FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Danas odličan rezultat uz veoma slabu igru u prvom i solidnu igru u drugom poluvremenu.Pobijedili smo zahvaljujući izmjenama u drugom poluvremenu a posebno bitan bio je ulazak Ramića koji je danas odradio posao.Pohvala za Adanalića i Baljića koji su uvidjeli da sa Zitounijem nećemo daleko stići.Njegov izlazak na poluvremenu je omogućio da prodišemo u drugom.Na utakmici pojedini navijači su uglavnom kritikovali Šarčevića i tražili izmjenu i zaista je Šarčević bio potanak ali on je barem pokazao neku borbenost i želju i prosto trenutno nije igrač za prve postave jer ne pravi razliku i ne zna.Ali ono što igra Zitouni je nivo malonogometnih seoskih turnira.Čovjek se sakriva,ne trči,nigdje ga nema na sredini,ne drži nikakvu formaciju,ne smije da krene,nema šut,ništa,a u fazi odbrane i prekida ne postoji.svi ga otresaju i prolaze.U toku utakmice Adanalić viče na njega da pokrije igrača u odbrani,da se postavi kod prekida a on ne zna ni gdje je ni zašto.
Pohvalio bih opet standardno dobre sve igrače koje je pomenuo Emir012,i još Beganovića koji je po meni bio dobar i mladog Burića koji je uspio i da zatrese mrežu.Ramić i Beganović takođe zaslužuju pohvale za profesionalizam jer su dosad malo igrali a danas su se zaista trudili i čak dizali atmosferu u ekipi.Zvijezda dok je imala snage u prvom poluvremenu bila znatno bolja,a u drugom su pali.Da imaju bolju realizaciju ne bi postizali tako loše rezultate.
Ako želimo da ostanemo u igri za visok plasman NEOPHODNO JE DA IMAMO NOVOG OFANZIVNOG VEZNOG kvalitetnog igrača jer Husejnović ne može više od poluvremena a Zitouni je zalutao.Znači iskoristiti ovu pauzu da se riješi ta rupa nastala izostankom Husejnovića pronalaskom novog igrača bilo gdje-da li u vlastitim redovima ili izvana nije bitno ali je neophodno.
Pohvalio bih opet standardno dobre sve igrače koje je pomenuo Emir012,i još Beganovića koji je po meni bio dobar i mladog Burića koji je uspio i da zatrese mrežu.Ramić i Beganović takođe zaslužuju pohvale za profesionalizam jer su dosad malo igrali a danas su se zaista trudili i čak dizali atmosferu u ekipi.Zvijezda dok je imala snage u prvom poluvremenu bila znatno bolja,a u drugom su pali.Da imaju bolju realizaciju ne bi postizali tako loše rezultate.
Ako želimo da ostanemo u igri za visok plasman NEOPHODNO JE DA IMAMO NOVOG OFANZIVNOG VEZNOG kvalitetnog igrača jer Husejnović ne može više od poluvremena a Zitouni je zalutao.Znači iskoristiti ovu pauzu da se riješi ta rupa nastala izostankom Husejnovića pronalaskom novog igrača bilo gdje-da li u vlastitim redovima ili izvana nije bitno ali je neophodno.
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
Odlika ozbiljnih ekipa je da pobjeđuju i kad LOŠE igraju
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Jel baljic gdje imao trenerski angažman i vodio prvi tim ili samo kao pomoćnik ?
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
Radio je nešto malo u turskojclub21 je napisao/la:Jel baljic gdje imao trenerski angažman i vodio prvi tim ili samo kao pomoćnik ?
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
- BosanacGorstak
- Kontakt:
staragarda je napisao/la:Odlika ozbiljnih ekipa je da pobjeđuju i kad LOŠE igraju
To je to.
