FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

siminhanprvi
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la siminhanprvi » 25 sep 2019, 19:38

Nije kraj svijeta, sad igramo tri utakmice kuci...Sad ce mo tek da vidimo gdje smo, kako se ekipa ponasa nakon poraza...Ako bude kao posle Radnika halal Velezu tri boda...Uz naredne tri utakmice (kuci) ako bi dobili sve tri uvheren sam da zavrsavamo medju prve tri na kraju..
Sloga Simin Han = Tuzla City

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 25 sep 2019, 19:44

shaman7 je napisao/la:
CityCity je napisao/la:Za mene neočekivan poraz od ne baš jakog protivnika.Očekivao sam remi tj bod.Čestitam Veležu na pobjedi.Izgleda da su domaćini pokazali daleko više želje i motiva na svom terenu i pred svojim navijačima. Kod nas je došlo izgleda do opuštanja i zasićenja nakon nekoliko dobrih rezultata i taktičkog oslanjanja uglavnom na odbranu i defanzivu kao što je bila npr utakmica u Zenici protiv Čelika,a bez većih ambicija prema naprijed.Uglavnom nema veze,treba ići dalje i spremiti se za vikend i Željezničar.
Nisi gledao utakmicu legendo. Pa vi niste nista pokazalk, osim sto vam je Vojo ubica potegao i zabio, a i to je bilo cini mi se od stativu. Tako da je i tu srece imao, no nebitno. Vojo je ubica prava, dvaka vam cast za njega sto ga imate. Ostalo niste nista odigrali, ne znam jel bio jos ijedan posten sut s vase strsne. Da su nasi prisebniji bili, u 20 minuti bi bili 3-0. Tako da ovo nekvalitetan protivnik je smijesno, bodovi su druga prica.
Ne,nisam gledao utakmicu ali tabela ne laže a vi ste tamo negdje pri dnu i na osnovu te pozicije je jasno da niste baš neki kvalitet.Vi ste dobri na svom bunjištu,napravite tu neku malo jaču halabuku,ho ruk sistem,na mišiće i to je sve.Ali eto pobijedili ste danas,nema problema,uživajte,zaslužili ste,samo mi se čini da je ta euforija malo pretjerana,da vas je prenijelo i da je količina uvreda kod određenog broja fanova prešla normalne granice.

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 25 sep 2019, 19:46

CityCity je napisao/la:
shaman7 je napisao/la:
CityCity je napisao/la:Za mene neočekivan poraz od ne baš jakog protivnika.Očekivao sam remi tj bod.Čestitam Veležu na pobjedi.Izgleda da su domaćini pokazali daleko više želje i motiva na svom terenu i pred svojim navijačima. Kod nas je došlo izgleda do opuštanja i zasićenja nakon nekoliko dobrih rezultata i taktičkog oslanjanja uglavnom na odbranu i defanzivu kao što je bila npr utakmica u Zenici protiv Čelika,a bez većih ambicija prema naprijed.Uglavnom nema veze,treba ići dalje i spremiti se za vikend i Željezničar.
Nisi gledao utakmicu legendo. Pa vi niste nista pokazalk, osim sto vam je Vojo ubica potegao i zabio, a i to je bilo cini mi se od stativu. Tako da je i tu srece imao, no nebitno. Vojo je ubica prava, dvaka vam cast za njega sto ga imate. Ostalo niste nista odigrali, ne znam jel bio jos ijedan posten sut s vase strsne. Da su nasi prisebniji bili, u 20 minuti bi bili 3-0. Tako da ovo nekvalitetan protivnik je smijesno, bodovi su druga prica.
Ne,nisam gledao utakmicu ali tabela ne laže a vi ste tamo negdje pri dnu i na osnovu te pozicije je jasno da niste baš neki kvalitet.Vi ste dobri na svom bunjištu,napravite tu neku malo jaču halabuku,ho ruk sistem,na mišiće i to je sve.Ali eto pobijedili ste danas,nema problema,uživajte,zaslužili ste,samo mi se čini da je ta euforija malo pretjerana,da vas je prenijelo i da je količina uvreda kod određenog broja fanova prešla normalne granice.
Ne bih volio da sam sebe razuvjerim, ali siguran sam da je ova pobjeda prptiv vas veliki motiv. Dokazali smo da nije yve u platama igraca, armija ljudi je iza Veleza. Pa vasa sreca sto se danas igralo, sto nije u subotu. Mi zabili za 2-1, vas neki igrac kod tribine govori "sta se ovo desava". To jd car fudbala, a husicu svaka cast, sto vise ovakvih ljudi u nasem fudbalu bez imalo ironije

