FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Treće poluvrijeme na Tušnju: Grbić prijavio Husića, prvi čovjek Tuzla Cityja demantuje
https://sportsport.ba/fudbal/trece-polu ... uje/335062
DISCIPLINSKA KOMISIJA N/F S BiH
1. Josio Roso predsjednik
2. Nermin Kljajić prvi potpredsjednik
3. Radivoje Lazarević drugi potpredsjednik
4. Mehmed Spaho član
5. Mario Bašić član
6. Goran Kosorić član
4. Mehmed Spaho član
5. Mario Bašić član
6. Goran Kosorić član
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 29 sep 2019, 15:00, ukupno mijenjano 1 put.
SESAR NAKON UTAKMICE: Pokazali smo da možemo sa najboljim, penal je čist kao suza
Septembar 28, 2019
http://****/sesar-nakon-utakmice ... eOBsmejHvI
Septembar 28, 2019
http://****/sesar-nakon-utakmice ... eOBsmejHvI
Ove sudije se ponašaju kao svete krave u Indiji.Mogu da rade šta hoće,da manipulišu i lopovišu bez ikakve odgovornosti a kad im neko neko stavi opravdanu primjedbu onda se žale i prijavljuju učiteljici.Nakon ovog jučerašnjeg blama ovaj Grbić bi trebao da snosi neke sankcije i to ne samo zbog penala nego i kompletnog kriterijuma,a on krenuo po starom oprobanom receptu zvanom "držte lopova".tuzlac je napisao/la:Treće poluvrijeme na Tušnju: Grbić prijavio Husića, prvi čovjek Tuzla Cityja demantuje
4. Mehmed Spaho član
5. Mario Bašić član
6. Goran Kosorić član
- hule_barca
- Kontakt:
Čekao sam izvještaj 1921.tv-a kako bih imao kompletniji uvid u jučerašnji meč s obzirom da isti nisam stigao pogledati. Prije svega, vrlo sadržajan i dinamičan meč. Dosta šansi, kako na jednoj tako i na drugoj strani. Željo bolji u prvom, City u drugom poluvremenu. Sva tri ishoda su bila moguća, tako da je ovo možda i najrealniji rezultat. Ostaje žal za ovim jedanaestercom, jer zaista šta god rekao iz ovih uglova sa navedenog izvještaja se apsolutno vidi da je Ramović "uvalio" nogu Zlatkoviću i pao. To je onaj klasičan tip prekršaja kad si okružen igračem pa iznudiš neki bezvezni faul uz aut liniju, čime se najčešće štoperi služe, ali ovakav faul svirati kao jedanaesterac je prestrogo. Samo se pitam šta su radili dvojica pomoćnih sudija koji su bili u neposrednoj blizini. Djelići sekunde jesu i treba brzo razmisliti je li u pitanju penal, ali mislim da je Grbić u ovom slučaju trebao pustiti igru pa se onda eventualno konsolidovati sa pomoćnicima koji su bili bliži i onda donijeti neku odluku. Nadamo se da će Disciplinska komisija kazniti ovaj očigledni propust, a sigurno je jedno, a to je da City ovakav penal ne bi dobio ni pomoću trikova da je trebalo suditi isti na Grbavici, ali to je već standardna priča u nogometu, kako su jače ekipe uvijek zaštićenije od slabijih.
Ja sam sve u svemu zadovoljan s ovom jučerašnjom partijom s obzirom s čime se ekipa sve suočila i kako se epilog odvijao. Ako vidimo da je Terzić morao igrati u paru s Kojićem, što nije najuigranija kombinacija; da je Šarčević igrao desnog veznog/desno krilo, čime je City sveden u napadu samo na Crnkića i Ubiparipa jer Husejinović ne postoji (kako ga je Sipović odnio kod šanse Veselinovića), sve to govori da je i ovaj bod sasvim solidan. Šarčević je pokazao da se na njega ne može računati. Dva puta sam u ovom izvještaju vidio da kasni za Pavićem kojeg je trebao pratiti, a prvi put je to kobno bilo kada je Krpić izjednačio. S obzirom na Željinu slabiju defanzivu, što im je očigledno 'boljka' u ekipi, s Nukićem bi City definitivno imao više šansi prema naprijed i naravno bez Saida, ali to su sve segmenti na kojima treba raditi (naći kvalitetniju zamjenu za Nukića ili čak nekoga ko će uskočiti ispred njega te ili forsirati Zitounija umjesto Saida ili naći neko drugo rješenje).
