FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ja mogu razumiti i ove sto nisu zadovoljni sa Mirzom,i ove sto im ne godi uprava ,a vidim i argumente zasto ste ljuti i na igrace..ali mislim da stvarno nisu fer koji su kivni na sve ove,a Blekic im dobar,**** vas vise i on 

Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
prvo pitanje o igracima imas u mom posotu odgovorneno.......Denizmare je napisao/la:Ne bih da se ubjedjujem sa bilo kim o bilo cemu. Nisam niciji podanik i sam donosim zakljucke kao i vecina forumasa.
Ali,ako laze 30 igraca treba ih sve do jednog otjerati,pitanje je da li lazu, forumasi iz BP kazu da je tako,ako jeste noga...
Drugo pitanje je isto bez odgovora,otisao je Blekic,ok,zasto odose ostali,sto nisu ostali da naprave sto su obecali?
To su moje konstatacije i pitanja koja su jos bez odgovora. A sto se tice ovih glasnogovornika na forumu,niko nikog nije nigdje pustio,vecina nas su navijaci FCS ne uposlenici da nekog pustamo ili ne. Ali ako mislite da je dobro unositi razdor medju navijace i svojatati pravo na misljenje onda ok nemamo o cemu razgovarati...
drugo pitanje ,imas takodjer radi se o DEBLOKADI racuna jer NIKO od sponzora ne daje pare na PRIVATNE racune ....htjeli su dati pare ali samo ZA FKSARAJEVO!
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić
-
- Kontakt:
Zasto isti igraci nisu rekli kad se islo na trening nego su rekli da je sve super,osim dugova stare uprave? Zasto su ti isti igraci okrenuli Gracicu ledja kad im je svaku platu bio isplatio ako mi mozes reci posto vidim pravo si upucen?Denizmare je napisao/la:Ne bih da se ubjedjujem sa bilo kim o bilo cemu. Nisam niciji podanik i sam donosim zakljucke kao i vecina forumasa.
Ali,ako laze 30 igraca treba ih sve do jednog otjerati,pitanje je da li lazu, forumasi iz BP kazu da je tako,ako jeste noga...
Drugo pitanje je isto bez odgovora,otisao je Blekic,ok,zasto odose ostali,sto nisu ostali da naprave sto su obecali?
To su moje konstatacije i pitanja koja su jos bez odgovora. A sto se tice ovih glasnogovornika na forumu,niko nikog nije nigdje pustio,vecina nas su navijaci FCS ne uposlenici da nekog pustamo ili ne. Ali ako mislite da je dobro unositi razdor medju navijace i svojatati pravo na misljenje onda ok nemamo o cemu razgovarati...
- ma nemogu vjerovati
- Kontakt:
svaka cast na postu ..i da kazem ovoj djecurliji ..da smo mi tako razmisljali vi bi sad navijali za unis ili vrbanjusu tj ispade da nepostujete starije (a cak ste poceli i da lajete u smislu "sad ce suplja ja od 74 bodrim") dobri moji trebao vas je neko uputiti ,da je nepostovanje starijih i iskusnijih put u ambis (ma **** vas i baljak i blekic i mv i svi zajedno) vase ko nase starijih je da navijamo a ne bogami da razvaljujete (eto viste revolucijom i rusenjem stadina doveli levata da moze izjaviti da ce svi gledati u pete i jah bice ko naka titula ,pa sta bi ,klub nam nije bio u goroj situaciji ni u ratu) ma pun mi je grac vise politicko mafijaskih biznismena(eto muco opet jase ) joj ma nemogu vise toliko sam razocaran i nervozan da je i porodica pocela trpit zbog majmuna oko i u momvoljenom klubu..uh..uh..uh..Denizmare je napisao/la:Uzasno menerviraju ove podjele od navijaca pa do ljudi koji vode klub. Istina je da baljak i co imaju velikog udjela u dugovima kluba,ali je isto tako istina da blekic i co nisu nista uradili. Pa zasto odose svi? Zasto nisu ostali i borili se,pa 6 ljudi je otislo? I sada ide huskanje navijaca i podjele. Napadaju se igraci koji igraju za pare,a ne za havu. Zamjera im se sto kazu da nemaju sta jesti. Ko to kaze da se cijelu polusezonu nisu borili ,onoliko koliko znaju i mogu naravno,ali da su se borili jesu. Ja ni u jednoj izjavi,a pregledao sam juce sve,nisam cuo da su se stavili na stranu stare uprave.
