FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

samo sarajevo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la samo sarajevo » 12 nov 2010, 23:26

Moramo biti jednistveni vise nego ikad,a mislim da jesmo jer svi se slazemo u jedno da treba ovu kompaniju rastjerati!

junioR
Kontakt:

Post Postao/la junioR » 12 nov 2010, 23:26

eee pa gdje je na ovoj konferenciji Juninho ? zvucno pojacanje :lol: ?

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 12 nov 2010, 23:30

mozda sam malo podjebavao neke ljude,ali zaista zelio bih pitati neke stvari onako iskreno.
ne mogu da shvatim da velika vecina ljudi podrzava ,neko blekica,neko ducica,neko baljka i tu kompaniju,a da vas je vecina sa stavom da su zlo u fk sarajevo mirza varesanovic,repuh,fazlagic ...
pljuvali ste nedavno po pasicu isto tako.
pa ljudi dragi to su u neku ruku legende kluba.fazlagic renomirano ime ,pasic isto tako.varesanovic i repuh jedni od boljih fudbalera poslije rata,reprezentativci .sjecam se kada su se vratili u sarajevo,kako su srcem igrali i kako ste ih u zvijezde dizali,pogotovo repuha i varesanovica kada ste nakon dugo godina osvojili kup 2002.
kako sad to da su odjednom oni supci ,a ovi sumnjivi mesetari dobri.pa vi ste bolan omogucili da vam klubom haraju 7-8 godina dva lokalna klosara,muco i blekic.istu stvar ste dopustili prije 10 -tak godina sa celom.
ti su vam ljudi donosili instant uspjeh ,a za sobom ostavljali kada su odlazili pustos i dugove.
pricati o interesima legendi ,a zaobraviti da su upravo ovi drugi tu bili radi licnih interesa i promocije.sjetite se krize kada vamje celo,otisao i odvuukao za sobom sve sto je doveo,tako je i muco radio ,a i ovaj bi ,samo sto ih nije placao,pa ljudi nisu krenuli za njim.
eto zanima me kakve koristi varesanovic ima od kluba.covjek milione zaradio.kakve fazlagic ima,dva zeta ima oba su mu milioneri mirza i sead kapetanovic.a covjek je situiran i od prije rata.
mozda mirsad samo ne dozvljava da mu handre zeta,grupa nepismenih papaka i gulamfera.
smatram da klub treba voditi neki biznismen,ali ovo sto ste vi dovodili je odron.
zajebali ste se sa gracicem ,on je jedini mozda bio sposoban uraditi nesto.
ko je zelju digao na noge,kemal kozaric,zato covjek i jeste to sto je danas,i zao mi je sto nije u mogucnosti biti predsjednik.
pogledajte samo sta mamic radi u dinamu,mogu pricati da uzima lovu ili bilo sta drugo.ali on ima rezultatte,placa igrace,prodaje,zaradjuje,ali ja nisam nikoga cuo da kuka i da se zali.
iskreno falilo nam je godinama da i jedni i drugi budemo u vrhu,tako da nikad ne bi volio da padnete na niske grane.ne volim vas ali vas postujem ,i zelim uzivati u rivalitetu sa vama.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

Hipergotiva
Kontakt:

