FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

zlaja-73TM87
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la zlaja-73TM87 » 13 nov 2010, 10:15

Ovo što se dešava unutar fcs,nedo Bog nikome!Neznam ko je KRIV,to vi navijači fcs najbolje znate.
Mislim i vjerujem,da su jedino igrači fcs,zajedno sa Mirzom V.,potpuno nevini tj. ni krivi ni dužni,a najviše oni ispaštaju!Sreča po fcs je ta da se prvenstvo(jesenji dio) brzo završava,pa da će te se uspjeti izvuči iz ovih neprilika.
p.s.Iako Sam navijač Željezničara,iskreno se nadam da će te vrlo brzo stati na noge.Pozdrav

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 13 nov 2010, 10:35

Adi je jos jednom pokazao koliko je gospodin.Nije kocijas kao ubleha zvaljak.Sada na sud pa kom' opanci a kom' obojci.

PS:Danas necu da idem na Kosevo,tako da se nadam da ce biti onih koji ce otici da mi mogu napisati izvjestaj,kako igraju sirotani(facebook macori,najpozeljnije nezenje itd.)
Kupite Jahovicu hrenovki nek se najede.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 13 nov 2010, 10:48

onom što mu je post izbrisan samo da kažem da mi je izvor informacija igrač Želje,trener u Želji i Amar >Osim lićno .Naravno ne pada mi na pamet da ti reknem imena jer možeš misliti šta bi bilo kad bi se znalo ko je. :?: :P ;) :D :?
Sarajevo ljubavi moja!

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 13 nov 2010, 11:17

Zijo me je razocarao :( :( :( .Kako je moga od javnosti kriti da igrace ne placa.Svi ovi igraci sada zbog dugova mogu traziti raskid ugovora i ona ostajemo bez cjele ekipe.Nadam se da ce se ovo sto prije rijesiti i da ce igracima biti isplacena dugovanja.
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921 » 13 nov 2010, 11:36

sekac je napisao/la: Ja se ne nasalađujem ali fakat misliš li da je kod vas stanje dobro a ja znam pošto imam info iz prve ruke ali ne smijem pričati zbog tog momka-čovjeka da je i kod vas situacija alarmantna da Šeha nema šta da jede,Kerla mora otpisati 15000 duga da bi ga pustili da igra tj. da se proda vani itd.Jedino gdje nam trenutno bježite je to što se Amar kod vas za sve pita pa i za čistačice na stadionu, tako da odluku o navijačima Sarajeva nije donio Žujo nego izričito mu Amar naredio (iz usta vašeg igrača),ali isto tako znam da ga puno trenera i igrača u želji ne voli i da mu psuju i mešetare iza leđa ali eto on se opet nekako hrva vidjet ćemo šta če biti u budućnosti.
Nije ti ovo forum Fifinog cvijetnog društva pa da im tako bombe valjaš. Šatro informacija iz prve ruke, a Šehić je do nedavno jeo pice po Grbavici i izlazio po najboljim klubovima. A to da se Amar za sve pita, pročitao si na forumu i sada je to informacija iz prve ruke.

Usput, kako igrač može znati hoće li biti navijača ili neće.. da kod Amara prolazi to zabadanje surle gdje joj nije mjesto, čovjek bi vodio Proletera. Isto tako da ga mnogi igrači ne gotive, ne bi bili prvaci i trenutno na drugom mjestu PL BIH. Čovjek je autoritet za razliku ZB, a i može mu se vala ;)
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

ekii
Kontakt:

Post Postao/la ekii » 13 nov 2010, 11:50

Ja sam vec jednom napisao da nisam ni na cijoj strani samo me interesuje Sarajevo kao klub,ali sam se razocarao u Jahovica koji laze kad kaze da mu je iskljucena struja,a zivi u elitnom naselju na Kosevu gdje je tesko naci da neko govori Bosanski jezik sve sami stranci.Volio bi da me neko demantuje,ali stoji da im se plivaju plate ,ali nista specijalo kako je u drugim drugim klubovima,jer i da se hoce ne moze se puno dugovati, kad je ova uprava tek 4 mjesec.Mirza kaze da voli Sarajevo i da tu radi iz ljubavi, i da mu je zao sto su otjerane legende,a ne kaze da je on vec jednu otjerao Turkovica, da bi doveo suru Repuha i dao mu platu 3 milje!Pa vi sad budit razumni pa skontajte gdje ima takva sprega i lopovluk-Fazlagic-Varesanovic-Repuh,ili Merdanovic Senad-Merdanovic Nijaz ,ili Alihodzic sekretar-Alihodzic junior trener ima li ovde robinsko mafijaske veze ili je samo kriv lopov Blekic! :idea: Zamolio bi Jahu jadnicka sa elitnog naselja Kosevo koji nema struja da odmah raskine ugovor i da potise za fudbalski klub Drinu koja ima redovne plate i da se sa njima vrati u Zvornik autobusom kojeg sam jutros vidjeo i na koji su se gradani smijali u kakvom je stanju ,da smo u prvih mah mislili da se snima neki ratni film,jer je bus slican onom "koto tamo peva"! :idea:

