ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

BosniaBoston
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la BosniaBoston » 15 sep 2019, 17:39

japa je napisao/la:Niko nije rekao da je posteno ili neposteno ali znamo svi da je nikad ne bi osvojio da nije bilo tog iznenadjenje, interesantno u tom trijumfu ne napominjes da se i za vrijeme ispadanja od Soderlinga Nadal zalio na ozlijede tu to ne spominjes a spominjes neku lafo ozlijedu protiv Djokovica. Iskreno ja sam gledao taj mec Nadal nije imao promil sanse, nije bila u pitanu ozlijeda vec cijlu tu sezonu nije bio bas svoj. Ako kazes da je sansa 75% za Nadala protiv Djokovica cak i da je istina to je i dalje puno bolje od sansi Nadala protiv Federera na RG koje su otprilike 99,9% u korist Nadala. Dakle Federer je toliko tu inferioran u odnosu na Rafu da sam siguran da ga ni rovitog ne bi mogao pobjediti na RG.
Lafo ozljeda protiv dokovica,frajer predao mec u 4.rundi
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 15 sep 2019, 17:47

Ja pricam o njihovom duelu na RG...Rafa da bi dobio Djokovica cak i na RG mora da bude na maksimumu tako da ako nije bio spreman tada logicno je da bi ga Djokovic pobjedio jos jednom da su se sastali, za razliku od duela sa Federerom kojeg na RG i rovit moze pobjediti. Poenta je Federer nema sanse da dobije Nadala na RG cak mu nisu nesto velike ni kad ovaj nije 100% spreman ili u formi, Djokovic moze dobiti Nadala na RG, Monte Carlu, Rimu itd.. i to je razlika izmedju Djokovicevog osvojenog RG i Federerovog, ovaj prvi je pobjedjivao Nadala tu, pobjedjivao ga na drugim turnirima na sljaci, Federeru se samo posrecilo jer ne znam mislim da osim nekad one pobjede u finalu Hamburga nigdje vise nije dobio Nadala na sljaci u finalu.

IloveN
Kontakt:

Post Postao/la IloveN » 15 sep 2019, 18:23

Fascinantno je kako se 12 Slemova na jednom Majoru uzima kao nesto lose, a to je jedno od najvecih dostignuca u sportu uopste.
Ogroman argument za GOAT raspravu je tih 12 RG titula, a ne suprotno.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 15 sep 2019, 21:01

IloveN je napisao/la:Fascinantno je kako se 12 Slemova na jednom Majoru uzima kao nesto lose, a to je jedno od najvecih dostignuca u sportu uopste.
Ogroman argument za GOAT raspravu je tih 12 RG titula, a ne suprotno.
Apsolutno se slazem.
Nadal je pored svega apsolutno bolji u H2H na GS turnirima od oba tenisera,posebno od Rogera.Omjer je koliko znam 10-4.
Tukao ga je na svim podlogama , u njegovoj avliji.
Da ne govorim kako ga Novak tuce u njegovoj avliji.
Smatram Rogera jednim od najvecih,prvog istaknutog tenisera ,prvog igraca koji je digao nivo tenisa i velike zasluge ima u ekspanziji ali kao takav stvorio je i pokazao da tenis moze biti jos bolji.To su upravo Nadal i Novak.
To je ekvivalent onome da je Rossi najbolji vozac motora ikada.Velike simpatije idu njemu jer je populazirao jedan sport , ali reci sa je bolji vozac od Marqueza moze samo neznalica koliko god to neko zelio.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 15 sep 2019, 22:16

Ss.ba eksperti :rol:

Kakvom strahu prijatelju moj? Ja uživam u tenisu koji gledam, nije mi ni teško pao poraz Federera u ovogodišnjem finalu jer znam da je Novak zaslužio tu titulu koliko god Federer bio dobar na ovom W.

Uostalom ne znam zbog čega tolika euforija - Rafa će ovo, Rafa će ono, tako je bilo i prije 10 godina ista priča pa je Roger i dalje no1, sve dok se ne desi ne pričaj gluposti, ja govorim činjenice, ti navijačke stavove prijatelju.

