Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A
Maurizio Zamparini, predsjednik i vlasnik italijanskog prvoligaša Palerma, nastavlja sa svojim osudama italijanskog fudbala i očito nema namjere stati.
Nakon što su prošla 24 sata od poraza njegove ekipe kod Milana u utakmici 11. kola Serije A Zamparini je izjavio da više nema snage boriti se u okruženju italijanskog fudbala i da će prodati klub.
Na to ga je potaknulo loše suđenje na utakmici Milana i Palerma (3-1), kojeg je direktno odlučio dosuđeni jedanaesterac za Milan u 77. minuti koji je bio, u najmanju ruku, sumnjiv. Ibrahimović je tada zabio za 2-1, a Robinho je malo kasnije povećao na 3-1.
Dan kasnije Zamparini je "krenuo džonom" još žešće.
Ma, gadi mi se kompletan italijanski fudbal. Reći ću vam nešto, danas je stanje u Seriji A gore nego za vrijeme Calciopolija“, rekao je Zamparini i nastavio:
„Prošlo je jedanaest utakmica i još nije dosuđen niti jedan jedanaesterac protiv Milana, Intera ili Juventusa. O čemu mi pričamo? Oni ih imaju svaku drugu utakmicu.“
„Cijeli Calciopoli je bila predstava za svijet. Sada smo, kao, oprali ruke oko svega, ali u srži smo pokvareni do kraja.“
(Izvor: Totalsport)
Nakon što su prošla 24 sata od poraza njegove ekipe kod Milana u utakmici 11. kola Serije A Zamparini je izjavio da više nema snage boriti se u okruženju italijanskog fudbala i da će prodati klub.
Na to ga je potaknulo loše suđenje na utakmici Milana i Palerma (3-1), kojeg je direktno odlučio dosuđeni jedanaesterac za Milan u 77. minuti koji je bio, u najmanju ruku, sumnjiv. Ibrahimović je tada zabio za 2-1, a Robinho je malo kasnije povećao na 3-1.
Dan kasnije Zamparini je "krenuo džonom" još žešće.
Ma, gadi mi se kompletan italijanski fudbal. Reći ću vam nešto, danas je stanje u Seriji A gore nego za vrijeme Calciopolija“, rekao je Zamparini i nastavio:
„Prošlo je jedanaest utakmica i još nije dosuđen niti jedan jedanaesterac protiv Milana, Intera ili Juventusa. O čemu mi pričamo? Oni ih imaju svaku drugu utakmicu.“
„Cijeli Calciopoli je bila predstava za svijet. Sada smo, kao, oprali ruke oko svega, ali u srži smo pokvareni do kraja.“
(Izvor: Totalsport)
1974---1975---1976---2001---2013---2020
http://www.football-italia.net/ascorers.html
neka on svoje komplekse prema tri najveca kluba lijeci na druge nacine...
- JuveSissoko
- Kontakt:
u Italiji sve se manje prica o nekom lijepom potezu ili cak lijepom golu, nego samo o sudijama, smaraju navijace time, razumijem, i meni je krivo kad smo osteceni, gdje nece bit, al ta prica o sudijskim greskama treba da bude pristuna al makar izbalansirana sa pricom o igri, o fudbalu, al eto, u zadnje vrijeme samo o sudijama,valjda ce bit bolje
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
- L'Avvocato
- Kontakt:

Kakva veličina od igrača ... takođe je izrazio podršku Pipu i poželio mu da se što prije vrati na teren

★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
pa jeste tako zar je čovjek pogriješioHuska je napisao/la:http://www.football-italia.net/ascorers.html

It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
de ba prevedi ovoL'Avvocato je napisao/la:
Kakva veličina od igrača ... takođe je izrazio podršku Pipu i poželio mu da se što prije vrati na teren
nema potpisa
- Evil Genius
- Kontakt:
znam da nije meni postavljeno pitanje al' kad sam vec tu da odgovorim
''ne mozes bit veliki sampion bez velikih protivnika, vidimo se na stadionu francesco''
nista cudno kad su ova dvojica u pitanju, poznato je da su dobri prijatelji i da se obasipaju komplimentima cim dobiju priliku za to. svaka cast, legende kakvih je malo danas ostalo!

''ne mozes bit veliki sampion bez velikih protivnika, vidimo se na stadionu francesco''
nista cudno kad su ova dvojica u pitanju, poznato je da su dobri prijatelji i da se obasipaju komplimentima cim dobiju priliku za to. svaka cast, legende kakvih je malo danas ostalo!
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti
djecem ja Tottija volim isto kao da je Juventino.. 

