FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
belosevic28
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Nije Rahman ni planiran da pocne u tuzli, nego da udje sa klupe, za jucer je bio plan da on i Hodzic po poluvrijrme odrade medjutim s obzirom na rezultat morali su po 90, ne znam otkud pvom momku info da osjeca bolove ponovoOsmanhodzicBuco je napisao/la:Jel se neko izjasnio iz kluba da Rahman neće igrati ili ovaj jede sto se ne jede?
Tuzlu sigurno propustaju Gavric i Tatar
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !
Bez Gavrica i Rahmana nemamo sta trazit u Tuzli...
Treba nam jhebeni medzik
Treba nam jhebeni medzik
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
A sto me trznu sad na instagramu, dode obavjest '' fksarajevo tagged stadion... Kontam evo ga rijesili ptoblem stadiona '' kad ono "... Babovac Ljubuski" 
Pa nije ni trebao odigrati sve vec samo poluvrijeme, ali zbog rezultata je ostao. U Tuzli bi trebao da bude na klupi, a da li ce uci opet ce vjerovatno ovisiti o rezultatu.mma_hz je napisao/la:Koja je logika onda da igra u ovom mrtvom Kupu,a ne igra u ligi.jbt grobzagorski je napisao/la:Izmorio se u kupu, puno je dvije tekme zaredom da odigra da ne obnovi povredu.Napapijri je napisao/la:Zasto Rahmanovic nece protiv Citya igrati? Zar ne bi i Tatar trebao biti spreman za barem pola sata?
- OsmanhodzicBuco
- Kontakt:
Inijesta je napisao/la:Nije Rahman ni planiran da pocne u tuzli, nego da udje sa klupe, za jucer je bio plan da on i Hodzic po poluvrijrme odrade medjutim s obzirom na rezultat morali su po 90, ne znam otkud pvom momku info da osjeca bolove ponovoOsmanhodzicBuco je napisao/la:Jel se neko izjasnio iz kluba da Rahman neće igrati ili ovaj jede sto se ne jede?
Tuzlu sigurno propustaju Gavric i Tatar
Ništa Ahmetovica probati na zadnjem veznom, svakako ne zabija.
Vrijedi pohvaliti ove izvjestaje sa zadnje dvije utakmice, po 9minuta, svaka čast i nek nastave ovako svaku utakmicu
Bordo bijeli za život cijeli!!
Bice revolucija kad svi ti sportisti svate da je nama drago sto su oni uspjesni ali da mi kao navijaci, sugradjani, zemljaci ocekujemo da oni vrate nesto ovoj drzavi, ne zbog trenutne vlade ili politike vec zbog postovanja i ljubavi prema svom narodu.Samozdravlje je napisao/la:Ne bih od tebe ocekivao ovoliku kontradiktornost . Potpuno se slazem sa ovim sto je govorio tvoj pokojni babo , pa kako ocekivati da u drzavi koja je takva da sport ima neku znacajnu ulogu. Uspjeh je da se kao geografski pojam pojavljujemo u svijetu sporta . Uspjeh su Tuka , Dzumhur ,Dzeko , kosarkasi u NBA , Cericka ... Nije dosadna floskula , kakve dusmane imamo dobro postojimo , a postojacemo aBd jos hiljadu god. U inat dusmanima . Nemocni smo i sta sad treba da se predamo . Ne , treba se boriti . Kako ? Kao Akademija FKS . Strucnoscu i postenim radom . Ovo prvo treba platiti , eto Nam ce gurati A FKS , ovo drugo je do nas , odnosno ljudi iz struke da posteno i predano rade .Ova Akademija je vec usrecila 20-tak mladica , tj. 20-tak porodica . Neki su u FKS , a drugi po drugim klubovima i drugim drzavama . Od Gorazda do Belgije . Na njima je da iskoriste talenat , ako ga imaju . Mogli su nauciti kako se peca riba , sada nek pecaju , pa ako ima selameta ima ,ako nema Boze moj . Konobar , taxi ili drugi casni poslovi.VenamaHrabrih je napisao/la:A sta to mi slavimo u maju?? I sta smo to dosad slavili?? Krune? Duple krune? Titule? Sta??
