FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

zagorski
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la zagorski » 03 okt 2019, 12:19

joker90 je napisao/la:Cekamo do kraja dana da vidimo hoce li iko iz uprave beknuti..
Mozda neko simbolicko saopstenje, reda radi, da se malo zamazu oci navijacima. A nakon Zenice i onih par baklji su se odmah oglasili, cak rekose maltene da je napredak kluba i daljnje ulaganje u igracki kadar upitno zbog kazne. Manipulatori klasicni.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 03 okt 2019, 12:22

Suki46 je napisao/la:Izgleda da bi mogli ovaj mali klub iz Hercegovine izbaciti iz Kupa i dobiti rekordnu kaznu :pray:
Nemoj se dzaba nadati, drug. To bi se desilo u Njemackoj, ovdje ce dobiti zabranu koristenja tribine 2 utakmice i 10.000 KM kazne.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Zadnja klupa - sampioni 34 sezone ss.ba lige.

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 03 okt 2019, 12:22

Gigović nam sudi u Mostaru, Kačavenda i Maksimović asistenti.
S njim imamo 2 pobjede i 3 poraza dosad :shock:
Show se nastavlja...
Zadnja izmjena: tm01hzne, dana/u 03 okt 2019, 12:26, ukupno mijenjano 2 puta.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 okt 2019, 12:24

Radi se na saopštenju i kontaktirani su odgovorni ljudi ali 20 puta sam vjerovao da će biti pravda zadovoljena pa makar i djelomično ali..
Zaboli mene ako im spucaju i milion kaznu, nije to rješenje.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 03 okt 2019, 12:27

Napisali saopstenje u 9 ujutro ili 9 navecer, ako se nista sustinski ne promjeni bolje da ga i ne pisu...

Ja cvrsto vjerujem da cemo ovaj put biti pametniji i pokazati muda, ako ih nismo gdje opet izgubili....

TheNorthFace
Kontakt:

Post Postao/la TheNorthFace » 03 okt 2019, 12:36

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST | Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH osuđuje sinoćnja dešavanja na stadionu “Pecara”, koja su se desila u toku utakmice 1/8 finala Kupa BiH između domaćina NK Široki Brijeg i FK Sarajevo.

U toku susreta s tribina stadiona, u dijelovima gdje su bili smješteni domaći navijači, mogli su se čuti nacionalistički i fašistički povici, vrijeđanja i negiranja države BiH, te su u nekoliko navrata ubacivani pirotehnika i čvrsti predmeti na teren, a sve je kulminiralo u 75. minuti, kada je igrač FK Sarajevo Anel Hebibović pogođen, te je susret bio prekinut u trajanju čak 22.minute.

Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini poziva takmičarske i disciplinske organe Nogometnog/ Fudbalskog Saveza BiH da po hitnom postupku donesu odgovarajuće mjere, kako bi sankcionirali dešavanja na stadionu “Pecara”. U jednom takvom ambijentu fudbal pada u drugi plan. Izjave fudbalera FK Sarajevo nakon susreta bilo je teško gledati, obzirom da ogorčenost, nedostatak protekcije i brige za vlastitu sigurnost.

Upravo je sigurnost ključni segment kada se pristupa organizaciji utakmice. S toga je dodatni “šamar” svim istinskim sportskim radnicima izvještaj delegata sinoćnjeg susreta Lazara Martinovića iz Čapljine, koji je ustanovio da “je organizator napravio propuste te da nisu osigurani svi uvjeti za odigravanje utakmice”. Postavlja se pitanje zbog čega je susret uopće mogao početi ako nisu osigurani svi uvjeti za odigravanje utakmice, te zbog čega nisu primijenjena pravila fudbalske igre na propisan način? Također, postavlja se pitanje, obzirom na grube propuste u radu, zbog čega je “krovna kuća” bh. fudbala ovu postavu službenih lica delegirala na susret, koji je unaprijed okarakterisan kao utakmica “visokog rizika”, kada oni očito nisu dorasli tom zadatku i kada je zbog njihovog izostanka zaštite pravila fudbalske igre moglo doći do neželjenih posljednica po zdravlje igrača.

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH još jednom želi jasno dati do znanja da je zaštita igrača naš primarni zadatak, te da organizator premijerligaškog i Kup takmičenja, mora konačno donijeti adekvatnu disciplinsku mjeru, kako bi se svim nacionalističkim, fašističkim povicima, veličanju osuđenih ratnih zločina, negiranju države Bosne i Hercegovine i sličnim negativnim pojavama kojima nije mjesto na fudbalskim stadionima stalo u kraj!

#SPFBiH #PLBiH #KupBiH
1946

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 03 okt 2019, 12:37

Zip je napisao/la:Napisali saopstenje u 9 ujutro ili 9 navecer, ako se nista sustinski ne promjeni bolje da ga i ne pisu...

