Bundesliga je napisao/la:sljivo je napisao/la:
Šta ti to govori?
Pa meni govori dosta stvari, ali volio bih cuti na sta tacno potenciras?
U gostima niko ne očekuje čarolije od Bayerna pa sa dosta opreznijom igrom i sa više strpljenja Kovač može da iskontroliše protivnika, protivnika koji ima obavezu da pokaže nešto kod kuće, i tako naravno pravi greške koje mi kaznimo. Kod kuće Bayern ima obavezu ne samo da pobijedi već i da ubije protivnika i da prikaže lijepu igru. To je teže igrati. To malo trenera zna. Otuda, i uz slabiju motivaciju i potcjenjivanje protivnika, dolaze ovi relativno slabiji rezultati u odnosu na drugo vrijeme.
S druge strane, igrali smo skoro sve tekme protiv smeća. Čini mi se Lajpcig i Šalke su te neke jače dok je ono ostalo sredina ili dno. To je opet slab uzorak da se nešto zaključi.
Ne valja kad ti ona pobjeda u Londonu bude iznenađenje, umjesto da bude nešto za što imamo potencijal i što visi u zraku da se desi. Nakon Londona ubjeđivao sam se da to može ispasti dobro, ta igra na krila, direktnija igra. Danas sam se prizemljio. Ako imaš igru ona nikad ne izda pogotovo ako igraš protiv slabijeg protivnika od prethodnog, a da na kraju dobiješ lošiji rezultat.
Generalno, sve mi je ovo nekako nestabilno, haotično. Dosta oscilacija u igri i rezultatima. Po iskustvu znam da to ne može biti dobro.