači opraštamo se od Srbije a tako rano. :hmmmmm: Još ako se Kosovo plasira to će biti dan žalosti u Srbiji.
Pa sta reci jedini diletanti za koje mozes reci da su veci debili od naseg saveza. Znaci dovedu selektora cije su trenerske reference to da je odbio da vodi Crnu Goru u mecu protiv Kosove i na osnovu tih kvalfiikacija je dobio posao i oni nesto ocekuju? :rol: :rol: Retardirana drzava u kojoj je politika upletena od granapa i standa na pijaci pa do svake moguce institucije, znaci kad pomislis da je Bosna u kur?cu shvatis samo da postoji Srbija :rol: :rol:

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 08 sep 2019, 13:42

Informer i Kurir generalni pokrovitelji kandidature Tumbakovića
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 08 sep 2019, 13:59

A najsmijesnije od svega je sto na svoj savez i kroz ljude kao i kroz medije najvise pljuju Hrvati, naravno spravom jer su i tamo veliki krimosi zasticeni politicki ali ne mogu se oteti dojmu da ti njihovi krimosi ipak imaju strasne rezultate sa reprezentacijom sta god pricali dok ovi bosanski i srbijanski nemaju nikakve rezultate, reprezentacije predmet sprdnje a u medijima neces naci nijednu jedinu kritiku (tu mislim na ove najgledanije i citanije) dok ces kod Hrvata vidjeti mali milion. Vjerovatno je to i dokaz zasto su oni miljama ispred nas kao drzava jer tamo ipak nema takvog medijskog mraka kao u Bosni a pogotovo Srbiji.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 08 sep 2019, 14:31

japa je napisao/la:A najsmijesnije od svega je sto na svoj savez i kroz ljude kao i kroz medije najvise pljuju Hrvati, naravno spravom jer su i tamo veliki krimosi zasticeni politicki ali ne mogu se oteti dojmu da ti njihovi krimosi ipak imaju strasne rezultate sa reprezentacijom sta god pricali dok ovi bosanski i srbijanski nemaju nikakve rezultate, reprezentacije predmet sprdnje a u medijima neces naci nijednu jedinu kritiku (tu mislim na ove najgledanije i citanije) dok ces kod Hrvata vidjeti mali milion. Vjerovatno je to i dokaz zasto su oni miljama ispred nas kao drzava jer tamo ipak nema takvog medijskog mraka kao u Bosni a pogotovo Srbiji.
Ne smije sirotinja napisat nista protiv drzave,boje se izgubit posao.
Nego šuti i ignoriraj ako se sta desi pozitivno uvuci se malo u dupe i to je :D

Pa hrvati su u svakom segmentu ispred BiH i Srbije a kad gledaš nacionalne vijesti samo kuka i motika po svima.
Jucer u vijestima uzivo napade novinarka ministricu obrazovanje oko nekih stvari i obećanja gdje pokazuje snimke crno na bijelo :D

A sto se tice nogometa gdje država koja je viceprvak svijeta toliko pljuje savez i pozova na linc ljude u njemu ko da su rezultatima pri dnu.
U BiH svi šute,stanje u nogometu 0.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 08 sep 2019, 14:39

Rosicky je napisao/la:
japa je napisao/la:A najsmijesnije od svega je sto na svoj savez i kroz ljude kao i kroz medije najvise pljuju Hrvati, naravno spravom jer su i tamo veliki krimosi zasticeni politicki ali ne mogu se oteti dojmu da ti njihovi krimosi ipak imaju strasne rezultate sa reprezentacijom sta god pricali dok ovi bosanski i srbijanski nemaju nikakve rezultate, reprezentacije predmet sprdnje a u medijima neces naci nijednu jedinu kritiku (tu mislim na ove najgledanije i citanije) dok ces kod Hrvata vidjeti mali milion. Vjerovatno je to i dokaz zasto su oni miljama ispred nas kao drzava jer tamo ipak nema takvog medijskog mraka kao u Bosni a pogotovo Srbiji.
Ne smije sirotinja napisat nista protiv drzave,boje se izgubit posao.
Nego šuti i ignoriraj ako se sta desi pozitivno uvuci se malo u dupe i to je :D

Pa hrvati su u svakom segmentu ispred BiH i Srbije a kad gledaš nacionalne vijesti samo kuka i motika po svima.
Jucer u vijestima uzivo napade novinarka ministricu obrazovanje oko nekih stvari i obećanja gdje pokazuje snimke crno na bijelo :D

A sto se tice nogometa gdje država koja je viceprvak svijeta toliko pljuje savez i pozova na linc ljude u njemu ko da su rezultatima pri dnu.
U BiH svi šute,stanje u nogometu 0.
O tome i ja pricam i Hrvatska je cirkus drzava skandali na dnevnoj bazi ali tamo nekad neko i odgovara za nas su Austrija u svakom smislu. uostalom Mamica su zatvorili (da nije pobjegao), Sanadera takodjer zamisli da Bakir, Dodik i Vucic zavrse u zatvoru kod nas i Srba? U to ne vjeruju ni oni najoptimisticniji a kladim se da su 10 puta veci lopovi od Sanadera. Zato sam ja i "branio" Mamica kod nas ovdje hiljade Mamica koji nemaju nikakve rezultate slobodno setaju, sta bi oni love pokrali da su bili na njegovom mjestu ne bi Dinamo kune vidio od silnih transfera ovaj je makar dobar dio i ostavio klubu i on je osudjen a kod nas nista.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 08 sep 2019, 19:49

Što se ovo ne čujemo, ko da ništa ne pijemo :kafa:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Odgovori

Natrag na “Euro 2020”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.