Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

ReX
Kontakt:

Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post Postao/la ReX » 14 sep 2019, 11:34

JohnCleese je napisao/la:
Tristan10 je napisao/la:
Blagoje je napisao/la:Kakav prevarant.
zacrvenio se ko madjarski paprikas. nisam ocekivao da je tako tvrdoglav, da na silu hoce da nastavi.
Nit je prevarant nit na silu zeli ostati vec ga mole odnosno prisiljavaju znajuci da boljeg ne mogu dobiti
Jesi ti njegov advokat? Jel ti dobijas sta placeno? Branis papka ko da ti je rodjeni brat. Fuj..

Odlazi krme jedno zuto!!!
@igrajlopte 🐦

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 sep 2019, 11:40

Evidentno je da Robi ne zna kako da ovu ekipu ukomponuje u jedan dobar tim, po ovom intervjuu on apsolutno nema pojma šta da radi. Odgovori samo da zadovolji javnost ali vidi se da nema nikakav plan, da nema optimizma uopšte. Robi je u ovom trenutku najgori mogući selektor koji nam je mogao doći, možda on i nije tolika neznalica ali se nikako ne uklapa u ovaj sistem a pogotovo sad gdje je atmosfera totalno uništena.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 14 sep 2019, 11:55

Malo ko od govana može napravit pitu.
Neki nisu znali, stoji, ali Prosinečki je okej trener, ništa specijalno, ali nije neznalica. Shvatite da je većina igrača ispodprosječna i da tu Bog pomoć ne može. Pogotovo ako ni ti igrači ne daju sve od sebe, a bogami ne daju, jer ih inače ne bi onako pregazili Armenci. Ne bi da Armenija ima neku taktiku, ima qrac, al ginu na terenu.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 14 sep 2019, 11:59

Neprihvatanje Robijevog moralnog cina od strane ljudi u savezu govori iskljucivo o tim ljudima.

Robert je najmanji krivac, ako je uopste krivac.
Imate savez, imate igrace i njihovo ponasanje, i imate novinare ( PR-ove igraca) koji zajedno sa velikim dijelom javnosti navijaju za pojedince umjesto za reprezentaciju ( neki iz koristoljublja, neki iz neznanja) pa ih redajte kako hocete, a selektor ce doci na posljednje mjesto.

Ako moj stav ne prihvatate barem prihvatite misljenje struke s kojom sam eto igrom slucaja kompatibilan ;) Poyy
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 14 sep 2019, 12:02

Samo **** Zuti uspjeh pola drzavu je sto Amar nije sjeo na klupu ostalo nije ni bitno.Cilj ispunjen.Srozaj nas do 4 sesira da dodjemo i onda cemo pjevat.Bila nekad neka BiH reprezentacija samo da si ih gledo.Srozaj da krenemo iz 4 sesira.Nikad laksa grupa i gora Grcka mi 4 u grupi.Ovo nije uspjeh ovo je senzacija.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 14 sep 2019, 12:06

Lillard je napisao/la:Malo ko od govana može napravit pitu.
Neki nisu znali, stoji, ali Prosinečki je okej trener, ništa specijalno, ali nije neznalica. Shvatite da je većina igrača ispodprosječna i da tu Bog pomoć ne može. Pogotovo ako ni ti igrači ne daju sve od sebe, a bogami ne daju, jer ih inače ne bi onako pregazili Armenci. Ne bi da Armenija ima neku taktiku, ima qrac, al ginu na terenu.
Zadatak trenera je da ukomponujes ekipu tako da umanjis slabije strane, a da kvalitetni dio dodje do izrazaja. Odjednom Kolasinac nam ne valja a igra za top klub kao sto je Arsenal. Nije da Kolasinac ne valja nego imamo amatera na klupi koji nije u stanju da pokrije njegove slabosti a da njegovi kvaliteti dodju do izrazaja. Imamo bolje igrace od konkurenata za drugo mjesto, i primarno je selektor kriv za lose rezultate, pa onda ljudi koji su ga izabrali.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 14 sep 2019, 12:13

Stvarno samouvjereno priča da možemo samo 1 tekmu igrati u baražu
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 14 sep 2019, 12:20

Kolasinac nikada u reprezentaciji u ovih 5,6 godina nije valjao i to je cinjenica...da mora biti bolji, mora...i to se od njega očekuje,a ne ovako da i ne primjetim razliku kada igraju Civic ili on.
Izbaci debitantsku Eldarovu utakmicu protiv S.Irske i neces primjetiti razliku...stavise, defanzivno Civic odgovorniji.
Milion puta ispričana prica ali neki ne zele da cuju.

Robi je trebao da ode...ali slijedom dogadjaja ipak nije.
Pokušavam vidjeti tu i neke pozitivne stvari...vidjet cemo sta ce se desiti.
Ako se nekim cudom nesto prelomi od Finske, dobro i bi.
Ako ne, imat cemo dovoljno vremena od oktobra ili novembra da dovedemo napokon jedno provjereno ime a ne "POKUSAJ" koji malo garantuje pa ga se kasnije pred baraz ne mozes rijesiti.
Pisao sam vec...mrsko mi se vise ponavljati.
Jel' fazon promijeniti samo da bi se promijenilo nesto...ili treba napokon pronaći kvalitetno rješenje...kojeg nazalost nije bilo na vidiku u ovom trenutku?!

