BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

amerosm
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la amerosm » 10 nov 2010, 14:27

Hare_BvB je napisao/la:Mario Gotze, Mats Hummels i Kevin Grosskreutz su pozvani u Elf za prijateljski meč protiv Švedske. :D

Zašto nije Schmellea zvao. :roll: :evil:
I ja se bas pitam sto Schmelzer nije dobio poziv za ovu utakmicu. Svi znamo da je ta lijeva strana salba tacka "elfa" i jedina dvojca kvalitetnih igraca na toj poziciji su Schmelzer i Aogo. Takodjer podhitno je potrebno naci zamjenu za Schweinsteigera i Khediru na pozicijama zadnjeg veznog, a tu bi uskoro po meni mogao uskociti i Bender ukoliko nastavi pruzati odlicne partje zajednom s Shainom. Inace mi se svidja ova politika Loewa i Sammera da mladim igracima daju priliku jer mislim da time svi dobijaju. Klub dobija na reputaciji i bude nagradjen za svoj rad s mladim igracima, igraci budu nagradjeni za svoj trud i svoja odricanja, a repka bude nagradjena time sto ce imati kvalitetnih igraca u slucaju povrede nekog igraca iz startne postave. Tako da na kraju dobijamo win-win-win situaciju. Evo moje prognoze da ce na EP-u za dvije godine stoperski par "elfa" ciniti Hummels i Mertesacker.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 10 nov 2010, 15:56

Pozvace i Schmelzera. Bender bi trebao biti prva zamjena za Khediru, trenutno ne vidim nikog da je ispred Bendera. Ballack povrijeđen i ja mislim da je on zavrsio s reprezentacijom, nikad on vise nece biti na reprezentativnom nivou. Rolfesu treba jos dugo da se vrati u staru formu. Ima jos Trasch koji je mislim iza Bendera. Mislim da bi i Roman trebao biti najmanje treci golman. Mislim da je bolji od Wiesea a po onome sto trenutno pruza sigurno je u boljoj formi i od Adlera. Neuer je nedodirljiv, momak brani fantasticno i samo ga povreda moze skinuti s gola.

Zidan se oporavio i kako kaze zelio bi da bude u konkurenciji za mec protiv HSV-a. Hajnal i Owo su također poceli trenirati i ostaje jos samo Kehl da se oporavi i kompletni. Ne racunam na Kringea koji je odavno povrijeđen a i da nije tesko da bi ga bilo i na klupi. Treba sad Kringea i Hajnala prodati, jer oni vise ne mogu unaprijediti igru BVB-a. Pitanje je da li bi i na klupi bili?
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 10 nov 2010, 16:21

Upravi si @Klopp, zvao je Schmelzera. :mrgreen: Tek sad pričitah na Kickeru. ;) Ovim engleskim stranicama ništa ne možeš vjerovat. :x

Četiri Borussena u Elfu. :P Ni ovo se odavno nije desilo. :D

Trener HSV-a, Armin Veh, o BVB-u:
Ich habe schon vor Wochen gesagt, dass ich den BVB für eine gefährliche Mannschaft halte. Vor der Saison habe ich auf Bayern München gesetzt. Da diese jetzt schon 12 Punkte zurück sind, ist für mich aktuell Dortmund der Top-Favorit auf die Meisterschaft
Der Mann für die entscheidenden Tore.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 nov 2010, 16:44

Evo i ja vidio da je poziv upucen i Schmelzeru. Zna Joachim sta treba nagraditi.

@ Hare BVB

ne vjeruj Arminu ni kad poklon nosi. To je isto prosle godine izjavio za HSV dok je bio trener Vukojebine pa je poceo pad HSV-a nakon toga. On dobro zna kako s medijima, tu je medju boljim trenerima u ligi.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 10 nov 2010, 16:53

amerosm je napisao/la:Evo i ja vidio da je poziv upucen i Schmelzeru. Zna Joachim sta treba nagraditi.

@ Hare BVB

ne vjeruj Arminu ni kad poklon nosi. To je isto prosle godine izjavio za HSV dok je bio trener Vukojebine pa je poceo pad HSV-a nakon toga. na on dobro kako s medijima, tu je medju boljim trenerima u ligi.
Ma ko njega šiša. :lol:

Ma već mi idu na neku stvar ova medijska izdizanja BVB-a, ovo samo može škoditi ekipi. Watzke i Klopp, lukavo odbijaju preuzeti bilu kakvu uloga favorita u vezi Salatare. Medijska mašinerija je i u prošlim sezonama koštala mnoge ekipe, a na kraju, sve to uredno naplati naš Bayo. :twisted:

Klopp se i nedavno obrušio na medije u vezi prevelikog isticanja Gotzea u istim. Na svu sreću, nemamo neke klaune u upravi i stručnom štabu, koji bi jedva čekali da palamude po medijima. ;)

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 11 nov 2010, 23:18

Kao prvo drago mi je za nase novopecene reprezentativce fenomenalno su napredovali momci nema sta , mislim da ce se ubrzo i Bender prikljuciti a mozda i Wajdi kao 3 golman...

