Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Drape
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Drape » 18 sep 2019, 22:43

Otresao je on i Bonuccia

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 18 sep 2019, 22:59

Jeeeebalo majku i menadžere više.
Ko da je lik igrao u Vrbanjuši, a trenirao Đerzelez pa mu trebaju pare iz menadžerskih talova. Stvarno treba nekad i razmislit ima li smisla ono što s enapiše.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 18 sep 2019, 23:01

Varg je napisao/la: nije mu opcija da se odrekne austrijskog drzavljanstva a dok dobije pravo da ima dvojno pa sredi i sportsko proce jos godine, tako da ako ga austrijanci sada pozovu ne vjerujem da ce ih odbiti
Naravno da ce ga zvati!
Ako se odrekne Austrijskog drzavljanstva onda ima probema sa kvotama o igracima izvan EU!
U svakom slucaju mi reagujemo tek kad vise nemamo sanse!
Sou smo od drzave, tacnije i nemamo je i treba se pomiriti sa tim!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 18 sep 2019, 23:04

Husika je napisao/la:
Varg je napisao/la: nije mu opcija da se odrekne austrijskog drzavljanstva a dok dobije pravo da ima dvojno pa sredi i sportsko proce jos godine, tako da ako ga austrijanci sada pozovu ne vjerujem da ce ih odbiti
Naravno da ce ga zvati!
Ako se odrekne Austrijskog drzavljanstva onda ima probema sa kvotama o igracima izvan EU!
U svakom slucaju mi reagujemo tek kad vise nemamo sanse!
Sou smo od drzave, tacnije i nemamo je i treba se pomiriti sa tim!
pa ja sam svjestan toga i nisam isfrustriran kao par ovde, nije vam to dobro za zdravlje

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 18 sep 2019, 23:04

Ne znam po čemu je bio dobar večeras, partija level Cocalić protiv Irske.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 18 sep 2019, 23:06

Rokoko87 je napisao/la:Ne znam po čemu je bio dobar večeras, partija level Cocalić protiv Irske.
Moze li Rodin do klupe Perugije? Sta kazu?

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 18 sep 2019, 23:17

Drape je napisao/la:Ipak treba uzeti u obzir da je Dinamo jak kolektiv, taktički dobro postavljena ekipa koja se organizovano brani pa u sistemu svi izgledaju bolje nego što jesu. Ovakve ekipe imaju tri linije odbrane, kod nas postoji samo zadnja linija i stoperi su stalno izloženi 1 na 1 pa završe osramoćeni kao Zukanović u Armeniji. Pored Bešića i Kolašinca i njihove taktičke discipline u defanzivi i van Dijk bi imao problema a ne Dilaver.
Bravo za komentar

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 18 sep 2019, 23:18

Zukanovic, Kolasinac i Besic su tako nisko spustili ljestvicu da se sada bespotrebno cvili za prosjecnim Austrijancem od kojeg kvalitetniji igraci nastupaju u bhtpl-u odnosno U21 BiH
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 18 sep 2019, 23:47

Bjelica je odgovor na sva pitanja!!!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 19 sep 2019, 00:39

Scholl je napisao/la:
Drape je napisao/la:Ipak treba uzeti u obzir da je Dinamo jak kolektiv, taktički dobro postavljena ekipa koja se organizovano brani pa u sistemu svi izgledaju bolje nego što jesu. Ovakve ekipe imaju tri linije odbrane, kod nas postoji samo zadnja linija i stoperi su stalno izloženi 1 na 1 pa završe osramoćeni kao Zukanović u Armeniji. Pored Bešića i Kolašinca i njihove taktičke discipline u defanzivi i van Dijk bi imao problema a ne Dilaver.
Bravo za komentar
:thumbup:
=\_1921_/=

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 19 sep 2019, 01:10

Husika je napisao/la:Sou smo od drzave, tacnije i nemamo je i treba se pomiriti sa tim!
Davno se pomirio da nema drzave ni po fildzana ... jos se samo pomirit da nema ni repke i kud koji, mili moji ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Yanichar
Kontakt:

Post Postao/la Yanichar » 19 sep 2019, 06:35

hurem je napisao/la:Bjelica je odgovor na sva pitanja!!!
A zasto bi Bjelica sa konja na magarca?

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 19 sep 2019, 07:37

Yanichar je napisao/la:
hurem je napisao/la:Bjelica je odgovor na sva pitanja!!!
A zasto bi Bjelica sa konja na magarca?
Ma naravno da od toga nema nista iako bi mi bio prvi izbor.
Ovo je vise dodatak na @Drapeov post.