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 14 sep 2019, 12:21

Ma treba nam reorganizacija odbrane i tu smo većinu problema riješili. Možda čak i sa potpuno novom četvoricom početi.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 14 sep 2019, 12:22

Tristan10 je napisao/la:
Lillard je napisao/la:Malo ko od govana može napravit pitu.
Zadatak trenera je da ukomponujes ekipu tako da umanjis slabije strane, a da kvalitetni dio dodje do izrazaja. Odjednom Kolasinac nam ne valja a igra za top klub kao sto je Arsenal. Nije da Kolasinac ne valja nego imamo amatera na klupi koji nije u stanju da pokrije njegove slabosti a da njegovi kvaliteti dodju do izrazaja. Imamo bolje igrace od konkurenata za drugo mjesto, i primarno je selektor kriv za lose rezultate, pa onda ljudi koji su ga izabrali.
Igra u Arsenalu jer je koštao 0 funti. Dobar jedino ako igra sa 3 stopera. I sad trener da mijenja formaciju jer kloc ne može pokriti jbenog Armenca.
Pogledaj ko tu sve igra i kako se ponaša na terenu. Ko da Robi ne bi htio da ginu ko Armenija. Al neće oni to. Džaba bilo ko.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 14 sep 2019, 12:23

Nakon serije poraza od ekipa koje su barem tri puta igracki slabije od nas, ovdje se najnormalnije tvrdi da trener nije kriv!? :crazy:
Ovdje je najnormalnije reci " Nije kriv trener, nego igraci koji se ne trude i nisu disciplinovani" :lol:

Pa osnovni zadatak trenera je da igrace disciplinuje i natjera da se trude. To je razlog postojanja trenera.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 14 sep 2019, 12:25

Alipasino je napisao/la:Samo **** Zuti uspjeh pola drzavu je sto Amar nije sjeo na klupu ostalo nije ni bitno.Cilj ispunjen.Srozaj nas do 4 sesira da dodjemo i onda cemo pjevat.Bila nekad neka BiH reprezentacija samo da si ih gledo.Srozaj da krenemo iz 4 sesira.Nikad laksa grupa i gora Grcka mi 4 u grupi.Ovo nije uspjeh ovo je senzacija.
Upravo je Robi sa rezultatom koji je ostvario u ligi nacija omogucio da budemo u drugom sesiru pred ovaj zrijeb.
Ako se sjecas sesiri su se napravili na osnovu rezultata iz lige nacija :cool: :mrgreen: Osim sto je naravno tim rezultatom obezbijedio i baraz.
Ako se takva praksa pravljenja sesira nastavi i za sljedeci kvalifikacikni zrijeb onda BiH najmanje moze biti u drugom sesiru, a mozda cak i u prvom :bih:
Volio bih ako ovo neko moze potvrditi?

Svabo je to...

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 14 sep 2019, 12:28

hurem je napisao/la:Kolasinac nikada u reprezentaciji u ovih 5,6 godina nije valjao i to je cinjenica...da mora biti bolji, mora...i to se od njega očekuje,a ne ovako da i ne primjetim razliku kada igraju Civic ili on.
Izbaci debitantsku Eldarovu utakmicu protiv S.Irske i neces primjetiti razliku...stavise, defanzivno Civic odgovorniji.
Milion puta ispričana prica ali neki ne zele da cuju.

Robi je trebao da ode...ali slijedom dogadjaja ipak nije.
Pokušavam vidjeti tu i neke pozitivne stvari...vidjet cemo sta ce se desiti.
Ako se nekim cudom nesto prelomi od Finske, dobro i bi.
Ako ne, imat cemo dovoljno vremena od oktobra ili novembra da dovedemo napokon jedno provjereno ime a ne "POKUSAJ" koji malo garantuje pa ga se kasnije pred baraz ne mozes rijesiti.
Pisao sam vec...mrsko mi se vise ponavljati.
Jel' fazon promijeniti samo da bi se promijenilo nesto...ili treba napokon pronaći kvalitetno rješenje...kojeg nazalost nije bilo na vidiku u ovom trenutku?!
Kolasinac je dosta kvalitetniji igrac od Civica. Na selektorima je da iskoriste njegov potencijal. Ili mozda forumasi znaju bolje od trenera iz njemacke ili Emerya. Sto se tice mjesto selektora, pa imali smo kvalitetnu opciju, Amar Osim. Covjek je nesto od dna napravio, i osvaja redovno. Ima pobjednicki mentalitet, zivio vani, prica vise jezika, a poznaje nas bolje od bilo koga. Ali nama ne moze preko stele :lol: Bilo koji interview koji on da mozes ga sad poslusati ili za 2, 5 godina i mozes nesto mudro skontati.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 14 sep 2019, 12:30, ukupno mijenjano 2 puta.

master44
Kontakt:

Post Postao/la master44 » 14 sep 2019, 12:28

Kakav intervju i sranje, niti je sta konkretno rekao niti ga pitaju prava pitanja. Koga i zasto se boje novinari, je najvece pitanje i zasto nema pritiska ? Pa nije bilo ukupno 5 kritickih clanaka poslije poraza, dobro je dok ima ulaznica, pozivnica i hrane ?