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 13 nov 2010, 12:04

Rivalstvo je jedno,zajebancija takodze ali ko ko god se nasladjivo ovakvom stanjuu komsija nije dobar.Dakle zelim mojim komsijama sto brzi oporavak i da nam derbiji budu ko nekad Pozdrav od starog manijaka.

haris1812hz
Kontakt:

Post Postao/la haris1812hz » 13 nov 2010, 12:10

Hoceli biti live prijenos za fcsarajevo.ba protiv drine?

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 13 nov 2010, 12:19

1921 je napisao/la:
sekac je napisao/la: Ja se ne nasalađujem ali fakat misliš li da je kod vas stanje dobro a ja znam pošto imam info iz prve ruke ali ne smijem pričati zbog tog momka-čovjeka da je i kod vas situacija alarmantna da Šeha nema šta da jede,Kerla mora otpisati 15000 duga da bi ga pustili da igra tj. da se proda vani itd.Jedino gdje nam trenutno bježite je to što se Amar kod vas za sve pita pa i za čistačice na stadionu, tako da odluku o navijačima Sarajeva nije donio Žujo nego izričito mu Amar naredio (iz usta vašeg igrača),ali isto tako znam da ga puno trenera i igrača u želji ne voli i da mu psuju i mešetare iza leđa ali eto on se opet nekako hrva vidjet ćemo šta če biti u budućnosti.
Nije ti ovo forum Fifinog cvijetnog društva pa da im tako bombe valjaš. Šatro informacija iz prve ruke, a Šehić je do nedavno jeo pice po Grbavici i izlazio po najboljim klubovima. A to da se Amar za sve pita, pročitao si na forumu i sada je to informacija iz prve ruke.

Usput, kako igrač može znati hoće li biti navijača ili neće.. da kod Amara prolazi to zabadanje surle gdje joj nije mjesto, čovjek bi vodio Proletera. Isto tako da ga mnogi igrači ne gotive, ne bi bili prvaci i trenutno na drugom mjestu PL BIH. Čovjek je autoritet za razliku ZB, a i može mu se vala ;)
Lijepo sam rekao izvor infa i nemam razloga lagati a ako ne vjeruješ pitaj ih jer ako lažu ini meni onda lažem i ja vas i kraj oko te priče je li u redu!?
Sarajevo ljubavi moja!

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 13 nov 2010, 12:23

Alipasino je napisao/la:Rivalstvo je jedno,zajebancija takodze ali ko ko god se nasladjivo ovakvom stanjuu komsija nije dobar.Dakle zelim mojim komsijama sto brzi oporavak i da nam derbiji budu ko nekad Pozdrav od starog manijaka.
Svaka ti čast jarane ko god bio i vama sretno u nastavku prvenstva!
Sarajevo ljubavi moja!

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 13 nov 2010, 12:38

E moj sekac sta sam ja prozivio sa vasim bivsim starijim hordama kao sto su Kico,Campo,,Droga,Puza i da ne nabrajam i ja razumijem sta ovo znaci.Zato i kazem da se netreba nasladjivat ovoj situaciji.Ja sam starijii i malo rezonujem stvari.Bice dobro sve samo malo sabura.

samo ja ja i ja
Kontakt:

Post Postao/la samo ja ja i ja » 13 nov 2010, 13:26

Alipasino je napisao/la:E moj sekac sta sam ja prozivio sa vasim bivsim starijim hordama kao sto su Kico,Campo,,Droga,Puza i da ne nabrajam i ja razumijem sta ovo znaci.Zato i kazem da se netreba nasladjivat ovoj situaciji.Ja sam starijii i malo rezonujem stvari.Bice dobro sve samo malo sabura.
jesi ti malo stariji a ja sam puno stariji pa znam da se oni moraju dobro spustiti, tresnuti, da se umire. koliko su se oni digli nije ni zvezda kada je cijela bivša juga stajala za njom. njihov papanluk je ne viđen do sada na kugli.
NK ŽELJO-FK TORPEDO 9:1