Jos ako uzmemo u obzir promjenu trenera,pa uveliko podcjenjivanje Zvijezde koja igracki uopste nije neka taraba i ekipa za nabijanje gol razlike.Ima tu kvalitetnih igraca ali ocito nesto ne stima u klubu.Jos ako dodamo na to da nam je mnogo igraca iz drugog tima igralo,ovo je realno ekstra.Prije tekme su bile neke prognoze po drustvenim mrezama,ljudi lupaju bice 5-6 naprema nula u nasu korist
Nekad je igra dobra,a rezultat los kao recimo protiv Zrinjskog gdje smo odigrali odlicnu tekmu i na kraju nismo slavili,ali smo zato protiv odigrali prejadno ali uzeli 1 bod.Danas smo odigrali prilicno blijedo ali su tri boda na kontu i ovo je odlicno.
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!
Miroslav Krleza
!Tuzla City!
Gledao sam samo prvo poluvrijeme.Sve je "kandisalo "na namještajku.U toj konstalaciji ni jedan igrač ne može i da hoće dobiti prolaznu ocjenu.Beganović nije centra prešao niti se s loptom sastao o Šarčeviću se nema šta govoriti.Ali ne slažem se sa drakonskom ocjenom Zejtunija.Zejtuni u ovakvoj konstalciji u prvom poluvremenu bolje da nije ni igrao.Dijete je pokušalo sarađivati sa Šarčevićem - retardiranim ,po lijevoj strani.I on i Zlatković i...Desno debeli Beganović nije ni bio na poziciji krila.Efe ništa.Jednom prošo i namjerno dodade pas Ubiparipu iza leđa, iako je ovaj imao otvoren šut.Ne znam gdje nam je Nukić je li se umorio od silnih odmora.Zašto nije igrao.MOŽDA SE ODMARA ZA NAREDNU PAUZU.Je li misliš da bi Husejinović ili bio o drugi jučer okrenuo igru u prvom poluvremenu.Takvog jučer nije bilo.I Sesar se gubio.Kako to da za 20 minuta u drugom poluvremenu zabijemo 3 gola nakon onakvog prvog poluvremena? Dakle, gledao sam prvo i otišao serbez kući,jer sam osjetio u zraku namještenu utakmicu.Ne znam je li promjena došla zog srama ili je Baljić pitao ,šta je ovo momci, jeste li vi s ovakvom igrom na 3 mjestu? Naravno kad se prljave rabote rade dovoljno je da to znaju 4 igrača i postaviš još 2 debila da usmjeriš gmjev publike.Zejtuni je fudbalski pismen i prirodno je da se jučer ,u prvom pluvremenu ,našao u čudu šta to rade pojedini njegovi saigrači.CityCity je napisao/la:Danas odličan rezultat uz veoma slabu igru u prvom i solidnu igru u drugom poluvremenu.Pobijedili smo zahvaljujući izmjenama u drugom poluvremenu a posebno bitan bio je ulazak Ramića koji je danas odradio posao.Pohvala za Adanalića i Baljića koji su uvidjeli da sa Zitounijem nećemo daleko stići.Njegov izlazak na poluvremenu je omogućio da prodišemo u drugom.Na utakmici pojedini navijači su uglavnom kritikovali Šarčevića i tražili izmjenu i zaista je Šarčević bio potanak ali on je barem pokazao neku borbenost i želju i prosto trenutno nije igrač za prve postave jer ne pravi razliku i ne zna.Ali ono što igra Zitouni je nivo malonogometnih seoskih turnira.Čovjek se sakriva,ne trči,nigdje ga nema na sredini,ne drži nikakvu formaciju,ne smije da krene,nema šut,ništa,a u fazi odbrane i prekida ne postoji.svi ga otresaju i prolaze.U toku utakmice Adanalić viče na njega da pokrije igrača u odbrani,da se postavi kod prekida a on ne zna ni gdje je ni zašto.