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 14 sep 2019, 12:30

DrFilgud je napisao/la:Nakon serije poraza od ekipa koje su barem tri puta igracki slabije od nas, ovdje se najnormalnije tvrdi da trener nije kriv!? :crazy:
Ovdje je najnormalnije reci " Nije kriv trener, nego igraci koji se ne trude i nisu disciplinovani" :lol:

Pa osnovni zadatak trenera je da igrace disciplinuje i natjera da se trude. To je razlog postojanja trenera.
Primjer Hrvatske. Izgube od Mađarske, razbiju Slovačku, remi sa Azerima. Jel bi rekao da je trener kriv? Ili je do igrača koji zapnu samo u određenim utakmicama. Kad se igrala Liga Nacija ne sjećam se ovakvog pljuvanja. Izbornik reprezentacije je ograničena uloga. Motivacija je glavna stvar, ali sumnjam da je Prosinečki tu loš. Ako ga ti moraš motivirat za utakmicu reprezentacije, yebaji ga.

Svakako da Robi snosi dio krivice, pa dao je ostavku i opet ga pljujete. Ako mislite da će s drugim bit bolje, sanjajte.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 14 sep 2019, 12:55

@tristan, niko ne kaze da Kolasinac nije klasa iznad Civica, vec da je taj isti Kolasinac u dresu reprezentacije nikakav, nula...nista bolji od Civica.
Spominjao sam i ja Amara Osima...da li bi dosao u ovom trenutku i napustio Zelju..pitanje je.
Prije da ce doci u toku zimske pauze.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 14 sep 2019, 13:01

Unofficialpage je napisao/la:Evidentno je da Robi ne zna kako da ovu ekipu ukomponuje u jedan dobar tim, po ovom intervjuu on apsolutno nema pojma šta da radi. Odgovori samo da zadovolji javnost ali vidi se da nema nikakav plan, da nema optimizma uopšte. Robi je u ovom trenutku najgori mogući selektor koji nam je mogao doći, možda on i nije tolika neznalica ali se nikako ne uklapa u ovaj sistem a pogotovo sad gdje je atmosfera totalno uništena.
Da, bravo. Trebali su staviti bilo koga drugog samo da Prosinečki ne bude selektor. Vrlo je očito da se izgubio i više nema pojma šta da radi s ekipom. Njegov ostanak neće ništa dobro donijeti našoj reprezentaciji. Mislim, zato i jeste dao ostavku i izjavio takve stvari, jer čovjek više nema pojma šta može da uradi. Sam prizna da stvari nisu najbolji u svlačionici i da ne može motivirati igrače i da ne zna šta bi mijenjao. I, ako je suditi po ovom intervju, onda će još uvijek na spisku biti Sarić, Zukanović i ostali propalieti. Dakle, ništa se promjenilo nije.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 14 sep 2019, 13:07

hurem je napisao/la:@tristan, niko ne kaze da Kolasinac nije klasa iznad Civica, vec da je taj isti Kolasinac u dresu reprezentacije nikakav, nula...nista bolji od Civica.
Spominjao sam i ja Amara Osima...da li bi dosao u ovom trenutku i napustio Zelju..pitanje je.
Prije da ce doci u toku zimske pauze.
To je do selektora sto po nekim pruza lose partije jer ocigledno nisu u stanju da iskoriste njegov potencijal. Kad bi mi pitali selektora Svedske ili bilo koje reprezentacije koga bi uzeli Civica ili Kolasinca mislim da bi odgovor bio jasan.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 sep 2019, 13:21

JohnCleese je napisao/la:Sta ce ih selektor kontaktirati ako nemaju pravo da igraju za nas.
Samo daj neke petljanije.
Imaju ljudi koji su zaduzeni za takve stvari, ako ima zelje i mogucnosti.
A taman posla da im selektor treba garantovati poziv.
Ja sam i dalje ubijedjen da taj Dilvar nema ni najmanje zelje da zaigra za nas , a imam osjecaj da i kad bi zaigro da bi proso ko subotic u srbiji
=\_1921_/=

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 14 sep 2019, 14:38

invincible1921 je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la:Sta ce ih selektor kontaktirati ako nemaju pravo da igraju za nas.
Samo daj neke petljanije.
Imaju ljudi koji su zaduzeni za takve stvari, ako ima zelje i mogucnosti.
A taman posla da im selektor treba garantovati poziv.
Ja sam i dalje ubijedjen da taj Dilvar nema ni najmanje zelje da zaigra za nas , a imam osjecaj da i kad bi zaigro da bi proso ko subotic u srbiji
Isto mislim. Kako god za status nedorecenosti odgovorni su ljudi iz saveza i/ili sam Dilaver.

Svabo je to...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14 i 16 gostiju.