Mozda to u njegovom slucaju i nije lose, svejedno, ne bi bila greska dati mu da vodi ove 4 tekme.Vucevich je napisao/la:Pa Rahimić je najveći jaran sa igračima, to je zadnje što nam treba.
Novi selektor reprezentacije BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Kriv je Robi sto ga nije zvao, i sto ne zna motivisati igrace. Besic nije ni sjena onog igraca kao prije. Poslije SP za Everton je igrao odlicno, ali su ga povrede zeznule.emir79 je napisao/la:soko je napisao/la:Cuj boldovao Izeta i Besica i napise fale.emir79 je napisao/la:
------------Dzeko------------
Lulic------Miske-------Izet
-----Pjanic----Besic------
Seo---Spaha--Ermin--Mujdza
Struko, jel vidis koliko ovdje igraca fali, i Besic koji nije blizu onog sto je bio. Tad smo igrali odlicno.
E onda poslije SP dolaze ova trojica i znamo sta se je desilo sa EP kvalifikacijama, protiv Kipra, Izraela koji nas eto nisu MLATNULI.![]()
To sto Izeta Robi nije pozivao nije mu niko kriv, a Besic je tu i isti kakav je uvijek i bio. Da se napravi dobra sredina, njegovi nedostaci se ne bi ni primjecivali.
Vidim da svi fale, a ne fale ti Dzeko, Vedo, Kolasinac protiv Izraela![]()
Kipar je imao 2 suta na nas gol, a mi 19 na njihov i promasen penal uz preko 70% posjed lopte. Nisu oni nikog mlatili, nego mi promasivali sve zivo. Nije isto izgubiti na takav nacin (nesreca) i na nacin kad te protivnik izdominira.
Mujdza je bio miljama ispred Todorovica, Spahic dosta bolji od ostali stopera. Koji to igrac zna podvaliti loptu kao Miske, nema ga.
I onda Lulic.
Covjek koji kaze da ga je Nigerija iznenadila sa trkom i snagom je nikakav trener, i nece da zove jos jednog napadac jer ko fol ce se Ibisevic naljuti i onda u Izrael ide bez napadaca.
Mi smo protiv Armenije imal posjed od 62%, 19 suteva, 9 prema golu al opet to je sve slabo jer Pjanic, Besic i Seo nisu imali volje. Todorovic i Visce daju sve od sebe al jgb ne ide.
Kako ne bi bila greška? Uvijek spominješ teferiče, kolače, nepostojeći autoritet i mahalsku atmosferu, i misliš da riješenje može biti Rahimić koji je jaran sa igračima?DrFilgud je napisao/la:Mozda to u njegovom slucaju i nije lose, svejedno, ne bi bila greska dati mu da vodi ove 4 tekme.Vucevich je napisao/la:Pa Rahimić je najveći jaran sa igračima, to je zadnje što nam treba.
- mohikanac12
- Kontakt:
Sta kaze Spaha, je li zadovoljan Begicevom nagradom i komisijom u Uefi sto je pomogao ovog narkomancinu i kockara utrpat glupim Bosancima?dubrovnik je napisao/la:Ovaj put Rahimica koji je vec na klupi.mohikanac12 je napisao/la:O "prepametni", "najstrucniji", "nepotkupljivi", "objektivni" bote, koga ovaj put preporucujes za selektora?dubrovnik je napisao/la:...
Ode ti Robi.
Lose je bilo ali nije jos sve gotovo za Reprezentaciju. Kakav je got Robert bio ostavio je baraz nasljedniku. A nije zadovoljio.
Mi smo Željini Željo je naš!
Biće Željo opet Šampion!
Biće Željo opet Šampion!
.
Zadnja izmjena: Salih1984, dana/u 12 okt 2020, 11:36, ukupno mijenjano 1 put.
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
Pa dobro, to bas mi i ne znamo kolika je raja s igracima.Vucevich je napisao/la: Kako ne bi bila greška? Uvijek spominješ teferiče, kolače, nepostojeći autoritet i mahalsku atmosferu, i misliš da riješenje može biti Rahimić koji je jaran sa igračima?
Sto se tice tefericenja i tih stvari, on ce prije igrace na dzumu odvesti.
Mislim da je on ozbiljan, nije neki zajebant i zabusant.
Rahimić može ako će mu pomoćnici biti Bajramović, Barbarez i tako ta neka ekipa koja bi zasigurno radila u interesu reprezentacije i između ostaloga dovodila u naš tim Burnića i sl.potencijalne Zmajeve, a u isto vrijeme da su dovoljno dobri motivatori da podignu naše igrače da lete po terenu i ginu.
Meni se nikako ne sviđa ova priča oko Marinovića, ali eto možda i griješim. On nije tip koji bi mogao išta reći igračima a niti je neki motivator...Jakirović i Ćustović isti slučajevi.
...opet kažem, treba nam "Ćiro" efekat (da li bi to donekle mogli biti Bajramović, Barbarez...ili možda Baka Slišković) ili neko ko je "batina", možda kao Amar Osim...ili neko ko je izuzetno temeljit i stručan, a da u pozadini ima rezultate vrijedne poštovanja od svakoga, kao recimo Bjelica...pitanje je.
Ja se najezim kad čujem super šutljive legende tipa Bazdarević, ranije nekad Hadžibegić, Glavaš i slicne da se spominju kao kandidati.
Nekako imam osjećaj da bi Rahimić, Bajramović... poprilično zasukali rukave...kao što rekoše @dubrovnik i @filgud, probati do kraja kvalifikacija pa vidjeti..
Meni se nikako ne sviđa ova priča oko Marinovića, ali eto možda i griješim. On nije tip koji bi mogao išta reći igračima a niti je neki motivator...Jakirović i Ćustović isti slučajevi.
...opet kažem, treba nam "Ćiro" efekat (da li bi to donekle mogli biti Bajramović, Barbarez...ili možda Baka Slišković) ili neko ko je "batina", možda kao Amar Osim...ili neko ko je izuzetno temeljit i stručan, a da u pozadini ima rezultate vrijedne poštovanja od svakoga, kao recimo Bjelica...pitanje je.
Ja se najezim kad čujem super šutljive legende tipa Bazdarević, ranije nekad Hadžibegić, Glavaš i slicne da se spominju kao kandidati.
Nekako imam osjećaj da bi Rahimić, Bajramović... poprilično zasukali rukave...kao što rekoše @dubrovnik i @filgud, probati do kraja kvalifikacija pa vidjeti..
Sveti je napisao/la:Samo amar ljudi. Bez ikakve zayebancije.