Reci ,većina se krila od lopte pa u redu .Reci ljudi iskoristili tu našu ,nazovi igru pa nas pritisli u šesnesterac . U redu ,govoriti treba o cjelini a Budu treba poslati u lijepu materinu kretensku.Ako mu je otac policijski funkcioner u Bratuncu treba ja da pijem aspirine zbog toga.Jedino umor razumijem i to je nakon tri srijede moralo doći na naplatu.Ali ,zadržavam pravo na sumnju kad je prvo poluvrijeme u pitanju.Ovako sam izašao i kad je Gorki igrao protiv Drine 0:2.Malo je reći sramota.!
Tebi naravno pozdrav i pošto dijelimo istu muku nemoj zamjeriti ,niti ja želim da se pravim pametniji od tebe.Ne ponovilo se.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 06 okt 2019, 02:54, ukupno mijenjano 2 puta.
OVO SU FOTKE IZ PRVOG PLUREMENA .SVE NA NAŠOJ POLOVINI TERENA.
https://sportsport.ba/fudbal/elvir-balj ... id=1&pid=1
https://sportsport.ba/fudbal/elvir-balj ... id=1&pid=1
Nikad ova vlast u Tuzli neće dodijeliti besplatno zemljšte za stadion .I to se tako vrti u krug.Dzemail15 je napisao/la:Može li mi ko reći, šta se planira oko stadiona? Da li će se zajednički urediti Tušanj ili Tuzla ima drugi plan. Svakako bi bilo bolje da Tuzla napravi sama sebi. Ali ne bi bilo loše ni zajednički urediti Tušanj. Pa onda za par godina, ako nastave igrati u kontinuitetu, izlazili u europu, početi praviti svoj stadion. Sportski pozdrav.
@tuzlac
Meni ništa nije "mirisalo" na neki dogovor i takve optužbe treba izbjegavati jer radi se o teškim optužbama i za takve tvrdnje treba imati ozbiljne dokaze.Ako se ne raspolaže jasnim dokazima onda je to kleveta a to se pravno sankcioniše.Jednostavno se radilo o slaboj igri,formaciji,motivaciji igrača,nekoliko rezervi u prvom timu odjednom,novom treneru itd.A igrači su nas malo "razmazili" pa smo svi očekivali brzu i rutinsku pobjedu a to ne ide baš uvijek tako.I Zvijezda se borila,nisu se predavali a treba i to respektovati.Njihov trener je garant izgubio glas jučer, koliko se čovjek nervirao,vikao,skakao i unosio se u igru.
I naravno da ti ništa ne zamjerim.Slobodno ti pucaj i piši mišljenje,forum i služi za to.Nisam ja sujetan.Svi mi unosimo emocije i gledamo stvari iz vlastite perspektive i sopstvenih naočala i nekada griješimo i možda nismo u pravu.Meni npr taj alžirac ne ulijeva povjerenje,tebi je Husejnović slaba tačka ali nema veze idemo dalje bitno je da postoji zajednička emocija navijanja za klub.
Meni ništa nije "mirisalo" na neki dogovor i takve optužbe treba izbjegavati jer radi se o teškim optužbama i za takve tvrdnje treba imati ozbiljne dokaze.Ako se ne raspolaže jasnim dokazima onda je to kleveta a to se pravno sankcioniše.Jednostavno se radilo o slaboj igri,formaciji,motivaciji igrača,nekoliko rezervi u prvom timu odjednom,novom treneru itd.A igrači su nas malo "razmazili" pa smo svi očekivali brzu i rutinsku pobjedu a to ne ide baš uvijek tako.I Zvijezda se borila,nisu se predavali a treba i to respektovati.Njihov trener je garant izgubio glas jučer, koliko se čovjek nervirao,vikao,skakao i unosio se u igru.
I naravno da ti ništa ne zamjerim.Slobodno ti pucaj i piši mišljenje,forum i služi za to.Nisam ja sujetan.Svi mi unosimo emocije i gledamo stvari iz vlastite perspektive i sopstvenih naočala i nekada griješimo i možda nismo u pravu.Meni npr taj alžirac ne ulijeva povjerenje,tebi je Husejnović slaba tačka ali nema veze idemo dalje bitno je da postoji zajednička emocija navijanja za klub.
