FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
@denchi gdje sam ja pljuvao Gavrica?
Sad kad me vuces za jezik,izgleda u svakoj ekipi u kojoj je igrao je imao pogresne zadatke.Govorim o njegovoj statistici.O brojevima.Ako mu ne odgovaraju ovi defanzivni koje sada ima,onda mu jos manje odgovaraju ofanzivni.Opet kazem brojevi tako kazu.Nmg ja sad napisati,joj sad kad bude CM bice golova,asistencija kad je covjek u 210 meceva u karijeri dao 7 golova i 8 puta asistirao.Nije valjda citav zivot bio zadnji vezni sa defanzivnim zadacima
Za mene je ok igrac za rotacije ali jbt pravite od njega Valderamu,a za sada prosjek BH lige.Jbg i dalje ga ne pljujem jer nije zasluzio da se pljuje.Ali da je sad nesto... .
Sad kad me vuces za jezik,izgleda u svakoj ekipi u kojoj je igrao je imao pogresne zadatke.Govorim o njegovoj statistici.O brojevima.Ako mu ne odgovaraju ovi defanzivni koje sada ima,onda mu jos manje odgovaraju ofanzivni.Opet kazem brojevi tako kazu.Nmg ja sad napisati,joj sad kad bude CM bice golova,asistencija kad je covjek u 210 meceva u karijeri dao 7 golova i 8 puta asistirao.Nije valjda citav zivot bio zadnji vezni sa defanzivnim zadacima
Za mene je ok igrac za rotacije ali jbt pravite od njega Valderamu,a za sada prosjek BH lige.Jbg i dalje ga ne pljujem jer nije zasluzio da se pljuje.Ali da je sad nesto... .
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
kad si rekao da nikad nije igrao ofanzivnog/polušpica ili krilomma_hz je napisao/la:@denchi gdje sam ja pljuvao Gavrica?
Sad kad me vuces za jezik,izgleda u svakoj ekipi u kojoj je igrao je imao pogresne zadatke.Govorim o njegovoj statistici.O brojevima.
evo ti statistike koja govori da mu je to pozicija na kojoj je najviše igrao
https://www.transfermarkt.com/nebojsa-g ... ler/143308
40 utakmica od čega sezona od 20 tekmi 2 gola i 2 asistencije u superligi
18 tekmi lijevo krilo , 14 tekmi desno, 23 centralni vezni
a svega 2 kao zadnji vezni
igra šta mu se kaže i šta se traži....dobar je igrač, i za prve postave a kamoli klupe za šta je doveden...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Naravno da ne mozemo izbaciti 11 vrhunskih juniora, nisam to ni rekao, svakako da to ne moze ni Ajax. No, kako si sam rekao, ostali pokupe fizicki dominantne pojedince. Nije li ti to malo, ako nista, retoricki kontradiktorno? Zasto su njihovi sedamnaestogodisnjaci fizicki superiorniji od nasih, kad, kako sam kazes, kod nas se od samog pocetka njeguju svi aspekti, a ne samo fizicka sprema? Slozices se da fudbal nije kamena s ramena, korida i navlacenje konopca. Dakle, ako igraca spremas od njegove 13-e godine, radis sve ono sto si sam naveo, kako to da u 17-oj neki drvosjeca moze biti superiorniji u elementima fudbalske igre? Naravno da svi pjetlici, kadeti, juniori, ne mogu igrati u prvom timu, ali, ako je tako kao sto kazes, kako onda nisu neprikosnoveni u svojim kategorijama? Ako je Akademija najbolja i ako je magnet za sve mlade fuzbalere, a trebala bi biti, kako onda neko ko je skupljen sa koca i konopca, moze uopste prismrditi plodovima nogometaskog umijeca Akademije.Denchi je napisao/la:pa i to smo pričali x puta dosad....rezultati akademije nisu titule već igrači...nerealno je očekivati da svake godine izađe generacija sa 5-6 ili više talenata to se desi jedanput u 10 god.(pogledaj Ajax i druge slične akademije), normalno je da u sezoni izađe 1 ili 2 igrača/talenta za prvi tim...treneru akademije je primat da razvije igrače, ako usput uzmu i titulu super, i to je rano navikavanje i mentaliteta , pritiska, očekivanja itd.VenamaHrabrih je napisao/la:Ne brine mene toliko igra, kakva je-takva je ove sezone. Nisam od imenovanja bio za Husrefa, ali to ne znači da necu podrzati klub, niti pozdraviti odluku kad istoimeni konačno ode. Također se ne slazem sa zacementiranim mjestom Krletovim i Hebibovim, ali niti sam trener, niti se trudim da budem.
