Pojam "Tuzlak" se više odnosi na način razmišljanja hajmo reć nego na mjesto rođenja. Što kaže Nazif Gljiva: "Poštujem ljude koji dođu sa sela, al samo one koji prihvate norme ponašanja i prilagode se načinu života". Što će reć ne možeš ti doć iz pic kovca kog nema ni na mapi i nama pričat kako se mi ne trebamo družit s Ivanom , Darkom , jer su "oni svi isti"... Nebitno jel dolaziš iz sela sa 10 kuća il Sarajeva , Beograda, Zagreba, jednostavno ne možeš nametat svoje. Ne možeš doć i reć kako treba da navijam i za Slogu jer je i to "gradski" klub, il bilo šta drugo što nema veze sa Tuzlom. Svi su probali i svi su bili donji i nadam se da će još dugo ostat tako. Tako je i Azmir prošo i neka je , niko nije veći od Slobode.
FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Evo kako ja to vidim :
Pojam "Tuzlak" se više odnosi na način razmišljanja hajmo reć nego na mjesto rođenja. Što kaže Nazif Gljiva: "Poštujem ljude koji dođu sa sela, al samo one koji prihvate norme ponašanja i prilagode se načinu života". Što će reć ne možeš ti doć iz pic kovca kog nema ni na mapi i nama pričat kako se mi ne trebamo družit s Ivanom , Darkom , jer su "oni svi isti"... Nebitno jel dolaziš iz sela sa 10 kuća il Sarajeva , Beograda, Zagreba, jednostavno ne možeš nametat svoje. Ne možeš doć i reć kako treba da navijam i za Slogu jer je i to "gradski" klub, il bilo šta drugo što nema veze sa Tuzlom. Svi su probali i svi su bili donji i nadam se da će još dugo ostat tako. Tako je i Azmir prošo i neka je , niko nije veći od Slobode.
Prenosil neko?
- Beduin
- Kontakt:
Kad uporedis brojke iz 80ih godina sa ovim sad, Sloboda je jos i ponajmanje opala ne samo u poredjenju sa nasom ligom, nego i klubovima iz okruzenja. I prije smo se vrtili izmedju 2500-4000, a i sad smo tu oko 2000-3000 ljudi.zlajci je napisao/la:3-4 hiljade prosjeka gledalaca na bilo kojem stadionu na Balkanu ukkjicujuci BiH posebno, na ovakvom vaktu i sa velikim brojem sezonaca u Hrvatskoj, Sloveniji, Emiratima, Afganistanu, zapadnoj Evropi i Irskoj, uopce nije mala brojka (dapace) i relativizirat taj broj je ili neznanje prilika ili latentna poruka.
U bivsoj drzavi Velez, Celik ili Borac (Celik i Borac su cesce ispadali iz lige, za razliku od nas ili Veleza) su uvijek bili ispred nas po broju gledalaca, i to drasticno posjeceniji (izmedju 6-10000, nekad i preko). Velez sad i mogu shvatiti zbog podjele grada, dok sadasnji Celik ili Borac su tu uz nas sad, Velez redovno ispod. Zeljo i Sarajevo ne brojim jer su i dalje najposjeceniji.
Sve u svemu, Tusanj nije lose popunjen u komparaciji sa ostalima iz bivse drzave, ali zakazemo kad nas najvise trebaju. Kao npr. ovu proslu utakmicu. Najvise zahvaljujuci Upravama koje vode Slobodu, a rezultat tog vodjenja su nasi "trofeji" i dugovi.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Samo da ne dozive katastrofu danas,sumnjam da imaju volju za igrati..
Uprava napolje !
Uprava napolje !
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
-
sloboda1921
- Kontakt:
Iako nisam neki obožavatelj Pere Ivetića, jer mi se ogadio krajem prošle sezone kada je zajedno sa Nalom rasprodavao bodove, ipak je on puno dap klubu. Suspendovan kao buntovnik i niko neće da ga zaštiti. Pa nije on kriv što uprava nije osigurala plate. U ovom slučaju ga podržavam.
5 bodova manje od Tuzle..bice gusto.heh.. sretno slobodi.
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!
-
sviunapad1010
- Kontakt:
Biće definitivno veliko iznenađenje ako donesu bodove danas.harry_90 je napisao/la:Samo da ne dozive katastrofu danas,sumnjam da imaju volju za igrati..
Uprava napolje !
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
-
strujasamo
- Kontakt:
Ako si prijatelj sa SAŠOM ČABRIJOM on će danas PRENOSITI UŽIVOklasik je napisao/la:Prenosil neko?
Ma ja 4-3-3 Bekic lijevo krilo Buljic bek spic Mujagic Desno Livancic sredina Prses Martelat Bekric,stoperi Jusic Uzelac
FC Freedom Fans
TEBE LUDO VOLIMO!
UPRAVA NAPOLJE!
TEBE LUDO VOLIMO!
UPRAVA NAPOLJE!
Hajde Abideee 
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
UPRAVA NAPOLJE!
- Probisvjet
- Kontakt:
UPRAVA NAPOLJE
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Ova uprava je izgleda dovedena u cilju stvaranja uslova za OFK ili Fk Gorki!
DRŽAVA TUZLA!!
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Koja bruka **** ga fudbal vise
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
- Probisvjet
- Kontakt:
UPRAVI YEBEM NANE NANINE.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
-
sviunapad1010
- Kontakt:
Očekivano je ovo danas. Koliko para toliko muzike.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
-
1919tuzlak
- Kontakt:
kako ja skonta jasmin ce im i stadion dati .a slobodu pustiti niz vodu a mi i salje sutimo i trpimo
pirari nam na sjeveru **** nas ko stigne a mi sutimo i trpimo
suti Tuzlo a kasno ce biti kasnije
pirari nam na sjeveru **** nas ko stigne a mi sutimo i trpimo
suti Tuzlo a kasno ce biti kasnije
- Beduin
- Kontakt:
Dobro je ovo, neka smo se rijesili Senada, lahko cemo ostalo, hhh.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
-
sviunapad1010
- Kontakt:
Ide sada izjava mileta igrači nisu dobili plate, nisu trenirali osjetilo se to danas itd... Očekivan rezultat i igra danas. Sada dolazi zrinjski pa 3 u gostima. Taman da preuzmemo začelje tabele.
Ne vrijedi gubiti više živce i to je to.
Ne vrijedi gubiti više živce i to je to.