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 13 nov 2010, 13:34

samo ja ja i ja je napisao/la:
Alipasino je napisao/la:E moj sekac sta sam ja prozivio sa vasim bivsim starijim hordama kao sto su Kico,Campo,,Droga,Puza i da ne nabrajam i ja razumijem sta ovo znaci.Zato i kazem da se netreba nasladjivat ovoj situaciji.Ja sam starijii i malo rezonujem stvari.Bice dobro sve samo malo sabura.
jesi ti malo stariji a ja sam puno stariji pa znam da se oni moraju dobro spustiti, tresnuti, da se umire. koliko su se oni digli nije ni zvezda kada je cijela bivša juga stajala za njom. njihov papanluk je ne viđen do sada na kugli.
To što smo se digli to je naša stvar, jer ipak smo mi FK Sarajevo, klub sa velikom tradicijom i imamo se pravo dizati i dizati ćemo se i dalje.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 13 nov 2010, 13:50

Imal' raje na Kosevu,evo ja cu poslati paket hrenovki nek se najede "najpozeljniji nezenja" :evil:
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 nov 2010, 13:55

Zagor je napisao/la:To što smo se digli to je naša stvar, jer ipak smo mi FK Sarajevo, klub sa velikom tradicijom i imamo se pravo dizati i dizati ćemo se i dalje.
Razmišljanja takvih kao ti me tjeraju da vam želim još goru situaciju, mada gore možda i ne može.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 13 nov 2010, 13:55

sekac je napisao/la:
1921 je napisao/la:
sekac je napisao/la: Usput, kako igrač može znati hoće li biti navijača ili neće.. da kod Amara prolazi to zabadanje surle gdje joj nije mjesto, čovjek bi vodio Proletera. Isto tako da ga mnogi igrači ne gotive, ne bi bili prvaci i trenutno na drugom mjestu PL BIH. Čovjek je autoritet za razliku ZB, a i može mu se vala ;)
Lijepo sam rekao izvor infa i nemam razloga lagati a ako ne vjeruješ pitaj ih jer ako lažu ini meni onda lažem i ja vas i kraj oko te priče je li u redu!?
Ne znam da li i koliko pratis temu Zelje,ako pratis onda vidis da i ja tamo pisem i da vidis po pisanju da sam stariji navijac i da sam krajnje ozbiljan lik...moram da reagujem na ovo tvoje pisanje uz maksimalno postovanje tebi kao iskusnijem i starijem navijacu Sarajeva...naravno da nemas razlog lagati i naravno da si ovo napisao sa razlogom...ja sam od onih koji je prilicno upucen u stanje u plavom taboru i imam izvor informacija sa svih nivoa,pa i sa ljudima koje ti spominjes...definitivno to nije slucaj kao sto si napisao,bar kako meni ti isti ljudi pricaju...pa sada ne vidim razlog zasto meni ne pricaju u takvom tonu a jako sam blizak tim istim izvorima,nema razloga da mene zaobilaze takve informacije sa njihove strane...postoje dogovori i interesi oko odlazaka nekih igraca,i to sto se spominju Sehic i Kerla je posebna prica,a daleko je od istine da oni nemaju primanja ili su ta primanja jako mala...kada je Amar dosao u Zelju,poduplao je primanja Sehicu,ta primanja su redovna,i Amar radi na nacin da ispostuje sve igrace koji su pod ugovorom,na koji nacin to radi,to je nebitno za ovu pricu,ali za sada ima uspjeha u tome...opet kazem,postoje interesi koji su interni medju pomenutim igracima i upravom Zelje...velika je vjerovatnoca da ce oni otici,ali niposto pod uslovima o kojima se prica,a to je navodno nezadovoljstvo i nedostatak para,te neki dugovi prema tim igracima...mogao bih citav elaborat o stanju u klubu da ti napisem,ali ne vjerujem da te to zanima...ako te kojim slucajem zanima javi mi se na pp i ja cu ti napisati do najsitnijeg detalja...daleko od toga da nema problema,ali je situacija puno jasnija,ovaj put se zna ko pije i ko placa...izvinjavam se svim navijacima sarajeva sto ovo pisem ovde,ne zelim reakcije na ovaj post,da li sam u pravu ili nisam,nije mi cilj da bude prepirke,kao sto vidite apsolutno se ne mijesam u temu o vama i ne pametujem o vasim problemima...zao mi je sto je tako,nadam se da cete brzo uspostaviti zdrave odnose u klubu...nazalost,to ce biti jako tesko u kratkom periodu...
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 nov 2010, 13:55

Samo se vi dizite samo neznam kome :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 13 nov 2010, 13:56

U opširnom intervjuu za Sarajevo-x.com član Uprave u ostavci i nekadašnji predsjednik Komisije za transfere bordo tima govorio je o strategu tima sa Koševa, aktuelnoj situaciji, Mirsadu Fazlagiću, finansijskom kolapsu, transferima, izlazu iz krize, Ćiri Blaževiću...