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 25 sep 2019, 19:50

"Ne bih volio da sam sebe razuvjerim, ali siguran sam da je ova pobjeda prptiv vas veliki motiv. Dokazali smo da nije yve u platama igraca, armija ljudi je iza Veleza. Pa vasa sreca sto se danas igralo, sto nije u subotu. Mi zabili za 2-1, vas neki igrac kod tribine govori "sta se ovo desava". To jd car fudbala, a husicu svaka cast, sto vise ovakvih ljudi u nasem fudbalu bez imalo ironije"

Ok.Samo naprijed.Vidjećemo kako će se sve odvijati u narednim kolima.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 25 sep 2019, 19:56

Sarajevo je ipak pobijedilo ali 1:0.Nedovoljo da nas pretekne na tabeli.Željo će pobijediti Zvijezdu09isa 22 boda doći na mejdan na Tušanj.
1.FK Tuzla ----------10..6..2..2..16:10..20
2.FK Sarajevo------10..6..2..2..14:9...20
2.HŠK Zrinjski------10..6..1..3..16:3..19
3.FK Željezničar ----9..5..4..0..17:8...19

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 25 sep 2019, 20:04

Molim da moderator u duhu pravila ovog foruma , sa našeg foruma ukloni postove navijača Veleža.Oni zbog svih svojih uvreda izrečenih na račun našeg kluba,predsjednika i nas navijača Tuzle ne zaslužju ovdje ni jedno slovo.Ko želi s njima da egleniše ima njihov forum pa neka vidi kako će se tamo provesti.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 25 sep 2019, 20:07, ukupno mijenjano 1 put.

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 25 sep 2019, 20:07

CityCity je napisao/la:
shaman7 je napisao/la:
O uvredama prvo se okreni u basti svojih navijaca, kakvi su izrazi koriateni da se omalovazi i uvijedi Velez. Dobili ste po guzici ovu utakmicu, iako daleko od toga da ste losa ekipa. Igrate muski, ne valjate se po tereni za svaki kontakt, i za to svaka cast. Sto se tice stanja na tabeli, nije uopste mjerodavna, jer da smo imali samo vise srece u odredenim utakmicama imali bi sada sigurno najmanje 16 bodova. Pozz i sretno u subotu
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 25 sep 2019, 20:16

1.FK Željezničar ---10..6..4..0..23:8..22.....Utakmica fk željo-fk zvijezda09 počela u 20:00 Za sad 1:0 za želju.
2.FK Tuzla ----------10..6..2..2.16:10..20
3.FK Sarajevo------10..6..2..2..14:9...20
4.HŠK Zrinjski------10..6..1..3..16:3..19
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 26 sep 2019, 12:40, ukupno mijenjano 3 puta.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 25 sep 2019, 21:02

Naredna 3 kola trebala bi dat mnogo odgovora...ako se nekim slučajem upisu 3 pobjede Tuzla je na autoputu prema evropi i malo sta bi tu trebalo da je poremeti...polovican uspjeh je naravno i dalje ostavlja u igri ali ako bi dobila naredne 3 to bi bio strašan korak
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 25 sep 2019, 23:36

Zaslužena pobjeda Veleža. Domaći tim je uz podršku navijača silovito krenuo u prvih pola sata i samo zahvaljujući Fejzi mreža je ostala netaknuta. Od momemta postizanja gola Voje do 60 minuta bolje smo stajali na terenu čak smo i propustili dvije prilike da povećamo vodstvo. Povreda Morisa je dosta poremetila koncepciju kao i rana izmjena Hasana koji se slabo snalazio. Od momenta kada je Velež izjednačio i ulaska Ramića ponovo su domaći preuzeli inicijativu i mora se priznati uz veliku borbenost zasluženo pobijedili. Šta reći o našim igračima.. Možda je Milenko pogriješio što odmah Stjepu nije stavio. Nukić ponovo trči al nekordinirano sa loptom. Said nažalost ne treba zauzimati početnu poziciju ako se unaprijed zna da više od 60 minuta neće izdržati. Tako smo danas ispucali dvije izmjene u prvom i Said u 60. Ne može se reći da nije bilo dobro. Želja je postojala ali nedovoljno za pobjedu. Puno je igrača i kartonirana a ako se doda i povreda Morisa - skupo nas je koštalo gostovanje u Vrapčićima. Sudija solidan uz blagu naklonost domaćinu.