Svi pricaju; te nema dovoljno kvalitetnih igraca, te nema stadiona, nema igre, nema trenera... I tako 30god. A sto nema, pita li se iko? Sto to mi, 30 godina nakon rata, ne mozemo napraviti iskorak, nemamo stadion, samo se brukamo po Evropi i tim smo kome se svako raduje kad ga izvuce.
Zato jer smo lopovi. Jer nam je draza tuđa nesreca nesreca nego vlastita sreca. Jer smo nesposobni, neobrazovani, zatucani da bi ista mogli napravit i iskreirati, osim oblande od vlastitih lazi.
Gledam juce kup, pa navecer Dinamo, a nekidan sa klincem Zvijezdu... Ne zaostajemo mi za Dinamom, Zvezdom i sl. oni su otisli, a mi smo umrli i samo nas treba zagrnuti. Sto bi rek'o moj pokojni babo: Nema nas u petpickimaterina.
I sta to mi ocekujemo u maju? Ovo sto i dosad? Onom jucerasnjom utakmicom su mi srce slomili, ubili svaku emociju u meni. Ne znam vise gdje i odakle da crpim ljubav za klub koji nista nije uradio 30 godina? Vrhunac ambicija; dobro je, nismo se ugasili i dobro je, nismo puno primili.
Bljak.
Dakle trebaju nam Akademije : u tenisu Nerfid Dzumhur , u kosarci Mirza Teletovic ...
Iskorak ne mozemo napraviti jer Dodik , Covic i Bakir ne vole ovu drzavu (pogotovo prva dvojica), a treci kako je voli , bolje da je ne voli. Kad postanemo normalna drzava kao Kosovo, moci cemo pricati o Sportu BiH . Jedna je jedina BiH
Volis je i Ti mozda i vise od mene
![]()
Nema Revolucije dobri covjece ,slabasni smo . Nego ovako Kovacevic,Mujakic,Pidro,Djokanovic , Mustafic,Catakovic , Kadusic ....
Ne moraju oni nista, al bi sigurno, ako nista drugo, bili sami sebi veci ljudi.. da pomognu svom narodu na neki "svoj" nacin.
Oni su se na neki nacin istakli kao najbolji medju nama, samim tim su nasi predstavnici, nasa ljepsa slika.
Ako ih politika nije mazila nije ni nas, a nema nekih naznaka da bi nas i u buducnosti mogli necim dobrim obradovat (politika)...
A mi smo uvijek vjerovali u njih, pocev od obdanista, skole, fakulteta.. radili smo to kao roditelji, braca/sestre, rodjaci, drugovi, poznanici, slucajni prolaznici.. nas duh nose, nasim inatom su opisani i opjevani, tvrdoglavi, hrabri, dobri ljudi i veliki prijatelji, to smo mi, to su oni..
Bosanci i Hercegovci, najludja zajednica na svijetu..
Uvijek smo istorijski bili sve, prihvatali i pomagali, pjevali i veselili se sa svima, zato i jesmo uvijek bili problem komsijama.. uz BiH njihov fasizam i papanluk je mnogo vise ocit...
Realno bilo bi predobro za nas da je Z. Misimovic odigrao bar sezonu kod nas, da to Dzeko uradi kod komsija, da je Barbarez u Velezu... svi oni su vec obezbjedjeni za tri zivota, a nama bi to mnogo znacilo.. radi djece sto treniraju, radi trenera sto treniraju, radi navijaca, radi svog naroda, zivota.. pa zar nije najljepsi osjecaj ucinit nekog sretnim i nasmijanim.. a ne gledat samo sebe i svoje pleme..
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...
