Novi selektor reprezentacije BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Adnan Čustović 
Iskreno najbolji bi bio Vlado Jagodic, stvarno on od govana zna pkitu napraviti, druga opcija je Darko Vojvodic
Sarkazam?Mujke1921 je napisao/la:Iskreno najbolji bi bio Vlado Jagodic, stvarno on od govana zna pkitu napraviti, druga opcija je Darko Vojvodic
NEMA NAZAD
Sergej Jakirović ni po čemu nije autoritet i u tome leži problem...isto mišljenje imam i po pitanju Marinovića... nikakav motivator, blag, šuti pored aut linije...neka ga u U-21.
Isto važi za Custovica, strance i kojekakve Musline, Rajovce i slicno.
Nama treba Ćiro efekat...ko je najbliži tome i ima li uopće nekoga takvog, hmmm...ili neka "batina", možda tipa Amar Osim - hajde da i to probamo, definitivno je temeljit...da vidimo kako Džeko stoji pred njim, šuti i sluša,što bi rekao @virto.
Bjelica je nedostižan.
Isto važi za Custovica, strance i kojekakve Musline, Rajovce i slicno.
Nama treba Ćiro efekat...ko je najbliži tome i ima li uopće nekoga takvog, hmmm...ili neka "batina", možda tipa Amar Osim - hajde da i to probamo, definitivno je temeljit...da vidimo kako Džeko stoji pred njim, šuti i sluša,što bi rekao @virto.
Bjelica je nedostižan.
-
nebeskasila
- Kontakt:
Mujke1921 je napisao/la:Iskreno najbolji bi bio Vlado Jagodic, stvarno on od govana zna pkitu napraviti, druga opcija je Darko Vojvodic
Mislim da Vlado ne bi prihvatio taj posao. Trenutno je kod nas u formi dobroj pa.ne bi napustio ni za kakve pare.
- BenjooJutub
- Kontakt:
Simon Rozman ne bi bio loš izbor.
Ako je neko pratio slovensku ligu i Domžale, znat će o čemu pričam.
Daj nam za selektora brkonju zaraslog nepocesljanog neurednog. Nije bitno sto je nakaradan.. mozda nas kreni rezultati.
AMAR OSIM!
AMAR OSIM!
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Dajte nam neku listu, anketu pa da glasamo.
Ali ne vise od 5 kandidata.
Manite se Custovica i kojekakvih gluposti.
1.Bajevic
2.Kodro
3.Barbarez
4.Magath
5.Misimovic
E sada sta je moguce a sta ne,jbg
PS.
Kakav Amar, tipican PL trener,njemu je Zeljo vrh karijere.
1.Bajevic
2.Kodro
3.Barbarez
4.Magath
5.Misimovic
PS.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
moj izbor bi bio Bajevic, pa onda Kodro. a sta je realno, bice Nalic, Amaw, ili MarinovicSviuodbranu je napisao/la:Dajte nam neku listu, anketu pa da glasamo.
1.Bajevic
2.Kodro
3.Barbarez
4.Magath
5.Misimovic
![]()
A gospoda pod 2, 3 i 5 kao imaju neki CV?Sviuodbranu je napisao/la:Dajte nam neku listu, anketu pa da glasamo.
1.Bajevic
2.Kodro
3.Barbarez
4.Magath
5.Misimovic
![]()
PS.
Husref Musemic da im makar yebe majku!
Nad Banja Lukom svice sudnja zora, s rusima se ratovati mora!
Potpis.BenjooJutub je napisao/la:Simon Rozman ne bi bio loš izbor.
Ako i pomisle dovest morza ko zamjenu svaku izgubili da Bog da.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Jos boli ono jel daEpidaurus je napisao/la:Ako i pomisle dovest morza ko zamjenu svaku izgubili da Bog da.
Salu na stranu,treba dovesti ili stranca ili legendu BOSANSKE repke(safet,mesa i robi bili legende ex-yu ili hrvatske).Amar nije neka opcija,ali bolje od nekakvih polovnjaka kakav je robi
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- invincible1921
- Kontakt:
Pa.jeste svaki trener iz PL je osvojio pehar u svakoj sezoni kad je vodio klubSviuodbranu je napisao/la:Dajte nam neku listu, anketu pa da glasamo.
1.Bajevic
2.Kodro
3.Barbarez
4.Magath
5.Misimovic
![]()
PS.