Post Postao/la Hipergotiva » 12 nov 2010, 23:32

Rule_hz je napisao/la:nemojte kriviti blekica nije on kriv kao ni jedan clan nove uprave vec je kriv MV, Baljak i co. razlog:
mi poslije muhameda granova... smo imali sve tad je sve bila regulara klad su rezultati u pitanju naravno i meljo... medjutim kad su ljudi otisli koji su tad vodili onu poslijeratnu upravu nastao je haos i kradja i bogacenje preko svetinje i od tada ta dva jedina najveca i najtrofenija kluba vise nisu u VRHU BH nogometa... u FK SARAJEVO dolaze baljak i ostali tvorci neuspjeha i nagomilavanja dugova( uzimajuci sebi visemilionke novce takodjer kredite koje i dan danas uzimaju...kako ove igrace nije vise stid da tako pricaju pa ljudi dragi ova uprava je tek dosla tu 4 mjeseca.. dali su im 2 plate i 1 prijemiju pa nema se... htjeli su to sve na polusezoni da regulisu jer bi najvjerovatnije tad dosla 3 4 sponzora pa bi im se dug vratio ali.. ovi paraziti nisu to dali htjeli su kao sto i danas rade uzimaju pare od kluba odakle im pare ??? niko se iz uprave ne zali da nema para za sebe imaju jeli a za igrace nemaju kako to??? bogate svoju ruznu djecu kcerke zene ljubavnice idt( znam pojedince kao sto su basic i baljak)
zasto po blekicu pljuju zsato je covjek otisao pa naravno da ce otic jer ovim ne mozes nista rade kako oni narede ba ili hoces po mom ili nema para nema nista sve osporavaju, svaki tok novca preko TROJANCA ide... mirza lafo nije primio platu primio je on, cak i vise od toga.. ima kredit preko kluba i sve nema tu diuleme, isti ovi su otjerali NIJAZA GRACICA, eto sta covjek za sezonu napravi od OLIMPICA, idt.. prestanite ba krivit ljude koji su tek pocei da rade... ovi su nas 20 godina unistavali i opet ce nastaviti i razorcarao sam se u igrace samo zbog toga sto slusaju ovog kloca mirzu, neka eto im mirza nemojte vise igrat sa FKS idite u pm... ja vise nemam zivaca nit cu vise ici na utrakmice onim parazitima davat svoj novac eto im neiskusni **** mirza koji zive veze nema i jos nek gura svoje havere... kako vas ba nije vise stid.. pljuvat po ljudima koji nisu mogli od ovih nista napraviti nit pokusat da naprave... TUGA TUGA!!! :evil:
Ne znam zasto ste svi toliko protiv Mirze, kad je sam mirza rekao da je on primio nekoliko poziva od ducica trazeci neke igrace u prvoj postavi. Ne bi da govorim o kojem se igracu radi ;)

farek
Kontakt:

Post Postao/la farek » 12 nov 2010, 23:40

barbarez je napisao/la:mozda sam malo podjebavao neke ljude,ali zaista zelio bih pitati neke stvari onako iskreno.
ne mogu da shvatim da velika vecina ljudi podrzava ,neko blekica,neko ducica,neko baljka i tu kompaniju,a da vas je vecina sa stavom da su zlo u fk sarajevo mirza varesanovic,repuh,fazlagic ...
pljuvali ste nedavno po pasicu isto tako.
pa ljudi dragi to su u neku ruku legende kluba.fazlagic renomirano ime ,pasic isto tako.varesanovic i repuh jedni od boljih fudbalera poslije rata,reprezentativci .sjecam se kada su se vratili u sarajevo,kako su srcem igrali i kako ste ih u zvijezde dizali,pogotovo repuha i varesanovica kada ste nakon dugo godina osvojili kup 2002.
kako sad to da su odjednom oni supci ,a ovi sumnjivi mesetari dobri.pa vi ste bolan omogucili da vam klubom haraju 7-8 godina dva lokalna klosara,muco i blekic.istu stvar ste dopustili prije 10 -tak godina sa celom.
ti su vam ljudi donosili instant uspjeh ,a za sobom ostavljali kada su odlazili pustos i dugove.
pricati o interesima legendi ,a zaobraviti da su upravo ovi drugi tu bili radi licnih interesa i promocije.sjetite se krize kada vamje celo,otisao i odvuukao za sobom sve sto je doveo,tako je i muco radio ,a i ovaj bi ,samo sto ih nije placao,pa ljudi nisu krenuli za njim.
eto zanima me kakve koristi varesanovic ima od kluba.covjek milione zaradio.kakve fazlagic ima,dva zeta ima oba su mu milioneri mirza i sead kapetanovic.a covjek je situiran i od prije rata.
mozda mirsad samo ne dozvljava da mu handre zeta,grupa nepismenih papaka i gulamfera.
smatram da klub treba voditi neki biznismen,ali ovo sto ste vi dovodili je odron.
zajebali ste se sa gracicem ,on je jedini mozda bio sposoban uraditi nesto.
ko je zelju digao na noge,kemal kozaric,zato covjek i jeste to sto je danas,i zao mi je sto nije u mogucnosti biti predsjednik.
pogledajte samo sta mamic radi u dinamu,mogu pricati da uzima lovu ili bilo sta drugo.ali on ima rezultatte,placa igrace,prodaje,zaradjuje,ali ja nisam nikoga cuo da kuka i da se zali.
iskreno falilo nam je godinama da i jedni i drugi budemo u vrhu,tako da nikad ne bi volio da padnete na niske grane.ne volim vas ali vas postujem ,i zelim uzivati u rivalitetu sa vama.
Uopste je trenutno nebitno sta su varesanovic i repuh. Bitno je ko su glavni krivci vec dugo godina a konstantno skrecu paznju sa sebe.
Od njih je pobjegao Gracic, Paja, pa i Suman je na kraju dao ostavku. Oni konstantno skrecu paznju sa sebe. Sada su to uradili sa mirzom i igracima da bi se mi na njih obrusili pa kad promjene trenera da eto bude kao u redu.

