To se pripremaju za sutra, da moze Ubislobodas-Ubisarajlijas da im zabije ..tuzlac je napisao/la:NE ZNAM KAKO ZOVU OVU VJEŽBU.
FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
-
siminhanprvi
- Kontakt:
Re: FK Tuzla City
Sloga Simin Han = Tuzla City
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
Slažem se osim sa ovim djelom o pritisku sa tribina....u BIH je to smijesan momenat o kojem ozbiljne i iskusne ekipe ne trebaju razmišljati i davati pažnju...mislim, sta te čeka sutra....150 ljudi u kopu i 2000 na tribinama...smijurija za reći pritisak...sve je stvar volje i zalaganja...ako budu pravi uzet će bodove a ako budu meljani zijan je zagarantovan...prosto je to...uz neku malu dozu sreće, naravnotuzlac je napisao/la:
DUDIĆ BI NAJRADE DA KAŽE: OVDE KO DOĐE NEĆE IZAĆI ŽIV.
ON SE POUZDA U TAJ NJIHOV JUŽNJAČKI AMBIJENT I PRITISAK NA PROTIVNIKA ,SUDIJE DELEGATE I SVE ŠTO SE PRITISNUT DA.
Dudić nema veliko iskustvo i njemu je hitno potrebno steći reputaciju.Radio je u Travniku 1 sezonu ,Gošku 10 mjeseci i imao rezultat.Sad je od 20. avgusta u Mostaru u Veležu koji se počeo naglo daviti u PL.19/20.
Kad bi ih gledali po utakmici kontra želje onda je Velež tim za sam vrh bh fudbala.To zato jer je Željo bio očajan taj dan.Pobjedu je zaslužio Velež.
Smiješni sudija Sivac je na sve načine gledao da kompenzuje poništeni gol Veleža pa onda i iskjućenje Fajića i dopuštao grubu igru mostaraca.Ne znam je li to neki poklon Želje mostarcima ili promašena taktika Osima ali Željo je bio de fakto poražena ekipa.
Naravno da i iz ove utakmice Bošnjaković može izvući korisne zakljućke i pouke.Mi se nemamo šta podešavati po igri Veleža nego postaviti svoju sad već afirmisanu igru.Veležu bodovi trebaju kao voda ožednjelom.Bujrun neka pokušaju navaliti.Ali, nećemo ih čekati u šesnestercu,ni govora.Mi moramo nametnuti igru u srednjoj trećini terena.Neka probiju ako mogu naš bedem.Čitavu se utakmicu držati kao da smo zadovoljni bodom.Ali i čitavu utakmicu gledati da im strpamo golove od kojih se neće oporaviti.Bit će provokacija,udaranja isl.U to nema sumnje.Na sve to valja odgovoriti borbom tehnikom i maksimalnim požrtvovanjem.I sarajlijama godi naš remi tako da će Mulahasanović gurat utakmicu u tom pravcu.Halabuku sa tribina valja ignorisati.Naši igrači imaju dosta utakmicau nogama i valjda to neće biti problem.
Ovo je sastav kojem Dudić ukazuje povjerenje od kad je na kormilu Veleža
Bobić, -Dario(Ćosić), Zvonić, Manev,Urdinov,-Hasanović, Zeljković,-Behram,Vehabović,Brandao,-Fajić.
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Znaci bez izmjena - standardnih startnih jedanaest.Tuzla City: Fejzić, Efendić, Crnkić, Husejinović, Kojić, Hasanović, Nukić, Ubiparip, Sesar, Morris, Zlatković.
Hasanovic se vraca nakon pauze zbog kartona protiv Sarajeva i to je jedina izmjena u odnosu na Sarajevo.
Da budem iskren ocekivao sam malo vise promjena u ekipi, Azira definitivno na golu.
Mislio sam da ce mozda Bosnjakovic pokusat sacuvat neke od ovih koji su opasnosti od treceg zutog...
Ili da se mozda protiv Krupe neko od nestandardnih nametnuo pa da i danas dobije priliku...