Ja cvrsto vjerujem da cemo ovaj put biti pametniji i pokazati muda, ako ih nismo gdje opet izgubili....
Opet kazem nikakva saopstenja i slicno, bilo sta sto je vezano sa korumpiranim Savezom. Ne znam ima li klub pravo da se sam obrati UEFA-i, posalje snimke i dokazni materijal te "izvjestaj" delegata... Ako imamo to pravo zasto ga ne iskoristiti. Ovako ce dobiti 10-ak hiljada maraka kazne i 6 utakmica bez navijaca koje ce biti smanjene na 2 utakmice i cirkus se nastavlja.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 03 okt 2019, 12:41

https://****/286404-ubistv ... nje-fs-bih

Ubistvo, kukasti krstovi, apartheid nad muslimanima, podrška ratnim zločincima, fizički napadi – Široki Brijeg je crna rupa civilizacije uz prešutno odobravanje FS BiH
NK Široki Brijeg direktno urušava mir i opstanak Bosne i Hercegovine i zaslužuje biti zabranjen

Vjerovatno na prostoru UEFA-e ne postoji klub koji od NK Široki Brijeg više krši sve temeljne principe na kojima je zasnovana europska fudbalska asocijacija, ali i sve normalne tekovine europske civilizacije.

Navijači Širokog Brijega, te masa divljaka okupljena oko kluba, posljednjih godina godina nebrojeno je puta izvršila agresiju na mir u Bosni i Hercegovini.
Prije 10 godina je u Širokom Brijegu, još uvijek nekažnjeno, ubijen sarajevski Hrvat i navijač FK Sarajevo Vedran Puljić. U Širokom Brijegu ne mrze samo sarajevske hrvate, nego i sve muslimane, pa potpuno suprotno osnovnom UEFA-inom principu strogog branjenja rasizma i nacionalizma u sportu, za NK Široki Brijeg nikada nije potpisao nijedan igrač islamske vjeroispovijesti. Klasični apartheid, koji treba prijaviti UEFA-i.
Prije 10 godina je u Širokom Brijegu, još uvijek nekažnjeno, ubijen sarajevski Hrvat i navijač FK Sarajevo Vedran Puljić. U Širokom Brijegu ne mrze samo sarajevske hrvate, nego i sve muslimane, pa potpuno suprotno osnovnom UEFA-inom principu strogog branjenja rasizma i nacionalizma u sportu, za NK Široki Brijeg nikada nije potpisao nijedan igrač islamske vjeroispovijesti. Klasični apartheid, koji treba prijaviti UEFA-i.

Da li je razlog mir u Izvršnom odboru FS BiH gdje Široki Brijeg ima svoj glas i svojim bojkotom može ugroziti lagodne pozicije i unosne projekte vrhuške Saveza ili nešto drugo nije poznato, ali došlo je krajnje vrijeme da Široki Brijeg kao najgora tačka europskog fudbala bude oštro kažnjen, te prijavljen UEFA-i zbog dugogodišnjeg tolerisanja nasilja, fašizma i provođenja prešutnog apartheida.

Fudbalski savez BiH nakon posljednjeg divljanja navijača Širokog Brijega u utakmici Kupa BiH protiv Sarajeva mora pod hitno sazvati vanrednu sjednicu Izvršnog odbora, te kao prvi zaključak naći način za izbacivanje NK Široki Brijeg iz daljeg takmičenja Kupa BiH.

Također FS BiH mora NK Široki Brijeg prijaviti UEFA-i i domaćim policijskim organima zbog podrške fašizmu, ratnim zločincima i apartheidu, te naći strategiju kako ovaj klub izbaciti i iz ostalih bh. takmičenja.

Ako to krovna kuća bh. fudbala to ne uradi, obavezu prijavljivanja Širokog Brijega imaju i građani Bosne i Hercegovine od kojih su neki već alarmirali FARE Network – UEFA-inu mrežu za borbu protiv diskriminacije na stadionima.

Elvedin Begić sa cjelokupnim uređenjem bh. fudbala i društva nema lagan zadatak na poziciji predsjednika FS BiH za koju je potrebno puno mudrosti i kompromisa, ali ovaj put kao prvi čovjek bh. fudbala mora izaći sa jasnim stavom ili ostati za sva vremena upamćen kao uspavani mlitavi beskičmeni funkcioner.

NK Široki Brijeg je definitivno crna rupa europske civilizacije i europskog fudbala i kao organizacija uz koju se najviše vežu apartheid, fašizam i nasilje zaslužuje da bude zabranjen u Bosni i Hercegovini jer direktno urušava mir i opstanak BiH.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 03 okt 2019, 12:46

Sta da Hebib nije mogao nastaviti utakmicu?
Mi bismo morali nastavit sa 10 igrača jel
ZZ

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 03 okt 2019, 12:59

Zrinjski je domaćin Sarajeva u derbiju kola također u subotu u 15 sati i 30 minuta, a meč sudi Miloš Gigović iz Gradiške sa pomoćnicima Radislavom Kačavendom, također iz Gradiške, te Bojanom Maksimovićem iz Modriče.
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

head88
Kontakt:

