Mali uvod po disciplinama,prvo M:
100m-Sve zavisi hoće li Coleman trčati ili neće zbog propuštanja doping testova,ako ne buude njega ne bi me iznenadilo da
Gatlin odbrani naslov,Lyles ne trči stotku što je po meni greška jer sigurno bi uzeo medalju, čak ni zlato ne bi bilo nemoguće.
realno bez nekog favorita pod pretpostavkom da Coleman ne trči.
200m-Ovdje je Lyles svijet za sebe i sve osim njegova zlata je veliko iznenađjenje,a Gulyev,Oduduru i co. trebali bi se boriti
za srebro i broncu.Vrijeme u Dohi bi trebalo odgovarati sprinterima i valjda Lyles spusti još malo svoj rezultat na 200m.
400m-Norman je bio najbrži ove god. i glavni je favorit ali doživjeo je neke poraze od Kerelya,njih dvojica su jedini ispod
44 sec trčali ove godine.Speed Steve je se vratio nakon ozljede i neki dan u Poljskoj je otrčao super vriijeme 44.14,a čini se
i Kirani će biti spreman za SP,ipak Norman mi je glavni favorit za zlato.
800m-da nije se ozljedio na mitingu DL u Londonu Amos bi bio veliki favorit je je bio u brutalnoj formi,realno jedini koji
može solo pobjediti bez ikakvog taktiziranja,naravno ne uzimajući Rudishu kojeg nema već 2 godine.Ali ako Amos nije totalno
fit i ako utrka bude taktička mislim da svi koji uđu u finale da mogu uzeti zlato pa i Tuka
1500m-Cheruyiot ima totalnu dominaciju u ovoj disciplini,nema Manangoia ali opet ovo su već dužine gdje na SP i OI se puno
taktizira pa bude neki neočekivani pobjednika kao na OI u Rio-u gdje je Centrowitz sa ultra sporim vremenom uzeo zlato.
Utrka kenijske koalicije protiv rest of ot the world koju čine braća Ingebritsen,Tefera,Musgala....
3000m SC-El Bakali je nabolji ali sigurno će kenijci ali i etiopljani koji su mu najveća prijetnja pokušati raznim promjenama
tempa i taktičkim igrama smanjiti njegove šanse za zlato.Ne računajući Shaheena(Cherono) koji je prešao 2003. nastupati za Katar,kenijci na SP nisu izgubili utrke 32 godine od Rima 1987
5000m-svi protiv etijopljana

iako dolaze s klincima Barega,Bekele,Hadis bit če jako teško ih pobjediti,naravno sve ovisi
kakva će trka biti i kakav tempo će etiopljani nametnuti,njim je cilj da utrka bude što brža jer onda samo njih par ih može
ugrozit poput Cheptegeia ili Kimelia.
10000m-ova utrka je preslika 5000m,Etiopija vs Svijet.
110m(H) -disciplina gdje je sve otvoreno, nema uopće favorita,mislim čak 6-7 njih može uzeti zlato.
400m(H)-ovo je trebala biti utrka godine ali Sambina ozljeda je sve zajebhala,opet iako bude trčao teško da bude u
top formi,ali opet Warholm i Rai su pokazali brurtalno utrkivanje čitavu sezonu ibez sambe očekujem sjajnu utrku njih dvojice.
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "