A nama baraž je

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Vjerujete li da BiH može zaigrati na Europskom prvenstvu preko baraža

Da
31
32%
Ne
65
68%

Ukupno glasova: 96

Mokes
Kontakt:

A nama baraž je

Post Postao/la Mokes » 08 sep 2019, 20:13

Smatram kvalifikacije propalim, mada matematičke šanse još postoje. Tako da otvaram ovu temu da radimo ono što nam najbolje, kalkuliramo :mrgreen:

Dakle, kao pobjednici grupe u okviru Lige nacija, stekli smo pravo na baraž, koje smo, nažalost i iskoristili.

Pored nas, još 11 ekipa se nalazi u ligi B i tu će se tražiti protivnici. Nije isključeno ni da s nama bude neka ekipa iz lige C, ali to je već malo složenije, pa se time neću baviti. Sad ide analiza stanja kod svih ekipa iz lige B.

Bosna i Hercegovina - Nosioci smo, što znači da smo domaćini u utakmici polufinala. Matematički, još nipta nije gotovo, ali imamo -5 i utakmicu više od Finaca, a sad je i Armenija čak ispred nas.

Ukrajina - Trenutno su prvi u grupi s 13 bodova, 8 više i 2 utakmice od Portugala, te čak 9 više uz utakmicu više od Srbije i Luksemburga. Njih možemo već proglasiti učesnikom, tako da oni otpadaju.

Danska - Evo nas kod druga @Nerminovića :mrgreen: U svježe završenoj utakmici su kiksali kod Gruzije i uzeli samo bod. Istina da su trenutno 2. ali s utakmicom više od Švicarske i bodom više. Za Irskom kaskaju 2 boda. Do sada su bili remiji između ove 3 reprezentacije, a pobjede protiv preotale 2 ekipe u grupi. Danci su sad kiksali i u konačnici bi im ova 2 prosuta boda mogli presudili. Dočekuju Švicarsku i igraju u gostima protiv Iraca. Sve je otvoreno

Švedska - Trenutno su 2. iza Španije, s 10 bodova, koliko ima i Rumunija s utakmicom više, te 2 više, s njihovim večerašnjim protivnikom, Norveškom. Ako slave, Norveška otpada, jer će teško nadoknaditi 5 bodova za 4 kola. Imaju i teško gostovanje kod Rumunije, ali za razliku od njih, imaju i utakmicu s Maltom. Stvari će jasnije biti nakon večerašnje utakmice.

Rusija - Na pola kvalifikacija imaju 12 bodova, 3 manje od Belgije, 5 više od Kazahstana, te 6 od Škotske. Još 5 kola, a imaju meč s ponajgorom reprezentacijom San Marinom, kući s Kazahstanom i Škotskom, tako da su i oni 95% sigurni na EURU

Austrija - Znani iz lige nacija, nalaze se u prilično zanimljivoj grupi, gdje je Poljska 1. s 12, oni 2. s 9, a 3. i 4. su Slovenija i Izrael s 8 bodova, te 5. Makedonija. Latvija je bez šansi. Loše su otvorili kvalifikacije i kući izgubili od Poljske i u gostima od Izraela, nakon toga su uzeli Sloveniju (kući), MAkedoniju i Latviju. Ovdje je i dalje sve otvoreno, pogotovo nakon pobjede Slovenije.

Vels - Trenutno 3. s istim brojem bodova kao i 4. Slovačka s 6 bodova, 3 manje od Hrvatske i Mađarske. Oba poraza su doživljeli upravo od ove dvije reprezentacije i obje u gostima. Kući će svakako tražiti svoju šansu, pogotovo protiv Mađarske. I ovdje je sve i dalje otvoreno.

Češka - Trenutno su 3. s 6 bodova, 2 manje od Kosova, ali i povoljnijim rasporedom. Kosovo mora igrati 2 utakmice s Englezima, a Česi samo jednu i to kući. Usti dočekuju Kosovo na svom terenu. Sudbinu drže u svojim rukama. Vidjećemo hoće li Kosovo ispisati povijest.

Slovačka - U istoj su grupi s Velsom, pa sam prilično siguran da će makar 1 od ove dvije ekipe biti naš (potencijalni) protivnik, jer vjerujem da Hrvati sigurno idu iz ove grupe. Da s vratim na Slovačku. Imaju 6 bodova i igraju u gostima s Hrvatskom i Mađarskom, a dočekuju Vels i Azerbejdžan.