Poredim te sa Garrosom jer su ti postovi na njegovom nivou, da ih samo obrišeš ili preskočiš.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 15 sep 2019, 22:22

Maltene u svim sportovima osim u kosarci se zadnjih par godina ili ce sljedecih par godina se promijenit GOAT,tako da nece biti sramota ako Fedex ispusi svoju titulu
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 15 sep 2019, 22:51

Ja ne znam sta se vi kenjate bezveze.Nadal ce bit goat ako uzme jos 2 slama i to je to.Haman ste se usrali da to nece moc uradit pa i dalje pokusavate diskreditovat Federera da bi ovaj ispao goat vec sad :rol: Lik se stavio u dobru poziciju,al mora uzet jos jedan RG i da mu se opet slicno posreci ko na ovom US Openu pa da se redom povrijede svi igraci koji su jaci od njega na toj podlozi da bi prestigao ovog sto naravno nije nemoguce al istovremeno tesko da ce se opet ponovit.S druge strane imas i to da i Federer moze klepit AO il Wimbledon sto bi opet njega stavilo u pol poziciju za goata,jer vjerovali ili ne Nadal zadnjih 6 godina uzima nesto mimo Roland Garrosa samo ovako kad mu se maksimalno otvori na nekom turniru.A da ne zaboravim da je tu i Djokovic za kojeg eto kazete da moze klepit i spremnog Nadala na RG :lol:

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 16 sep 2019, 00:01

darker10 je napisao/la:Ja ne znam sta se vi kenjate bezveze.Nadal ce bit goat ako uzme jos 2 slama i to je to.Haman ste se usrali da to nece moc uradit pa i dalje pokusavate diskreditovat Federera da bi ovaj ispao goat vec sad :rol: Lik se stavio u dobru poziciju,al mora uzet jos jedan RG i da mu se opet slicno posreci ko na ovom US Openu pa da se redom povrijede svi igraci koji su jaci od njega na toj podlozi da bi prestigao ovog sto naravno nije nemoguce al istovremeno tesko da ce se opet ponovit.S druge strane imas i to da i Federer moze klepit AO il Wimbledon sto bi opet njega stavilo u pol poziciju za goata,jer vjerovali ili ne Nadal zadnjih 6 godina uzima nesto mimo Roland Garrosa samo ovako kad mu se maksimalno otvori na nekom turniru.A da ne zaboravim da je tu i Djokovic za kojeg eto kazete da moze klepit i spremnog Nadala na RG :lol:
hahaha pa sta Federer uzima zadnjih 6 godina izvan Wimbledona? dva AO to je vjerovatno mnogo vise nego 2 USO Nadala :rol: U jednoj godini uzeo Wimbledon i AO preko mrtvog Cilica a osporavaju titule Nadala na USO nekok pricom o povredama svih igraca koje su njemu otvorile put. Izvini jel to aludiras da je Federer jaci od Nadala na USO? Na osnovu cega to tvrdis nekad ga je pobjedio mozda? Pa Federer taj turnir nije osvojio 11 godina, u tih 11 godina igrao dva finala oba izgubio i on je jaci od Nadala koji je zadnjih 10 godina tu osvojio cetiri titule? Nemoj me nasmijavati, Federer ne moze meda na USO uglavnom ispada ranije i ne dolazi do Nadala tu i sada je on kao jaci fol Nadal sretan jer je eto Federer ispao :rol:

Nadalu i Djokovicu ne trebaju GS titule da bi bili veci od Federera oni su vec sada veci njima GS titule trebaju u poredjenju jednog sa drugim..

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 16 sep 2019, 00:09

Veci mozda samo u tvojoj glavi.Cak i rafanovci i noletovci su priznali da je federer jos uvijek ispred
#Punoljetstvo

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 16 sep 2019, 00:15

Nema tu sta da se priznaje ili ne priznaje sve smo vidjeli na teniskom terenu zadnju evo vise od decenije...Mozes se ti sad igrati nekog brojanja 20 GS titula je vece od 19 i 16 ali prvo nije tenis samo cetiri turnira godisnje da bi to bio konacan sud, imaju i drugi veliki turniri koje igraju najbolji igraci i kada njih izbrojis vidis da su oni vec stigli i prestigli Federera. Ali opet kazem zayebi brojke gledali smo tenis znamo da je Djokovicev i Nadalov najbolji tenis jednostavno nedokuciv za Federera, level iznad, jednostavno bolji su teniseri.

