PL prepucavanja - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

simidobar
Kontakt:

Re: PL prepucavanja

Post Postao/la simidobar » 04 okt 2019, 18:12

UstanikSBII je napisao/la:
fks74 je napisao/la:
UstanikSBII je napisao/la:Pa jel imaš ti podatak koliko je puta Hajduk prozivan i prijavljivan zbog povika "Ubi Srbina" i ostalih ispada? I šta je na to UEFA rekla? Pa to je njima nebitno samo ako se novac vrti u igri!
Znaci, UEFA nece nista uraditi po tom pitanju, pa cete vi nastaviti po starom? Ok, onda ce navijaci drugih klubova, uzvratiti istom mjerom. Imamo i mi kamenja, za vase igrace.
Pa kažem ti da to nije u njihov domeni isto da se žališ za zločine u Vukovaru (ili Srebrenici) i žali se UEFI. Domaće natjecanje je isključivo pod nadležnosti domaćeg saveza UEFA donosi odluke i suspendira klubove samo pod okriljem svog natjecanja! Ako griješim ajde molim te navesti mi jedna klub koji je bio suspendiran u Europi od strane UEFA?
Pod cijem je okriljem ova PL ?
Savez da bi postojao zvanicno treba njihove licence, bez njih nema profesionalnog fudbala.. Bore se sa takvim kao sto ste vi na mnogo vecem nivou, sa klubovima i milijardama.
A vi im mozete bit divan primjer sa jako malo stete za njih..
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 04 okt 2019, 18:17

Savez je sada na potezu, vidjećemo u ponedjeljak. Poznavajući našu situaciju, kazniće ih toliko da se oni ne naljute, a mi zadovoljimo i onda će se u budućnosti trenirati strogoća nad sarajevskim klubovima: 7 hiljada kazna za sarajevske ekipe, 5 za UZPovce, 3 Čelik, Velež itd. Tribine će se zatvarati smo onima koji ih iole popune i sve se svde na relativiziranja, kako su svi huligani, svi štete fudbalu i slične gluposti koje godinama slušamo.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Giljotina
Kontakt:

Post Postao/la Giljotina » 04 okt 2019, 18:30

Ima li ko da nam skupi i uveže sve dosadašnje kazne za fašizam HNK "Katolifilija"?

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 04 okt 2019, 18:33

Treba konakovica izlijepiti sda i lgbt nalkepnicama, ko sisoje balju...
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 04 okt 2019, 19:08

belosevic28 je napisao/la:Treba konakovica izlijepiti sda i lgbt nalkepnicama, ko sisoje balju...
Nije on kriv, odavno je poznato da je duševna i moralna fukara. Zapitajte se vi šta je sa pitarima koji su u vrhu njegove stranke kojoj je pri podjeli resora pripao MUP KS i čemu ovi jeftini populistički trikovi. Na kraju će se ispostaviti da je on naredio vraćanje parola itd i eto predizbornih poena na račun mrtvog insana.
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 04 okt 2019, 19:23

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST KOLEKTIVA „Bordo Priča“

Fudbalski klub Sarajevo kao kolektiv, društvo, skupina, nikada u javnost nije izlazila sa napadačkim stavom, te sa iznošenjem pukih insinuacija, pa čak i tačnih tvrdnji na ime i adresu ostalih sportskih i fudbalskih/nogometnih kolektiva u okvirima naše države.

Ekipa Bordo Priče nije dio Fudbalskog kluba Sarajevo, te kao takva će ovim saopštenjem izaći u javnost direktno opužujućim i defanzivno – ofanzivnim stavom prema kolektivu koji nosi ime NK Široki Brijeg i njihovom skorašnjem saopštenju i ataku na integritet Kluba i navijača iz glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Prvenstveno, da bi se naš glas mogao čuti u širim okvirima i da bi bili relevantni za ikakvu priču o ovoj temi, spomenućemo dešavanja vezana za našu ekipu na susretu odigranom 02.10. na stadionu Pecara. Naš kolektiv na stadionu Pecara su predstavljale dvije osobe, jedna osoba na tribinama stadiona sa kamerom, snimajući meč, te druga osoba na travnjaku iza gola sjeverne tribine, snimajući meč iz drugog ugla. Drugi spomenuti član konstantno, kroz cijelu utakmicu trpi nacionalističke uvrede, te strahuje za vlastitu sigurnost na terenu. Ove uvrede nisu dolazile potpuno od publike, nego i od osiguranja koje je bivalo maksimalno nesusretljivo za rad, te koncem utakmice i verbalno vrijeđajući naše članove, ugrožava njihovu sigurnost – sušta suprotnost od njihovog posla. Svaki problem je snimljen audio ili video materijalima, te je dostavljen na adresu Fudbalskog kluba Sarajevo koji je iste proslijedio na veći broj adresa uz tužbe, pa da vidimo do kada će taj 'folklor' imati smisla.

Kada već postajemo kompetentni za razgovor, ostatak teksta upućujemo direktno klubu koji dolazi iz grada kroz koji prolazi rijeka Lištica.