Rekao sam da ću poslije ovog meča dati svoj sud o prvoj trećini prvenstva Plavih. Generalno govoreći vrlo dobra trećina prvenstva. Igrači su čini se brzo prihvatili Milenkov sistem rada. Iako sam bio skeptičan s postavljanjem Milenka za šefa stručnog štaba, on nas je vjerujem većinu pozitivno iznenadio. Mnogo je tu dobrog donio. Ekipa je počela da igra dosta kompaktnije i kvalitetnije sa veoma dobrom realizacijom šansi. Dobar spoj individualnog kvaliteta i igrača u službi ekipe donio je visoko mjesto na tabeli. Nema se nešto puno zamjeriti, osim možda forsiranju pojedinih igrača, ali dokle god Milenko ima rezultat, moramo mu vjerovati. Možda je razlog njegovog slabijeg rotiranja zaista manjak kvalitete, ali i taj sistem rada koji je spominjao u intervjuu prije Veleža, gdje je rekao da on radi po ciklusima od 4 kola, odnosno da se nakon toga uvijek prave analize i prave planovi koliko bi trebalo osvojiti bodova u ta 4 kola. To je sigurno ogroman teret na njegovim leđima, zato vjerujem da ne želi previše eksperimentisati s ekipom, pogotovo
mijenjati ekipu koja pobjeđuje. Koji su realni dometi ove ekipe? Ako pretpostavimo da ekipa neće doživjeti drastične promjene tokom zime i da će premijerligaška karavana otprilike ovako i nastaviti kako je krenula, City je legitiman kandidat za Europu. Prve tri pozicije su ipak mislim zagarantovane za Sarajevo, Želju i Zrinjski. City prema mom ukusu najviše liči na Radnik. Tvrdo igraju s kvalitetnom odbranom, bez previše šansi, ali sa 'killerskom' realizacijom. Razlika je ta što Radnik tu igru igra već 4-5 sezona od Petrovića, dok City ipak ima dosta više individualnog kvaliteta za razliku od Semberaca. Tako da, ako se Široki ne probudi, za šta mislim da je možda već i kasno, ove dvije ekipe vidim u utrci za 4. mjesto i (vjerovatni) nastup u Europi. Stoga su sljedeća dva kola izrazito bitna, odnosno dvije domaće utakmice protiv Zvijezde i Radnika. Zvijezda je 'must win', dok bi pobjeda protiv Radnika bila najbitnija pobjeda u dosadašnjem dijelu prvenstva, jer je to pobjeda od 6 bodova. Sljedeći presjek dat ću nakon što završi jesenji dio, pa vidjet ćemo, možda se otvori pa Azmir uvidi čist put i prema većoj pozicija na tabeli, što bi svakako bilo veoma interesantno.
P.S. Nadam se da interni moderator neće prebacivati postove na opšte diskusije ili ih brisati. Nisam okorjeli navijač Cityja, ali sam svakako simpatizer rada i lika Azmira Husića, a samim time i Tuzla Cityja, a prije Sloge Simin Hana, od samog njegovog ulaska u ovaj klub 2012. godine.
Ja sam sve u svemu zadovoljan s ovom jučerašnjom partijom s obzirom s čime se ekipa sve suočila i kako se epilog odvijao. Ako vidimo da je Terzić morao igrati u paru s Kojićem, što nije najuigranija kombinacija; da je Šarčević igrao desnog veznog/desno krilo, čime je City sveden u napadu samo na Crnkića i Ubiparipa jer Husejinović ne postoji (kako ga je Sipović odnio kod šanse Veselinovića), sve to govori da je i ovaj bod sasvim solidan. Šarčević je pokazao da se na njega ne može računati. Dva puta sam u ovom izvještaju vidio da kasni za Pavićem kojeg je trebao pratiti, a prvi put je to kobno bilo kada je Krpić izjednačio. S obzirom na Željinu slabiju defanzivu, što im je očigledno 'boljka' u ekipi, s Nukićem bi City definitivno imao više šansi prema naprijed i naravno bez Saida, ali to su sve segmenti na kojima treba raditi (naći kvalitetniju zamjenu za Nukića ili čak nekoga ko će uskočiti ispred njega te ili forsirati Zitounija umjesto Saida ili naći neko drugo rješenje).