I pitate se sto normalni ljudi vise ne idu na utakmice!!!!
I nemojte privatizirati pravo na ljubav prema Sarajevu,clanska karta ne znaci ni ekskluzivno pravo na glas kada je Sarajevo u pitanju. Imao sam srecu da Sarajevo gledam jos od vremena kada je Pape driblao terenom i ovo sad je domu pacije,ali nikakvo udruzenje i nikakav uhljup na forumu ne moze meni i drugima koji imaju suprotno misljenje soliti pamet o neupucenosti i govoriti da prosetamo. Pametni ljudi imaju svoj mozak da procjene sta je i ko u pravu,ne treba im niko drzati predavanja na forumu....
Od kako se ovo desava vise pametnih postova na ovoj temi sam procitao od komsija nego od nasih....
-
- Kontakt:
Otjerati Baljka i negove smetljare,ali i Mući i Blekiću zabraniti prilaz Koševu mame im **** svima.
- KB-TM87
- Kontakt:
Čestitke na osvojenom bodu 

Željezničar - kult glavnog grada
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
-
- Kontakt:
Stigla jesenja titula,željo nam u pete gleda,u kupu smo dogurali do polufinala,igrači nose najbolju opremu,med i mlijeko u FKS ma Blekić je ispunio sve što je obećao.Svaka mu čast usta ga ****.
I opet ga vecina gotivipitar-istok je napisao/la:Stigla jesenja titula,željo nam u pete gleda,u kupu smo dogurali do polufinala,igrači nose najbolju opremu,med i mlijeko u FKS ma Blekić je ispunio sve što je obećao.Svaka mu čast usta ga ****.

Kako bi utakmica, kako se pokaza Drina ?
Zadnja izmjena: Buddy, dana/u 13 nov 2010, 22:23, ukupno mijenjano 1 put.
ma nije ni Blekic kriv...eto covjek pokusao nije uspio,mada je dosao da pere pare pa sto da da....ali treba otjerati sve u klubu...Baljka i kompaniju...Blekicu se zahvaliti jer ne zivi se od obecanja nego od para,a posto on ne misli dati svoje pare jer mu smeta Baljak a nemoze mu otkaz dati kao predsjednik kluba, valjda je normalno da ko je direktor moze dati otkaz kome hoce, to se zove tehnoloski visak, isplate mu otpremninu i posalju ga na biro za zaposljavanje, ali eto Blekic nije mogao da mu da otkaz jer kao nema dokaza.Kakvih bolan dokaza kazes lijepo dobio si otkaz ne trebas nam, isplatis mu koliko ga sljedecu po zakonu jer je dobio otkaz a to je neka 3-4mjeseca i rjesis se debila.Tako da nam ne treba ni Baljak a ni Blekic....da smo pametni da dovedemo Gracica koji izgleda jedini ima para i daje Olompiku zamislite samo sta bi uz navijace nas i klub kao Sarajevo taj covjek uradio.Ako moze dovesti Jesea u Olimpik onda moze dovesti i pola premier lige sve sto valja u Sarajevo.Eto ako se neko ne slaze samnom neka pise
- Megamon
- Kontakt:
Gracic od prije i Gracic danas nije isto.Gracic je sada jedna velika ckapi koja pokusava da iskoristi ovu priliku i da kupi nase igrace.Vise voli ukrasti Sarajevu igraca nego se hljeba najesti.Primjer Rascic.Daleko mu kuca od Koseva bila...ado-hz je napisao/la:ma nije ni Blekic kriv...eto covjek pokusao nije uspio,mada je dosao da pere pare pa sto da da....ali treba otjerati sve u klubu...Baljka i kompaniju...Blekicu se zahvaliti jer ne zivi se od obecanja nego od para,a posto on ne misli dati svoje pare jer mu smeta Baljak a nemoze mu otkaz dati kao predsjednik kluba, valjda je normalno da ko je direktor moze dati otkaz kome hoce, to se zove tehnoloski visak, isplate mu otpremninu i posalju ga na biro za zaposljavanje, ali eto Blekic nije mogao da mu da otkaz jer kao nema dokaza.Kakvih bolan dokaza kazes lijepo dobio si otkaz ne trebas nam, isplatis mu koliko ga sljedecu po zakonu jer je dobio otkaz a to je neka 3-4mjeseca i rjesis se debila.Tako da nam ne treba ni Baljak a ni Blekic....da smo pametni da dovedemo Gracica koji izgleda jedini ima para i daje Olompiku zamislite samo sta bi uz navijace nas i klub kao Sarajevo taj covjek uradio.Ako moze dovesti Jesea u Olimpik onda moze dovesti i pola premier lige sve sto valja u Sarajevo.Eto ako se neko ne slaze samnom neka pise
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!
