ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

jestamaji
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la jestamaji » 14 sep 2019, 17:27

svi vi idolopoklonici imate svoju istinu. držite se iste, tako je najbolje, loše bi vam krenulo da shvatite da to nije apsolutna istina

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 14 sep 2019, 17:39

jestamaji je napisao/la:
NadalRafa je napisao/la:Samo da provjerim sta kazu hejtercici najveceg igraca ikad nakon sto je osvojio novi slem. Okej, Nolotardovi sigurno nisu bas toliko nasikirank kao Fedtardovi. Nolo svakako ima za cilj 20GS kako god okrenes. Ali Fedtardovi nakon nove bruke imaju za cim da placu. Komotno se moze reci da je Rafko goat s obzirom da jedan slem razlike brise velika razlika u Mastersima i H2H. Ali nema veze biti ce zvanicno uskoro abd. Sta kaze Effenberg jel ziv frajko posto je najveci mrzitelj Rafka..I Fedtardovi s foruma jesu li dosli sebi? Kako ste navlacili na 2-2 totalni preokret, e nece da moze. :tralala: Rafa grize i igra kao nikad a ne ko da mu je 33 jbt nevjerovatno koliko je spreman i jak. VAMOS!
rafa grize više nego iko ikad, tu je najveći, ali džaba mu to, roger je najveće ime u svjetskom tenisu ikada, to vide svi neutralni, pa makar ga rafa imo u svim statistikama a ne samo u tih nekoliko
Najvece ime? Objasni mi znacenje istog? Znam samo da nije i nece otici ko najbolji igrac ikada to je jedino bitno i relevantno a to je li on najvece ime, sinonim, brand, mozda i jeste ali vidi i David Beckham je bio najvece ime ali ni blizu najbolji igrac.

shevchet
Kontakt:

Post Postao/la shevchet » 14 sep 2019, 18:15

jestamaji je napisao/la:
NadalRafa je napisao/la:Samo da provjerim sta kazu hejtercici najveceg igraca ikad nakon sto je osvojio novi slem. Okej, Nolotardovi sigurno nisu bas toliko nasikirank kao Fedtardovi. Nolo svakako ima za cilj 20GS kako god okrenes. Ali Fedtardovi nakon nove bruke imaju za cim da placu. Komotno se moze reci da je Rafko goat s obzirom da jedan slem razlike brise velika razlika u Mastersima i H2H. Ali nema veze biti ce zvanicno uskoro abd. Sta kaze Effenberg jel ziv frajko posto je najveci mrzitelj Rafka..I Fedtardovi s foruma jesu li dosli sebi? Kako ste navlacili na 2-2 totalni preokret, e nece da moze. :tralala: Rafa grize i igra kao nikad a ne ko da mu je 33 jbt nevjerovatno koliko je spreman i jak. VAMOS!
rafa grize više nego iko ikad, tu je najveći, ali džaba mu to, roger je najveće ime u svjetskom tenisu ikada, to vide svi neutralni, pa makar ga rafa imo u svim statistikama a ne samo u tih nekoliko

Roger je najveći brand u tenisu, to si u pravu...
Samo napisati druže da će biti najveći igrač ikad, ako ga Rafa prestigne i u GS, to može samo neko ko trolla ili ko nema veze o tenisu!
Nadam se da malo trollaš... :mrgreen:

Jasno kao dan, čak ga je i sad Rafa stigao, a vrlo brzo Rafa će se izdvojiti sam na toj listi! :!:

Ako kojim slučajem Rafa uzme AO (sigurno da ima velike šanse), mislim da i Nole onda ima jedno max 20% šanse da ga stigne, jer bi sa RG vjerovatno imao 21GS a Nole 16 GS i to bi bilo faktički nemoguće stići, jer su Nole i Rafa skoro istih godina...

Zato Rafa ide opušteno na AO, ima 5 finala tamo, nema šta izgubiti a osvajanjem dobija sve! :mrgreen:

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 14 sep 2019, 22:16

A ko je rekao da je Rafa najveći igrač ikad, po čemu?