- KonjicBOY
- Član IO SS.ba lige
- Kontakt:
E ako Baka Slišković dođe neće više igrači na okupljanje u restoran Bosna nego u sportsku kladionicu Premier kod Bakinog prijatelja Kreše Vukoje. 

Support your local club !
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Apelujem da se vise imena Rahimic,Barbarez,Baljic,Misimovic ne spominju u kontekstu reprezentacije. Hvala.
Mosa Amar Osim
Mosa Amar Osim

'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
-
- Kontakt:
To uopste nije losa solucija Elvir ima ambiciju za trenerskim napretkom + se stalno usavrsava kao trener sto znam iz prve ruke. Sa njim postaviti jos 3 poslijeratna reprezentativca + Lugusic kao trener golmana.hurem je napisao/la:Rahimić može ako će mu pomoćnici biti Bajramović, Barbarez i tako ta neka ekipa koja bi zasigurno radila u interesu reprezentacije i između ostaloga dovodila u naš tim Burnića i sl.potencijalne Zmajeve, a u isto vrijeme da su dovoljno dobri motivatori da podignu naše igrače da lete po terenu i ginu.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
Sad će možda nekome malo izgledati čudno, ali mislim da bi čak i Amar Osim bio bolje rješenje od Roberta Prosinečkog. Uvijek govorim da nama treba trener koji poznaje igrače u Bosni i Hercegovini, a on je taj!
Amar Osim ili VInko Marinović - prvi kandidati, a ako ne budu oni onda SAFET SUŠIĆ - definitivno najdraži selektor ikad.
Amar Osim ili VInko Marinović - prvi kandidati, a ako ne budu oni onda SAFET SUŠIĆ - definitivno najdraži selektor ikad.

⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Kakav ljudi Vinko Marinovic jestel vi realni 