Možete li nam za početak reći zbog čega aktuelni šef bordo svlačionice tvrdi da Vi vladate klubom posljednje desetljeće?

Netrpeljivost između mene i njega traje godinama. Ja smatram da nije dorastao funkciji koju trenutno obavlja. Da ja vladam klubom deset godina, on nikada ne bi dobio šansu da bude tu gdje jeste. Kada je bio sportski direktor Sarajeva, u vrijeme kada je Prljača bio trener golmana, a Kemo Alispahić trener, Sarajevo je zauzimalo šesnaesto mjesto. Doveli su klub pred ponor. Još tada je pokazao jednu nespremnost, jedno dječačko lice. No, i pored svega, kada su došli Gracić i Musemić, ostavili smo ga na istoj funkciji. Mnogi su nama i tada zamjerili. Vrijeme je pokazalo da su bili u pravu.

Odlazak bez obeštećenja

Kako to mislite?

Reći ću vam nekoliko zanimljivih informacija. Recimo, u to vrijeme je napravio jedan ugovor vrlo štetan po Sarajevo. Potpisan je sa nogometašem Mirnelom Sadovićem. Klub nije trebao platiti obeštećenje, jer je Mirza rekao da je to na njemu i da će on to završiti. Nikada nije završio, pa smo morali platiti 120.000 KM. Dokazi postoje u klubu. Sramno je što je Varešanović sa njim igrao u Austriji. To već dovodi u neku dilemu. Još bi se osvrnuo na idejnog vođu projekta uništavanja FK Sarajevo, koji sebe naziva legendom.

Na koga konkretno ciljate?

Na Mirsada Fazlagića. On nije legenda kluba. Tri najveća igrača tima sa Koševa su Safet Sušić, Asim Ferhatović Hase i Husref Musemić. Međutim, pomenuti čovjek uvijek rovari po klubu. Kada je on bio direktor, pustio je Varešanovića bez obeštećenja. Pamtim da nas je doveo u jednu jako neprijatnu situaciju na Upravnom odboru. Čak su mu prijetili i krivičnom prijavom. To je mnogo oštetilo FK Sarajevo.

Spomenuli ste da je Varešanović nedorastao funkciji. Zar ne mislite da bivši igrači trebaju dobiti šansu u matičnom klubu?

On je iskoristio priliku kada je Mehmed Janjoš napustio klupu. Devet kola prije kraja prvenstva preuzeo je tim. Potpisao je sraman ugovorna na 50 mjeseci sa netoplatom 3.000 KM. To je bruto oko 5.000 KM. Samo mi nije jasno s kim je mogao to potpisati, jer Uprava Sarajeva nije funkcionisala. Ovaj ugovor krio se od javnosti do prije mjesec dana. Obećao je da ako ne izađe u Evropu, podnosi ostavku. Niti je izborio međunarodnu scenu, niti je odstupio. Ovo sam sve rekao i na Skupštini, koja je održana u junu ove godine. Mislim da on nije zaslužio da bude prvi šef struke. Osim toga nije vodio niti jednu mlađu selekciju. Samo je iskoristio nepovoljne klupske okolnosti.

Ipak, igrači ne misle tako. Daju maksimalnu podršku svom šefu?

Malo mi je čudno da šef stručnog štaba može doći na pres-konferenciju sa igračima. Oni su, normalno, vezani za svog trenera, ali je to zadnji čin koji jedan strateg treba povući. Rekli su samo da su oni pozitivna stvar u klubu. Sramotno je da niko nije spomenuo fantastične navijače.

Finansijski kolaps počeo je dolaskom Janjoša

Spomenuli ste navijače. Oni traže da konačno zbogom klubu kažu Baljak, Alihodžić, Merdanović i Čimić?

Potpuno su upravu. Ja sam još na Skupštini ubijeđivao Blekića da mu je to prioritet. Nisam naišao na odobravanje. Kazali su - neka ih još malo. Vidite da je to opet bilo presudno.