CityCity je napisao/la:@tuzlac
Ja ne trvrdim da je utakmica namještena nego izražavam navijačku sumnju da je namještena..
Zato sam i napustio nakon prvog poluvremena.
Ja nisam funkcioner u fudbalu nego prosti navijač.
Navijač ima puno pravo da iznese svoje viđenje utakmice i da otvoreno sumnja u njen ishod ili nepoštenu namjeru sudije.
---
PostPostao/la tuzlac » 05 okt 2019, 16:48
"Napustio sam utakmicu na poluvremenu.Mnogo mi liči na onu Gorki-Drina 0:2."
SRAMOTA.
BET365 - KOEFICIJENTI-Kraj
--1------ X------ 2
1.12-- 6.00-- 19.00
-----------
"Gledao sam samo prvo poluvrijeme.Sve je "kandisalo "na namještajku."
"Dakle, gledao sam prvo i otišao serbez kući,jer sam osjetio u zraku namještenu utakmicu."
"Naravno kad se prljave rabote rade dovoljno je da to znaju 4 igrača i postaviš još 2 debila da usmjeriš gmjev publike"
"Ovako sam izašao i kad je Gorki igrao protiv Drine 0:2.Malo je reći sramota.!"
------
I pored pobjede ostajem pri svom viđenju prvog poluvremena utakmice.
ELVIR BALJIĆ NAKON DEBITANSKOG NASTUPA NA KLUPI PLAVIH
6. Oktobra 2019.
Elvir Baljić debitovao je pobjedom na klupi Tuzla Cityja.
Novi strateg Plavih doživio je uspjeh na startu, što je jako važno kako za njega tako i za cijeli tim.
– Mogu biti zadovoljan pobjedom. Očekivali smo da će to biti jedna teška utakmica. Želim da čestitam ekipi Zvijezde 09 na dobroj utakmici i da sigurno ne zaslužuju mjesto na kojem se nalaze. Možda to u prvom poluvremenu nije bilo na onom željenom nivou. Igrali smo malo u grču. Bilo nam je jako bitno da postignemo prvi gol i kada se to desilo onda je sve bilo puno lakše. Nakon tog prvog gola puno smo bolje igrali, stvarali prilike i onda su došla još dva gola, kazao je Baljić.
Tuzlaci su u ovome meču igrali oslabljeni, nije u ekipi bilo do sada standardnih Crnkića i Nukića.
Međutim, Šarčević i Beganović su dobro odradili utakmicu te dali veliki doprinos u trijumfu Plavih.
press Služba FK Tuzla City
6. Oktobra 2019.
Elvir Baljić debitovao je pobjedom na klupi Tuzla Cityja.
Novi strateg Plavih doživio je uspjeh na startu, što je jako važno kako za njega tako i za cijeli tim.
– Mogu biti zadovoljan pobjedom. Očekivali smo da će to biti jedna teška utakmica. Želim da čestitam ekipi Zvijezde 09 na dobroj utakmici i da sigurno ne zaslužuju mjesto na kojem se nalaze. Možda to u prvom poluvremenu nije bilo na onom željenom nivou. Igrali smo malo u grču. Bilo nam je jako bitno da postignemo prvi gol i kada se to desilo onda je sve bilo puno lakše. Nakon tog prvog gola puno smo bolje igrali, stvarali prilike i onda su došla još dva gola, kazao je Baljić.
Tuzlaci su u ovome meču igrali oslabljeni, nije u ekipi bilo do sada standardnih Crnkića i Nukića.
Međutim, Šarčević i Beganović su dobro odradili utakmicu te dali veliki doprinos u trijumfu Plavih.
press Služba FK Tuzla City
Tuzla City lider pl bIh- Čestitam našem klubu ali i nama.