NadalRafa
Kontakt:

Post Postao/la NadalRafa » 16 sep 2019, 01:04

Brane ljudi starca i brane :rol: da ste toliko sigurni u tu teoriju da je Fedja najveci ne bi ni kenjali ovdje. Rafa je vec sad veci od starkelje jer samo jedan GS komotno brisu svi Mastersi Nadala i H2H. Djoletu bi to isto mogao dodati ako bi recimo uzeo jos 2GS te imao 18 (mozda RG i US jos jedan to bi ga podiglo na goat listi). Svi znamo da je starkelja nauzimao GS kad nije bilo najveceg dvojca ikad. Od kako su oni tu Fedja je samo sjena. Al brane ga Fedtardovi, sta ces bolno je biti navijac starca, pusagija od Cicija AO, bruka protiv Rafka na RG, bruka i sramota s mec loptama (na svoj servis :!: ) protiv Djovaka na WB, te pusagija protiv mrtvog Grishe. Al koga boli cosak kad je tu Halle :rol: :rol:

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 16 sep 2019, 06:55

Ma Federer u zadnjih 10 godina nije najuspjesniji igrac na Wimbledonu a kamoli overal.Njemu je Novak nabio kompleks u Londonu.Nema aposlutno argument.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 16 sep 2019, 10:24

NadalRafa je napisao/la:Brane ljudi starca i brane :rol: da ste toliko sigurni u tu teoriju da je Fedja najveci ne bi ni kenjali ovdje. Rafa je vec sad veci od starkelje jer samo jedan GS komotno brisu svi Mastersi Nadala i H2H. Djoletu bi to isto mogao dodati ako bi recimo uzeo jos 2GS te imao 18 (mozda RG i US jos jedan to bi ga podiglo na goat listi). Svi znamo da je starkelja nauzimao GS kad nije bilo najveceg dvojca ikad. Od kako su oni tu Fedja je samo sjena. Al brane ga Fedtardovi, sta ces bolno je biti navijac starca, pusagija od Cicija AO, bruka protiv Rafka na RG, bruka i sramota s mec loptama (na svoj servis :!: ) protiv Djovaka na WB, te pusagija protiv mrtvog Grishe. Al koga boli cosak kad je tu Halle :rol: :rol:
Kad vi kenjate 10 stranica unazad,moramo i mi bar jednu :mrgreen: Federer je goat trenutno,al nemojte se sikirat oborit ce to Rafko ako bude zdravlja insallah i ako recimo Thiem opet bude morao igrat tenis 4 dana zaredom na RG amin :mrgreen:

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 16 sep 2019, 12:44

Svako iole normalan ko pogleda GS finala izmedju ovog trojca i rezultate u istim moze da lagano zakljuci da Federer GOAT je jedan obicni mit koji je mnogo puta razbijen, zadnji put evo na Wimbledonu. Jednostavno ne mozes pored tih podataka biti goat nikako..

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 16 sep 2019, 12:55

Tako je kao sto ti kazes ako gledas sve crno bijelo. Sva sreca pa najveci broj teniskih strucnjaka to ne gleda tako.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 16 sep 2019, 13:11

Cuj crno bijelo haha pa sta je tu crno bijelo, jesi li navodni goat? jesi..pa kako onda protiv dva najveca rivala imas tako jadan omjer u finalima GSova? Neko ko je goat ne moze biti tako inferioran u tako bitnoj stvari. fanovi fedeerra su jedini koji gledaju stvari crno bijelo, imaju tu brojku gsova i drze se nje godinama, naravno sada kada je ugrozena pripremaju teren da i to postane nebitno. Cinjenica je koju niko ne moze pobiti je da je nivo Nole i Rafe vec iod nivoa Federera, to je dokazano i potvrdjeno, pored te cinjenice Federer nikako ne moze biti goat taman imao 25 gs titula.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 16 sep 2019, 13:33

japa je napisao/la:Cuj crno bijelo haha pa sta je tu crno bijelo, jesi li navodni goat? jesi..pa kako onda protiv dva najveca rivala imas tako jadan omjer u finalima GSova? Neko ko je goat ne moze biti tako inferioran u tako bitnoj stvari. fanovi fedeerra su jedini koji gledaju stvari crno bijelo, imaju tu brojku gsova i drze se nje godinama, naravno sada kada je ugrozena pripremaju teren da i to postane nebitno. Cinjenica je koju niko ne moze pobiti je da je nivo Nole i Rafe vec iod nivoa Federera, to je dokazano i potvrdjeno, pored te cinjenice Federer nikako ne moze biti goat taman imao 25 gs titula.
Haha jbte.Pa gdje je ko napisao da Nadal nece bit goat ako uzme zasad rekordni 21gs trofej.Uglavnom vi ovdje i provlacite tu neku pricu i raspravu da ovaj nece bit goat cak iako uzme vise gs pa onda napadate nas da mi to govorimo i nama pripisujete te izjave,a ponavljam nigdje ovdje nisam procitao nesto tako sa strane Federerovih fanova.