A fazlagic iako je legenda je lice iz sjene. On je preko baljka i prosle uprave ubacio mirzu za trenera (tada nije imao licencu a potpisao je na 50 mjeseci na stetu kluba). Takav je ugovor bio potpisan i sa Janjosem i dan danas je na platnom spisku Sarajeva iako je trener olimpika. Kada je mirza kao igrac pod ugovorom sa sarajevom trebao da ide vani punac mu je potpisao papire da napusti klub besplatno (a to bi tada mogao biti najskuplji transfer)
Fazlagic je Mirzin punac, a repuh mirza i avdic su u medjusobnim rodbinskim vezama.
Zadnja izmjena: farek, dana/u 12 nov 2010, 23:42, ukupno mijenjano 1 put.
...JA SAM SARAJEVO...

djale
Kontakt:

Post Postao/la djale » 12 nov 2010, 23:42

mma_hz je napisao/la:ma cim je Mirza otjerao jednog Zeku Turkovica i doveo repuha ako niste upoznati repuh je ozenio Mirzinu sestru i onda pocne neku srceparajucu pricu kako sarajevo nije necija svojina a po familije mu se hrani u sarajevu od punca fazlagica do sure repuha i on prica o nekom svojataanju . SRAMOTAAAAAA Mirza
REPUH JE OZENIO AVDICEVU SESTRU A NE MIRZINU. NE PISEM OVO DA BI VAM SE NASLADJIVAO JER BI SE OVO ISTO I ŽELJI DESILO DA NEMA AMARA OSIMA, AL JEDNA ČINJENICA MI NE IDE U GLAVU. VAS BIVSI PREDSJEDNIK SE GOROPADNO SEPURIO DA CE KUPITI 2000 KARATA ZA DERBI A IGRACIMA MJESECIMA NIJE DAO PLATE . MOJ ZAKLJUCAK JE DA JE LIK SUPLJIKAT.

otpravnik_vozova
Kontakt:

Post Postao/la otpravnik_vozova » 12 nov 2010, 23:43

Jedina dobra stvar što se desila ovih dana, je ta što su na ovoj stranici počeli pisati oni pravi navijači FCS koji razmišljaju svojom glavom, a ruku na srce takvih je ovdje bilo jako malo!

Pozdrav za njih i nemojte dozvoliti ovim "Blekićevcima" da pljuju igrače jer oni apsolutno nisu krivi za ovu situaciju! Vi najbolje znate šta i kako trebate uraditi!