Druga stvar mene brine. U jucerasnjoj utakmici kadeta, pobijedili smo točkolupače 2:1 i tako se izjednačili sa Slobodom na 19bodova. Zeljeznicar je nedodirljiv na prvom mjestu sa 24boda.
Eh sad, ako mi jedini imamo Akademiju i najbolje uslove, sistemski rad u istoj i mlade strucnjake, kako to da su od nas bolji klubovi koji nista od toga nemaju?! Je li nam to baza, takoreci rasadnik, ili pololovni, isluzeni igraci iz SRB/HRV? Ako nam se kuca u temelju ljulja, opet ce nam trebati 10god. da se vratimo gdje smo sada. A dotada, Evropa gazi koracima od 7 milja. Bojim se da ne iskoračimo u provaliju, a ne u Jevropu. Dajboze da grijesim.
zrinjski, željo i ostale ekipe gdje se igranje i članstvo u op plaća, odu i pokupe najrazvijenije(fizički) dječake i dovedu ih u svoj op(to npr. Sparsi rade u košarci) i tako mogu biti prvi te sezone, mi razvijamo igračima tehničke sposobnosti u akademiji i takve dovodimo igrače, jer kada ima tehniku dobru i razvijenu, te nauči taktikčke stvari, onda može neometano poraditi na fizici u gymu sa suplementima itd. kada pređe u seniorski fudbal i dobijaš gotovog igrača kojem treba samo iskustva za sljedeći korak....Pidro,Nihad i ostali kao primjer....
fizički jačem ili generalno igraču je dosta teže razviti tehniku nakon 20te godine, ona se razvija jako rano, što ranije to bolje...
jedino što brine mene u Akademiji npr. je da selektiranje ekipe nije dovoljno oštro, npr. držimo 25 igrača u juniorima a to je previše, ne mogu svi dobiti dovoljnu minutažu za razvoj a to bi trebalo biti tako idealno...
Meni tu nesta ne stima. Prije bih rekao da se radi stihijski, a ne planski. Dace bog da grijesim.
U svakom slucaju, dobro jutro ti zelim.
-
bordobijeli
- Kontakt:
Ne mislim da su Besim i Gavric promasaji al vise su nam odgovarali tipovi igraca kao Mujakic i Crepulja ima li smo brzu igru brzi prenos lopte a i ljevaci su to se bas dobro uklapalo u nasu igru.Denchi je napisao/la:bukvalno Šerbečić i Gavrić rade upravo što si napisao....bordobijeli je napisao/la:Moze pricati ko god sta hoce al mi nemamo igraca poput Mujakica i Crepulje. Mujakic je mogao visoko izaci na napadac koji udje u sredinu zbog svoje motorike a Lazic kupio iza i postavljao se sad mora on to raditi i dobija kartone i nije na onom nivou. Crepulja je bio duša tim spona napada i odbrane. Covjek imao jaako brz i ne pogresiv prijenos lopte, trenutno svim nasim veznim treba vremena da prime loptu okrenu se pa dodaju i opet pogrijese. Tabela dobro izgleda al moramo podici nivo igre.
Nama fali stanojevic. Jucer se vidjelo sta znaci pravi zadnji vezni ko je htio da vidi. Pravovremeni izlasci na igracq, loptu, ciscenje. Samo jos da se spremi.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić
LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić
LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!
Nema Hebiba 2 tekme 
Još da hoće "kapiten"
Još da hoće "kapiten"
-
michplatini
- Kontakt:
Slazem se potpuno,juce se bas sve vidjelo,vidio je i sef koje taj pravi zadnji vezniKamuflazn je napisao/la:Nama fali stanojevic. Jucer se vidjelo sta znaci pravi zadnji vezni ko je htio da vidi. Pravovremeni izlasci na igracq, loptu, ciscenje. Samo jos da se spremi.
Oremuš počinje s treninzima sutra.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
revolt je napisao/la:Oremuš počinje s treninzima sutra.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bravo šampioni!
- kupus army
- Kontakt:
Nakon pauze i povratka na teren svih povrijedjeni ne smije biti opravdanja za struci stab i ekipu, sad cemo imati sirok roster i treba da gazimo do titule. Do pauze nije realna slika ekipe, ovo bodova sto imamo je uspjeh, sem derbija nema sta puno prigovoriti ekipi.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Eh ovo je odlična vijest.MortemHz je napisao/la:revolt je napisao/la:Oremuš počinje s treninzima sutra.![]()
![]()
![]()
Nadam se da će poslije pauze Tatar i Rahman biti spremni za cijelih 90 minuta a da Stanojević bude bar na nivou kao što su trenutno Tatar i Rahman to jest poluvrijeme.