Strateg Sarajeva alarmantno upozorava da se prijeti njemu i njegovoj porodici. Kako to komentarišete?

Ako su upućene prijetnje, ja to osuđujem. Postoje institucije koje to mogu riješiti. Iskreno, mislim da je to očajnički vapaj da bi dobio naklonost navijača. Podršku bordo pristalica je davno izgubio. Mi, članovi Upravnog odbora koje je on optužio, razgovarali smo i došli do zaključka da zajedno sa bivšim predsjednikom podnesemo prijavu zbog ovih optužbi usmjerenih prema nama.

Slušajući sve sukobljene strane u FK Sarajevo može se zaključiti da je osnovni razlog razdora nedostatak novca. Zbog čega je došlo do finansijskog kolapsa?

Kolaps je počeo onoga momenta kada je Mehmed Janjoš preuzeo klub. Nijedan igrač nije doveden, nijedan igrač nije prodan u tri prelazna roka. Mislim da su samo za Škoru uplaćena neka mizerna sredstva. Klub nije izašao ni u Evropu. Nagomilalo se mnogo problema. Ima puno igrača pod ugovorom, a dovedena su i tri trenera sa strane, iako mi imamo šesnaest svojih trenera. Ne može se finansijski funkcionisati bez izlaska na međunarodnu scenu. Recimo, Široki Brijeg, Zrinjski i Željezničar će u februaru dobiti po 700.000 KM. Kada smo prije izvjesnog vremena dobijali za Džakmića 120.000 eura nisu ga dali, za Rizvanovića smo dobijali 60.000 eura. Ni njemu nisu dozvolili da ide.

U kombinacijama i Ćiro Blažević

Ko nije odobrio transfere?

Ne znam, nisam u to vrijeme bio u klubu. Ono što mogu reći jeste da smo prije toga prodali oko 43 igrača. Klub je funkcionisao od prodaje nogometaša i evropskih utakmica.Nabrojat ću vam neke transfere iz proteklih godina od kojih je bordo tim dobio novac: Vule Trivunović 170.000 eura, Ajdin Maksumić 170.000 eura, Džemo Berberović 100.000 eura, Marinko Mačkić 60.000, Darko Raca 20.000 eura, Vladan Grujić 70.000 eura, Admir Raščić 70.000 eura, Emir Obuća 35.000 dolara, Faruk Ihtijarević 35.000 dolara i posljednji transfer Dalibor Pandža 300.000 eura.

Je li istina da ste već na ovoj polusezoni željeli dovesti kvalitetna pojačanja?

Bilo je pregovora sa nekim igračima. Na Koševo su trebala stići dva ili tri nova imena. No, Blekić je u posljednje vrijeme izgubio kontakt sa prvim šefom struke. Nismo htjeli da dovodimo igrače bez Mirze, a on se nije javljao. Sa njim smo imali konstatntan problem. Mi kažemo dovest ćemo tri igrača, on kaže imamo na toj poziciji. Povrijedi nam se jedan igrač, drugi dobije karton, onda napominje - pa nemamo koga ubaciti. Pogledajte koliko su samo igrača angažovali Željezničar, Široki i Borac. Ne vjerujem da juniori mogu iznijeti teret trofeja, mada trebaju dobiti šansu. Sarajevo ne smije ostati bez Kupa ili titule u svakoj sezoni. Jedan trofej je minimum.

Vidite li izlaz iz ove situacije?

FK Sarajevo će uvijek ostati nogometna veličina u našoj državi. Morat će doći ljudi koji znaju raditi svoj posao. Hitno se mora sazvati nova Skupština. U BiH samo tri trenera mogu voditi tim sa Koševa. To su Dragan Jović, Husref Musemić i Abdulah Ibraković. Svakako da cijenim i Amara Osima, ali ne vjerujem da on ikada može doći.

Miroslav Ćiro Blažević je rekao da bi zbog Vas sjeo na bordo klupu?

Tako je. Čuli smo se pri dva dana. Nismo razgovarali na tu temu. No, nikad se ne zna.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 13 nov 2010, 14:14

Ja sto bih volio da ne pobjedimo Drinu pa da Mirza nema vise opravdanja ...

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 13 nov 2010, 14:34

Nema Blekica zalizani a ti opet ne mozes pobjediti drinu :roll:
Bolje sto nisam otisao samo bih se iznervirao i zaradio grijeha :evil:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Bing [Bot], NazorUso i 63 gosta.