Virtu4l je napisao/la:kerimatomic1921 je napisao/la:Sjedim i kontam, pa na sta lice te spodobe? Cime se oni bave u zivotu? Koja je njihova svrha? Kako se moze deklarisati kao navijac naseg kluba?
Pa zamisli da si jedan mali seljačić iz okoline Gradačca ili Gračanice (ne sjećam se baš najbolje) i da ti odjednom prodaju ublehu i počneš se osjećati važnim, pumpaju te, bacaju ti kao neke informacije. Ono, samo tišu, nemoj nikom ništa pričati, to zna nas par... a on se primi ko saučešće, i nafataju desetak takvih... pa bolan, on više ništa ispred sebe ne vidi, osjeća se privilegovanim i dao bi lijevo jaje da zauvijek ostane tako...
Svi oni znaju koliko su g0vno pojeli, ali ne mogu protiv sebe, ići će glavom kroz zid, radovati se svemu lošem što se dešava u klubu, samo da odbrane stav koji im je neko nametnuo u kupio ih za mizeriju.
Pa ja sam prvi hvalio tog Misimovića kao da mi je rod rođeni, ali vremenom sam vidio da sam pogriješio i nemam problem da to priznam. Ni danas ne sumnjam u njihove dobre namjere, ali džaba kad ne znaju i kad im su im ego i sujeta pomutili um, zato su otišli kao posljednji miševi i ostavili nas u velikim problemima.
Lijepo receno.
Probali, uradili dosta, dalje nije islo. Pricam u mnozini jer je dosta ljudi imalo velike zasluge a ne samo jedan covjek. Sta je problem pomiriti se sa cinjenicom da je bilo vrijeme za promjene? Ma ne mogu moj Virtual, ne mogu da trosim zivce vracajuci se u proslost. Trebamo stati jedan uz drugog i fokusirati se na buducnost. Graditi ugled, graditi klub, pruziti ruku svakom istinskom Zeljovcu, ojacati sve sfere kluba, i gledati naprijed.
Sve drugo je gubljenje vremena. Je li sada ponovo trebamo otvarati stare rane i cupati kose zbog nacina na koji smo izgubili titulu/dvije, fasovali 5 za redom, tjerali kada nam je kurcu bio cejf i sta sve ne?!? Okrenuti se sadosnjosti i buducnosti, ali uvijek imati na umu da su dusmani blizu. J*** nas sa svih strana na sve nacine, i onda im ovako daju vjetar u ledja i domaci izdajnici.
Lijep vakat, ekipa i ss rade vrlo vrlo solidno. Mlatnuli lazne, pregazili pitare, izudarali radnika... a pojedinci i dalje vrte istu plocu? Umjesto da forumaski i prijateljski razglabamo ko je bio igrac tekme a ko je podbacio, mi se vracamo na isto.
Rastuzila me jucerasnja posjeta. Jedini nacin da, pored terena, zacepimo usta neprijateljima je da nas svaku bude 9000 na Grbavici. Tek bi se tada pocei hvatati za glave, nista im ne bi bilo jasno. Zamisli u srijedu 8 milja ludih plavh glava i da se sve trese dok pjevamo Grbavicu.... zamislite to moji Zeljovci...
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.