A kodro, barbarez, mismovic su tipicni sta?...jer teenri tesko da jesu. Eto kodro nesto mulja...ova dvojica nez igraju li i mendzaera na pcu.
Edit: Ovo je isto kad izadjes na izbore i zaokruzis rileta jer ti je bio simpatican u Vizi za buducnost
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 09 sep 2019, 00:57, ukupno mijenjano 2 puta.
=\_1921_/=
A to kao Kodro, Barbarez i Misimovic bolji od njeg, mani se ti gluposti. Treba razmisljati na duzi period, dati mladom strucnjaku sansu. Ova trojica nabrojanih ne mogu prismrditi belgijskoj ligi.Sviuodbranu je napisao/la:Dajte nam neku listu, anketu pa da glasamo.
1.Bajevic
2.Kodro
3.Barbarez
4.Magath
5.Misimovic
![]()
PS.
Bh. fudbalu treba sistemski restart. Ne želim da umanjim važnost dobrog selektora, ali mi imamo mnogo veće probleme od toga ko će voditi ovu reprezentaciju. Pucamo po šavovima od pjetlića do seniora, bilo to reprezentacija ili klubovi iz naše zemlje. Savez pod broj jedan. Tu su ljudi koji nemaju veze s fudbalom. Nije samo stvar što nemaju veze s fudbalom pa da griješe iz neznanja, nego su bezobrazni i korumpirani do te mjere da ih ne interesuje da naš fudbal ide naprijed, već im je samo u interesu da zadrže svoje pozicije. Bitnije im je progledat kroz prste klubu ili osobi X zbog trgovine glasova na izborima što na nacionalnom, entiteskom ili kantonalnom nivou nego da zbilja nešto urade. Mislim to je samo jedan od primjera koji mi prvi padaju na pamet. Nešto slično što gledamo u našoj politici, a savez je njeno ogledalo.
I nož i pogača je u rukama Begića i sličnih, a mi upiremo prstom samo u Robija. Površno razmišljamo svi kolektivno. Moram upotrijebiti onu izlizanu "riba smrdi od glave", ali to zbilja tako jeste. Pogledajte ko su članovi IO, pa ono bi sastavili nadrealisti iz zajebancije kad bi pravili neki skeč. Evo samo jedan od članova IO je direktor fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida RS-a. I taj sutra treba da odluči ko nam je novi selektor? Dođe takav jedan lik koji je došao na tu poziciju zbog politike, raznih šema i interesa i on je jedan od "stručnih" članova koji će sutra izabrat novog selektora. I onda ćemo se mi ko debili preko foruma klat jel bolja ta odbrana opcija X od neke opcije Y. Šišaju nas ko ovce, dok dotični srljaju iz greške u grešku neokrznuti.
Kompetentnost je nažalost stran pojam kod nas. Prodavanje muda pod bubrege sa guranjem određenih igračkih legendi na određene pozicije je po meni isto mazanje očiju. Što se mene tiče prije bih lupam Mikelinija ili Mravca stavio na određenu funkciju ako su kompetentniji od naših legendi Misketa, Spahe, Barbareza. Ništa lično protiv njih, samo dajem primjer. Dosta je više uhljebiljivanja. Eto Barbarez treba biti selektor samo zato što je legenda, a to što karta posljednjih 10 godina ko yebe. Ista stvar ko u našem klupskom fudbalu. Neki igrač završi karijeru u nekom klubu i odmah mu daju da vodi neku mlađu kategoriju u tom klubu. A to što on veze nema s fudbalskom taktikom i što nema tu neku pedagošku žicu koja je potrebna u radu s djecom ko yebe, daj gaaa ipak je on naša legendaaa.
Mislim ima toliko negativnih primjera i stvari koje možemo napisat u vezi reprezentativnog i klupskog fudbala, da bih mogao do sutra pisat. Od infrastrukture pa nadalje. Ali nažalost ovaj poraz od Armenije neće nama biti nikakav šamar nego samo kozmetička promjena da nesposobnjakovići iz saveza zavaraju navijače naše reprezentacije. Toliko je stvari pod tepihom, a mi ćemo se nažalost i dalje raspravljat jel' bolje da ovu reprezentaicju vode Vaha, Amar, Husref, Barbarez, Kodro, Jakirević itd.