'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
Za svaku sam opciju koja ne uključuje 'ex yu' legende na klupi 
Samo što je bez takvih kandidata dijapazon potencijalnih kandidata veoma skroman. Onda tu ostane Marinović, ostanu ovi mlađi treneri tipa Čustović, Selimbegović, Jakirović ili postratne legende tipa Rahimić, Bajramović i slično, koji bi se učili na reprezentaciji.
Ponavljam, sve je to manje bitno, treba neko sa autoritetom i neko ko je motivator (nebitno znači koliko ima godina, gdje je radio, koga je trenirao, kakve je rezultate imao i slično), znači neko kome igrači neće dolaziti da se zajebavaju na reprezentativnim akcijama i neko ko je sposoban da motivira igrače.
A ne znam da smo kroz historiju ikada imali takvog selektora, možda Ćiro koji je najbliži tome, mada je i on yebiga radio sa igračima koji su bili relativni anonimusi i koji su u njega gledali kao u rođenog oca, napredovali sa njim i on ih je napravio igračima u reprezentaciji.
I to je naš najveći problem, kakva taktika i qurac, kakvu taktiku možeš imati sa 2,5 vrhunska igrača u ekipi, motiviraj Džeku, Pjanića i Kolašinca da daju maksimum, ostale prosjek igrače naloži do maksimuma i to je to. Kakvu to taktiku imaju npr Armenija i Finska, motiviši Mikitarijana i Pukija, ostale naloži da trče i da grizu po terenu i eto recepta da imaš rezultate kakve bi trebao imati sa rosterom igrača koje imaš, a nekada čak i bolje rezultate od očekivanog, kao onda sa Ćirom što smo imali mi.
Eto yebote, ne treba nam bolji primjer od Hrvata i Dalića, kakav je on stručnjak i qurac, vodio tri kluba u HNL-u (po jednu sezonu, toliko je bio dobar) prije deset godina, zadnjih par godina radio tamo po arapskom poluotoku i preko noći mu dali mogućnost da vodi igrače koji igraju u Liverpulu, Realu, Barsi, Juventusu, Interu, Čelziju, Atletiko Madridu i slično.
On nije ništa bolji stručnjak od Čačića, Štimca i ostalih levata koji su vodili Hrvate zadnjih godina, al' čovjek ima autoritet i zna motivirati igrače i to je dovoljno da se postigne rezultat koji objektivno Hrvati posjeduju. Kod njih je to završnica velikih takmičenja, kod nas bi to bio plasman na veliko takmičenje.

Samo što je bez takvih kandidata dijapazon potencijalnih kandidata veoma skroman. Onda tu ostane Marinović, ostanu ovi mlađi treneri tipa Čustović, Selimbegović, Jakirović ili postratne legende tipa Rahimić, Bajramović i slično, koji bi se učili na reprezentaciji.
Ponavljam, sve je to manje bitno, treba neko sa autoritetom i neko ko je motivator (nebitno znači koliko ima godina, gdje je radio, koga je trenirao, kakve je rezultate imao i slično), znači neko kome igrači neće dolaziti da se zajebavaju na reprezentativnim akcijama i neko ko je sposoban da motivira igrače.
A ne znam da smo kroz historiju ikada imali takvog selektora, možda Ćiro koji je najbliži tome, mada je i on yebiga radio sa igračima koji su bili relativni anonimusi i koji su u njega gledali kao u rođenog oca, napredovali sa njim i on ih je napravio igračima u reprezentaciji.
I to je naš najveći problem, kakva taktika i qurac, kakvu taktiku možeš imati sa 2,5 vrhunska igrača u ekipi, motiviraj Džeku, Pjanića i Kolašinca da daju maksimum, ostale prosjek igrače naloži do maksimuma i to je to. Kakvu to taktiku imaju npr Armenija i Finska, motiviši Mikitarijana i Pukija, ostale naloži da trče i da grizu po terenu i eto recepta da imaš rezultate kakve bi trebao imati sa rosterom igrača koje imaš, a nekada čak i bolje rezultate od očekivanog, kao onda sa Ćirom što smo imali mi.
Eto yebote, ne treba nam bolji primjer od Hrvata i Dalića, kakav je on stručnjak i qurac, vodio tri kluba u HNL-u (po jednu sezonu, toliko je bio dobar) prije deset godina, zadnjih par godina radio tamo po arapskom poluotoku i preko noći mu dali mogućnost da vodi igrače koji igraju u Liverpulu, Realu, Barsi, Juventusu, Interu, Čelziju, Atletiko Madridu i slično.
On nije ništa bolji stručnjak od Čačića, Štimca i ostalih levata koji su vodili Hrvate zadnjih godina, al' čovjek ima autoritet i zna motivirati igrače i to je dovoljno da se postigne rezultat koji objektivno Hrvati posjeduju. Kod njih je to završnica velikih takmičenja, kod nas bi to bio plasman na veliko takmičenje.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Neka bude ko hoće i može, samo da nije neki iz Titovog doba i taktika koje više ni na menađeru ne postoje i ne mogu da prođu.
Ako ces ovom logikom i na faktor lozione, inda najbolje da postave “sablju”. Taj kad nalozi ekipu gori hala, a njega skidaju s krova kucice delegata.Raonffa je napisao/la:Za svaku sam opciju koja ne uključuje 'ex yu' legende na klupi
Ovo bi bilo super.
Selektor: Rahimic
Pomocnici: Bajramovic Barbarez Baljic
Selektor: Rahimic
Pomocnici: Bajramovic Barbarez Baljic
-
- Kontakt:
Kakav god da je bio ja bih susica vratio , niko drugi kad nemamo izbora nekog posebnog, kakav marinkovic kakvi bakraci, osimi i sl !

Mislim prije svega na iskustvo, ni rahimic nema iskustva nesto posebno da vodi repku realno .

Mislim prije svega na iskustvo, ni rahimic nema iskustva nesto posebno da vodi repku realno .
04.10.2009 !