Yanichar
Kontakt:

Post Postao/la Yanichar » 19 sep 2019, 08:21

Bjelica je svakako pokazao da je vrlo jak takticki i da izrasta u jednog od najboljih balkanskih trenera. Odraditi vrlo dobru Atalantu na onaj nacin je za respekta.
Nas izbjegavaju nasi treneri, a o ozbiljnim strancima ne treba ni mastati. Sad ce mnogi reci da npr. Vaha, Bajevic i ne trebaju raditi sa kriminalnim savezom i tu se mogu sloziti dobrim dijelom ali mi ne ide u glavu zasto je Bajevic uopste saradjivao sa savezom po pitanju izbora selektora ako sam be zeli zasukati rukave. Malo dvolicno...
Sve dok savez ne preuzmu sportisti nas fudbal ni klupski ni reprezentativni nece naprijed.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 19 sep 2019, 08:23

Ja sebi pad kvaliteta nasih reprezentacija (fudbal, kosarka, rukomet,...) objasnjavam ovako:

Prije smo gubili puno talenta na druge drzave ali je bilo u BiH u cjelini puno talenta (pa ih je koliko toliko "dovoljno" ostalo za neki srednji nivo) a i nije bila situacija takva da je svaka drzava "igrala" fudbal, kosarku,.. (kako se kaze, sad svako igra fudbal,...vidi armeniju napr.) tj konkurencija nije bilo tolika kao sad.
E sto se tice danasnjice: jos uvijek gubimo isti % nasih talenata kao i prije (ako ne i vise, samo u kosarci smo u zadnjih par godina izgubili hrpu top prospekta poput zupca, bendera, simanica, glisica, baje, ilica,... ili u rukometu: mijatovic, vistorop, martinovic, sarac, eres, jaganjac, mandic, hrstic, ... koja drzava moze idrzati ovolike gubitke??.). Drugo u cjelini u BiH se godisnje pojavi manje talenata nego prije (odmah i nama tako manje ostane) jer je i interes prema sportu ukupno pomalo i opao. A trece, kao i gore vec spomenuto, da je konkurencija na reprezentativnom (isto tako i klupskom) nivou sve jaca, danas svi igraju fudbal, kosarku, rukomet,... .
Zbog ovog svega navedenog se bojim da ako nebudemo sprijecili masovni odlazak talenta pod tudje zastave i nebudemo ulagali u sport i satim povecali interes djece za sportom, da cemo nedo Bog bas nisko pasti.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 19 sep 2019, 08:32

Samo za ove rukometaše se može reći da su izgubljeni. Košarkaši jako malo veze imaju s nama, samo su rođeni ovdje, ako i to.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 19 sep 2019, 09:06

ma yebemise za svaki drugi sport sem fudbala, a tu nismo imali bitnijih gubitaka u zadnje vrijeme, ove bijeljince iz Zvezde ipak ne mozes racznati

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 19 sep 2019, 09:29

Jeste vidjeeli Dilavera sinoc , moj Prosineck0. Vidjeces kad ga zovnu u HR.
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

TedBundy
Kontakt:

Post Postao/la TedBundy » 19 sep 2019, 10:06

paulus je napisao/la:Jeste vidjeeli Dilavera sinoc , moj Prosineck0. Vidjeces kad ga zovnu u HR.
Kako će ga zvati u Hrvatsku majke ti? Zašto imate potrebu pisati gluposti svakodnevno?

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 19 sep 2019, 10:52

TedBundy je napisao/la:
paulus je napisao/la:Jeste vidjeeli Dilavera sinoc , moj Prosineck0. Vidjeces kad ga zovnu u HR.
Kako će ga zvati u Hrvatsku majke ti? Zašto imate potrebu pisati gluposti svakodnevno?
Zvali su Petkovica i kamaru igraca iz Dinama , poslije onake partije sinoc to stvarno mislis da covjek koji je ugusio Atalantin napad nije cjenjen , citaj malo hrvarske portale . mi smo imali sansu .ja sam siguran daa je bolji od vecine nasih stopera i najvaznije brz i borben

TEKST SA INDEXA
"Policajac Dilaver i dvojica pomoćnika

Prvi, ta iznenađujuća obrana s tri čovjeka u liniji funkcionirala je kao da iza sebe ima stotinu utakmica zajedno u toj postavci.

Najveće opasnosti Atalante Dinamo je zaustavio Bjeličinim iznenađenjem, prešaltavanjem momčadi iz 4-3-3 u 3-5-2. Ispred Dominika Livakovića koji nije imao ozbiljnog posla dobrih sat vremena postavio je posebnog policajca Emira Dilavera te dvojicu pomoćnika Dinu Perića i Kevina Theophilea-Catherinea."
godiniu ina kako je rekao da ooce igrat za nas al ne moze se dupe dignut
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Edincapitano, izdzezveubrazil, LondonBlues, soko i 47 gostiju.