Gledam sada kada su na proslavi duple pitali karabega sta je sa stanojevicem, on rece da ce vjerovatno biti spreman do pocetka priprema za novu sezonu

NEMA NAZAD
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
Brate dijagnoza ablacija retine oka, ako se vec ne razumijes onda pitas nekog, sreca ce biti ako nastavi igrat bez nekih poslijedica, toliko osjetljiva povreda da ljudi slijepi na oko ostanuholyman je napisao/la:Gledam sada kada su na proslavi duple pitali karabega sta je sa stanojevicem, on rece da ce vjerovatno biti spreman do pocetka priprema za novu sezonu![]()
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !
Nama moja tv odredjuje kad cemo igrati cccmoj uzor-S.G je napisao/la:Znaci ipak 16:30h
Za sta sluzi moja tv 2? Onako da se vrti spica.
Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.
Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Ko kad gledas pressicu pred atalantu na kosevu , "ponovit cemo igru iz Bergama" ...holyman je napisao/la:Gledam sada kada su na proslavi duple pitali karabega sta je sa stanojevicem, on rece da ce vjerovatno biti spreman do pocetka priprema za novu sezonu![]()
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Nadam se da ce dogofine razmisljati malo bolje pa dati arenama ili sk bez obzira sto ce ponuditi manje para.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić
LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić
LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!
-
Historicar
- Kontakt:
Rekli su i za Rahmanovića nakon Celtica, da će pauzirati dvije sedmice, on pauzirao dva mjeseca, rekli su za Tatara, pauza tri sedmice, evo prošlo više od tri sedmice, nikakve informacije ili nagovještaja njegovog povratka.Ali, sve je to smiješno za Dženisa Čosića, koji je početkom augusta, javno na Hayatu ispalio : Zadnji vezni će doći za dan - dvaDenchi je napisao/la:Ko kad gledas pressicu pred atalantu na kosevu , "ponovit cemo igru iz Bergama" ...holyman je napisao/la:Gledam sada kada su na proslavi duple pitali karabega sta je sa stanojevicem, on rece da ce vjerovatno biti spreman do pocetka priprema za novu sezonu![]()
Haha a tek ovo za igru iz bergamaHistoricar je napisao/la:Rekli su i za Rahmanovića nakon Celtica, da će pauzirati dvije sedmice, on pauzirao dva mjeseca, rekli su za Tatara, pauza tri sedmice, evo prošlo više od tri sedmice, nikakve informacije ili nagovještaja njegovog povratka.Ali, sve je to smiješno za Dženisa Čosića, koji je početkom augusta, javno na Hayatu ispalio : Zadnji vezni će doći za dan - dvaDenchi je napisao/la:Ko kad gledas pressicu pred atalantu na kosevu , "ponovit cemo igru iz Bergama" ...holyman je napisao/la:Gledam sada kada su na proslavi duple pitali karabega sta je sa stanojevicem, on rece da ce vjerovatno biti spreman do pocetka priprema za novu sezonu![]()
NEMA NAZAD
- ElCartel11
- Kontakt:
Kako smo neozbiljno i nonsalantno usli u sezonu, daj Boze da se osvoji ista...
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Dungelange, al sreca imaju veliki budzet i igraci im vrijede 30-40 mil
Their annual budget is 2.5m euros (£2.21 m).
Team 4.01m euros
Al muda su tu
Their annual budget is 2.5m euros (£2.21 m).