- Ali izgleda nista od toga.
Sretno ekipi - nece bit lako u Mostaru.
39' , 0:1 UBIPARIP EUROGOL.Majstorija prvog strijelca lige.
Izmjena 22'- umjesto Morrisa ušao Terzić.
42' Izašao: Mirsad Hasanovic Nemanja Stjepanović
Izmjena 22'- umjesto Morrisa ušao Terzić.
42' Izašao: Mirsad Hasanovic Nemanja Stjepanović
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 25 sep 2019, 17:15, ukupno mijenjano 4 puta.
Odlicno, sad na odmor, izdrzati prvih 15min i polako zavrsiti drugo poluvrijeme.tuzlac je napisao/la:0 - 1 UBIPARIP EUROGOL.
Izgleda da Morris nije ispunio zadatake.Ne znam možda je i povreda.
65'
1 - 1 Gol
67' , Fajić je krunisao bolju igru Veleža i sada je 1:1.
71'GOOL... Brandao za 2:1. Potpuni preokret u Mostaru. Dva pogotka za četiri minute.
1 - 1 Gol
71'GOOL... Brandao za 2:1. Potpuni preokret u Mostaru. Dva pogotka za četiri minute.
da ne povjerujemtuzlac je napisao/la:65'
1 - 1 Gol
Završeno 2:1 za Velež.
Očito je Veleži imao jaše mišiće ali itehničko umiječe.Vratiti se iz 0:1 i pobijediti može samo kvalitetna ekipa.Ja sam i očekivao da mi puknemo negdje jer dugo smo trajali. Dudić bolje pročitao nas no mi njega.OVDJE SE NIJE MOGLO IGRATI SA IGRAČEM MANJE I NISMO IMALI IGRAČA DA TRČI ZA SAIDA.
ČESTITKA VELEŽU NA POBJEDI.ČESTITKA UBIPARIPU ZA IZVANREDAN GOL.
1.FK Tuzla ----------10..6..2..2..16:10..20
2.FK Sarajevo------10..6..2..2..14:9...20
2.HŠK Zrinjski------10..6..1..3..16:3..19
3.FK Željezničar ----9..5..4..0..17:8...19
ČESTITKA VELEŽU NA POBJEDI.ČESTITKA UBIPARIPU ZA IZVANREDAN GOL.
1.FK Tuzla ----------10..6..2..2..16:10..20
2.FK Sarajevo------10..6..2..2..14:9...20
2.HŠK Zrinjski------10..6..1..3..16:3..19
3.FK Željezničar ----9..5..4..0..17:8...19
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 25 sep 2019, 19:53, ukupno mijenjano 7 puta.
Cestitke na koreknoj igri,jedna ste od rijetkih ekipa koja je kod nas igrala fer.Sretno i Bosnjakovicu u nastavku,da sto vise bodova uzme do zimske pauze.
lezVe do bagro
Nekada si bio realan forumas, barem dok si za Slobodu navijao. Ne znam kako tu katarzu da dozivis i na tako los nacin jbtstaragarda je napisao/la:U borbi za evropu olako izgubljeni bodovi...šteta
Kad budes gledao pregled vidjeces da ste super prosli. Minimalno 5 komada ste trebali primiti...ali minimalno. Zahvalite se golmanu, stope mu ljubite.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
Nisam ja napisao da je TC bio bolji a nit sam gledao tekmu...pod ovi "olako " sam mislio da ako se već ganja visok plasman i recimo evropa a protivnik ti ponudi 0-1 na poluvremenu da se to treba sačuvati ako si ozbiljna ekipa...katarzu sam doživio a i ti si mi nešto ljutit postao...mnogo mi se vrijeđasZoom088 je napisao/la:Nekada si bio realan forumas, barem dok si za Slobodu navijao. Ne znam kako tu katarzu da dozivis i na tako los nacin jbtstaragarda je napisao/la:U borbi za evropu olako izgubljeni bodovi...šteta![]()
Kad budes gledao pregled vidjeces da ste super prosli. Minimalno 5 komada ste trebali primiti...ali minimalno. Zahvalite se golmanu, stope mu ljubite.