Niti najviše bio na broju jedan, niti završavao godinu kao prvi najviše puta, niti je lider po broju titula na Slemovima, 2/3 turnira osvojio na šljaci, 12 GSova od 19 su na šljaci, nema nijednu WTF Masters titulu gdje igraju 8 najboljih za tu sezonu.. kako može biti najbolji?

Čim nema Novaka i Rogera, Rafa nešto može van šljake, inače mu je tapija, zadnjih 5 godina je tako, i ove je bilo.

Kako može biti bolji ako na druge dvije podloge nije bolji igrač, zadnja dva USO imao jednog ozbiljnog protivnika, a to je bio sad Medvedev koji je dušu ostavio na ovoj turneji, znači Rafa igra kada ove dvojice nema.

Nemojte mi zamjeriti ovi realni navijači Rafe, ovo je samo jedan odvratan provokatorski post jer ne mogu da čitam konstantno kako se pojedinci uzyebu i kreću sa standardnim postovima gdje samo pokazuju koliko su balavi i koliko ne poštuju druge velikane ove igre.

Ovo direktno odgovaram ovom Garrosu (ne interesuje me da li je on ili nije, njegovi postovi su na nivou onog Garrosa, debelo loši i disrespektabilni).

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 14 sep 2019, 22:33

Proslo haman 3 g od ankete i nijedna opcija ni blizu ostvarenja.Vjerovatno ce to eventualno biti “niko od navedenih” ako znate na koga mislim
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 14 sep 2019, 22:59

BosniaBoston je napisao/la:Proslo haman 3 g od ankete i nijedna opcija ni blizu ostvarenja.Vjerovatno ce to eventualno biti “niko od navedenih” ako znate na koga mislim
Pa ocigledno da je neka neznalica anketu postavila. Kakva imena. :damn:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 15 sep 2019, 09:03

Justin je napisao/la: Pa ocigledno da je neka neznalica anketu postavila. Kakva imena. :damn:
Ja sam je postavio. Da vidim kakva bi ti imena postavio prije 3 godine :?:
Edit: 23.02.2017. Nije 3 ali preko 2 i pol godine.

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 15 sep 2019, 10:53

Čuj Beckham bio najveće ime jbg sad.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

NadalRafa
Kontakt:

Post Postao/la NadalRafa » 15 sep 2019, 12:06

AA23 je napisao/la:A ko je rekao da je Rafa najveći igrač ikad, po čemu?

Niti najviše bio na broju jedan, niti završavao godinu kao prvi najviše puta, niti je lider po broju titula na Slemovima, 2/3 turnira osvojio na šljaci, 12 GSova od 19 su na šljaci, nema nijednu WTF Masters titulu gdje igraju 8 najboljih za tu sezonu.. kako može biti najbolji?

Čim nema Novaka i Rogera, Rafa nešto može van šljake, inače mu je tapija, zadnjih 5 godina je tako, i ove je bilo.

Kako može biti bolji ako na druge dvije podloge nije bolji igrač, zadnja dva USO imao jednog ozbiljnog protivnika, a to je bio sad Medvedev koji je dušu ostavio na ovoj turneji, znači Rafa igra kada ove dvojice nema.

Nemojte mi zamjeriti ovi realni navijači Rafe, ovo je samo jedan odvratan provokatorski post jer ne mogu da čitam konstantno kako se pojedinci uzyebu i kreću sa standardnim postovima gdje samo pokazuju koliko su balavi i koliko ne poštuju druge velikane ove igre.