O kakvoj podjeli navijaca pricate, na forumu je podjela iz razloga sto se iza pola nikova koji karakterisu FKSkriju strumfovi i pisu svasta da unose nemir u nasu grupu ... SJEVER JE JEDINSTVEN , i nista sem toga se ne se ne moze nazvati navijacima i to je to ... Mirza sretno ti a pocni traziti klubove svojim igracima koje si okupio na konferenciji prije neki dan jer su i oni kao ti Baljak, Merdanovic, Fazlagic , Alihodzic pokazali da zele zlo ovom klubu !
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."
Dirk je napisao/la:O kakvoj podjeli navijaca pricate, na forumu je podjela iz razloga sto se iza pola nikova koji karakterisu FKSkriju strumfovi i pisu svasta da unose nemir u nasu grupu ... SJEVER JE JEDINSTVEN , i nista sem toga se ne se ne moze nazvati navijacima i to je to ... Mirza sretno ti a pocni traziti klubove svojim igracima koje si okupio na konferenciji prije neki dan jer su i oni kao ti Baljak, Merdanovic, Fazlagic , Alihodzic pokazali da zele zlo ovom klubu !

upravo to ,placenici ,koji danas odigrase remi da se uzmu pare na kladari!
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić
- Megamon
- Kontakt:
johnnyHZ je napisao/la:Dirk je napisao/la:O kakvoj podjeli navijaca pricate, na forumu je podjela iz razloga sto se iza pola nikova koji karakterisu FKSkriju strumfovi i pisu svasta da unose nemir u nasu grupu ... SJEVER JE JEDINSTVEN , i nista sem toga se ne se ne moze nazvati navijacima i to je to ... Mirza sretno ti a pocni traziti klubove svojim igracima koje si okupio na konferenciji prije neki dan jer su i oni kao ti Baljak, Merdanovic, Fazlagic , Alihodzic pokazali da zele zlo ovom klubu !![]()
upravo to ,placenici ,koji danas odigrase remi da se uzmu pare na kladari!

@johnnyHZ
Stace ti taj na avataru,taj je najgori od svih
Zadnja izmjena: Megamon, dana/u 13 nov 2010, 22:30, ukupno mijenjano 1 put.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!
Ruzno je to sto se desava sa Sarajevom, bez jakog Sarajeva nema jakog Zelje nema jake PLBIH, to je cinjenica.
Borac je prosao kroz takvu slicnu situaciju mozda i goru i dugotrajniju. Samo mogu reci da navijaci moraju ostati jedinstveni i uz klub, a rukovodioci dodju i prodju... Zivi bili.
Borac je prosao kroz takvu slicnu situaciju mozda i goru i dugotrajniju. Samo mogu reci da navijaci moraju ostati jedinstveni i uz klub, a rukovodioci dodju i prodju... Zivi bili.

upravo ga mijenjam nisam bio tu par dana,daj baci koji GRB sarajeva da ga stavim na avatar ....Megamon je napisao/la:johnnyHZ je napisao/la:Dirk je napisao/la:O kakvoj podjeli navijaca pricate, na forumu je podjela iz razloga sto se iza pola nikova koji karakterisu FKSkriju strumfovi i pisu svasta da unose nemir u nasu grupu ... SJEVER JE JEDINSTVEN , i nista sem toga se ne se ne moze nazvati navijacima i to je to ... Mirza sretno ti a pocni traziti klubove svojim igracima koje si okupio na konferenciji prije neki dan jer su i oni kao ti Baljak, Merdanovic, Fazlagic , Alihodzic pokazali da zele zlo ovom klubu !![]()
upravo to ,placenici ,koji danas odigrase remi da se uzmu pare na kladari!valjda su se najeli virsli,ebale ih one
@johnnyHZ
Stace ti taj na avataru,taj je najgori od svih
Navijace jednog kluba cine oni aktivni koji idu na utakmice sa djecom(nekad ,vise ne),oni najvatreniji,penzioneri,oni koji ga vole a nikad nisu bili na tekmi,oni koji zive u Bihacu i dr gradovima,u dijaspori kao i ona manekenka sto za avaz u rubrici za koga navijate kaze za Sarajevo itd,itd. A ti kazes da su samo to oni na sjeveru,znaci 1-2000 ljudi?????