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Stize nas umor izgleda,ista ekipa igra iz kola u kolo.
Za mene neočekivan poraz od ne baš jakog protivnika.Očekivao sam remi tj bod.Čestitam Veležu na pobjedi.Izgleda da su domaćini pokazali daleko više želje i motiva na svom terenu i pred svojim navijačima. Kod nas je došlo izgleda do opuštanja i zasićenja nakon nekoliko dobrih rezultata i taktičkog oslanjanja uglavnom na odbranu i defanzivu kao što je bila npr utakmica u Zenici protiv Čelika,a bez većih ambicija prema naprijed.Uglavnom nema veze,treba ići dalje i spremiti se za vikend i Željezničar.
Bod se mozda mogao sacuvati, 3 boda nikako. Kad budes gledao sazetak vidjeces o cemu pisem.staragarda je napisao/la:Nisam ja napisao da je TC bio bolji a nit sam gledao tekmu...pod ovi "olako " sam mislio da ako se već ganja visok plasman i recimo evropa a protivnik ti ponudi 0-1 na poluvremenu da se to treba sačuvati ako si ozbiljna ekipa...katarzu sam doživio a i ti si mi nešto ljutit postao...mnogo mi se vrijeđasZoom088 je napisao/la:Nekada si bio realan forumas, barem dok si za Slobodu navijao. Ne znam kako tu katarzu da dozivis i na tako los nacin jbtstaragarda je napisao/la:U borbi za evropu olako izgubljeni bodovi...šteta![]()
A to sto sam postao ljutit - jbg, to je do hercegovine, droge, koride i svih nabrojanih epiteta onog matorog bezobraznika od neki dan
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
SVIMA JE ISTO.slogash je napisao/la:Stize nas umor izgleda,ista ekipa igra iz kola u kolo.
Ja bih prije rekao da se radi o psihologiji i tj zadovoljavanju postignutim do sada, nego o nekom fizičkom umoru jer od reprezentativne pauze prošla su tek 3 kola,sveukupno je tek 10 kolo,a u kupu je igrala uglavnom rezervna ekipa.slogash je napisao/la:Stize nas umor izgleda,ista ekipa igra iz kola u kolo.
Jeste,al nama 10 kola igra istih 11 igraca i 3 do 4 igraca na klupi koji se rotiraju.tuzlac je napisao/la:SVIMA JE ISTO.slogash je napisao/la:Stize nas umor izgleda,ista ekipa igra iz kola u kolo.
Mislim da smo se ispraznili protiv Sarajeva.Ovo danas je bas djelovalo ocajno.
Nisi gledao utakmicu legendo. Pa vi niste nista pokazalk, osim sto vam je Vojo ubica potegao i zabio, a i to je bilo cini mi se od stativu. Tako da je i tu srece imao, no nebitno. Vojo je ubica prava, dvaka vam cast za njega sto ga imate. Ostalo niste nista odigrali, ne znam jel bio jos ijedan posten sut s vase strsne. Da su nasi prisebniji bili, u 20 minuti bi bili 3-0. Tako da ovo nekvalitetan protivnik je smijesno, bodovi su druga prica.CityCity je napisao/la:Za mene neočekivan poraz od ne baš jakog protivnika.Očekivao sam remi tj bod.Čestitam Veležu na pobjedi.Izgleda da su domaćini pokazali daleko više želje i motiva na svom terenu i pred svojim navijačima. Kod nas je došlo izgleda do opuštanja i zasićenja nakon nekoliko dobrih rezultata i taktičkog oslanjanja uglavnom na odbranu i defanzivu kao što je bila npr utakmica u Zenici protiv Čelika,a bez većih ambicija prema naprijed.Uglavnom nema veze,treba ići dalje i spremiti se za vikend i Željezničar.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.