1.FK Tuzla City .......12 7 3 2 24(+9)
2.FK Sarajevo.........12 7 3 2 24(+8)
3.FK Željezničar ..... 12 6 5 1 23
4.FK Radnik........... 12 7 0 5 21
5.HŠK Zrinjski........ 12 6 2 4 20
1.FK Tuzla City .......12 7 3 2 24(+9)
2.FK Sarajevo.........12 7 3 2 24(+8)
3.FK Željezničar ..... 12 6 5 1 23
4.FK Radnik........... 12 7 0 5 21
5.HŠK Zrinjski........ 12 6 2 4 20
Mundo Deportivo, jedan od najvećih sportskih medija u svijetu izvještava o dolasku Baljića na kormilo naše ekipe.
https://www.mundodeportivo.com/futbol/2 ... l?fbclid=I
https://www.mundodeportivo.com/futbol/2 ... l?fbclid=I
Članske karte prešle brojku 800 prije par dana...
Mašala, svaka čast.Sad kad smo lideri ,trebalo bi bar još 300, da pređemo 1000.CityCity je napisao/la:Članske karte prešle brojku 800 prije par dana...
Dobar plan ,pa kuću pravi .Eto, rastemo polako.Ne znam kad počinju trenirati i gdje će i s kim igrati u subotu ili nedjelju.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 07 okt 2019, 16:26, ukupno mijenjano 1 put.
- BosanacGorstak
- Kontakt:
A inace je Sloboda protiv Drine namjestila utakmicu.Mani budalestina,par nepismenih Fukara provalilo i na kraju su upravo ti isti sto su izmisljali sve te scenarije i krivi sto su otjerali Azmira i tu je gdje je danas.Azmir bi tada sve dao da se mogao dokopati nekog trofeja,jer bi to bio historijski trofej za Slobodu,al on eto odlucio da proda Drini.Koliko to njemu Drina moze ponuditi?500 000 maraka?milion?tuzlac je napisao/la:CityCity je napisao/la:@tuzlac
Ja ne trvrdim da je utakmica namještena nego izražavam navijačku sumnju da je namještena..
Navijač ima puno pravo da iznese svoje viđenje utakmice i da otvoreno sumnja u njen ishod ili nepoštenu namjeru sudije.
---
SRAMOTA.
--1------ X------ 2
1.12-- 6.00-- 19.00
-----------
"Dakle, gledao sam prvo i otišao serbez kući,jer sam osjetio u zraku namještenu utakmicu."
"Naravno kad se prljave rabote rade dovoljno je da to znaju 4 igrača i postaviš još 2 debila da usmjeriš gmjev publike"
------
Ovakvim pricama jako stetis klubu,bas kao sto su stetili i debili koji su Azmira otjerali iz Slobode.Treba znaci svaki put kad igraci izadju i odigraju preko one stvarke ili lose odigraju tekmu da pricamo o namjestanju.Danas svi igraju fudbal i svako svakoga moze pobjediti.Real Madrid ciji tim vrijedi haman pa milijardu remizira sa Brizom,a Tuzla koja je par deka jaca od Zvijezde haman pa namjesti kad joj Zvijezda parira.
Price o namjestanju nemaju mjesta u ovom klubu i medju navijacima ovog kluba.Svi znamo koliko je Azmiru stalo da od Tuzle napravi jedan dobar i kvalitetan klub,da napravi konkurentan klub za vrh tabele,da napravi iskorak i ode u Evropu sa ovim klubom.Ne stedi ni zivce,ni pare,ni vrijeme i onda doci sa pricom o namjestanju moze biti samo zlonamjernost.
Vec duze smo vremena na forumu gdje zajedno diskutujemo,pratimo tekme,analiziramo i slicno i znam da nisi sigurno zlonamjeran al vjeruj drug prica ti je bezveze i navikni se da ce biti i dobrih i losih rezultata al dovoditi nas u konktekst namjestanja je jako zlonamjerno prema svima nama.