„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
Večeras će biti odlična utakmica u Torinu,očekujem pravu golijadu.Italia je napisao/la:djecem ja Tottija volim isto kao da je Juventino..
A Totti i Del Piero šta reći nego LEGEND.Šta su ućinili za svoje klubove,imali su ponuda koje većina današnjih igrača ne bi nikada odbili,ali su oni to ućinili i ostali vjerni Vučici odnosnio Bianconerima.Samo se sjetite da je Totti u cvijetu mladosti imao ponudu od Reala,ali je odbio i po tome će ostati u srcima navijača !
- L'Avvocato
- Kontakt:
Ne može se postati veliki šampion bez velikih protivnika.Admir_Sa je napisao/la:de ba prevedi ovoL'Avvocato je napisao/la:
Vidimo se na stadionu, Francesco

★★★
očekujem dobru tekmu večeras, neka bolji pobijedi (roma)
ja juve i dan danas najviše mrzim, inter ne toliko na njega gledam ko na mlađeg retardiranog brata a njega ne možeš mrziti.
malo šale ne zamjerite
što se tiče samog suđenja u italiij ko malo duže prati fudbal tamo zna o čemu se radi. uvijek se navlačilo za ove jače klubove. ali i očigledno je da sudije nisu roboti i da griješe. ja sam za to da se svaki klub tretira podjednako, to je dobro za fudbal i dijelom se slažem sa zamparinijem. ovako imamo veliki nesrazmjer između 'bogatih' i 'siromašnih' kada su financije u pitanju ali i suđenje. međutim svi znamo ko je i šta je zamparini. on je jedan šarlatan, seljačina koji ne bira riječi kada treba vrijeđati protivnika. poznato je da ne trpi gallianija i da mrzi milan. sjećamo se svi amaurija i sl. transfera da milan nikad nije imao šansu da dovede nekog od igrača iz palerma i da je sam jednom izjavio da nema šanse da će neki od igrača palerma preći u milan dok je on predsjednik. da ne duljim, ukoliko komisija figc-a ustanovi da je ambrosini simulirao treba da se kazni na 2 meča bez ikakve rasprave, isto što je zadesilo krasića a izbjeglo eta a što će možda danas sutra koštati milita ili cambiassa neke suspenzije. i ovaj penal je u jednu ruku kompenzacija za start na pata i inzaghija u 16-ercu što se ne bi smjelo desiti, ko je gledao tekmu zna o čemu se radi. kontakta je bilo ali sudija je mogao i da ne sudi penal tzv. nepopoularno 'slobodno sudijsko uvjerenje'.
usput je li moguće na ovom forummu zatražiti od admina/moderatora promjenu usernamea jer je ovaj prilično podugačak?

ja juve i dan danas najviše mrzim, inter ne toliko na njega gledam ko na mlađeg retardiranog brata a njega ne možeš mrziti.
malo šale ne zamjerite

