skoroalen je napisao/la:Pa polahko ljudi, to je istina, i ne može preko noći. Samo što smo mi stalno prekidali proces, ne može tako. Isto da odradiš tri treninga i hoćeš da razbiješ Khabiba u ringu. Fasuješ, onda opet tri godine ne treniraš i zapostaviš se. Pa se opet nafuraš, treniraš 3 mjeseca i opet dobiješ fasingu, i tako u krug. Hajd da osvojimo par titula u ligi, da nabijemo koeficijent, da postanemo nosioci. Nije ni Zvezda mogla uć u LP ni EL kad su imali loš koeficijent, a i tad su pare imali i ulagali. Treba ić korak po korak, još nismo ni najtrofejniji u našoj ligi, u zadnjih pet godina imamo 4 trofeja, e ako u narednih pet godina budemo imali osam trofeja, onda možemo pričat o koraku više u evropi.
Bas tako , ja bih dodao da ima 2 nacina doci do toga . Jedan je dovoditi zvucne igrace na pola godine (jer ozbiljan nece ostati vise u ovoj barustini ,jedino da ga prevaris ili ucjenis). To jeste laksi nacin dolaska do titule , ali je kratkog daha i u konacnici neekonomicno i dugorocno pogubno . no to sigurno nece vecinski vlasnik prihvatiti .
Drugi put je da iz Akademije dobijemo 1-2 kvalitetna igraca(2 je mjera) . No ne ovako da se procjenjuje i da se drze na klupi . Po meni ovo sto se radi nije dobro. Mustafic igra iz nuzde , Djokanovica neko procjenio kao velikog talenta(mislim da je dobra procjena), momak igrao Evropu(120) i PL(430) min. , potpisao ugovor i klupa . Na polusezoni reci trebaju li nam Kurdic , Sabanovic , Mustafic ili Salcin . Ne postaje se igrac na klupi ili samo treningu , trebaju minute mladim igracima . Na struci je da kazu ko je potencijal , pa za to dobijaju ogromne pare za nase prilike . Struka mora stvarati igrace , tu i te kako treba biti ukljucen i Musemic u rad Akademije i da njemu to bude prva obaveza i da to bude tanka linija izmedju stvaranja igraca i osvajanja Titula. Musemic takodje treba da se ocjenjuje i kroz efikasnost(citaj ekonomicnost) kluba . Nije problem osvojiti Titulu sa Kapicem , Crepuljom , Mujakicem , Lazicem , zatim zdravim Stanojevicem i Rahmanovicem . Sve ove nabrojane treba iskoristiti da pomognu mladim igracima .
PRIMJER IMAMO CIMIROT - JAJALO . mogu li Mustafic i Djokanovic nauciti sta od Gavrica . Mislim da ne , od Rahmanovica i Stanojevica da , ali da igraju sa njima . AKO SMO DOBRONAMJERNI NAVIJACI MORAMO ISTRPITI MLADE IGRACE , AKO SE POKAZE DA NISU NIKAD BILI POTENCIJAL KAZNITI STRUKU . OD TRENERA AKADEMIJE DO MUSEMICA .
UPRAVU KAZNJAVATI I KRITIKOVATI , AKO NE OMOGUCI USLOVE STRUCI I IGRACIMA . NEMA OPRAVDANJA TIPA GAZDA NEDA PARE . STVORITE PARE , TU STE RADI TOGA . STVORITE BAR MINIMUM(ONOLIKO KOLIKO OSTVARE UPRAVE OSTALIH KLUBOVA) , A GAZDA SAMO DA DOPUNI . I UPRAVA KAO I STRUKA IMAJU OGROMNA PRIMANJA ZA BH PRILIKE .
PREBACIVANJE ODGOVORNOSTI UPRAVA-STRUKA JE NEDOPUSTIVO . NEDOPUSTIVO JE I NJIHOVO LIZANJE , ZA LICNE INTERESE.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.