Eto o tom razdoru se govori,zato sto pojedinci razmisljaju kao ti i tjeraju ostale koji nisu istomisljenici kao i teorije zavjere da se iza nikova kriju strumpfovi koji kao unose nemir. Opet kazem ,niko nema pravo privatizirati ni sjever ni Hz ni klub ni misljenje o svemu tome,jer to nije nicija babovina.
Umjesto da se radi na tome da se organizuju udruzenja navijaca FKS u svim gradovima BiH,kako bi se popularizirao klub vi se ogranicavate na sjever. Plitko i ograniceno druze moj.
Posto ne pijem kafu ni sa Blekicem ni sa Baljkom znaci da nemam pojma,zato je forum pun glasnogovornika i jednog i drugog. Mene zanima Sarajevo i ja kazem(posto sam slobodan i imam pravo na svoje misljenje) kazem da ovo nije pravi nacin jer je sve otislo dovraga,uprava,navijaci,igraci,totalni raspad sistema,a dusmani se nasladjuju...
Eto o tom razdoru se govori,zato sto pojedinci razmisljaju kao ti i tjeraju ostale koji nisu istomisljenici kao i teorije zavjere da se iza nikova kriju strumpfovi koji kao unose nemir. Opet kazem ,niko nema pravo privatizirati ni sjever ni Hz ni klub ni misljenje o svemu tome,jer to nije nicija babovina.
Umjesto da se radi na tome da se organizuju udruzenja navijaca FKS u svim gradovima BiH,kako bi se popularizirao klub vi se ogranicavate na sjever. Plitko i ograniceno druze moj.
Posto ne pijem kafu ni sa Blekicem ni sa Baljkom znaci da nemam pojma,zato je forum pun glasnogovornika i jednog i drugog. Mene zanima Sarajevo i ja kazem(posto sam slobodan i imam pravo na svoje misljenje) kazem da ovo nije pravi nacin jer je sve otislo dovraga,uprava,navijaci,igraci,totalni raspad sistema,a dusmani se nasladjuju...
a ko da da Rascicu pare da potpise...Baljak....Blekic kojeg nema...ja ili ti??Megamon je napisao/la:Gracic od prije i Gracic danas nije isto.Gracic je sada jedna velika ckapi koja pokusava da iskoristi ovu priliku i da kupi nase igrace.Vise voli ukrasti Sarajevu igraca nego se hljeba najesti.Primjer Rascic.Daleko mu kuca od Koseva bila...ado-hz je napisao/la:ma nije ni Blekic kriv...eto covjek pokusao nije uspio,mada je dosao da pere pare pa sto da da....ali treba otjerati sve u klubu...Baljka i kompaniju...Blekicu se zahvaliti jer ne zivi se od obecanja nego od para,a posto on ne misli dati svoje pare jer mu smeta Baljak a nemoze mu otkaz dati kao predsjednik kluba, valjda je normalno da ko je direktor moze dati otkaz kome hoce, to se zove tehnoloski visak, isplate mu otpremninu i posalju ga na biro za zaposljavanje, ali eto Blekic nije mogao da mu da otkaz jer kao nema dokaza.Kakvih bolan dokaza kazes lijepo dobio si otkaz ne trebas nam, isplatis mu koliko ga sljedecu po zakonu jer je dobio otkaz a to je neka 3-4mjeseca i rjesis se debila.Tako da nam ne treba ni Baljak a ni Blekic....da smo pametni da dovedemo Gracica koji izgleda jedini ima para i daje Olompiku zamislite samo sta bi uz navijace nas i klub kao Sarajevo taj covjek uradio.Ako moze dovesti Jesea u Olimpik onda moze dovesti i pola premier lige sve sto valja u Sarajevo.Eto ako se neko ne slaze samnom neka pise
- dr.van nostrand
- Kontakt:
ma sve ce to Horde pozlatiti.... vjerujte mi ljudi , samo treba sabura imati i jedinstveni ostati i kako sam prije u jednom svom postu rekao ovo je situacija koja ide nama u korist i nikako se nemogu oteti utisku da je sve dobro isplanirano...i jos nesta , ko nema cvrst stav i nije dobro informisan o svemu nek se kloni foruma sto vise moze , pun je dusmana...