Turska - Na pola kvala su 2. s istim brojem bodova kao i Francuska i Island. Ono što je zanimljivo da su ove 3 ekipe slavile protiv ostale 3 ekipe u grupi, a međusobno imaju skor od pobjede i poraza. Još je interesantnije to da su lakše dobili Francuze, nego Andoru :urnebes: Gostuju Frnacuzima i domaćini su Islanđanima, što bi ogla biti i odlučujuća utakmica kvalifikacija. Tako da je i ovdje sve otvoreno.

Irska - Stari znanci iz baraža za prošli EURO. Trenutno su 1. u svojoj grupi ispred Danske i Švicarske. Kući igraju s Dancima i vjerovatno će im to biti odlučujuća utakmica, te u gostima s Švicarskom. Kuriozitet je da su dali 6 golova, a osvojili 11 bodova. 2 puta su igrali s Gibraltarom i imali su 2 pobjede od 1-0 i 2-0 :rol:

Sjeverna Irska - Takođe znanci iz lige nacija, trenutni lideri u svojoj grupi s maksimalnim učinkom ispred Njemačke i Holandije, ali ono što im ne ide na ruku je činjenica da moraju igrati preostale upravo protiv ove 2 reprezentacije. Teško će do prva 2 mjesta u grupi.

Otprilike neka moja prognoza
BiH
Danska
Vels
Slovačka

Sretno nam :ljepota: :bih:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

mirgerr
Kontakt:

Re: A nama baraž je

Post Postao/la mirgerr » 08 sep 2019, 20:29

Sta sad ovaj celavi na SKu rece da mi mozemo i bez baraza u euro ako svi ovi iz lige A prodju kroz kvalifikacije na euro. :lol:
Mokes je napisao/la:
"I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one" - Brian Clough

Spamm

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 08 sep 2019, 20:32

mirgerr je napisao/la:Sta sad ovaj celavi na SKu rece da mi mozemo i bez baraza u euro ako svi ovi iz lige A prodju kroz kvalifikacije na euro. :lol:
Mokes je napisao/la:
Pa mislim da da. Liga A daje jedan tim na EURU i ako se svi kvalifikuju kroz grupe,taj tim će se tražiti u ligi B valjda,mada to je baš teško da se desi.
Support your local club !

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 08 sep 2019, 20:34

mirgerr je napisao/la:Sta sad ovaj celavi na SKu rece da mi mozemo i bez baraza u euro ako svi ovi iz lige A prodju kroz kvalifikacije na euro. :lol:
Mokes je napisao/la:
Lupeta. Ko je sve danas komentator :facepalm:

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 08 sep 2019, 20:34

KonjicBOY je napisao/la:
Mokes je napisao/la:
Pa mislim da da. Liga A daje jedan tim na EURU i ako se svi kvalifikuju kroz grupe,taj tim će se tražiti u ligi B valjda,mada to je baš teško da se desi.
Pa dobro nine to bas nemoguce, samo da hrvati, island i holandzani prođu i to je to
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 08 sep 2019, 20:36

Pa ne znam, i ja nagađam mada ako Liga A daje jednu ekipu na EURU a svi se plasiraju,nekako mi je logično da se dopuni iz lige B.
Support your local club !

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 08 sep 2019, 20:36

A nama k.urac je...
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 08 sep 2019, 20:54

Kad bi mi npr polifinale baraza igrali s velsom i prodjemo i igramo finale s slovackom da li s slovackom se igra jedna utakmica ili dvije.
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 08 sep 2019, 20:56

Mokes je napisao/la:
Ti s SK-a su veće neznalice kada je fudbal u pitanju od tvog jarana Jefte. :lol:

Ako sve iz A odu, onda će se popunjavati s slobodnim ekipama iz B, pa onda iz C ako bude potrebe. Tako da od diretknog plasmana nema ništa.
Salih1984 je napisao/la:Kad bi mi npr polifinale baraza igrali s velsom i prodjemo i igramo finale s slovackom da li s slovackom se igra jedna utakmica ili dvije.
1 se igra.
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners

1992 2006 2009 2011 2015

mirgerr
Kontakt:

Post Postao/la mirgerr » 08 sep 2019, 21:07

Mokes je napisao/la:
Mokes je napisao/la:
Ti s SK-a su veće neznalice kada je fudbal u pitanju od tvog jarana Jefte. :lol:

Ako sve iz A odu, onda će se popunjavati s slobodnim ekipama iz B, pa onda iz C ako bude potrebe. Tako da od diretknog plasmana nema ništa.
Eh to, tako sam i ja skontao onaj video sto je uefa postavila vezano za taj baraz.