Ovo direktno odgovaram ovom Garrosu (ne interesuje me da li je on ili nije, njegovi postovi su na nivou onog Garrosa, debelo loši i disrespektabilni).
Vidi se da pojma nemas o tenisu, samo lupas gluposti jer te je strah ocito i jer si ludo zaljubljen u fejk goata. Da ti odgovorim al prvo cu ti reci da smaras s tim Garrosom il ko je vec. Naporan si s tim. Nego, taj isti Rafa ima najbolji skor na GS s drugom dvojicom. Zaboravljas da je na tvrdoj podlozi na AO uspjesniji u H2H od Fedje. Na US se nisu sastajali jer stara kujica vazda gubi od DelPa, Grishe i ostalih levata. Sjetim se igre Nadala 2017 na US, mislim da bi devastiro Rodju. Nebitno to, bolji skor na US ima protiv Djokovica kao i ukupni H2H na GS. Na AO je istina Djole nenadjebiv jer je fakat jak tu. Dalje, taj isti Rafa je dobio Fedju u njegovom dvoristu i vise puta bio egal i blizu da ga dobije. Na RG je Fedja ljubio stopala Rafi uvijek i mogao mu je samo skidat sljaku sa istih. Zahvalan je Robinu i dan danas to svi znamo, nikad ne bi imao RG da nije Svedjanina. Dalje, Rafa ima najvise Mastersa i to je drugi bitan faktor u raspravi. Zlatna medalja na OI koju Fedja moze samo sanjati a jako je bitna jer se ne igra svake godine. Napominjem da je medjusobni na strani Rafe, Mastersi, zlatna medalja (koju brise WTF al nmvz). Na Rogerovoj strani su sedmice na br. 1 koje su meni licno kanturina jer ih je Fedja nabrao prije ovog dvojca. Bjezi samo jedan GS stari moj i to je ono sto vas Fedtardove najvise muci. Svjesni ste opasnosti. Kad i ako se Rafa izjednaci postat ce zvanicno Goat htjeli vi to cuti ili ne. I da ti odgovorim u vezi ovih turnira, Fedja moze meda kad nema ove dvojice. Sami su krivi sto ispadaju od levata na GS pa ih Rafko mora ispravljati. Barem vi Fedtardovi trebate sutit o tim zrijebovima i konkurenciji, lijepo se bilo sprdat s Rodicima Filipusisima Bahdatisima Hjuitima i ostalim levatima. Nema tog vise stari moj. Sad uzivaj u svom lijepom strahu.

shevchet
Kontakt:

Post Postao/la shevchet » 15 sep 2019, 12:32

AA23 je napisao/la:A ko je rekao da je Rafa najveći igrač ikad, po čemu?

Istina da NadalRafa nekad oštro odgovori druže i previše navijački, ali fakat i dosta ljudi ovdje umanjuje neke stvari i pravi cirkus od teme...

Nekad se stvarno čini kad bi Rafa imao i 25 GS, pola vas Fedexovaca ovdje bi našlo neku manu, rekli bi, ma pusti to, Fedex je najveći opet i sl, a kleli ste se u 20GS priču, znaš i ti sam.

Bila je priča kad bude neko imao više od Fedexa GS, onda možete pričati o Rafi/Djokici kao najboljem.
Sad kad je Rafa režirao taj film, sad spominjete neke druge parametre.

Vjerovatno će završiti i više godina kao br. 1 od Fedexa, svakako i sa više GS, tako da ne znam šta će biti parametar, što nema WTF, jel' ?
Malo realnosti druže, ne trebamo cirkus praviti...

Niko ne spori da je u ovom trenutku Fedex još mrvicu ispred Rafe a malo više ispred Djokice.

Eh sad, ono što mi je iritantno u tvom postu su ove titule na šljaci, pa 12/19 na šljaci i sl.
Pa šta treba isto tako reći 11/20 titula Fedexa je na hard, koji je umjetna podloga, nije prirodna i gdje je Roger imao minimalno duplo više turnira da igra (jer se igra i AO i US Open), a ima samo 11 GS ?! :nene:

Kažeš ne može Rafa ništa kad su Roger i Djokica tu?!
Pa jesu bili tu i ispadali od lošijih igrača, jel' to Rafa kriv?

Rafa ima 15 GS finala na hard i travi, na svakom GS po 5 komada, više od većine legendi i samo par igrača ima više od njega, a vi i dalje trubite tu praznu priču o Rafi kao igraču šljake... :crazy:

Znači od 2017-2019 računajući samo AO, WB i US Open (eto i bez RG, mada je kretenizam računati išta bez RG, ali da ti dokažem) , Rafa je osvojio 9100 bodova na ta 3 GS, više i od Djokice i od Fedexa, što direktno nulira tvoju konstataciju!