Kod vas je isto tako smijesno to sto se pretvarate da Nadal nema rupe u cv-u,al hajde otom potom.Da je Nadal tako savrsen kao sto vi pricate davno bi njega svi teniski strucnjaci proglasili goatom,a to ne bi bio Federer unatoc ovom h2h rekordu trenutno.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 16 sep 2019, 14:52

Vole li rafanovci krofne?
#Punoljetstvo

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 16 sep 2019, 15:24

Razlog zbog kojeg Rafa i Novak ne zele sebe kititi hvalospjevima i nekakvim titulama je taj sto znaju kako je jbeno tesko doci do tog nivoa i takmiciti se za stvari za koje se takmice, i ta poniznost u javnosti, pred medijima ih cini sampionima (iako naravno da daju sve od sebe da postanu najveci).

Imate ove next gene isprdke, vidim onaj Tsipitsas nekakav vloger, e to je uzasan pristup nekog sportista, tenisera ''ja sam najjaci, ja kralj, ja sampion''. Bez skromnosti nema titula, nema velicine, a to je ova trojka pokazala kroz godine a i dalje pokazuje.

Helem, poenta svega ovoga je da trebamo jednostavno uzivati u igrama najvecih tenisera ikada, i ako nam nasi miljenici ne potenciraju tu pricu oko najveceg, najboljeg, ha bu, ne trebamo je ni mi previse ;) .

Kao sto Rafa kaze, buducnost je neizvjesna, i ko zna sta se moze desiti u narednom periodu...

Ja razumijem Rogera - krenuo je furiozno na pocetku karijere, mljeo konkurenciju, i jbg stekao takav mindset da mu niko nije ravan. Mozda se i ulijenio, nije davao sve od sebe, ko zna...nije bilo lako da odjednom prihvati ozbiljnu konkurenciju prvo u Nadalu, a onda u Djokovicu, sto je on i priznao u jednom intervjuu. Medjutim, sampionsku volju koju covjek ima (a i ozbiljan rad i predanost) koja ga tjera da u ovim godinama osvaja i bori se za titule mu niko ne moze i ne smije osporiti, i meni je to, kao die hard Rafinom navijacu, fascinantno i postujem Federera i njegov legacy.

Ista stvar za Rafu - ja sam bio jedan od nevjernika one bolne 2015. godine, i mislio sam, s obzirom na sve fizicke probleme koje Rafa redovno ima, da je to to, da je mozda bolje da ode u penziju ako vec ne moze da se takmici na najvecem nivou, da su ga godine sljakanja i trcanja konacno sustigle...i eto sta se desi, covjek je nevjerovatan borac i atleta, vratio se u stilu i sa 33. godine je i dalje top topova, sto je malo ko mislio da ce biti slucaj ;) .

Djokovic je isto posebna prica. Ne voli ga zapadna publika, uvijek je nekako bio u sjeni ovog dvojca, i zamislite iz kojih je on dubina duse cupao snagu i motivaciju da postane najbolji na svijetu, da unaprijedi igru i lomi sve pred sobom...sampionski gen, isto kao kod ove dvojice.

E sad, ko je bolji, ko losiji...sve je to relativno. Tenis je sport preokreta, iznenadjenja, mentalne snage...Nadal je imao edge nad Rogerom dugo, i lakse je ulazio u te duele, uzdao se u svoju fizicku nadmoc i stil tenisa, nesto sto je Roger uspio da preokrene u posljednje vrijeme i eto zaredjao je nekoliko pobjeda u posljednjih par godina, na zalasku karijere, i tu vise ne stoji prica da je on dobijao Hewitte ovog svijeta i tako stancao GS titule kada uzme Nadala u 2017. godini. Cini mi se da ljudi previse disrespektuju Federera zbog jednog psiholoskog jarka u njegovoj karijeri kada su ova dvojica jela sve pred sobom, nema potrebe za time ;) .

Iskreno, Djokovic ima najvece sanse da bude najuspjesniji teniser, jer je najmladji, jer se ne povredjuje toliko cesto, jer osim Rafe nema konkurenciju (zasad, vidjecemo sta ce biti sa Medom, polako), itd... sto naravno ne mora nista znaciti, jer vidjeli smo mnogo puta kako je u tenisu, kao i u zivotu, sve nepredvidljivo, i kao sto neko rece, jedna povreda sve njih dijeli od kraja karijere :) .

Peace and love, manite se vrijedjanja i podbadanja, ovi ipak piju martini na jahtama, dok se mi vracamo svakodnevnici i platama prvog u mjesecu :mrgreen: .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 16 sep 2019, 15:50

Kao sto rekoh, nije sve crno-bijelo i uglavnom si ti to pojasnio :thumbup:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.