Sutra velika utakmica na najboljem stadionu na svijetu po nekom magazinu zaboravio sam kojem hehe...
20:30 h jedva cekam kao i predpostavljam ostali crno zuti navijaci... To je utakmica koja nam moze puno tog donjet sa pobjedom bi po ko zna koji put dokazali kvalitet i potvrdili kandidaturu za Champions league o kojoj sanjamo tako dugo da samo cujemo ponovo onu himnu lige prvaka i da igramo protiv najboljih ekipa svijeta...

Ipak ima i jedna losa vijest pred sutrasnji top match ! LUCAS BARRIOS je pod znakom upitnika za sutrasnji mec... Na suterskom treningu je osjetio bolove u desnom butnom misicu ... :( Jbg nikakvo cudo koliko je covjek samo odigrao utakmica ove i predhodne sezone... Ja sam se samo pitao kada ce se Barrigol povrjediti jer ne moze neko konstantno igrat 2 sezone a nikako ne odmarat ne ide to... Nadam se samo da nije nista opasno jer jos se ne zna prava dijagnoza mozda cak i nastupi protiv HSVA ali u svakom slucaju to je opomena da se mora malo vise odmarat Barrigol... U slucaju da ne bude nastupio Barrios, mjenjat ce ga Lewa u kojeg ipak imam povjerenja da ga moze zamjenit barem jednu utakmicu i zabiti gol...

Moguci sastavi :
BORUSSIA DORTMUND : Weidenfeller – Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer – Bender, Sahin – Götze, Kagawa, Großkreutz – Barrios (Lewandowski)

HSV: Drobny - Demel, Westermann, Mathijsen, Zé Roberto - Kacar, Jarolim, Trochowski - Pitroipa, Petric, Guerrero

Sudija : Aytekin

Kad pogledam ovaj sastav Hsva stvarno super sastav a tu jos fale ROST, AOGO, DIEKMEIER, JANSEN, ELIA, NISTELSTROJ... Stvarno su sastavili barem po imena jako dobar sastav...

Ocekujem jako ofanzivan Hsv prvo njihov kapiten stoper westermann je jako ofanzivan pa kad vidim Ze Roberto igra beka sto znaci puno prostora za Gotzea naseg koji ce to itekako znat iskoristit po svojoj desnoj strani, jer poznato nam je svima da je Ze majstor Roberto ipak vise ofanzivni nego defanzivni igrac, zatim Trochovski i Pitroipa jako ofanzivni igraci koji su tako rec ne sposobni za defanzivne zadatke a o Petricu sefu da ne pricam taj se sigurno nece vracat nazad... i Tu vidim nasu sansu jer Hsv sa ovim sastavom mora da se otvori i igra ofanzivno i mozda ne bih bilo lose u ovoj utakmici postavit se duboku i igrat na kontre iako mi se to bas ne svidja pogotov kod kuce ali eto mislim da bi to bilo neko realno rjesenje... Isto tako me strah njihove lijeve strane gdje su Ze majstor Roberto i Pitroipa i Trochovski jer njih dvojica ce sigurno da rotiraju strane na toj njihovoj lijevoj a nasoj desnoj se nalaze 2 jako ofanzivna igraca Pisonja i Gotze, tako da bi moda bilo pametno na desno krilo staviti KG koji ce se mnogo vracati a lijevo Gotzea jer Gotze je svakako jaci na lijevom krilu... Mislim da bi to tako nekako moglo funkcionisati poznavajuci Kloppa jer nasa ekipa je mnogo put dokazala da su vrhunska ekipa za kontruse :D i onda Lewa neka puni mreze ili Barrigol ... U svakom slucaju ocekujem dobru igru nasih uz pozitivan rezultat iako smo nesto slabiji kod kuce ocekujem 3 boda ... I ne smijemo nikako HSV pocjenjivati jer VEH je pored svega jako dobar strucnjak koji moze uvijek nadmudrit protivnika ... Ali kako god optimistican sam ...