Ne kontam zašto vam se svaki post svodi na isticanje i omalovažavanje šljake, a to je podloga koja je prirodna za 80% igrača, gdje se svi uče igrati i koja je najteža za igrati, što zna svako ko je uzeo bar jednom reket u ruku.

Ja Fedexa cijenim kao velikog šampiona, čovjeka koji je promijenio tenis, ali druže pomiri se sa tim, skoro je već sigurno, da on na kraju karijera neće biti najveći igrač ikad i to je tako... :kafa:

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 15 sep 2019, 13:58

Galion je napisao/la:
Justin je napisao/la: Pa ocigledno da je neka neznalica anketu postavila. Kakva imena. :damn:
Ma ne sjecam se kako je rang lista tada izgleda, ali za ove neke postavljene je jasno oduvijek bilo da su lazni igraci. :kafa:
dr. Alem Peterson

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 15 sep 2019, 14:43

Justin je napisao/la:
Galion je napisao/la:
Ma ne sjecam se kako je rang lista tada izgleda, ali za ove neke postavljene je jasno oduvijek bilo da su lazni igraci. :kafa:
1 Murray
2 Đoković
3 Wawrinka
4 Raonic
5 Nishikori
6 Nadal
7 Čilić
8 Thiem
9 Federer
10 Goffin
11 Tsonga
12 Monfils
13 Dimitrov
14 Berdych
15 Bautista Agut
16 Kyrgios
17 Pouille
18 Zverev
19 Gasquet
20 Karlović

U to šta je lažni a šta ne neću ulazit.
Ali trebaš bit svjestan da treba nekoga odabrati a nisam prorok da vidim neka imena koja su tada bila djeca, ta sam Zverev je tada bio još uvijek tinejdžer. Zato i služi opcija nitko od navedenih.
I kad već prozivaš nekog da je neznalica onda što ne pokažeš kako to znalci čine :?:

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 15 sep 2019, 14:56

Pa dobro, izbor je i bio los. Nadam se da nisi medju ovim sto su glasali za Zvereva. :kafa:
dr. Alem Peterson

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 15 sep 2019, 15:10

Ja bezobrazno pišem kad neko piše bezobrazne postove, rekao sam zato prema ovim normalnim navijačima Rafe, ne tražim ja zamjerku Rafi tj. ništa nisam ni pisao niti ću tražiti zamjerke tim igračima lično, oni su najveći ikada od svih što su došli, a i što će doći možda.

Nisam ja rekao da Rafa neće biti najbolji, ali najbolji nije o čemu je i riječ bila. Odgovorio sam samo da Rafa trenutno nije najbolji, a nisam rekao da neće biti.

Što se zamjerki tiče, pa da ih tražim bio bih hejter, a pošto to nisam i poštujem Rafu kao velikog tenisera i šampiona, meni lično dragog (na stranu zayebancije, dopingaš i slično nadam se da niko nije ozbiljan kada to govori), iznervira me kako je teško podnijeti (ali i razumijem) da je Federer trenutno još uvijek najbolji igrač svih vremena, i kada bi se vadili te činjenice i statistike svaki bi igrač imao nešto što mu ne ide u korist tako da apsolutnog goata? Mislim da nemamo iskreno, ŠBBKBB, spominjao se BOAT neki, Wawrinka hladno uništi tu BOAT teoriju za Novaka, mislim tako da je teško reći ko je najbolji ikada, a imamo GSove kao najbliže mjerilo u tom pitanju za GOATa iako će se opet naći nešto što može da bude argument da taj i taj nije GOAT i slično.

Recimo za Rogera je taj period 2003/07 i navodno " weak era ".
Za Rafu je to šljaka jer ima 12 Slemova na njoj, a Novak ima 4/5 manje GS titula od ove dvojice trenutno tako da on ne ulazi u borbu za GOATa (zasad), kada dodje i on do tih titula onda će se i njemu naći argument zašto nije po nekima najbolji, tako će i biti.