Team 4.01m euros
Al muda su tu
Zadnja izmjena: Pantelija, dana/u 19 sep 2019, 21:16, ukupno mijenjano 1 put.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
-
Historicar
- Kontakt:
Dakle, u Tuzli bez Rahmanovića u prvih 11, Tatara i Gavrića.Strah me i pomisliti, na šta će nam ličiti vezni red 
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Jedini ispravan put za Sport BiH je obrazovati kadar . To jeste krenuti od temelja . Taj gosp. Jelaskovic (osvaja covjek sve gdje dodje). Njega angazovati da obuci 10 - 20 mladih ambicioznih ljudi naravno nagraditi ga) i u saradnji sa klubovima te mlade zaposliti u klubovima i imati 10 Jeleskovica . U Celiku,Slobodi,Velezu ,FKŽ ,Borcu i Zrinjskom(ako hoce , ako ne ko ih yebe). Tako uraditi sa trenerima . Seminari Bajevica, Halilhodzica i slicni strucnjaka . Naci nacina da FS BiH napravi 10 travnjaka i reflektore ala Zenica(ne mora tribine,neka to klub radi). Hoce malo sutra . Hem sto su pohlepni , hem sto su zlonamjerni . Ispricasmo se .simidobar je napisao/la:
Bice revolucija kad svi ti sportisti svate da je nama drago sto su oni uspjesni ali da mi kao navijaci, sugradjani, zemljaci ocekujemo da oni vrate nesto ovoj drzavi, ne zbog trenutne vlade ili politike vec zbog postovanja i ljubavi prema svom narodu.
Ne moraju oni nista, al bi sigurno, ako nista drugo, bili sami sebi veci ljudi.. da pomognu svom narodu na neki "svoj" nacin.
Oni su se na neki nacin istakli kao najbolji medju nama, samim tim su nasi predstavnici, nasa ljepsa slika.
Ako ih politika nije mazila nije ni nas, a nema nekih naznaka da bi nas i u buducnosti mogli necim dobrim obradovat (politika)...
Bojim se da je to utopija iz dva razloga . Dobronamjeran je Teletovic (svoje pare ce uloziti , svoje vrijeme ,boriti se sa vjetrenjacama,mozda naci neke investitore za Akademije), ali ne moze Alihodzica da postavi kao strucnog i takodje dobronamjernog da radi sa djecom u nekoj vrsti Akademije , jer se ne slazu neki(nije bitno koji).
A mi smo uvijek vjerovali u njih, pocev od obdanista, skole, fakulteta.. radili smo to kao roditelji, braca/sestre, rodjaci, drugovi, poznanici, slucajni prolaznici.. nas duh nose, nasim inatom su opisani i opjevani, tvrdoglavi, hrabri, dobri ljudi i veliki prijatelji, to smo mi, to su oni..
Bosanci i Hercegovci, najludja zajednica na svijetu..
Uvijek smo istorijski bili sve, prihvatali i pomagali, pjevali i veselili se sa svima, zato i jesmo uvijek bili problem komsijama.. uz BiH njihov fasizam i papanluk je mnogo vise ocit...
Tako je prijatelju . Nismo mi losi , nego nas situacija pravi losima . Kako ? Postavljaju se neposteni na odgovorna mjesta , a nestrucni i pohlepni . Postavljaju ih takodje nestrucni i pohlepni da imaju licnu korist. to se u narodu zove "sitne duse". Primjer je stadion Kosevo . Pozitivan primjer su nas Kamp i Akademija , pa i izgradnja Grbavice . pozitivno je i sto radi onaj gospodin u Tuzla C. , u Olimpiku ... Pozitivan primjer u privredi Bingo (ozivio Ditu), otvara pogine , tjera ove u Sloveniju i Hrvatsku. Ono sto mi obicni i posteni smrtnici mozemo uraditi da kupujemo i koristimo domace . Ovo djeluje degutantno , ali to je jedini nacin da pomognemo sami sebi .
Realno bilo bi predobro za nas da je Z. Misimovic odigrao bar sezonu kod nas, da to Dzeko uradi kod komsija, da je Barbarez u Velezu... svi oni su vec obezbjedjeni za tri zivota, a nama bi to mnogo znacilo.. radi djece sto treniraju, radi trenera sto treniraju, radi navijaca, radi svog naroda, zivota.. pa zar nije najljepsi osjecaj ucinit nekog sretnim i nasmijanim.. a ne gledat samo sebe i svoje pleme..
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.