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
O ovome ja pricam strumfovi se kriju iza nasih nikova i glume finjake i bacaju kosti izmedju nas ... Ili si ipak clan agenture HZ cim ti smeta spominjaje sjevera a ne mora se naglasavati da se toj tribini dive svi stariji navijaci FKS koji su slozni da ovakvo navijanje nikada nije bilo !Denizmare je napisao/la:Navijace jednog kluba cine oni aktivni koji idu na utakmice sa djecom(nekad ,vise ne),oni najvatreniji,penzioneri,oni koji ga vole a nikad nisu bili na tekmi,oni koji zive u Bihacu i dr gradovima,u dijaspori kao i ona manekenka sto za avaz u rubrici za koga navijate kaze za Sarajevo itd,itd. A ti kazes da su samo to oni na sjeveru,znaci 1-2000 ljudi?????
Takodjer sjever je bio uz ekipu i poslije poraza protiv Slavije , Borca , i kunem ti se i znam DA IGRACI NISU NAHUSKANI DA PRAVE KONFERENCIJE I PODRZAVAJU MIRZU I ZLONAMJERNIKE DANAS BI POSLIJE OVOG REMIJA DOBILI APLAUZ , ALI SAMI SU SEBI KRIVI I ZA SJEVER NE POSTOJE !
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."
Nisam gledao danasnju utakmicu i igru ne mogu komentarisati ali cu reci samo da se sada prelama situacija u FKS.
Citam svakakve bljuvotine na ovome i mnogim portalima. Kriv je onaj, rak rana je onaj, pare je ukrao treci, igrace nagovorio cetvrti, navijace podjelio peti.
Rijetko komentarisem navijace osim ako nije bilo nekog incidenta. Ali horde zla cu sada ovdje prokomentarisati. Da li vi znate ko pije a ko placa? Kompleks vam je uspio nabiti Zijad Blekic. Kako? Samo sto je dosao u klub poceo vas je kupovati pricom "Zeljo ce nam gledati u pete". Zasto ne reci Sarajevo uzima titulu ove godine? Jer ponizavanjem drugoga ne moze podici sebe. Nego ostvarujes neke druge kontra efekte. Ja Blekica ne mirisem jer jedno prica a drugo radi. Nije rijec o ovome sad sto se desilo nego cu se podsjesiti Face to Face emisije sa Zujom. Po meni dva najgora covjeka da prestavljaju dva najjaca i dva najveca kluba sa najvise navijaca. Kaze Zijad ja nisam trazio bojkot navijaca to su odlucile Horde Zla. U drugoj recenici vec govori ja sam Horde Zla. Cime je nama koji smo malo vise ukljuceni u sport i vidimo iza zavjese izmedju redova rekao da je on stimulator bojkota. Tim bojkotom se nije naskodilo protivnickom klubu nego derbiju. U gradu je stvorena nova atmosfera, neka mrznja se opet osjeti u zraku.
Blekicevo ponasanje na Kosevu za vrijeme derbija je za maloumne "cool" cin. Za takve je ispao mangup. Ali kad 4-5 pregledas video srce te zaboli kakav je provincijalac na celu gradskog kluba poput FKS. I Blekic je nabio kompleks navijacima da sad ne sirim spakovao se i otisao. Ovi sto su iza njega ostali nista bolji nisu. Ali on iz pozadine i dalje rastura klub.
Ako je sve sto Zijad kaze istina to se onda uradi ovako. Kaze se: Ja dajem ostavku jer nisam u stanju da suradjujem sa trenutnim rukuvodstvom kluba. Moje ideje nisu u mogucnosti da budu sprovedene i iz toga razloga se povlacim". Kraj price. On daje izjave kako je neko rak rana, onda ovi sto su ostali pljuju po njemu. On vadi papir kako je platio igrace, a igraci svi u glas kako nemaju struje i jedu hrenovke. Sve bi ovo bilo smijesno da nije zalosno.
Recimo sad da je sve ovo istina i recimo da je bilo koja strana upravu. Sta vi mislite kakav je imidz stvoren o FKS u zadnjih par dana. Sta mislite ko ce poletiti da dodje da igra za FKS. Koliko ce se buduci trener zadrzati u klubu?