Ja generalno nisam previse zadovoljan igrom i mislim da smo imali i dosta srece u dosadasnjem dijelu sezone.Bilo je tekmi gdje su nas ljudi bukvalno gazili pa smo na kraju nekako dobili tekme ili igrali nerjeseno.Vrlo lahko je sve ovo moglo otici u drugom smijeru i mislim da su nam pojacanja prijeko potrebna za neki iskorak vise u ovoj ligi jer nisam siguran da bi samo sa ovim sastavom mogli biti konkurenti za sami vrh do kraja sezone.
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Miroslav Krleza
!Tuzla City!
Miroslav Krleza
!Tuzla City!
-
elvirbaljic
- Kontakt:
Potpisujem, jednostavno i kad bude losih rezultata, i kad nas ne bude islo ja sam za to da se ne unosi negativna atmosfera....Tu smo gdje smo, moramo biti iskreni da ovo nismo ocekivali (stanje na tabeli). Sto se tice pojacanja ja bih rekao u svakoj liniji po jedan igrac ( za prvu postavu) nam treba...I definitivno nekim bi se trebali i zahvaliti, necu imena pisati, znamo svi koje su tu reda radi.BosanacGorstak je napisao/la:A inace je Sloboda protiv Drine namjestila utakmicu.Mani budalestina,par nepismenih Fukara provalilo i na kraju su upravo ti isti sto su izmisljali sve te scenarije i krivi sto su otjerali Azmira i tu je gdje je danas.Azmir bi tada sve dao da se mogao dokopati nekog trofeja,jer bi to bio historijski trofej za Slobodu,al on eto odlucio da proda Drini.Koliko to njemu Drina moze ponuditi?500 000 maraka?milion?tuzlac je napisao/la:CityCity je napisao/la:@tuzlac
---
SRAMOTA.
--1------ X------ 2
1.12-- 6.00-- 19.00
-----------
------
Ovakvim pricama jako stetis klubu,bas kao sto su stetili i debili koji su Azmira otjerali iz Slobode.Treba znaci svaki put kad igraci izadju i odigraju preko one stvarke ili lose odigraju tekmu da pricamo o namjestanju.Danas svi igraju fudbal i svako svakoga moze pobjediti.Real Madrid ciji tim vrijedi haman pa milijardu remizira sa Brizom,a Tuzla koja je par deka jaca od Zvijezde haman pa namjesti kad joj Zvijezda parira.
Price o namjestanju nemaju mjesta u ovom klubu i medju navijacima ovog kluba.Svi znamo koliko je Azmiru stalo da od Tuzle napravi jedan dobar i kvalitetan klub,da napravi konkurentan klub za vrh tabele,da napravi iskorak i ode u Evropu sa ovim klubom.Ne stedi ni zivce,ni pare,ni vrijeme i onda doci sa pricom o namjestanju moze biti samo zlonamjernost.
Vec duze smo vremena na forumu gdje zajedno diskutujemo,pratimo tekme,analiziramo i slicno i znam da nisi sigurno zlonamjeran al vjeruj drug prica ti je bezveze i navikni se da ce biti i dobrih i losih rezultata al dovoditi nas u konktekst namjestanja je jako zlonamjerno prema svima nama.
Ja generalno nisam previse zadovoljan igrom i mislim da smo imali i dosta srece u dosadasnjem dijelu sezone.Bilo je tekmi gdje su nas ljudi bukvalno gazili pa smo na kraju nekako dobili tekme ili igrali nerjeseno.Vrlo lahko je sve ovo moglo otici u drugom smijeru i mislim da su nam pojacanja prijeko potrebna za neki iskorak vise u ovoj ligi jer nisam siguran da bi samo sa ovim sastavom mogli biti konkurenti za sami vrh do kraja sezone.
Tuzla City / Sloga Simin Han
Trenutno korisnika/ca: BosnianRahatluk i 19 gostiju.