Rekao sam da ću poslije ovog meča dati svoj sud o prvoj trećini prvenstva Plavih. Generalno govoreći vrlo dobra trećina prvenstva. Igrači su čini se brzo prihvatili Milenkov sistem rada. Iako sam bio skeptičan s postavljanjem Milenka za šefa stručnog štaba, on nas je vjerujem većinu pozitivno iznenadio. Mnogo je tu dobrog donio. Ekipa je počela da igra dosta kompaktnije i kvalitetnije sa veoma dobrom realizacijom šansi. Dobar spoj individualnog kvaliteta i igrača u službi ekipe donio je visoko mjesto na tabeli. Nema se nešto puno zamjeriti, osim možda forsiranju pojedinih igrača, ali dokle god Milenko ima rezultat, moramo mu vjerovati. Možda je razlog njegovog slabijeg rotiranja zaista manjak kvalitete, ali i taj sistem rada koji je spominjao u intervjuu prije Veleža, gdje je rekao da on radi po ciklusima od 4 kola, odnosno da se nakon toga uvijek prave analize i prave planovi koliko bi trebalo osvojiti bodova u ta 4 kola. To je sigurno ogroman teret na njegovim leđima, zato vjerujem da ne želi previše eksperimentisati s ekipom, pogotovo
mijenjati ekipu koja pobjeđuje. Koji su realni dometi ove ekipe? Ako pretpostavimo da ekipa neće doživjeti drastične promjene tokom zime i da će premijerligaška karavana otprilike ovako i nastaviti kako je krenula, City je legitiman kandidat za Europu. Prve tri pozicije su ipak mislim zagarantovane za Sarajevo, Želju i Zrinjski. City prema mom ukusu najviše liči na Radnik. Tvrdo igraju s kvalitetnom odbranom, bez previše šansi, ali sa 'killerskom' realizacijom. Razlika je ta što Radnik tu igru igra već 4-5 sezona od Petrovića, dok City ipak ima dosta više individualnog kvaliteta za razliku od Semberaca. Tako da, ako se Široki ne probudi, za šta mislim da je možda već i kasno, ove dvije ekipe vidim u utrci za 4. mjesto i (vjerovatni) nastup u Europi. Stoga su sljedeća dva kola izrazito bitna, odnosno dvije domaće utakmice protiv Zvijezde i Radnika. Zvijezda je 'must win', dok bi pobjeda protiv Radnika bila najbitnija pobjeda u dosadašnjem dijelu prvenstva, jer je to pobjeda od 6 bodova. Sljedeći presjek dat ću nakon što završi jesenji dio, pa vidjet ćemo, možda se otvori pa Azmir uvidi čist put i prema većoj pozicija na tabeli, što bi svakako bilo veoma interesantno.
P.S. Nadam se da interni moderator neće prebacivati postove na opšte diskusije ili ih brisati. Nisam okorjeli navijač Cityja, ali sam svakako simpatizer rada i lika Azmira Husića, a samim time i Tuzla Cityja, a prije Sloge Simin Hana, od samog njegovog ulaska u ovaj klub 2012. godine.
Mes Que Un Club
Mogu Azmiru jaja kroz k.rac napuhat.CityCity je napisao/la:Ove sudije se ponašaju kao svete krave u Indiji.Mogu da rade šta hoće,da manipulišu i lopovišu bez ikakve odgovornosti a kad im neko neko stavi opravdanu primjedbu onda se žale i prijavljuju učiteljici.Nakon ovog jučerašnjeg blama ovaj Grbić bi trebao da snosi neke sankcije i to ne samo zbog penala nego i kompletnog kriterijuma,a on krenuo po starom oprobanom receptu zvanom "držte lopova".tuzlac je napisao/la:Treće poluvrijeme na Tušnju: Grbić prijavio Husića, prvi čovjek Tuzla Cityja demantuje
4. Mehmed Spaho član
5. Mario Bašić član
6. Goran Kosorić član
ORGANI KLUBA
PREDSJEDNIK SKUPŠTINE KLUBA
Munib Subašić
PREDSJEDNIK UO
Almir Husić
DIREKTOR KLUBA
Sabahudin Saša Vugdalić
[email protected]
SPORTSKI DIREKTOR
Samir Muratović
[email protected]
GENERALNI SEKRETAR KLUBA
Munib Subašić
[email protected]
SEKRETAR OMLADINSKOG POGONA
Amir Smajlović
[email protected]
PREDSTAVNIK ZA MEDIJE
Muhamed Suljagić
[email protected]
KOMESAR ZA BEZBIJEDNOST
Nijaz Halilović
Citam Bosnjakovic ode sa trenerske klupe, od kud pa to??
