FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
Pirke_TM87
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Po meni je ovo realan rezultat, ali ne i realan odnos snaga na terenu jer ruku na srce Borac na mene nije ostavio neki poseban dojam u smislu da su dominirali tokom 90 minuta kao sto je to bilo u Sirokom Brijegu kada smo igrali slicno kao danas lose ali smo devastirani od ekipe koja nas je u potpunosti nadigrala. Po meni ce biti zaniljivije ovo zadnje kolo kada Borac gostuje u Trebinju a nama dolazi Rudar Prijedor, jer bez obzira na snagu Borca i trenutno stanje na tabeli Borca i Leotara odnosno to sto je Borac vec postao jesenji prvak BIH ne garantuje da mogu slaviti u Trebinju i zadrzati ovu bodovnu razliku od 8 bodova. Dobro bi bilo kada bi Leotar pobjedio Borca ili bar odigrao nerjeseno u najgorem slucaju jer bi se uz nasu domacu pobjedu bodovni minus sveo na 5 ili 6 bodova prednosti sto je u odnosu na proslu sezonu kada smo kaskali za prvima duplo vise i mnogo bolji temelj za proljetni dio prvenstva. Ovaj jesenji dio po meni je zadovoljavajuci, jer smo ostavrili zacrtani cilj u kup takmicenju, i 99 % cemo zavrsiti na drugom mjestu premierligaske tablice na kraju ovog jesenjeg dijela. Ako se zadrzi trenutni igracki kadar koji po meni moze iznijeti teret do samog kraja mozemo se nadati i odbrani naslova. Tesko je ocekivati neka nova imena, i zvucna pojacanja koja bi donijela prevagu na terenu ali sam siguran da igraci koji su kvalitetom slicni trenutnom igrackom kadru nece dolaziti i da ce se bazirati na uigravanju i zadrzavanju trenutnog igrackog kadra.
Omar Baljic bi mogao napraviti dosta toga pozitivnog na proljece, jer bez obzira sto malo dobija priliku pokazuje izrazito dobru tehniku, brzinu i snagu. Vidjet cemo i tog Nikolica koji je na pripremnim utakmicama zabijao minimalno po jedan GO ali ga je povreda sprijecila da zabiljezi i premieru u dresu Zelje a ko zna mozda da se odmah i upise u strijelce. Vasilicu je ovo tek druga utakmica i nije uigran sa Kerlom u tandemu, sto ocekujem da ce biti mngo bolje na proljece kada prodju pripreme zajedno i kada odrade jos nekoliko utakmica u paru. Ocekuje se i skori oporavak Jadranka Bogicevica koji ce takodje pojacati konkurenciju u zadnjoj liniji. Ima tu dosta prostora i materijala za naprdovati tako da uz svima nama poznat nesto laksi raspored u odnosu na druge sigurno mozemo obezbjediti izlazak na euro secenu a ako se kockice sklope kako treba i odbranu naslova prvaka.
Omar Baljic bi mogao napraviti dosta toga pozitivnog na proljece, jer bez obzira sto malo dobija priliku pokazuje izrazito dobru tehniku, brzinu i snagu. Vidjet cemo i tog Nikolica koji je na pripremnim utakmicama zabijao minimalno po jedan GO ali ga je povreda sprijecila da zabiljezi i premieru u dresu Zelje a ko zna mozda da se odmah i upise u strijelce. Vasilicu je ovo tek druga utakmica i nije uigran sa Kerlom u tandemu, sto ocekujem da ce biti mngo bolje na proljece kada prodju pripreme zajedno i kada odrade jos nekoliko utakmica u paru. Ocekuje se i skori oporavak Jadranka Bogicevica koji ce takodje pojacati konkurenciju u zadnjoj liniji. Ima tu dosta prostora i materijala za naprdovati tako da uz svima nama poznat nesto laksi raspored u odnosu na druge sigurno mozemo obezbjediti izlazak na euro secenu a ako se kockice sklope kako treba i odbranu naslova prvaka.
- spielführer_21
- Kontakt:
Danas smo odigrali poprilično kilavo, kao i većinu gostujućih utakmica ove polusezone. Ne znam zašto Mirko nije igrao, uglavnom nadam se da je ovo zadnji put da gledam Stanu na lijevom boku. Vezni red spor, kad igraju Ćulum i Savić zajedno- to je tako i to sam napisao sinoć. Fali tu Svraka. Nažalost, ni Višća nije unio ništa živosti, ali ne može nas on uvijek izvlačiti. Šehić je bio siguran i po meni je odlično branio, a Kerla je perfektan, nadam se da ćemo zadržati bar jednog od njih na zimskoj pauzi, mada će sad mnogi reći- teško... Marković je bio dosta dobar, ostali prosječni ili ispodprosječni, da ne nabrajam sad redom.
No i kao takvi, nismo uopšte bili nadigrani, već je to bilo tvrdo, ili da se ne lažemo slabo sa obje strane.Borac je bio dovoljno motivisan, nabrijan i agresivan da dođe do minimalne pobjede i treba im čestitati na prvoj tituli jesenjeg prvaka.