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 26 sep 2019, 00:56

tuzla1983 je napisao/la:Zaslužena pobjeda Veleža. Domaći tim je uz podršku navijača silovito krenuo u prvih pola sata i samo zahvaljujući Fejzi mreža je ostala netaknuta. Od momemta postizanja gola Voje do 60 minuta bolje smo stajali na terenu čak smo i propustili dvije prilike da povećamo vodstvo. Povreda Morisa je dosta poremetila koncepciju kao i rana izmjena Hasana koji se slabo snalazio. Od momenta kada je Velež izjednačio i ulaska Ramića ponovo su domaći preuzeli inicijativu i mora se priznati uz veliku borbenost zasluženo pobijedili. Šta reći o našim igračima.. Možda je Milenko pogriješio što odmah Stjepu nije stavio. Nukić ponovo trči al nekordinirano sa loptom. Said nažalost ne treba zauzimati početnu poziciju ako se unaprijed zna da više od 60 minuta neće izdržati. Tako smo danas ispucali dvije izmjene u prvom i Said u 60. Ne može se reći da nije bilo dobro. Želja je postojala ali nedovoljno za pobjedu. Puno je igrača i kartonirana a ako se doda i povreda Morisa - skupo nas je koštalo gostovanje u Vrapčićima. Sudija solidan uz blagu naklonost domaćinu.
Ako smijem da ostavim neko objektivno misljenje.
Dobra ste vi ekipa, vidilo se to na momente stvarno i u nekim periodima igre. Fizicki ste dominatni, niste puno padali, na momente mozda ali bi se vratili. Snaga, na vasoj strani, fenomenalno izgleda dosta vasih igraca osim Stjepanovica i pobogu Husejinovića. Ja sam više od njega očekivao ali Said je podbacio danas, a pored toga toliko je guzat da ja ne znam odakle ga ikako u prvih 11.
Imate glavu i rep, mislim da možete izboriti EL, jer ste solidni i imenima a imate mir pored terena.
Iznenadilo me sto je Fejzic stajao na golu, pa na zagrijavanju je bas dosta komentarisalo koliko vas rezervni golman izgleda puno bolje i sigurnije od prvog. Ali.. naravno danas je Fejzic pokazao bas dobro branjenje, i nista mu ne moze ici na dusu. Bekovi su vam uzasno spori bili. Iskreno iznenadili ste se na visok pritisak i lose snalazili, i bili ste nadigrani cinjenicom gegenpressa na srednji red (vise igraca vrsi presing na veznu liniju).
Ubiparip je prava tiha ubica, to je dokazao danas jedan udarac ali odmjeren, jak i precizan. Ali opet kazem zatvoren je danas do maksimuma bio svaki vas igrac, i plus atmosfera je nase igrace nosila do pobjede.

Do 30 min realan rezultat treabao biti 2-0, ali to je fudbal vi dali gol fakticki na vrijeme i 0-1. Na kraju preokret ali super je utakmica bila. Nadam se da cete u EL,
Zelim vam puno srece!
Ti si naša ljubav jedina!

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 26 sep 2019, 07:47

Pokusao sam odgledat zadnjih 15 minuta prvog i drugo poluvrijeme na UG rodjeni...

Mnogo je bolji Velez bio, daleko borbeniji, drugo poluvrijeme do 2:1 se prakticno igralo viktorije pred nasim golom, nismo se mogli sastavit - samo se cekalo da primimo golove...

Ono sto je najcudnije je da se mi u tom periodu nismo branili sa 10 ili bar 9 igraca, nego su Vojo, Crnkic, Huseinovic (kasnije Ramic) statirali u kukuruzu tj. u napadu bez ikakve zelje da pomognu odbrani koja se strasno patila, a u "napadu" nismo uspjevali zadrzat loptu duze od 2 sekunde...

Bekovi su nam bili dno, Zlatkovic i Efendic nijedan napad nisu zaustavili kako treba, ljudi su im radili sta su htjeli...

Cudi me to za Efendica jer je i proslu i ovu sezonu do sada bio dobar, za Zlatkovica me ne cudi toliko - on nam je jedna od slabijih karika u ekipi.

Uglavnom - potpuno zasluzen poraz - trebalo je bit ubjedljivije. Bez zalaganja nema nista.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 26 sep 2019, 09:18

Nukić - često izgubljeni slučaj koji ima brzinu već 6 karton u ovoj sezoni previše. Velež je realno trebao dobiti i Želju. Teško će bilo ko više doći do bodova u Vrapčićima. Da dodam još pored zaslužene pobjede korektan odnos prema onom malom broju navijaca TC - koji su skočili kada je Vojo dao gol i niko ih nije ni poprijeko pogledao. No, zaboravimo Velež idemo se fokusirati na subotu i Želju.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 26 sep 2019, 11:48