Ljudi koji nisu vrijedni spomena okaljali su obraz FK Sarajeva. Zar ovi koji se vrte po medijima su veci od FKS? Ako jesu onda neka HZ i dalje podrzavaju Blekica koji uopste nije sposoban da obnavlja funkciju predsjednika. Kod mladje raje je prodao foru da ce dovesti Luca Tonija i mrznjom prema komsijama pokupio simpatije dok kod legendi i starijih navijaca je ispusio foru. Zapravo stariji ce se sjetiti gdje su Zijad i njegova supruga radili prije rata. Oni koji su u biznis svijetu sjetice se na koji nacini su ima podvaljene dionice.
Ali sve to na stranu. Mene to ne interesuje mene samo interesuje koliko je ta osoba sposobna da od kluba napravi nesto. I Mamic je lopov pa u Dinamu jedu vise od hrenovki. Pa Dinamo ima uspjehe, titule, i prezimit ce u Evropi.
Citam svakakve bljuvotine na ovome i mnogim portalima. Kriv je onaj, rak rana je onaj, pare je ukrao treci, igrace nagovorio cetvrti, navijace podjelio peti.
Rijetko komentarisem navijace osim ako nije bilo nekog incidenta. Ali horde zla cu sada ovdje prokomentarisati. Da li vi znate ko pije a ko placa? Kompleks vam je uspio nabiti Zijad Blekic. Kako? Samo sto je dosao u klub poceo vas je kupovati pricom "Zeljo ce nam gledati u pete". Zasto ne reci Sarajevo uzima titulu ove godine? Jer ponizavanjem drugoga ne moze podici sebe. Nego ostvarujes neke druge kontra efekte. Ja Blekica ne mirisem jer jedno prica a drugo radi. Nije rijec o ovome sad sto se desilo nego cu se podsjesiti Face to Face emisije sa Zujom. Po meni dva najgora covjeka da prestavljaju dva najjaca i dva najveca kluba sa najvise navijaca. Kaze Zijad ja nisam trazio bojkot navijaca to su odlucile Horde Zla. U drugoj recenici vec govori ja sam Horde Zla. Cime je nama koji smo malo vise ukljuceni u sport i vidimo iza zavjese izmedju redova rekao da je on stimulator bojkota. Tim bojkotom se nije naskodilo protivnickom klubu nego derbiju. U gradu je stvorena nova atmosfera, neka mrznja se opet osjeti u zraku.
Blekicevo ponasanje na Kosevu za vrijeme derbija je za maloumne "cool" cin. Za takve je ispao mangup. Ali kad 4-5 pregledas video srce te zaboli kakav je provincijalac na celu gradskog kluba poput FKS. I Blekic je nabio kompleks navijacima da sad ne sirim spakovao se i otisao. Ovi sto su iza njega ostali nista bolji nisu. Ali on iz pozadine i dalje rastura klub.
Ako je sve sto Zijad kaze istina to se onda uradi ovako. Kaze se: Ja dajem ostavku jer nisam u stanju da suradjujem sa trenutnim rukuvodstvom kluba. Moje ideje nisu u mogucnosti da budu sprovedene i iz toga razloga se povlacim". Kraj price. On daje izjave kako je neko rak rana, onda ovi sto su ostali pljuju po njemu. On vadi papir kako je platio igrace, a igraci svi u glas kako nemaju struje i jedu hrenovke. Sve bi ovo bilo smijesno da nije zalosno.
Recimo sad da je sve ovo istina i recimo da je bilo koja strana upravu. Sta vi mislite kakav je imidz stvoren o FKS u zadnjih par dana. Sta mislite ko ce poletiti da dodje da igra za FKS. Koliko ce se buduci trener zadrzati u klubu?
Ljudi koji nisu vrijedni spomena okaljali su obraz FK Sarajeva. Zar ovi koji se vrte po medijima su veci od FKS? Ako jesu onda neka HZ i dalje podrzavaju Blekica koji uopste nije sposoban da obnavlja funkciju predsjednika. Kod mladje raje je prodao foru da ce dovesti Luca Tonija i mrznjom prema komsijama pokupio simpatije dok kod legendi i starijih navijaca je ispusio foru. Zapravo stariji ce se sjetiti gdje su Zijad i njegova supruga radili prije rata. Oni koji su u biznis svijetu sjetice se na koji nacini su ima podvaljene dionice.
Ali sve to na stranu. Mene to ne interesuje mene samo interesuje koliko je ta osoba sposobna da od kluba napravi nesto. I Mamic je lopov pa u Dinamu jedu vise od hrenovki. Pa Dinamo ima uspjehe, titule, i prezimit ce u Evropi.