što se tiče samog suđenja u italiij ko malo duže prati fudbal tamo zna o čemu se radi. uvijek se navlačilo za ove jače klubove. ali i očigledno je da sudije nisu roboti i da griješe. ja sam za to da se svaki klub tretira podjednako, to je dobro za fudbal i dijelom se slažem sa zamparinijem. ovako imamo veliki nesrazmjer između 'bogatih' i 'siromašnih' kada su financije u pitanju ali i suđenje. međutim svi znamo ko je i šta je zamparini. on je jedan šarlatan, seljačina koji ne bira riječi kada treba vrijeđati protivnika. poznato je da ne trpi gallianija i da mrzi milan. sjećamo se svi amaurija i sl. transfera da milan nikad nije imao šansu da dovede nekog od igrača iz palerma i da je sam jednom izjavio da nema šanse da će neki od igrača palerma preći u milan dok je on predsjednik. da ne duljim, ukoliko komisija figc-a ustanovi da je ambrosini simulirao treba da se kazni na 2 meča bez ikakve rasprave, isto što je zadesilo krasića a izbjeglo eta a što će možda danas sutra koštati milita ili cambiassa neke suspenzije. i ovaj penal je u jednu ruku kompenzacija za start na pata i inzaghija u 16-ercu što se ne bi smjelo desiti, ko je gledao tekmu zna o čemu se radi. kontakta je bilo ali sudija je mogao i da ne sudi penal tzv. nepopoularno 'slobodno sudijsko uvjerenje'.
usput je li moguće na ovom forummu zatražiti od admina/moderatora promjenu usernamea jer je ovaj prilično podugačak?
Il club più titolato al Mondo.
- Interista di cuore
- Kontakt:
ova Novara se ne zeza izgleda u Serie B.evo i danas su dobili u gostima Piacenzu i ubjedljivo su prvi na tabeli,predobro igraju...od ostalih Toro se pomalo vraca danas uzeli bod protiv Reggine na gostovanju,Atalanta zijanila u Empoliu...
u zadnje vrijeme sam malo pratio ovu Seriu B i nije los kvalitet lige,ima se tu sta vidjet...
Rezultati :
Albinoleffe-Cittadella 1:3
Crotone-Livorno 2:1
Empoli-Atalanta 3:0
Modena-Vicenza 2:1
Padova-Frosinone 3:1
Piacenza-Novara 1:2
Reggina-Torino 1:1
Triestina-Portogruaro 0:0
Varese-Sassuolo 2:1
Pescara-Ascoli - ponedjeljak
Siena-Grosseto - ponedjeljak
Tabela :
1.Novara 33
2.Reggina 28
3.Atalanta 27
4.Empoli 25
5.Siena 25
6.Padova 24
7.Varese 22
8.Crotone 22
9.Livorno 21
10.Torino 21
11.Pescara 19
12.Modena 19
13.Vicenza 16
14.Triestina 16
15.Frosinone 16
16.Piacenza 15
17.Cittadella 15
18.Albinoleffe 15
19.Grosseto 14
20.Portogruaro 14
21.Sassuolo 12
22.Ascoli 11
u zadnje vrijeme sam malo pratio ovu Seriu B i nije los kvalitet lige,ima se tu sta vidjet...
Rezultati :
Albinoleffe-Cittadella 1:3
Crotone-Livorno 2:1
Empoli-Atalanta 3:0
Modena-Vicenza 2:1
Padova-Frosinone 3:1
Piacenza-Novara 1:2
Reggina-Torino 1:1
Triestina-Portogruaro 0:0
Varese-Sassuolo 2:1
Pescara-Ascoli - ponedjeljak
Siena-Grosseto - ponedjeljak
Tabela :
1.Novara 33
2.Reggina 28
3.Atalanta 27
4.Empoli 25
5.Siena 25
6.Padova 24
7.Varese 22
8.Crotone 22
9.Livorno 21
10.Torino 21
11.Pescara 19
12.Modena 19
13.Vicenza 16
14.Triestina 16
15.Frosinone 16
16.Piacenza 15
17.Cittadella 15
18.Albinoleffe 15
19.Grosseto 14
20.Portogruaro 14
21.Sassuolo 12
22.Ascoli 11
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.
Chi per l'Inter vive, non muore mai...
Chi per l'Inter vive, non muore mai...
Kakva dominacija u torinu Vucice, pa ovaj juventus je bio smjeshan u prvom pol. Samo se Romi i nikome vishe protiv juventusa uvijek desavaju onakve stvari, bolji, dominiras i onda ti daju iz jednog shuta na gol gdje odbrana reagira amaterski. Inace Roma cijelo poluvrijeme dominirala, ja u juventusu nisam vidio nijednog opasnog igraca, jedino onaj aquliani ko nesh igra. U zadnjoj minuti opravdan penal za romu i 1-1
zgazit!
zgazit!
nema potpisa
hmm ne pricas o 2-3 ubacivanja u 16 gdje su nasi zamalo dali gol?
i da, Buffon, De Ceglie, Legro, Grygera, Martinez, Krasic, Amauri, Manninger i tek oporavljen Traore, Chiellini i Melo.. a ovo je treca tekma u ovoj sedmici.. tako da i ovo sto igraju ovi momci je odlicno..

i da, Buffon, De Ceglie, Legro, Grygera, Martinez, Krasic, Amauri, Manninger i tek oporavljen Traore, Chiellini i Melo.. a ovo je treca tekma u ovoj sedmici.. tako da i ovo sto igraju ovi momci je odlicno..
jeste jedno bilo samo opasno kada je dosla lopta do mela, a on sve profulio
a konstantni ubacaji risea, casetija, tottija, meneza, mirka
joj sta skida onaj moron Menezu na pocetku
Onda onaj shut totija kad izblokira neko ledjima
Greco napravi dar mar, faul, pepe glumi golmana i penalty kick off
a konstantni ubacaji risea, casetija, tottija, meneza, mirka