Ale ale alee oooo BvB 09 !
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 11 nov 2010, 23:30

P.S. i KG je upitan protiv HSVa ali on bi trebao nastupiti ... ako ne tu je svakako Kuba koji je u nekoj fonoj i prostojnoj formici sto je potvrtdio nastup protv H 96 kada je usao s klupe tako da se tu pune ne treba sikirat ima jako dobra alternativa , dok je mnogo gore u slucaju Barrios ako on izostane kako ce to Lewa nadoknadit da li ce uspjet ili ne jer Barrigol je za BvB NE ZAMENJIV ! Ali eto vjerujmo i u LEWU

Zorc i njegova scouting kompanija su nasli novog " dragulja " rijec je o 20 godisnjem Karimu Bellarabiu, ima 20 godina
igra desnog ofanzivnog veznog ili ti ga krilo desno... Nastupa za Eintracht Braunschweig u 3 ligi ... U 15 odigranih utakmica postigao je 3 gola i zabiljezio 9 asistencija nasuptio je i 2 puta za Njemacku U 20 i postigao jedan gol... Ugovor mu istice 2011 u ljeto tako da bi ga dobili dzaba u slucaju da se odluci za BvB, jer pored nas su jos neki Bundesligasi zainteresovani za njeg a to su Wolfsburg, Hoppenheim, i Leverkusen. Zorc je za njega rekao jedan mlad i interesantan igrac koji pruza odlicne utakmice u 3 ligi ...

jedna lijepa vijest pocele su kruzit uveliko informacije kako su za Gotzea zainteresovani velliki klubovi Milan Inter Real ... No sad je njegov manager rekao da ce jos dugo dugo ostat u Dortmundu i kako je skoro pa ne moguce da Gotze bilo gdje predje, skoro je ugovor produzio a i njegov dom u kojem zivi sa roditeljima je par kilometarcica od Westfallen stadiona ....
BvB Echte Liebe !!!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 12 nov 2010, 01:24

Damir_BvB je napisao/la:Isto tako me strah njihove lijeve strane gdje su Ze majstor Roberto i Pitroipa i Trochovski jer njih dvojica ce sigurno da rotiraju strane na toj njihovoj lijevoj a nasoj desnoj se nalaze 2 jako ofanzivna igraca Pisonja i Gotze, tako da bi moda bilo pametno na desno krilo staviti KG koji ce se mnogo vracati a lijevo Gotzea jer Gotze je svakako jaci na lijevom krilu.
U potpunosti se slažem, a kanio sam se isto napisati, ali si me preduhitrio. :twisted: :mrgreen:

Grossonju staviti na desno krilo, pa nek' leta za ZeRo-om, ionako je inferioran u građenju igre, ap ak' će već letati po terenu, nek' leta za pomenutim. :mrgreen: HSV je izuzetno opasan po toj lijevoj strani, a u većini mečeva koje sam ja gledao, golovi su padali nakon prodora po toj strani. Gotze je mnogo bolji kada igra lijevo, i o toko toga smo svi složni na ovoj temi. :mrgreen:

Lucas će se valjda oporaviti, ali i da ne bude spreman, ne smijemo očajavati, jer imamo odličnog napadača da ga zamjeni. Lewa je strašan igrač, i njegova eksplozija se željno isčekuje u Dortmundu. :D

HSV je veoma opasan iz prekida, ali sreća po nas, pa RvN ne igra. Štoperi su im jako opasni iz istih, i na to se mora obratiti posebna pažnja. Petruška je majstor i često jednim potezom može riješiti meč. Guerrero je klasični igrač šesnaesterca, a najbolje se snalazi u gužvama. Ekipa je tehnički među boljim u ligi i sposobni su napraviti veliki pritisak na protivnika. Kao što ti reče, ekipa koja igra klasični napadački fudbal.

Ja sam uvjeren da ćemo gledati jednu odličnu nogometnu predstavu. :P

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 12 nov 2010, 11:32

U 10 odigranih utakmica protiv Dortmunda Armin Veh je uspio samo 1 pobjedu zabiljeziti 1 remi i upisao je 8 poraza uz gol razliku 6:19 ... Ovo nas moze radovat i ohrabriti ...
BvB Echte Liebe !!!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 12 nov 2010, 16:13

Stari velemajstor, ZeRo, je nahvalio našeg dragulja, Gotzea, izjavivši da je on u potpunosti zaslužio svoj poziv u Elf, i da njegova mladost nije bitna, već njegov veliki kvalitet. :D

Večeras očekujem nastavak odičnih igara našeg BVB-a. :mrgreen: Objektivno gledajući, u boljoj smo formi, a u prilog nam ide i činjenica da je HSV iskasapljen povredama. Ipak, biće veoma teško doći do pobjede, mada ni remi ne bi bio nezadovoljajavući za mene. Imamo finu zalihu bodova, malo lakši raspored do kraja jesenjeg dijela i bitno je ne izgubiti ovaj meč protiv velikog protivnika i direktnog konkurenta u borbi za plasman u LP.

Ev' je'an mali uvod za večerašnji meč :arrow: http://www.goal.com/en/match/47828/boru ... rg/preview

Da se prisjetimo ovog legendarnog Florovog gola na AOL Areni. :D

[youtube][/youtube]

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 nov 2010, 16:52

Hare_BvB je napisao/la: Da se prisjetimo ovog legendarnog Florovog gola na AOL Areni. :D

[youtube][/youtube]

Sjajna tekma i pobjeda od 4-2 tada...pored ovog kola Kringea i Rosicky je tada zabio golcinu za 2-2 dok je Tomaš dao i onaj cetvrti na prazan gol...

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 12 nov 2010, 17:49

Je-je.

Meni je draža ona u šampionskoj sezoni '01-'02, kada smo ih u predzadnjem kolu dobili 4-3 u Hamburgu. Amoroso je činio čuda u tom meču. :mrgreen:

Inače, dueli između BVB-a i HSV-a su najefikasniji u historiji Bundeslige, sa čak 305 postignutih golova. :mrgreen:

Sudac meča je Deniz Aytekin.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 nov 2010, 19:48

Hare_BvB je napisao/la:Je-je.

Meni je draža ona u šampionskoj sezoni '01-'02, kada smo ih u predzadnjem kolu dobili 4-3 u Hamburgu. Amoroso je činio čuda u tom meču. :mrgreen:

Inače, dueli između BVB-a i HSV-a su najefikasniji u historiji Bundeslige, sa čak 305 postignutih golova. :mrgreen:

Sudac meča je Deniz Aytekin.

Amoroso je cinio cuda citavu sezonu...meni uz Rosickog najdrazi igrac svih vremena :mrgreen:

Barrios u prvih 11...

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 12 nov 2010, 20:10

Želim vam pobjedu večeras i da se učvrstite na 1.mjestu
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

bubimir
Kontakt:

Post Postao/la bubimir » 12 nov 2010, 22:14

Vidim niko nepise o tijeku utakmice.
Borussia trenutno vodi 2-0 (81 min).
Strijelci Kagava i Barios.
Svaka cast.
mes que un club

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 nov 2010, 22:44

Da ne bude da sam los gubitnik. Od srca Vam cestitam na vecerasnjoj pobjedi koja je zasluzena, jer ste od prvog trenutka zeljeli pobjedu, i pokazali onom otpadu u crvenim dresovima sta znaci imati TIM na terenu. Iz dana u dan svaka ekipa u Bundesligi bi trebala biti ljubomorna na Vas jer pokazujete neke vrijednosti za koje smo mislili svi da su izgubljene. Nije vazno kakva imena imas na terenu vazno je da tih 11 igraca bude prava "klapa" na terenu. Vi ste odlucili primjenjivati poznatu izreku Seppa Herrbergera koji je davne 1954.godine rekao:

"Elf freunde müsst ihr sein, wenn ihr spiele gewinnen wollt".
"Morate biti 11 prijatelja, ukoliko zelite pobjediti protivnika".

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 nov 2010, 22:53

Znak da je BL otisla u onu stvar.Ma koliko to bilo upadljivo.
Ekipa koja ce vrlo vjerovatno i u ebenom Europa ligi da ispadne vec ovu jesen.Ovako gramza ka tituli.
BVB-ovci nemojte se naci uvrijedjenim ali ebiga......
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 12 nov 2010, 23:24

harishp je napisao/la:Znak da je BL otisla u onu stvar.Ma koliko to bilo upadljivo.
Ekipa koja ce vrlo vjerovatno i u ebenom Europa ligi da ispadne vec ovu jesen.Ovako gramza ka tituli.
Ajde ne valjaj molim te gluposti da si gledo utakmice Borussia-Sevilla , Borussia-PSG i PSG-Borussia bio bi pametniji i nebi se ovako javno ofirao !

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 12 nov 2010, 23:32

Napokon sam docekao dane, vrijeme, da moj najdrazi klub u Bundes ligi se nalazi na celu iste, da melje svoje protivnike, dase divim potezima igraca u zuto-crnim dresovima, da vidim sretna lica najfanaticnijih navijaca u Evropi.

Hvala Borusija sto se ovih dana osjecam jako sretno kad god pogledam tabelu Bundes lige!!!
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 12 nov 2010, 23:34

harishp je napisao/la:Znak da je BL otisla u onu stvar.Ma koliko to bilo upadljivo.
Ti da si adekvatan sagovornik ne bi bio u najuzoj konkurenciji za zlatnu kantu ovog foruma i prosle i ove, a siguran sam i svake godine koje budes aktivan na ovom forumu.
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.