Sinoc poslije utakmice prolazeći pored Kabilove pekare u Slavinovićima,prolaze Bošnjalović,Dedic i neki treći manji lik,nisam ga prepoznao. Isti taj lik prica naglas,kao "neka nas otpusti". Sad koliko je to povezano sa ostavkom trenera,ne znam ni sam.xxzulaxx je napisao/la:Citam Bosnjakovic ode sa trenerske klupe, od kud pa to??
"Fudbal je jednostavan, ali je teško jednostavno igrati!"
Johan Cruyff
Johan Cruyff
Ode Milenko. Hvala mu na svemu. Idemo dalje. Vec danas - sutra treba imenovati novog sefa struke.
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
Po meni,odlična vijest...hvala mu za sve i doviđenja 
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Milenko Bošnjaković napustio klupu FK Tuzla City!
Potvrđeno za SportSport.ba
FK Tuzla City je jučer u derbiju remizirao protiv Željezničara 2:2.
EKSKLUZIVNO
S. Mlaćo
29.09.19.

Bio je to veoma zanimljiv meč u kojem su domaći dva puta vodili, no gosti stigli do boda.
Danas ipak šok za Tuzlake.
Milenko Bošnjaković napustio je klupu Tuzle City.
"Zbog porodičnih obaveza morao sam odstupiti sa pozicije šefa struke FK Tuzla City. Hvala Azmiru Husiću na razumjevanju moje odluke, klubu želim sve najbolje", ekskluzivno je kazao Bošnjaković za SportSport.ba.
FK Tuzla City se nakon 11. kola nalazi na trećem mjestu sa 21. osvojenim bodom.
Potvrđeno za SportSport.ba
FK Tuzla City je jučer u derbiju remizirao protiv Željezničara 2:2.
EKSKLUZIVNO
S. Mlaćo
29.09.19.

Bio je to veoma zanimljiv meč u kojem su domaći dva puta vodili, no gosti stigli do boda.
Danas ipak šok za Tuzlake.
Milenko Bošnjaković napustio je klupu Tuzle City.
"Zbog porodičnih obaveza morao sam odstupiti sa pozicije šefa struke FK Tuzla City. Hvala Azmiru Husiću na razumjevanju moje odluke, klubu želim sve najbolje", ekskluzivno je kazao Bošnjaković za SportSport.ba.
FK Tuzla City se nakon 11. kola nalazi na trećem mjestu sa 21. osvojenim bodom.
Azmir Husić: Bošnjaković me molio da to prihvatim, iznenađen sam...
Prvi čovjek FK Tuzla City za SportSport.ba
https://sportsport.ba/fudbal/azmir-husi ... sam/335124
Prvi čovjek FK Tuzla City za SportSport.ba
https://sportsport.ba/fudbal/azmir-husi ... sam/335124
Lahko je to tako reći.Pitanje se krupno nameće .Zašto?.staragarda je napisao/la:Po meni,odlična vijest...hvala mu za sve i doviđenja
25/02/2019
Starčević zvanično nije više trener Tuzle, dolazi Varešanović
26/05 . 2019. BHT PREMIJER LIGA BIH
Mirza Varešanović više nije trener Tuzla Cityja
29.09.2019.
Malo li je 3 trenerske ostavke za 7 mjeseci.?
.................................................................
Ostao je još samo jedan kandidat. Samir Adanalić.Čovjek kontinuiteta.tuzla1983 je napisao/la:Ode Milenko. Hvala mu na svemu. Idemo dalje. Vec danas - sutra treba imenovati novog sefa struke.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 29 sep 2019, 19:38, ukupno mijenjano 1 put.
Neće da mu sastavljaju ekipu u "centralnom komitetu".Po meni je ipak trebao izdržaati do zimske pauze.Imao bi solidnu poziciju na tabeli i dobar rejting.Ovako zvaće ga Gorki i popustit će.Oni su jedini uz nas bez trenera.xxzulaxx je napisao/la:Citam Bosnjakovic ode sa trenerske klupe, od kud pa to??
Prilično neočekivana vijest ali ne mora da znači automatski da je loša.Uglavnom zahvaliti se za sve dosad urađeno i ispratiti uredno do izlaznih vrata.Teško je reći o čemu se radi,vjerovatno će se sve znati za par dana ali pokazivao je Bošnjaković i do sada da je nestabilan lik sa kratkim fitiljem-da ne trpi autoritet,i da mu je ego poprilično narastao sa ovim dosadašnjim solidnim rezultatom pa su te dvije činjenice došle u sukob.