Post Postao/la head88 » 03 okt 2019, 13:03

Kakva crna uprava, ko ce to izaci i ko britva sve sasuti u javnost, one pisulje ne nadajte se tome. Husref je imao sinoc priliku na pressu kao pravi "vojnik" kluba da to saspe u njihovom selu, ali jok on se povukao ako sam ista ocekivao ono nisam od njega sinoc. Bez imalo emocija nekog bijesa povišenog tona, onako idotskim gestikulacijama sageti se, tacno ne vjerujem. Pa Bog ti jadan nakon Mostara prošle godine sad ovo i nikako da se opametimo. Fuj, ja pickastog vakta u pizdu materinu. Nikad mi balije necemo imati svog tramvaja nikad

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 03 okt 2019, 13:04

Sinoc ste povratkom na teren izgubili ponos, obraz, kup, titulu i posrali se na Vedranovu uspomenu. Svaka cast upravi i Husrefu.
Ubili ste ponos klubu i ostavili prepariranu kopiju koja samo lici na original (napunjena slamom). Sjeme vam se zatrlo.
2 nove titule ovo ne mogu oprati NIKAD.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 03 okt 2019, 13:13

head88 je napisao/la:Kakva crna uprava, ko ce to izaci i ko britva sve sasuti u javnost, one pisulje ne nadajte se tome. Husref je imao sinoc priliku na pressu kao pravi "vojnik" kluba da to saspe u njihovom selu, ali jok on se povukao ako sam ista ocekivao ono nisam od njega sinoc. Bez imalo emocija nekog bijesa povišenog tona, onako idotskim gestikulacijama sageti se, tacno ne vjerujem. Pa Bog ti jadan nakon Mostara prošle godine sad ovo i nikako da se opametimo. Fuj, ja pickastog vakta u pizdu materinu. Nikad mi balije necemo imati svog tramvaja nikad
zato se u sarajevu izderao na novinara koji ga je pitao, mozes mlsiti "je li opet bodove pisi, igru brisi" :tokralju: :tokralju:

tu se muda pokazuju
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 03 okt 2019, 13:14

Vjerovatno je Husrefu sugerisano iz uprave da šuti, da "ne pravi frku", a on ih poslušao, ne želeči da eventualno ugrozi ogromna mjesečna primanja

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 03 okt 2019, 13:17

Navijaci trebaju, pred savez da se okupe.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 03 okt 2019, 13:17

Husref i uprava se ovdje mogu povuci i usutiti jedino ako imamo nekih oraha u džepovima, inace je sve bilo na nasoj strani.
Bahati, bahati Željkan!
1946

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 03 okt 2019, 13:18

Historicar je napisao/la:Vjerovatno je Husrefu sugerisano iz uprave da šuti, da "ne pravi frku", a on ih poslušao, ne želeči da eventualno ugrozi ogromna mjesečna primanja
Neka mu onda sugerisu da krivicu za los rezultat redovno ne svaljuje na mladje igrace i da bar jednom preuzme odgovornost :kafa:

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 03 okt 2019, 13:23

Evander je napisao/la:
Historicar je napisao/la:Vjerovatno je Husrefu sugerisano iz uprave da šuti, da "ne pravi frku", a on ih poslušao, ne želeči da eventualno ugrozi ogromna mjesečna primanja
Neka mu onda sugerisu da krivicu za los rezultat redovno ne svaljuje na mladje igrace i da bar jednom preuzme odgovornost :kafa:
Na infu je to neko pisao, da mu je na onom sastanku receno a da je on odgovorio u fazonu da se podrazumijeva da je trener kriv i da zato to ne spominje
Pyro is not a crime !

Giljotina
Kontakt:

Post Postao/la Giljotina » 03 okt 2019, 13:37

Čemu čuđenje i nevjerica zbog ovog tamo? Nije kriva lopta ni delegat nego ustrojstvo države (tačnije - kvazidržave) koja šutnjom i žmirenjem legitimira ustašiju. Nije riječ o bakljadi, nego o rigidnim desničarskim brabonjcima koje niko ne tretira onako kako se trebaju tretirati - izbacivanjem iz Lige i hapšenjem svih koji jesu rušioci mira i humanog stanja u državi. I to se neće dogoditi dok država ne postane Država. A da smo ispali kukavice i oportunisti - jesmo. Trebalo je napustiti teren čim su zarikali "Sarajevo ispod Trebevića...". Ali ne znam je li to iko naš i primijetio; ruku dajem da Ilievski ikako i zna šta to predstavlja, kao i Sabrina i slične ikebane. Ime Kluba se štiti neigranjem pod onakvim uvjetima. TAČKA! Da se znalo, interveniralo bi se. Ali nije se ni znalo, niti se interveniralo. Pa makar i da ne prođemo, bar bi to bilo etički čisto i dostojanstveno.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 03 okt 2019, 13:41

moj uzor-S.G je napisao/la:Sta da Hebib nije mogao nastaviti utakmicu?
Mi bismo morali nastavit sa 10 igrača jel
Pa sama ta cinjenica ti govori da si imao sve uslove ispunjene da ne mozes odigrati utakmicu. Nzm kako neko nas nije to mogao da uvidi...

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Hajdeee i 7 gostiju.