"Dosta je, zbilja, više i nama orkestriranog stvaranja atmosfere napetosti iz Sarajeva danima pred utakmicu, pozivanja „pohoda na Lišticu“ kao da se ide u rat, provociranja, psovki i verbalnog maltretiranja „Hordi zla“ čim uđu na tribinu, vrijeđajući ne samo gledatelje na stadionu Pecara nego sve stanovnike Širokog Brijega i cijeli jedan narod." - ovo je jedan dio saopštenja NK Široki Brijeg. Zbog čega su navijači FK Sarajevo ugnjetavani i maltretirani svaki put kada dođu na stadion Pecara i zbog čega neki od njih ulaze tek u 45. minuti na tribinu? Zbog čega im se ne dozvoljava ni da popiju vode, kao ni da dođu u majicama sa likom ubijenog navijača FK Sarajevo? Koga to Horde zla vrijeđaju?

Fudbalskom klubu Široki Brijeg je 'dosta'. Nogometni klub Široki Brijeg se ograđuje i najoštrije osuđuje svako nesportsko i nefer ponašanje publike na stadionu Pecara. Gospodo, znate li da ste se upravo ogradili od svakog pojedinca na tribinama svog stadiona? Fudbalski klub Sarajevo godinama unazad, i prije te 2009. godine koju ste bezobrazno spomenuli u vašem (posebno malim slovom) tekstu biva dočekivana povicima „Ubij baliju“ gromoglasnim navijanjem od strane cijelog stadiona, svakog pojedinca (dokumentovano i dostavljeno NSBiH). Navijači, simpatizeri, fanovi našeg Kluba konstanto bivaju izloženi fizičkoj torturi na ulicama grada, posebno od te kobne nedjelje, 04.10.2009., iako nikada u svojim povicima nije optužila nijednog građanina mjesta kroz koji prolazi rijeka Lištica da je naudio našim navijačima, te počinio krivično djelo ubistva navijača. Dobro zna cijeli glavni grad, i vaše mjesto, i svi klubovi, kolektivi, a i ljudi ko je zapravo počinio to ubistvo. Građanima i mještanima nikada riječi nije bilo nametnuto, te nikada se nije išlo rušilačkim stavom prema ovom mjestu, vaše insinuacije su apsurdne.

Hvatanje igrača za međunožje komentarisati nećemo, jer vi fizičkog dokaza za to nemate, svjesni ste da se bavite klevetom.

Vaš kolektiv spominje vjerske obrede igrača, vjersku stranu pogotovo? Svjesni ste da vaša uprava i klub ne dozvoljavaju da za ekipu potpiše igrač koji nije katoličke vjeroispovijesti, i da time kršite Zakone o ljudskim pravima, te se poistovijećujete sa ljudima koji šire rasizam, nacionalizam te mržnju prema različitim od sebe? UEFA zatvara oči na sve to, ne vjerujemo da će ta praksa trajati još dugo.

Spominjete povike za Atifa Dudakovića, spominjete ga kao osuđenog ratnog zločinca. Atif Dudaković je nikada osuđeni, uvijek optužba oslobođeni ratni general i heroj odbrane države Bosne i Hercegovine od strane hrvatskih i srpskih snaga, HVO-a i JNA. Shodno tome, kako komentarišete vaše navijače i gromoglasno navijanje cijele publike imena Slobodana Praljka, osuđenog ratnog zločinca, preminulog u Haškom Tribunalu činom samoubistva?

Fašištičke zastave, nacionalističke pjesme, tretiranje naših članova Uprave kao huligane, te navijače, popularne 'Horde Zla', koje čine više pozitivnog za ovo društvo nego ijedan član vašeg kolektiva kao varvare i ubice, osobe koje imaju "kukasti krst" na tribini, zastavu "Herceg-Bosne", osobe koje javno podržavaju fašizam i pjevaju pjesme Anti Paveliću, te sve ostale stvari koje vas stavljaju na marginu društva ove države ćemo spomenuti u nekim drugim tekstovima, za ovo saopštenje je dovoljno ovoliko.

Gospodo iz malog mjesta na rijeci Lištici – vi prava na govor i saopštenja nemate. Pogotovo ne na ovaj dan, kada bi trebali zajedno sa cijelom državom stati na istu crtu, tražeći i privodeći pravdi krivca za ubistvo Vedrana Puljića u VAŠEM mjestu, pred VAŠIM stadionom. Imajte malo obraza i časti, bar na ovaj dan, 10 godina od pomenutog dešavanja.

Istina i pravda za Vedrana Puljića.

Bordo Priča.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 04 okt 2019, 19:31

Evo citirajte me kad se UEFA službeno oglasi! Ja bi još poslao Putinu upit on će sigurno da vama odgovori!
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

Dulce et decorum est pro patria mori.

HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 04 okt 2019, 19:37

UstanikSBII je napisao/la:Evo citirajte me kad se UEFA službeno oglasi! Ja bi još poslao Putinu upit on će sigurno da vama odgovori!
Mozda Praljku da posaljemo, mozda nam on odgovori ?

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 04 okt 2019, 19:41

Zagor je napisao/la:
UstanikSBII je napisao/la:Evo citirajte me kad se UEFA službeno oglasi! Ja bi još poslao Putinu upit on će sigurno da vama odgovori!
Pa može te Šešelju on je živ, a nije osuđen, drage volje će vama odgovoriti!
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 04 okt 2019, 19:44

Zagor je napisao/la:
Pa može te Šešelju on je živ, a nije osuđen, drage volje će vama odgovoriti!
cisto sumnjam.. on je navijao za zelju. tako da mislim da bi ga popusili

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 04 okt 2019, 19:53

IlProfessore je napisao/la:
belosevic28 je napisao/la:Treba konakovica izlijepiti sda i lgbt nalkepnicama, ko sisoje balju...
Nije on kriv, odavno je poznato da je duševna i moralna fukara. Zapitajte se vi šta je sa pitarima koji su u vrhu njegove stranke kojoj je pri podjeli resora pripao MUP KS i čemu ovi jeftini populistički trikovi. Na kraju će se ispostaviti da je on naredio vraćanje parola itd i eto predizbornih poena na račun mrtvog insana.
Kod tebe svaki post Konakovic ovo Konakovic ono, jesi li to ti Campara :rol: postajes politički ofiran.
Grozno je da neko skida ovo, ali sad njemu nešto fakturisati je ono baš glupo, realno, ko da je lično on komesar. A i ne vidim razlog da on lično naredi ovo.

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 04 okt 2019, 20:10

Zasto da te citiramo kad te nece bit ovde ?

Ako se UEFA sluzbeno oglasi vi ste od pocetka sa novim imenom..

A savezu sankcije ako ne ispostuje..
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 04 okt 2019, 20:28

10 000 NATKRIVENIH MJESTA CE IMATI STADION GRBAVICA

GOLEM SI ZELJO

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 04 okt 2019, 20:41

LegendKiller je napisao/la:
Kod tebe svaki post Konakovic ovo Konakovic ono, jesi li to ti Campara :rol: postajes politički ofiran.
Grozno je da neko skida ovo, ali sad njemu nešto fakturisati je ono baš glupo, realno, ko da je lično on komesar. A i ne vidim razlog da on lično naredi ovo.
Ma pusti :lol:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 04 okt 2019, 21:07

ISTINA ZA VEDRANA

KAZNA ZA UBICE
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 04 okt 2019, 21:24

Beduin je napisao/la:
Sariel1987 je napisao/la:u cemu je problem vrsta homo sapiens, rod homo, porodica hominide, red primata..
tu je to..
Hoce glupson da kaze kako sam pogresno napisao "homosapijens", kaze moras napisati "homo sapiens".
A eno ga jos na google istrazuje i ubjedjuje sebe kako ne mozes napisati homosapijens :urnebes:
Može u bosanskom sve i kafa i kahva i općina i opština kako ti drago. Tako i to tvoje samo kad negdje dodeš gdje ljudi ne čuvaju samo koze to ipak ne može! Ali vama je u prirodi sve strane ili latinske riječi probati prilagoditi (naturalizam) zato i ispada cinično. Isto kao što u danas pola novinara izgovara: "Čikago" umjesto "Šikago" al ajde šta znaju Ameri, tako i ti u latinsku riječ ubaciš ije :? Al ok možda nisi ni učio latinski pa ipak to nije potrebno za čuvanje koza!
Priznaj da ti je i google.ba rek'o da si levat i da si pametniji kad sutis :urnebes:

Bitno da je u Rvatskom jeziku zrakomlat, umjesto helikopter. Grob te j3bo, ono meni naslo pametovati i ismijavati sto se ismijavati ne moze :urnebes:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 04 okt 2019, 21:29

Smijimo se slobodi
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

Unproforumas
Kontakt:

Post Postao/la Unproforumas » 04 okt 2019, 21:39

Dajte usrefu praljkovacu za pomirenje!

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 04 okt 2019, 21:41

simidobar je napisao/la:
Zasto da te citiramo kad te nece bit ovde ?

Ako se UEFA sluzbeno oglasi vi ste od pocetka sa novim imenom..

A savezu sankcije ako ne ispostuje..
Jel moguće :urnebes: :urnebes: :urnebes:
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 04 okt 2019, 22:59

:thumbup:
Virtu4l je napisao/la:
kolezeljovac je napisao/la:I mene i mog brata Hordasa je ista majka rodila!
Pa što ga ne izvede na pravi put moj Kole.
Ma ima nas trojica.... Najstariji Zeljovac Tare stariji 8 godina, srednji Hordas neko mu sihre bacio stariji od mene 7 godina :D
Dedo(mamin babo) sa Sedrenika ga uzeo pod svoje jer je pitar, a ostali dio familije su mi sve Zeljovci....
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.