"Blekićevcima" samo poruka da mu ponovo prikupe po 3km, da može opet da ide gledati tekme LP na njihov račun, dok momci ginu za bordo dres po nekim selima! Žalosno!

Napominjem ove koji će početi da me prozivaju "Štrumfe" itd...Da sam ja neutralan u svemu ovome i da sve ovo posmatram ravnodušno i hladne glave, tako da me zaobiđete sa citiranjem jer ste dovoljno rekli u proteklom periodu, pa sad odjednom morate da promjenite priču...
U ZENICU KADA POĐEM JA, MENE PRATI 3000 MANIJAKA...IBRAKA ĆE PLAKATI, JER ĆEMO GA K*****, A NJEMU ĆE BITI KRIV SUDIJA!

Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije...Živio nam OSIM dragi, "gospodaru familije"

saninhz87
Kontakt:

Post Postao/la saninhz87 » 12 nov 2010, 23:47

zna li neko nesto o ovome bojkotu sto se prica nesto
I NAS JE SJEVER SADA OPET NAJJACI

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 12 nov 2010, 23:47

Zanimljivo,Jahovic online na fb a nema struje :roll:
Da nije Jahovic Cak Noris :o
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 12 nov 2010, 23:49

Megamon je napisao/la:Zanimljivo,Jahovic online na fb a nema struje :roll:
ima jahovic amidzu i rodzake u sarajevu,garant je kod njih.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 12 nov 2010, 23:52

pitaj ga gdje je, nije kuci garant :D
Za zivot cijeli!

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 12 nov 2010, 23:53

ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:
Bas si bukvalac i to teski :(
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 12 nov 2010, 23:55

Kojasevic kaze nije marke dobio, a kesiralo mu se deset milja cim je dosao, samo da potpise. :o Licemjeri. !
Genius, outrageous, the best ever! RF!

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 12 nov 2010, 23:56

Megamon je napisao/la:
ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:
Bas si bukvalac i to teski :(
taki sam ti ja :P
Za zivot cijeli!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 12 nov 2010, 23:59

retro je napisao/la:Kojasevic kaze nije marke dobio, a kesiralo mu se deset milja cim je dosao, samo da potpise. :o Licemjeri. !

jesili vidio lazova cc i topli obrok dobio mislim da su mu izganjali studentski kupon samo u komercijalu ne moze i zali se sram ga bilo...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 13 nov 2010, 00:02

I meni je to zanimljivo :D i Pliska je onlajn, ne znam kakav je on sa racunima, al posto ga nema nikako u timu pretpostavljam da ni on plate nije dobio :D :D
Jebbem li im pleme nakaradno, sutra u 1 igraju utakmicu, sta rade za kompjuterom u ova doba, da su normalni sportisti najkasnije do 11 bi bili u krevetu.
I ne treba im dati platu :D :D :D

Hipergotiva
Kontakt:

Post Postao/la Hipergotiva » 13 nov 2010, 00:06

The Game je napisao/la:
I meni je to zanimljivo :D i Pliska je onlajn, ne znam kakav je on sa racunima, al posto ga nema nikako u timu pretpostavljam da ni on plate nije dobio :D :D
Jebbem li im pleme nakaradno, sutra u 1 igraju utakmicu, sta rade za kompjuterom u ova doba, da su normalni sportisti najkasnije do 11 bi bili u krevetu.
I ne treba im dati platu :D :D :D
Ako nisi znao pliska je iz Sarajeva i ima kucu u kojoj zivi sa roditeljima ;)

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 13 nov 2010, 00:08

Hoće li neko prokomentarisati ona 2 papira o rashodima gdje je potpisana jedna te ista osoba, samo što su potpisi različiti. Sada bi se trebalo utvrditi koji je original i dosta istine će se samo ukazati.

slika

farek
Kontakt:

Post Postao/la farek » 13 nov 2010, 00:09

Ko će procesuirati odgovorne za četiri miliona duga i uništavanje FK Sarajeva

Nakon svega pet mjeseci FK Sarajevo je ponovo ostalo bez predsjednika i Upravnog odbora. Predsjednik Zijad Blekić, direktor Adnan Džemidžić, te članovi UO, Rešid Muratović, Sead Bašić, Mustafa Dučić i Vlastimir Mijović su nakon sukoba sa parazitskom strujom u klubu, koju skoro već deceniju predvode Nihad Baljak i Mirsad Alihodžić, bivši direktor i generalni sekretar, najodgovornije osobe za javašluk i milionske dugove pod čijim teretom ovaj klub stenje već godinama, dali ostavke na svoje dužnosti. Nemoćni da smijene dvojac koji je svojim kriminalnim radnjama i javašlukom, uz pomoć lokalnih političara, srozao klub, novi članovi uprave odlučili su se na odlazak iako njihove smjene i nisu definitivne. Naime, postoji mogućnost da se njihove ostavke ne prihvate na vanrednoj Skupštini kluba, na kojoj bi se moralo raspravljati i o odgovornosti Baljka i Alihodžića za njihove dugogodišnje mutne poslove.

ODGLUMLJENI SRČANI UDAR

Da će doći do raskola u upravi Sarajeva bilo je jasno nakon što je novo rukovodstvo predstavilo poslovni plan za narednu godinu. Plan je, između ostalog, predviđao svega šest stalno uposlenih u klubu te potpisivanje ugovora sa tri hrvatske kompanije koje bi trebale žešće ući na tržište BiH i u skladu s tom poslovnom strategijom sponzorirati jedan od najpopularnijih bh. timova. Dogovoreno je generalno sponzorstvo s Zagrebačkom pivovarom koja je trebala u klub unijeti 500 hiljada maraka, a još dvije hrvatske kompanije dodale bi po 350 hiljada maraka što je bilo skoro dovoljno za godišnji budžet kluba. S druge strane, član UO Mustafa Dučić dogovorio je sa četvoricom vlasnika bh. privatnih kompanija novac za transfere petorice igrača koji bi Sarajevo pojačali tokom zime. Vlasnici naftnih i građevinskih kompanija, kladionica... finansirali bi transfere igrača dok bi se u njihovim ugovorima uradila odredba da se novac od njihove prodaje nekom od inozemnih klubova dijeli u omjeru 60:40 u korist kluba. No, takav način poslovanja od prvog dana se nije sviđao garnituri koja je promijenila četiri uprave i koja je na svaki mogući način opstruirala reforme u klubu. Niko od njih ne bi više bio u radnom odnosu, nego bi imali ugovore čije bi produljivanje ovisilo o rezultatima rada. Od novog direktora Džemidžića krila se dokumentacija o poslovanju kluba, nije dozvoljena revizija prijašnjeg poslovanja jer je svima bilo jasno da za skoro četiri miliona maraka dugovanja protiv tih istih ljudi koji su