Znaci do njega je. Izgleda da svaki novinar ima neku svoju verziju kad su u pitanju zrijebovi u ovim takmicenjima. :lol:

A ne diraj mi Jefthu, to je veliki fudbalski romantik i znalac, samo voli malo vas, forumsko pucanatvo slika
"I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one" - Brian Clough

Spamm

boomerang5
Kontakt:

Post Postao/la boomerang5 » 08 sep 2019, 21:12

Mokes je napisao/la:
Mokes je napisao/la:

Salih1984 je napisao/la:Kad bi mi npr polifinale baraza igrali s velsom i prodjemo i igramo finale s slovackom da li s slovackom se igra jedna utakmica ili dvije.
1 se igra.
Pretpostavljam da ako bar 1 ekipa iz lige A se ne plasira na euro kroz kvale, da ce se popunjavati sa ekipama koje nisu planirane za plej of u ligi B (tj. Mi tek prelazimo u plej of lige A ako sve iz lige A izbore plasman na euro kroz kvale ?). Ako je suprotno od toga, onda je ovo fakat bezveze i ispadne ti kazna da budes prvi .

mirgerr
Kontakt:

Post Postao/la mirgerr » 08 sep 2019, 21:15

Mokes, a da ti i ovaj video stavis u prvi post, ako bude novih dilema oko ovog? :mrgreen:
Zadnja izmjena: mirgerr, dana/u 08 sep 2019, 21:17, ukupno mijenjano 1 put.

Spamm

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 08 sep 2019, 21:16

Finska ide na euro jbmti sve
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 08 sep 2019, 21:16

Mokes cestitke za trud i ovu analizu
You are someone else I am still right here

atomac123
Kontakt:

Post Postao/la atomac123 » 08 sep 2019, 21:24

A sta je sa barazom ovih sto budu trece mjesto u grupama? Oni igraju po starom sistemu ili?
TŽV!

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 08 sep 2019, 21:24

Morate znati da se baraz formira od zadnje grupe.Pretpodravka je da se iz te grupe nece niko plasirati kroz kvale.Znaci pobjednici grupa D igaju baraz.
Pretpostavimo da dva od cetiri pibjednika grupa C se plasiraju kroz kvale.Uz preostala dva pobjednika u baraz idu dvije najbolje drugoplasirane (ili se tu gleda uefa lista nisam siguran).E sad naprimjer jedini mi se ne plasiramo kao pobjednici grupa B.Po istom kriteriju kao i kod C dobijamo ostala tri protivnika.Al iz grupe B.Ako ih nebi bilo dovoljno sto je gotovo nemoguce prikljucio bi se neko iz grupe C sto ne igra baraz sa ovim iz C.E zamislimo da se iz A svi plasiraju kroz kvale.To mjesto popunjavaju u barazu prvo ako je iko ostao iz grupe B.A ako nrma cetiri tima ni tu dolaze ovi preostali iz grupe C.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 08 sep 2019, 21:25

Mokes je napisao/la:
Mokes je napisao/la:

1 se igra.
A u polufinalu se igraju 2?
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 08 sep 2019, 21:27

:ljepota:

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 08 sep 2019, 21:30

boomerang5 je napisao/la: Pretpostavljam da ako bar 1 ekipa iz lige A se ne plasira na euro kroz kvale, da ce se popunjavati sa ekipama koje nisu planirane za plej of u ligi B (tj. Mi tek prelazimo u plej of lige A ako sve iz lige A izbore plasman na euro kroz kvale ?). Ako je suprotno od toga, onda je ovo fakat bezveze i ispadne ti kazna da budes prvi .
Mi smo fiksni u grupi B, tako da ne prelazimo nikako.

Evo ovdje sve objašnjeno, jest da izgleda malo konfuzno. Od 23 stranice
http://files.footballseeding.com/200002 ... ersion.pdf

Po ovome ako iz neke grupe bude više od 4 tima, pobjednici su fiksni ioni ostaju, a od ostalih se izvlače. Evo primjer. Iz lige nacija A se svi plasiraju, iz lige nacija B se plasiraju Ukrajina, Rusija, Švedska, Irska, Austrija, Češka, naši potencijalni protivnici bi mogli biti Danska, Vels, Slovačka, Turska, Sjeverna Irska. Eh sad, mi i Danci bi bili sigurni, a preostala 2 bi se dobila izvlačenjem. Preostale 2 bi išle u baraž lige A zajedno s još 2 iz lige C. Nadam se da si shvatio :)
fera je napisao/la:Mokes cestitke za trud i ovu analizu
Hvala, momčino :salut:

@Salih, po 1, nema nikako 2.
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners

1992 2006 2009 2011 2015

Tekashi
Kontakt:

Baraz

Post Postao/la Tekashi » 08 sep 2019, 21:30

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 9 gostiju.