Ne treba uopšte gledati sad na druge, ni borac ni sarajevo, ni bilo koga. Samo trebamo gledati sebe i znati svoj put. Drugi dio sezone ćemo sigurno biti jači i osvojiti više bodova, da li ćemo osvojiti dovoljno za 1. ili 2. mjesto, to je manje važno. Nadam se da ćemo zadržati glavne igrače i pokušati dovesti 2-3 pojačanja, koja za ovu ligu i nisu prijeko potrebna, ali za evropu jesu. Evropa je glavni cilj, i to ne samo ove već i idućih nekoliko sezona. Nije važno da li idemo u kval. LŠ ili LE, već je važno da konstantno izlazimo u evropu. Svaki trofej je samo još dodatni plus i zadovoljstvo.
FORZA ŽELJO
No i kao takvi, nismo uopšte bili nadigrani, već je to bilo tvrdo, ili da se ne lažemo slabo sa obje strane.Borac je bio dovoljno motivisan, nabrijan i agresivan da dođe do minimalne pobjede i treba im čestitati na prvoj tituli jesenjeg prvaka.
Ne treba uopšte gledati sad na druge, ni borac ni sarajevo, ni bilo koga. Samo trebamo gledati sebe i znati svoj put. Drugi dio sezone ćemo sigurno biti jači i osvojiti više bodova, da li ćemo osvojiti dovoljno za 1. ili 2. mjesto, to je manje važno. Nadam se da ćemo zadržati glavne igrače i pokušati dovesti 2-3 pojačanja, koja za ovu ligu i nisu prijeko potrebna, ali za evropu jesu. Evropa je glavni cilj, i to ne samo ove već i idućih nekoliko sezona. Nije važno da li idemo u kval. LŠ ili LE, već je važno da konstantno izlazimo u evropu. Svaki trofej je samo još dodatni plus i zadovoljstvo.
FORZA ŽELJO
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
E neka vas sad ovaj BLSR napali pa ispisite jedno 10 stranica
. Ignore djikane
-
samo ja i ja
- Kontakt:
- RagazziDelSud
- Kontakt:
?arapinho1 je napisao/la:i ti duhovitblrs je napisao/la:a jos jedan u nizu sarajevskih mangupa za duvanje jaja
Posuđujte novac od pesimista – oni ne očekuju da im ga vratite.
Pustite BLRS-a da malo i on ujeda, docekao taj dan i moramo ga ispoštovati i istrpiti...nema sad paljevine kad se znaju odlicno pravila igre
Nego Blrs, sad ste digli nenormalno, niko ko vi, vi ste divovi veci nego oni sa koševa... idila neviđena kod vas vlada, sve fino i lijepo, ALI sacekajmo kraj prvenstva jer smo sad tek na pola sezone.
I prošle godine ste se naložili ko levati, najavljivali titulu...ho-ruk prica , pa na kraju Željo uzeo titulu a vi završili kao treci....polako ba, Orlovi rano lete- Branko Čopić.
Nego Blrs, sad ste digli nenormalno, niko ko vi, vi ste divovi veci nego oni sa koševa... idila neviđena kod vas vlada, sve fino i lijepo, ALI sacekajmo kraj prvenstva jer smo sad tek na pola sezone.
I prošle godine ste se naložili ko levati, najavljivali titulu...ho-ruk prica , pa na kraju Željo uzeo titulu a vi završili kao treci....polako ba, Orlovi rano lete- Branko Čopić.
onda i sad razlika nebo i zemlja...od trenera,igrackog kadra,atmosfere...sa maricem bi i + 94 ladno istopili.pratis li ti uopste ovu ligu?valjda vidis da meljemo...
NAŠ KLUB,NAŠ GRAD,SAMO NAMA PRIPADA,SAMO BORAC U EVROPI,NEKA SRPSKOM ODZVANJA
Žalosno je to drug što se tako lože na titulu države koju ne priznaju.Mandrak je napisao/la:Pustite BLRS-a da malo i on ujeda, docekao taj dan i moramo ga ispoštovati i istrpiti...nema sad paljevine kad se znaju odlicno pravila igre![]()
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31
da da naravno, to ste i dokazali u cetvrtfinalu kupablrs je napisao/la:valjda vidis da meljemo...
I sa ovim paunom Jagodićem ste fasovali 3 komada po guzovima u Kupu i vidjeli smo svi kako "meljete"blrs je napisao/la:onda i sad razlika nebo i zemlja...od trenera,igrackog kadra,atmosfere...sa maricem bi i + 94 ladno istopili.pratis li ti uopste ovu ligu?valjda vidis da meljemo...
hamo,zasto pp?nisi valjda ocekivao da odgovorim na one notorne gluposti?ti da vidis koliko je neko pametan?

TEMA FKŽblrs je napisao/la:hamo,zasto pp?nisi valjda ocekivao da odgovorim na one notorne gluposti?ti da vidis koliko je neko pametan?![]()
![]()
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31
da,da poštujem sto je tema željeznicar...da nastavimo s pricom kako smo vas uzeli danas,moze?
Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, sarajevski Željezničar, poražen je u Banja Luci kod Borca sa minimalnih 1:0.
Željo je s ovim porazom prepustio Borcu naslov jesenjeg prvaka Premijer lige Bosne i Hercegovine.
"Čestitam Borcu na zasluženo osvojenoj jesenjoj tituli Premijer lige. Pokazali da su ozbiljna ekipa i to se vidi po igri i rezultatima. Mi moramo još mnogo raditi kako bi popravili svoj bilans u proljetnom dijelu sezone", rekao je nakon susreta strateg sarajevskih plavih Amar Osim.
Željo je s ovim porazom prepustio Borcu naslov jesenjeg prvaka Premijer lige Bosne i Hercegovine.
"Čestitam Borcu na zasluženo osvojenoj jesenjoj tituli Premijer lige. Pokazali da su ozbiljna ekipa i to se vidi po igri i rezultatima. Mi moramo još mnogo raditi kako bi popravili svoj bilans u proljetnom dijelu sezone", rekao je nakon susreta strateg sarajevskih plavih Amar Osim.
Šta je tebi majke ti? Jesi ti danas dežurni dopisnik iz BL? Svaka čast, prvi ste za prvi dio sezone i koliko ja znam ima još ovoliko da se igra.blrs je napisao/la:hamo,zasto pp?nisi valjda ocekivao da odgovorim na one notorne gluposti?ti da vidis koliko je neko pametan?![]()
![]()
Ako ti je ovo mljevenje, onda si tek počeo gledati fudbal. Mljeli ste jedino u bukvalnom smislu te riječi: 38 faulova ste napravili! Nije igre uopšte bilo. Zabili ste iz jedine šanse. Mi smo još imali jednu (kad je Ćulum glavom pucao u golmana) i to je sve vrijedno pominjanja na ovoj utakmici. Teren također jako loš. I ako ti nad ovakvom predstavom svršavaš, onda bi se trebao dobro zamisliti. Na Grbavici se nerjetko dešavalo zviždanje nakon ovakvih pobjeda.
Slabo smo i mi igrali, ali je smiješno slaviti kad Borac na svom terenu uradi sve da bude što manje efektivne igre. Opet čestitam na jesenjoj titulu, najkonstantniji ste bili ove jeseni, ali pokušaću biti što objektivniji i ocjeniti da ćete teško ostati prvi do kraja. Nemate igru i to je to. Nijedne smislene akcije niste imali, čak ni kad smo sve bacili u napad.
-
Pirke_TM87
- Kontakt:
Ako se ne pojacate, ali debelo na svim pozicijama u timu, osim na GOLU gdje vam brani TURCIN, ZELJO ce vas zgaziti na Grbavici da cete opet kukati i traziti krivca u Jagodicu kao sto je to prosle sezone bio Maric. Mi smo danas bili losi, a vi, ako je ono vase pravo lice ouuuuu na proljece vam se ne pise dobro, u to budite sigurni, a ja vec znam koji vam igraci odlaze na polusezoni. Pobjedili ste nas iz nase gresko, cisto iz neuigranosti stoperskog para Vasilic-Kerla. Ali eto, vidjet cemo se mi na Grbavici, a sve u svemu pokazali smo mi vama ove godine kako se deru guzovi.blrs je napisao/la:da,da poštujem sto je tema željeznicar...da nastavimo s pricom kako smo vas uzeli danas,moze?
ovdje sve neki vidovnjaci
.vidjece te na kosevu,pa travniku,pa vamo,pa tamo,pa mi u bl vas uzimamo,pa sad na proljece...skontajte se vec jednom kad ce nam kraj doći
- zeljovac87
- Kontakt:
Ja i par mojih jarana sad stigosmo iz BL. Utakmica ništa posebno. Eto oni bolji za jedan gol. Suđenje onakvo kako smo i navikli od našeg Dominikovića
ali jbg mi nismo ni zaslužili gol.
Publika dosta korektna. Sr anja su poćela kad su manijaci poćeli sa onom pjesmom o četnicima. Gadno izgleda ovih -8.
Publika dosta korektna. Sr anja su poćela kad su manijaci poćeli sa onom pjesmom o četnicima. Gadno izgleda ovih -8.
blrs je napisao/la:ovdje sve neki vidovnjaci.vidjece te na kosevu,pa travniku,pa vamo,pa tamo,pa mi u bl vas uzimamo,pa sad na proljece...skontajte se vec jednom kad ce nam kraj doći
Borac je danasnjom pobjedom postao sampion i do kraja treba samo da kuci uzme bodove i da zavrsi posao!
pokusaj to nacrtati mandraku &co...zeljovac87 je napisao/la:Ja i par mojih jarana sad stigosmo iz BL. Utakmica ništa posebno. Eto oni bolji za jedan gol. Suđenje onakvo kako smo i navikli od našeg Dominikovićaali jbg mi nismo ni zaslužili gol.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.