I nož i pogača je u rukama Begića i sličnih, a mi upiremo prstom samo u Robija. Površno razmišljamo svi kolektivno. Moram upotrijebiti onu izlizanu "riba smrdi od glave", ali to zbilja tako jeste. Pogledajte ko su članovi IO, pa ono bi sastavili nadrealisti iz zajebancije kad bi pravili neki skeč. Evo samo jedan od članova IO je direktor fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida RS-a. I taj sutra treba da odluči ko nam je novi selektor? Dođe takav jedan lik koji je došao na tu poziciju zbog politike, raznih šema i interesa i on je jedan od "stručnih" članova koji će sutra izabrat novog selektora. I onda ćemo se mi ko debili preko foruma klat jel bolja ta odbrana opcija X od neke opcije Y. Šišaju nas ko ovce, dok dotični srljaju iz greške u grešku neokrznuti.
Kompetentnost je nažalost stran pojam kod nas. Prodavanje muda pod bubrege sa guranjem određenih igračkih legendi na određene pozicije je po meni isto mazanje očiju. Što se mene tiče prije bih lupam Mikelinija ili Mravca stavio na određenu funkciju ako su kompetentniji od naših legendi Misketa, Spahe, Barbareza. Ništa lično protiv njih, samo dajem primjer. Dosta je više uhljebiljivanja. Eto Barbarez treba biti selektor samo zato što je legenda, a to što karta posljednjih 10 godina ko yebe. Ista stvar ko u našem klupskom fudbalu. Neki igrač završi karijeru u nekom klubu i odmah mu daju da vodi neku mlađu kategoriju u tom klubu. A to što on veze nema s fudbalskom taktikom i što nema tu neku pedagošku žicu koja je potrebna u radu s djecom ko yebe, daj gaaa ipak je on naša legendaaa.
Mislim ima toliko negativnih primjera i stvari koje možemo napisat u vezi reprezentativnog i klupskog fudbala, da bih mogao do sutra pisat. Od infrastrukture pa nadalje. Ali nažalost ovaj poraz od Armenije neće nama biti nikakav šamar nego samo kozmetička promjena da nesposobnjakovići iz saveza zavaraju navijače naše reprezentacije. Toliko je stvari pod tepihom, a mi ćemo se nažalost i dalje raspravljat jel' bolje da ovu reprezentaicju vode Vaha, Amar, Husref, Barbarez, Kodro, Jakirević itd.
STEPHANE GILLI!!!
Da je on danas bio tu, uletio bi zukanovicu klizeci i polomio obje noge,,ionako nisu za fudbala
Da je on danas bio tu, uletio bi zukanovicu klizeci i polomio obje noge,,ionako nisu za fudbala
NEMA NAZAD
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Nemaju oni neki CV ,ali pozitivan sok (prije svega na ekipu)mogu donijeti... A onda i na navijace i sve ostale.
Eto realno sada ljudi moji, bas Safet neka trenercina, koprca se po Turskoj prvoj i drugoj ligi godinama,repka mu zenit karijere.
Mesa isto tako....da ne nabrajamo dalje.
Tamam da Murinja dovedes, glavna promjena mora biti u savezu, nacinu funkcionisanja,finansiranja,prije svega lige ...
Ti za naredne dva ciklusa imas okosnicu ekipe
Pjanic, Kolasinac,Todorovic,Bicakcic,Visca, Besic, Gojak,.....
Nama treba trener.
Nikada nismo imali trenera kako treba, a ja se sjecam ekipe sa mega zvijezdama,(za malu drzavu poput nas)Salihamidzic,Hibic,Bolic,Barbarez, Konjic,Baljic.....Igraca je uvjek bilo, nama treba promjena u korjenu
Eto realno sada ljudi moji, bas Safet neka trenercina, koprca se po Turskoj prvoj i drugoj ligi godinama,repka mu zenit karijere.
Mesa isto tako....da ne nabrajamo dalje.
Tamam da Murinja dovedes, glavna promjena mora biti u savezu, nacinu funkcionisanja,finansiranja,prije svega lige ...
Ti za naredne dva ciklusa imas okosnicu ekipe
Pjanic, Kolasinac,Todorovic,Bicakcic,Visca, Besic, Gojak,.....
Nama treba trener.
Nikada nismo imali trenera kako treba, a ja se sjecam ekipe sa mega zvijezdama,(za malu drzavu poput nas)Salihamidzic,Hibic,Bolic,Barbarez, Konjic,Baljic.....Igraca je uvjek bilo, nama treba promjena u korjenu
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Confiance, mexy_whites, NerminFatic i 25 gostiju.