finansijski srozali klub mora biti podnijeta krivična prijava zbog nesavjesnog poslovanja. Opozicija novoj upravi, koju su personificirali bivši direktor Nihad Baljak, sekretar SD Sarajevo Mirsad Alihodžić, blagajnik Salko Ćimić i sekretar Senad Merdanović na sve je moguće načine opstruirala transparentan rad, znajući da u takvom načinju poslovanja oni u klubu više nemaju šta tražiti. Da je Baljak sa svojim suradnicima majstor u zakulisnim radnjama dovoljno je podsjetiti na slučaj iz 1997. godine, kada su tužilaštva na prostoru Federacije vodila istrage za djela šverca i korupcije u kojima je utvrđena vrijednost pljačke iznosila 52,7 miliona KM. Od toga se 28,7 miliona KM odnosilo na utaju poreza prilikom uvoza cigareta i alkohola koju je počnila firma Moonlight company, vlasništvo Tarika Jašarevića. Za utaju nije optužen Jašarević, čija je žena Minka rođena sestra Mirsada Berberovića, zeta Alije Izetbegovića. Formalno su pod istragom bili direktor Moonlighta Nihad Baljak i nikad otkriveni Turčin Saman-A-Hussein. Taj novac nikada nije uplaćen u budžet, niko zbog ovoga nije završio u zatvoru, Jašarevići su danas vlasnici turističke agencije Relax-tours a Baljku je dozvoljeno da sa svojim mešetarenjem nastavi u Sarajevu. Kako su, zapravo, Baljak i kompanija poslovali u Sarajevu najbolje pokazuje detalj sa posljednje sjednice upravnog odbora nakon koje su članovi UO Rešid Muratović, direktor Reckitt Benckisera za BiH i Sead Bašić, direktor Henkela za BiH, podnijeli ostavke. Naime, neposredno pred tri utakmice protiv Širokog brijega koje Sarajevo igralo u Kupu i prvenstvu Muratović, Bašić i ostali prijatelji kluba dali su iz svog džepa novac za premije igračima Sarajeva za te utakmice kao i za osvojeni bod u gradskom derbiju protiv Željezničara. Sam je Muratović donirao 10 hiljada maraka a od tih se novaca, obzirom da je utakmica sa Širokobriježanima okarakteririzirana kao ona visokog rizika, trebalo platiti i dodatno zaštitarsko osiguranje na stadionu Koševo. Usluge zaštitara su koštale sedam hiljada maraka i kada je od Baljka tražena uplatnica da se vidi da im je plaćeno za tu uslugu, Baljak je nakon dugog nećkanja pokazao fakturu na tri i po hiljade maraka. Kada ga je bijesni Muratović upitao zašto nije platio puni iznos usluge te gdje je ostatak novca koji je trebao biti uplaćen igračima, Baljak je odglumio srčani udar i padanje u nesvijest. Tu je sjednica prekinuta, Baljka su hitno prebacili na Klinički centar Koševo odakle je sat vremena kasnije, išetao cvrkućući, sretan što je još jednom uspio u svojoj podloj nakani.

