[quote="IlProfessore"]
Prvo da cestitam tvojim roditeljima na lijepom odgoju svog djeteta. Vjerovatno si solidno obrazovan i posebno postujem tvoj patriotski odnos prema nasoj dragoj BiH . Ta "LJUBAV" je vjecna(mislim na FKS i FKŽ) . 50+ god. sam navijac FKS . Dakle od 10 god. isao na Kosevo iz naselja gdje 95% "tvojih".Meni 10 god. u zgradi na 3 spratu , a sa Grbavice se vracaju 3 "starohana" dobili i pod prozorom 30 min. skandiraju samo "Ž"(samo to slovo), ja dijete placem , materi nije jasno. Ko bi vas volio

.
Drugi primjer , utakmica bez gledalaca na Kosevu. Imali smo mogucnost brat i ja da gledamo .Kabina do nas sa lijeve strane puna "dusmana" , yebu nista ne ostaje, al prosto (znas vjerovatno kako to zvuci). Vama bod znaci tiulu na Kosevu , ali toliko ste bili dominantni i znalo se da ste prvaci . Da ste i izgubili titulu bi proslavili na Grbavici(nije bila upitna), ali nam je pobjeda znacila Kup UEFA . Koji izliv zadovoljstva u kabini do nas , sto FKS nece u Evropu. Koja proslava ,puna provokacija na praznom stadionu od fudbalera kluba za koji navijas . Iz aviona se vidjelo da se treba sprijeciti odlazak FKS u Evropu . Kako su momci u plavom likovali . Majstori ste provokacije , tu vam kapa do poda . Dakle uzmi i ovo u obzir (a bilo je prije te titule Laznih).
Yebiga tako to funkcionise . Nekad smo mi znali na Kosevo ici zajedno i sjediti jedni do drugih . Bilo podyebavanja(izvini na izrazu),ali drugacijeg i sa vise sarma. Nekako mi se cini da smo se i mi dozvali ,pa da znamo provocirati

.
Dobro drugo je vrijeme , uglavnom dobra ste vi omladina i jedni i drugi , kako smo vas vodili mi stari lopovi . Lijepo je vidjeti parolu na Grbavici " NE BOJ SE GRADE .....", premda bas ne volim prolaziti pored tog stadiona

Ono sto bi vam porucio nemojte frke i fizickih obracuna , suvise dusmana imate da iste se "klali" medjusobno , ali nemojte , a i necete se nikad lizat

. Nek zivi derby i rivalstvo , pa ko koga zayebe
I na kraju jedna anegdota. Dvojica brace blizanaca , mrtvi Pitari , jedan stariji 5 min. Taj stariji Senad kaze mladjem "Mozda ih mrzis vise , ali ja ih mrzim duze"

. Tako je to u nasem gradu . Cuvajte ga (grad i drzavu), mnogi cestiti su zivote dali za to . Budite pametni i branite ga znanjem , inteligencijom , a ne da proljevate krv i gubite zivote koje vam nije dao ni jedan politicar .

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.