Jedino da se neko od njih baš, baš izdvoji po tom broju titula i mnogo čemu drugom i da se onda kaže, eh to je GOAT vidiš ostavio ih je daleko iza sebe.

Meni je Roger najbolji ikad, tako je i uvijek će biti, imam svoje argumente, mišljenje, naravno ne forsiram to nekome niti spamujem ovdje kao neki za svoje ljubimce.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 15 sep 2019, 15:50

Nadal ili Novak su najbolji teniseri ikada.Po zavrsetku karijera donijet ce se finalni sud.
Zasto njih dvojica?
Gdje je Federer?
Onaj podatak je najbolji pokazatelj da je Federer u zadnjih 9 godina osvojio 5 GS titula sto je hajmo reci jedna titula na svaku parnu godinu.Nadal i Novak su u tom periodu osvojili kombo 28 titula .
Jedini argument koji stoji iza Rogera je broj 20 , koji sam
Siguran da ce oba izazivaca prestici.
Kao jednog od najvecih sigurno da , Najveci ne.

Koliko god neki pokusavali , nema osnova i materijala kroz koju godinu da se Roger ubacuje u tu pricu.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 15 sep 2019, 17:17

Federer nema nikakav argument za goata to sto je on za njegove fanove najveci to je njihov subjektivni sud, realno on poslije svega vidjenog nema na osnovu cega da kaze da je najbolji teniser ikad, on je br.3 i to je tako vec preko 10 godina...ne mozes biti goat a vecinu karijere si bio u sjeni dva bolja igraca. Federer moze da bude sretan jer je uopste kompletirao GS, osvojio ga je bez pobjede nad Nadalom vrlo sretno, kuci slika Robina Soderlinga treba da stoji jer da on nije iznenadio Rafu Federer nikada iz milion pokusaja ne bi osvojio RG preko Nadala. Djokovicev GS na sljaci je sa druge strane legitiman ne samo da ga je osvojio protiv Nadala nego je istog pobjedjivao i na ostalim Mastersima na sljaci dje je ovaj suvereno vladao paralelno sa RG, dakle njegov trijumf na RG nad Nadalom nije slucajnost kao Federerov, pored RG osvojio je sve ostale Masterse dobivsi Nadala. Uostalom sva tri tenisera imaju svoj omiljeni GS na kojem suvereno vladaju i od njih tri jedino je Federer vise puta gubio titulu na svom omiljenom GSu i to od oba svoja rivala, dok sa druge strane on njima ne moze da opepeli na "njiohovim" gsovima. po meni ne znam kako se moze reci da je federer bolji od Djokovica na Wimbledonu kada u finalima ima omjer 0-3, Federer ima 8 titula ali nije i da Djokovic ima 2-3 vec 5 stoga on po meni nije nista losiji igrac na travi od Federera, naprotiv dokazao je tri puta da je bolji.
Zadnja izmjena: japa, dana/u 15 sep 2019, 17:21, ukupno mijenjano 1 put.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 15 sep 2019, 17:19

japa je napisao/la:Federer nema nikakav argument za goata to sto je on za njegove fanove najveci to je njihov subjektivni sud, realno on poslije svega vidjenog nema na osnovu cega da kaze da je najbolji teniser ikad, on je br.3 i to je tako vec preko 10 godina...ne mozes biti goat a vecinu karijere si bio u sjeni dva bolja igraca. Federer moze da bude sretan jer je uopste kompletirao GS, osvojio ga je bez pobjede nad Nadalom vrlo sretno, kuci slika Robina Soderlinga treba da stoji jer da on nije iznenadio Rafu Federer nikada iz milion pokusaja ne bi osvojio RG preko Nadala. Djokovicev GS na sljaci je sa druge strane legitiman ne samo da ga je osvojio protiv Nadala nego je istog pobjedjivao i na ostalim Mastersima na sljaci dje je ovaj suvereno vladao paralelno sa RG, dakle njegov trijumf na RG nad Nadalom nije slucajnost kao Federerov, pored RG osvojio je sve ostale Masterse dobivsi Nadala.
Jest samo sto 80% ljudi koji prate tenis misle d je federer GOAT.A ta prica da moze biti sretan sto je kompletirao je licemjedna s obzirom da ni Djokovic ne bi to uradio da se 2016. nadal nije povrijedio.Kad je dobio nadala izgubio od wawrinke
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 15 sep 2019, 17:23