MINDERAŠKA OPOZICIJA

Nove ljude iz kluba, nakon samo pet mjeseci rada, protjerala je takozvana minderaška opozicija okupljena oko Mustafe Pamuka, nekadašnjeg predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i debelo ideološki potpomognuta od strane Mirsada Fazlagića, nekadašnjeg direktora kluba, bivšeg reprezentativca Jugoslavije, inače punca Mirze Varešanovića. Njihov neformalni centar moći, kafić Pariz u elitnom sarajevskom nselju Ciglane, mjesto je na kojem se mjesecima kovala strategija uništavanja nove uprave kluba u čemu su konačno uspjeli protekle nedjelje. Na jednoj je strani bila mlada ekipa okupljena oko udruženja Bordo prijatelji, redom uspješni menadžeri, pravnici, ekonomisti... koji su svoje vrijeme, pamet, energiju i novac usmjerili u poslovni plan izgradnje evropski ustrojenog kluba koji neće morati ovisti o milostinji tranzicijskih tajkuna niti o volji političkih moćnika koji su naređivali poslovodstvima javnih kompanija sponzoriranje s vremena na vrijeme u skladu sa svojim nahođenjem. Od prvog dana rada pokušavali su napraviti stabilan klub koji će privlačiti sponzore i stvarati igrače koji bi mogli biti transferirani u bogate evropske klubove. Dočekao ih je dug od skoro četiri miliona maraka za koji niko do tada nije odgovarao, blokiran račun a poslovanje se svelo na račun SD Sarajevo koji je kontrolirao Mirsad Alihodžić, blizak Stranci za BiH, čovjek sa tri bypassa i odavno zreo za penziju. Kada se saznalo da će Baljak, Alihodžić i ostali biti smijenjeni počeli su i politički pritisci kako iz S BiH tako i iz SDP-a, čiji je novi član odnedavno Mensud Bašić, direktor BH Pošte i godinama politički ljubimac Safeta Halilovića, potpredsjednika S BiH. Paraziti danas tvrde kako nova uprava nije u klub donijela niti marke, što je notorna laž jer je samo Zijad Blekić iz svog džepa za plate igračima do sada dao 180 hiljada maraka. Za razliku od parazita koji su godinama živjeli na grbači tima, na mjestima trenera upošljavali svoje sinove (Emir Alihodžić op.a) i mjesečno za svoj nerad naplaćivali i po tri hiljade maraka iako su u klubu provodili jedva sat-dva dnevno. Kada su shvatili da su pred krivičnim prijavama zbog nesavjesnog poslovanja i potpisivanja po klub štetnih ugovora kakav je i onaj trenera Mirze Varešanovića (na 50 mjeseci s mjesečnom platom od 300 maraka, klauzulom od skoro 150 hiljada maraka obeštećenja u slučaju otkaza te još hiljadu i po maraka plate za svakog od tri člana stručnog štaba), puštanje igrača bez transfera (Milan Muminović, Edin Dudo, Muhamed Alaim...) krenuli su u akciju i uz pomoć politike i „čaršije“ izdjejstvovali ostavke direktora, predsjednika i četiri člana UO. Njima nije odgovaralo deblokiranje računa kluba jer su na taj način mogli kontrolirati sav novac koji je ulazio u klub, praviti crne fondove i poslovati „ispod stola“. Upravni odbor tražio je da se reducira i igrački kadar jer klubu nije bilo nimalo potrebno 35 igrača sa profesionalnim ugovorima te da se na polusezoni zahvali starijim igračima koji su bili najbolje plaćeni. Primjerice, Alen Avdić i Faruk Ihtijarević imali su ugovore na 20 hiljada maraka i platu od dvije hiljade. No na to nije pristajao Mirza Varešanović koji je navodno forsirao igrače iz juniorskog pogona iako je jasno da niko od njih nema kvaliteta za igranje u Sarajevu. UO je htio dovođenje pet igrača s kojima bi Sarajevo imalo priliku boriti se za naslov prvaka i igrati u Evropi. Sponzori su bili spremni uglagati u igrače, ali niko od njih nije htio davati novac za plaće neradnicima Baljku, Alihodžiću i njihovoj kliki i na kraju su uslijedile ostavke. Sada je na Skupštini kluba, koja bio trebala biti održana do kraja godine, da odredi kako dalje. Da li da prihvati ostavke članova UO ili da ukaže povjerenje parazitima koji su Sarajevo godinama gurali u kal i konačno ga srozali na najniže grane u njegovoj 65 godina dugoj historiji.
...JA SAM SARAJEVO...

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 13 nov 2010, 00:44

Sad ce se opet neki "pametni" pitati odakle jedan robijas podrzava Sarajevo. Znam kroz sta prolazite jer se i Celik otima godinama od toga. Mozda su samo imena drugacija ali sve je to isto. Ne interesuje njih klub Sarajevo ni Celik ni Zeljo ni ostali. Ljudi imate zaista imate podrsku iz Zenice, a nije mi jasno ni za manijake da se "nasladzuju" kad su i oni donedavno sve ovo prolazili a nezna se nedo Allah da se lopovi ponovo vrate i na Grbavicu. Ovo je ljudi "fight for survival" ugleda klubova i nas navijaca i fudbalera i zato pomno pratim sta se desava i vama i zelim vam da sto prije stanete ne noge i rijesimo se gamadi. Nije samo NSBiH ono sto nevalja - svugdje su oni pruzli pipke.
Podrska - robijas Zenica
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, amypitar, Bing [Bot], EastMadness, Fouzi1, Fudo, Google Adsense [Bot], Hajdeee, keli, Konzerva, Lobudaraczapamcenje, mnon46, perodeformero, pierce, Seipronto, TETRAPAK i 119 gostiju.