Gledajući jučerašnji meč, svi ćemo se složiti da je Velež apsolutno zasluženo slavio. To je zaista ekipa koja je veoma nezgodna na domaćem terenu, nošena domaćim navijačima. Međutim, to im nekada zna biti mač sa dvije oštrice, kao što je jučer mogao biti. Istina da je Velež stvorio mnogo šansi, i zaista su prema naprijed u svakom drugom napadu veoma opasni, ali mnogo prostora je bilo u njihovoj zadnjoj trećini. Oni igraju nekim engleskim stilom brzog fudbala u kojem nerijetko prave katastrofalne greške i što bi običan narod rekao "sami sebe pobjeđuju", kao što je i bilo u prvim kolima dok ih je Ibro vodio. Milenko je to možda dobro i skautirao. Odbraniti se početnog pritiska, čekati pogrešku domaćina koja će sigurno doći i iskoristiti prazan prostor koji će se pojaviti. Ovo prvo je išlo dosta sretno, jer Velež zaista nevjerovatno kuburi s realizacijom, grešaka domaćina je bilo, ali nažalost i nije se nešto posebno iskoristilo, kao ni prazan prostor kojeg je bilo, posebno u drugom dijelu kada je Dudić prešao na igru sa tri odbrambena igrača. Vidjelo se da Tuzla mora zabiti drugi pogodak koji bi sigurno potukao Velež, ali situacija 3 vs 2 s početka drugog poluvremena je morala biti realizovana, ali nije. Ostao sam malo zatečen koliko lako domaćini stvaraju šanse i koliko lako City gubi loptu iz svog posjeda. Bekovi Cityja kao da nisu postojali. Ekipa je djelovala mnogo iscrpljeno, jednostavno ih je Velež natjerao na preveliki ritam utakmice koji Cityju nikako nije odgovarao nakon derbija sa Sarajevom. Veležu čestitke na odigranoj partiji, kao i Dudiću na bacanju svih karti u napad pola sata prije kraja, jer je to zaista rijetkost naših trenera, da vade štopera a uvode ofanzivnijeg igrača. Vidi se da je moderan tip trenera. Milenko je s druge strane imao tu nesreću da je morao sve mijenjati do 60. minute, ali tako je kad uvijek žrtvuješ izmjenu u vidu Saida. Ipak, jedna pozitivna stvar koja mi je zapala za oko jeste Ubiparip. Njegove gestikulacije pred kraj meča su znak da mu je zaista stalo do kluba, da se City bori za najviše pozicije. Nije tu samo radi novca, već zaista ima i nešto više od toga. To je dobar korak, da se stvara taj neki osjećaj ljubavi prema ovom klubu od samih igrača, jer bez toga nikad igrači neće igrati na 100% koliko god novca dobivali.
Sada slijedi Željo za kraj prve trećine prvenstva. Sačekat ću da prođe taj susret pa analizirati ukupan skor nakon 11 kola, pa vidjeti gdje bi City možda mogao završiti na osnovu prikazanog.
Mes Que Un Club

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 26 sep 2019, 12:01

VOLIO BIH DA DOBIIJEMO NEKOG LAKŠEG PROTIVNIKA.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 26 sep 2019, 12:30, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 26 sep 2019, 12:10

02.10 .2019- srijeda
1/8 finala kupa TuzlaCity - Velež
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 26 sep 2019, 16:13, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 26 sep 2019, 15:39

Prvi gol Veleža čisti ofsajd.Vidi se sa Marsa.ON JE U TRNUTKU KAD FAJIĆ PUCA GLAVOM NA GOL BIO U OFSAJDU IZ KOJEG SE AKTIVIRAO.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 26 sep 2019, 15:53

tuzlac je napisao/la:

Prvi gol Veleža čisti ofsajd.Vidi se sa Marsa.ON JE U TRNUTKU KAD FAJIĆ PUCA GLAVOM NA GOL BIO U OFSAJDU IZ KOJEG SE AKTIVIRAO.
Sad je to manje bitno ali na snimku name 100% šansi Kojića u prvom, te Crnkića i Nukića u drugom poluvremenu kod rezultata 0:1 i još nekih poluprilika TC. Evo sad malo pogledah stvarno je prvi gil iz čistog opsajda.

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 26 sep 2019, 16:11

Zlatkovic ostao kod kornera, kad su igraci Tuzle digli ruku pomocnik samo pokazao na Zlatkovica da je ostao zadnji igrac
Zadnja izmjena: RodjeniiBrato, dana/u 26 sep 2019, 16:12, ukupno mijenjano 1 put.
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

slogash

Post Postao/la slogash » 26 sep 2019, 16:11

Ma osto je Zlatkovic gore,nije ofsajd.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.