PL BiH -1 je napisao/la: Zna se sta je posao navijaca. Da kupi kartu da bodri svoj klub i normalno da pokaze negodovanje ali baviti se klubskom politikom nije za ljude sa tribine. To je dokazan recept za propast.
Sta hocu time da ti kazem? Da u 85% (ovo je neka moja glupa statistika) slucajeva navijaci nisu upravu. A jedan "kloc" koji je to ime dobio od navijaca danas vrijedi negdje oko 20 miliona. Nije svak strucan da se bavi klubskom i trenerskom politikom. To ostavite ljudima sa iskustvom.
Ljudi sa tribine se ne bave klupskom politikom, ne znam odakle ti to? Mozes li mi navesti jedan primjer gdje se ljudi sa nase tribine bave politikom kluba? Kojeg su to igraca navijaci doveli pa k'o biva zahtjevaju da mora igrati? Hajde, navedi primjer! Bordo prijetalji NISU ljudi sa tribine! Poznanstva i simpatije koje imaju prema sjeveru ne cine ih 'ljudima sa tribine', osim ako nisi mislio da opcenito da svi koji idu na tekme spadaju medju ljude sa tribine pa se kao takvi ne trebaju baviti klupskom politikom!
Politikom naseg kluba se vec dugo godina bave 'ljudi sa iskustvom' bas ti koje ti spominjes a jedini hvale vrijedan rezultat koji su napravili jeste sto se klub jos uvijek takmici u PL BiH - a ni to se ne bi dogodilo ove godine da se nisu upetljali BP - ali ti vjerovatno nisi upucen u to.
Slazem se da klub treba prepustiti uspjesnim biznismenima, i to niko ne spori. Ali, eto hajde mi ti reci kako to da izvedemo kad Baljak otvoreno krade novac koji mu se daje da nesto uplati. Sa druge strane alihodzic neda racun kluba nikome, pa ni predsjedniku! Ima li to smisla? I koji biznismen na svijetu bi radio u takvim uvjetima? Nijedan, to ti je cista utopija. Prica radi price, nista vise. Sustina se svodi na tjeranje parazita koji unistavaju klub a sto se navijaca tice njihovi su zahtjevi oduvijek bili jasni, transparenti i JEDNOSTAVNI - borba na terenu i nista vise! Cak ne traze ni pobjedu! To bi znao da si cesce posjecivao utakmice posljednjih sezona
Bez uvrede, ali tvoja prica je klasicna prica covjek koji na utakmicu ode jednom ili dva puta u godini.