joj sta skida onaj moron Menezu na pocetku

Onda onaj shut totija kad izblokira neko ledjima

Greco napravi dar mar, faul, pepe glumi golmana i penalty kick off
nema potpisa
hmm
1. prilika kada je Menez opucao i odlican je sut bio
2. prilika kad je Riise sutao i otisla negdje gore
3. faul pa gol Tottija iz penala..
3 opasne situacije..
kod nas
1. kad je Quaglia progirao Iaquintu i da ovaj nije uzeo duzi for bio bi gol..
2. Aquilani preko krila centarsut, Quaglia je jedva dira, a sekunda falila Iaquinti
3. Marchisio duga lopta za Iaquintu ali ovaj nije znao sta ce glavom il nogom
4. Pepe probio po strani i bacio cross isto kao i u akciji 2.. i tada je Melo natrcao ali ode gore
5. Prodor Aquilanija i odlican gol Iaquinte
ipak bih rekao da smo puno konkretniji sa prilikama bili..
1. prilika kada je Menez opucao i odlican je sut bio
2. prilika kad je Riise sutao i otisla negdje gore
3. faul pa gol Tottija iz penala..
3 opasne situacije..
kod nas
1. kad je Quaglia progirao Iaquintu i da ovaj nije uzeo duzi for bio bi gol..
2. Aquilani preko krila centarsut, Quaglia je jedva dira, a sekunda falila Iaquinti
3. Marchisio duga lopta za Iaquintu ali ovaj nije znao sta ce glavom il nogom
4. Pepe probio po strani i bacio cross isto kao i u akciji 2.. i tada je Melo natrcao ali ode gore
5. Prodor Aquilanija i odlican gol Iaquinte
ipak bih rekao da smo puno konkretniji sa prilikama bili..
onda mogu i ja da je Mirko sekund pomjerio loptu, chielini bi proletio i sansa jedan na jedan i jos dosta takvih. osim melovog shuta sve sto si nabrojao je prazna slama
nema potpisa
Admir_Sa je napisao/la:Kakva dominacija u torinu Vucice, pa ovaj juventus je bio smjeshan u prvom pol. Samo se Romi i nikome vishe protiv juventusa uvijek desavaju onakve stvari, bolji, dominiras i onda ti daju iz jednog shuta na gol gdje odbrana reagira amaterski. Inace Roma cijelo poluvrijeme dominirala, ja u juventusu nisam vidio nijednog opasnog igraca, jedino onaj aquliani ko nesh igra. U zadnjoj minuti opravdan penal za romu i 1-1
zgazit!
Eh, vidis taj Aquilani vas voza ko na ringispilu. Nezz kako mozes ovako nesto napisati. Cuj smijesan gol. Pa Aqui napravi budalu od vaseg igraca, centarsut milimetarski precizat i Iaq vam haman sa kraja senesterca zakuca gol..ako ti je ono smijesan gol, ja ne znam sta je onda tebi dobro. Taj Aquilani se igra kako god hoce, dijeli lopte na tanjir kako god hoce bez po muke. Drugo, sreca vam je sto nasi napadaci nisi tako efikasni, i zato mozes zahvaliti sto jos lopti nisti vadili. Ti navodis sve neke polu sanse covjece. Jedino ono na pocetku mozes reci da je sansa, ove druge Storari nije ni dotakao, nezz kako to moze biti sansa.
I da, sad se vidjelo koliki je Totti "gospodin"....nije ni opucao kako treba, a vec zino i trazi penal... i jos se nesto gura sa igracina. Nije on Alexu ni do koljena, moj ti.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Aquliani voza ko na ringispilu, a na prste se mogli nabrojati napadi juventusa, hahaha. Najjace je ono kada igraci Rome odigraju presing, a ovi il izbiju u aut ili samo daju rominim igracima
Sve u svemu mislim da je rezultat realan iako je Roma imala daleko vishe loptu u posjedu. Ranieri jos jednom pokazao i dokazao da je obicni luzer kada je zamjenio Tottija, a ostavio Mirka koji je ubjedljivo najslabiji bio, pogotovo u drugom pol. Juventus moze zaliti onu dobru sansu aqulanija, a da je ono qvalajrele uslo ja bi se ranio
Mi sve dobro odigramo na sredini, lopta dobro ide od noge do noge, al jednostavno niko u napadu nije bio raspolozen
Ja znam da se vishe na ovaj juventus nikad kladiti necu, pa ljudi su losi do bola
Jedino mi se svidio Pepe sa centarshutevima, fakat je tu dobar i naravno Chielini koji je beton

Ja znam da se vishe na ovaj juventus nikad kladiti necu, pa ljudi su losi do bola

nema potpisa
-
- Kontakt:
Nema boljitka Calciu s ovakvim sudijama . . . 

Maria Kirilenko fan !
SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !
peRFection... love 18
SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !
peRFection... love 18
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.