BosniaBoston je napisao/la:
japa je napisao/la:Federer nema nikakav argument za goata to sto je on za njegove fanove najveci to je njihov subjektivni sud, realno on poslije svega vidjenog nema na osnovu cega da kaze da je najbolji teniser ikad, on je br.3 i to je tako vec preko 10 godina...ne mozes biti goat a vecinu karijere si bio u sjeni dva bolja igraca. Federer moze da bude sretan jer je uopste kompletirao GS, osvojio ga je bez pobjede nad Nadalom vrlo sretno, kuci slika Robina Soderlinga treba da stoji jer da on nije iznenadio Rafu Federer nikada iz milion pokusaja ne bi osvojio RG preko Nadala. Djokovicev GS na sljaci je sa druge strane legitiman ne samo da ga je osvojio protiv Nadala nego je istog pobjedjivao i na ostalim Mastersima na sljaci dje je ovaj suvereno vladao paralelno sa RG, dakle njegov trijumf na RG nad Nadalom nije slucajnost kao Federerov, pored RG osvojio je sve ostale Masterse dobivsi Nadala.
Jest samo sto 80% ljudi koji prate tenis misle d je federer GOAT.A ta prica da moze biti sretan sto je kompletirao je licemjedna s obzirom da ni Djokovic ne bi to uradio da se 2016. nadal nije povrijedio.Kad je dobio nadala izgubio od wawrinke
Djokovic je pobjedjivao Nadala i na RG i na sljaci stoga za njega ne mozemo reci da bi izgubio mec jer za razliku od Federera on je dokazao da Nadala moze dobiti tamo. Nije tu samo RG u pitanju, Djokovic je visestruki osvajac Rima i Monte Carla, osvojao ih je i preko Nadala nesto sto Federer nikada nije uspio da ostvari.

Dje si tu statistiku nasao? na rogerfederer.com?

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 15 sep 2019, 17:29

japa je napisao/la:
BosniaBoston je napisao/la:
Djokovic je pobjedjivao Nadala i na RG i na sljaci stoga za njega ne mozemo reci da bi izgubio mec jer za razliku od Federera on je dokazao da Nadala moze dobiti tamo. Nije tu samo RG u pitanju, Djokovic je visestruki osvajac Rima i Monte Carla, osvojao ih je i preko Nadala nesto sto Federer nikada nije uspio da ostvari.

Dje si tu statistiku nasao? na rogerfederer.com?
Ne mozemo ali:
1.Bar 75% sansa da bi nadal dobio
2.Uostalom ko je kriv nadalu sto je zijanio od Soderlinga?Federer posteno osvojio
#Punoljetstvo

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 15 sep 2019, 17:34

Niko nije rekao da je posteno ili neposteno ali znamo svi da je nikad ne bi osvojio da nije bilo tog iznenadjenje, interesantno u tom trijumfu ne napominjes da se i za vrijeme ispadanja od Soderlinga Nadal zalio na ozlijede tu to ne spominjes a spominjes neku lafo ozlijedu protiv Djokovica. Iskreno ja sam gledao taj mec Nadal nije imao promil sanse, nije bila u pitanu ozlijeda vec cijlu tu sezonu nije bio bas svoj. Ako kazes da je sansa 75% za Nadala protiv Djokovica cak i da je istina to je i dalje puno bolje od sansi Nadala protiv Federera na RG koje su otprilike 99,9% u korist Nadala. Dakle Federer je toliko tu inferioran u odnosu na Rafu da sam siguran da ga ni rovitog ne bi mogao pobjediti na RG.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.