Ovo treba sada iskoristiti kao priliku za napredak,prvo postaviti privremenog trenera (Adanalića) pa onda kasnije angažovati boljeg trenera od Bošnjakovića.
Ovo treba sada iskoristiti kao priliku za napredak,prvo postaviti privremenog trenera (Adanalića) pa onda kasnije angažovati boljeg trenera od Bošnjakovića.
Zadnja izmjena: CityCity, dana/u 29 sep 2019, 19:40, ukupno mijenjano 1 put.
Vjerovatno ove dvije utakmice protiv Veleza i Zvijezde necemo gledati novog trenera. Mozda Andanalic da vodi ekipu a za reprezentativnu pauzu novi trener.
Gledam ove komentare.Bože kako su ljudi nemilosrdni kad je tuđa glava ili koža u pitanju.Niko ni par rečenica oproštajnog govora.
U kakvom svijetu mi živimo? Niko se ne pita zašto.Sve "političari".Nedo Bog zamjerit se Husiću.Pa ovako glavama klimaju u Gorkom.Boje se Staljina.
Sad je jasno da više iole ozbiljniji trener neće doći.I Mlenko je došao poslije Varešanovića jer je bio dio te Sloge.Jer ostavio godine i sebe zauvijek ugradio u nju.Odlazak jednogVarešanovića je bila skroz loša poruka o FK TuzlaCity.NE TREBA NIKAKVA POSEBNA PAMET DA SE RAZAZNA ,ZAŠTO OSTAJEMO I BEZ MILENKA BOŠNJAKOVIĆA-KOMANDIRA ZATVORSKE STRAŽE U PENZIJI?
U kakvom svijetu mi živimo? Niko se ne pita zašto.Sve "političari".Nedo Bog zamjerit se Husiću.Pa ovako glavama klimaju u Gorkom.Boje se Staljina.
Sad je jasno da više iole ozbiljniji trener neće doći.I Mlenko je došao poslije Varešanovića jer je bio dio te Sloge.Jer ostavio godine i sebe zauvijek ugradio u nju.Odlazak jednogVarešanovića je bila skroz loša poruka o FK TuzlaCity.NE TREBA NIKAKVA POSEBNA PAMET DA SE RAZAZNA ,ZAŠTO OSTAJEMO I BEZ MILENKA BOŠNJAKOVIĆA-KOMANDIRA ZATVORSKE STRAŽE U PENZIJI?
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 29 sep 2019, 19:53, ukupno mijenjano 1 put.
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
Kako god...to je moje mišljenje...nisam ga nikad mirisao, jednostavno..ne volim te likove što nit smrde nit mirišutuzlac je napisao/la:Lahko je to tako reći.Pitanje se krupno nameće .Zašto?.staragarda je napisao/la:Po meni,odlična vijest...hvala mu za sve i doviđenja
25/02/2019
29.09.2019.
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Pa što bi neko žalio nekoga ko je imao dobru platu,dobre uslove i dobru poziciju,radio tu duže vremena te otišao naprasno nakon 11 kola dobrovoljno bez jasnog obrazloženja,samo sa nekim "privatnim razlozima".Gdje je tu poštovanje navijača,igrača i kluba? Žali se neko ko je u teškoj finansijskoj situaciji,zdravstvenoj situaciji ili moralno oštećen itd a ovdje to nije slučaj.Klub je u rukama vlasnika,ako nećeš da radiš pod određenim uslovima ok,slobodan si,sve najbolje u životu i ćao.Na tvoje mjesto dolazi drugi kandidat i idemo dalje.tuzlac je napisao/la:Gledam ove komentare.Bože kako su ljudi nemilosrdni kad je tuđa glava ili koža u pitanju.Niko ni par rečenica oproštajnog govora.
Zadnja izmjena: CityCity, dana/u 29 sep 2019, 20:08, ukupno mijenjano 1 put.
JA SAM SVOJ SUBJEKTIVNI DOJAM O NJEMU OSTAVIO PO STRANI.SAMO REZULTAT JE MJERILO TRENERA.staragarda je napisao/la:Kako god...to je moje mišljenje...nisam ga nikad mirisao, jednostavno..ne volim te likove što nit smrde nit mirišutuzlac je napisao/la:Lahko je to tako reći.Pitanje se krupno nameće .Zašto?.staragarda je napisao/la:Po meni,odlična vijest...hvala mu za sve i doviđenja
25/02/2019
29.09.2019.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.