Nadam se da će i Gavrić popraviti fizičku spremu kako bi mogao izdržati cijelu tekmu. Veliki su nam problem prisilne izmjene, uvijek moramo jedne te iste vadit jer nisu spremni.
Povrijeđeni se vraćaju, situacija u nastavku će biti skoro pa savršena kako je bilo, uvjeren sam da, ukoliko ne bude krađa u ovolikoj mjeri da bi na kraju polusezone mogli biti čak i na prvom mjestu.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Već protiv lištice bi mogli ovo vidjeti na terenu
Kovačević
Hebibović Šerbečić Lazić Letić
Gavrić Stanojević
Oremuš Rahmanović Tatar
Ahmetović
A i klupa je top: Milanović, Velkoski, Handžić, Hodžić, Đokanović, Šabanović, Mustafić, Dupovac...
Kovačević
Gavrić Stanojević
Oremuš Rahmanović Tatar
Ahmetović
A i klupa je top: Milanović, Velkoski, Handžić, Hodžić, Đokanović, Šabanović, Mustafić, Dupovac...
FK Sarajevo
U situaciji kada budemo kompletni mislim da je ovo najbolja opcija. Nisam za razbija kvarteta od prosle sezone i nazor guranja pojacanja. Ovi od prosle sezone su se znali u dušu. Heba je malo pregorio, dobro ce mu doci pauza. Ja to vidim ovako
..................Kovacevic...................
Heba......Besim...Lazic....Letic/Pidro
..............Stanoje.....Oremus.............
...................Rahmanovic....................
...Tatar.........Ahmetovic.......Krle........
..................Kovacevic...................
Heba......Besim...Lazic....Letic/Pidro
..............Stanoje.....Oremus.............
...................Rahmanovic....................
...Tatar.........Ahmetovic.......Krle........
Ne upratih, sto jucer Letica nije bilo?
Znaš brate sigurno za onu čuvenu rečenicu "statistika je kao bikini, puno otkriva al najbitnije skriva". Mislim, kad je @pantelija ovdje vadio statistiku za Hebiba i Šabana na beku, svi su ga napadali.mma_hz je napisao/la:@denchi gdje sam ja pljuvao Gavrica?
Statistički je Dulja bio najgore krilo u Sarajevu, Crnkić je za njega na poziciji lijevog krila Hazard lično. Hebib je takođe u sezoni 16/17 statistički bio najbolje krilo lige, daleko bolje od, recimo, Zakarića.
Gavrić ima strašan pas, prenos lopte, bukvalno mijenja težište igre po potrebi, pogodi igrača u trku u lijevo jaje ako hoće. Kad bude iza sebe imao jednog Stanojevića, koji trči za trojicu, a pored sebe/ispred sebe Rahmanovića koji je brža i agresivnija verzija njega, vidjet ćemo tek onda njegov 100% učinak.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Ma mi trebamo da igramo "duplu šesticu", ona se cesto koristila recimo u Bundesligi.
Znaci Stanojevic i Gavric, a ispred njih Rahmanovic. To ce biti top veza u ligi, a siguran sam da ce ovako biti kad budu svi u top formi. Sa strana na krilima Oremus i Tatar.
Problem ovdje predstavlja par pojedinaca koji su koristili povrede igraca kao i njihovu nespremnost danas sto koriste da bi popljuvali Husrefa zbog lose igre.
Yebe ih to sto smo u vrhu tabele i sto je Husref takoreci od neke C ekipe izvukao maksimum i sto ti igraci nikada vise zajedno nece igrati kad se svi oporave i vrate formu. A to se moze ocekivati nakon zimske pauze kad svi odrade zajedno pripreme.
Mislim znaju ovo svi da je ovako i da imamo top ekipu u ligi kad budu svi spremni, ali imaju oni svoje interese i razloge zasto pljuju. To je ocigledno.
Usput Pidro pocinje sa treninzima za 4-5 sedmica. Bio je gost u petak kod Mirze na OBN-u u emisiji "Petkom o sportu".
Znaci Stanojevic i Gavric, a ispred njih Rahmanovic. To ce biti top veza u ligi, a siguran sam da ce ovako biti kad budu svi u top formi. Sa strana na krilima Oremus i Tatar.
Problem ovdje predstavlja par pojedinaca koji su koristili povrede igraca kao i njihovu nespremnost danas sto koriste da bi popljuvali Husrefa zbog lose igre.
Yebe ih to sto smo u vrhu tabele i sto je Husref takoreci od neke C ekipe izvukao maksimum i sto ti igraci nikada vise zajedno nece igrati kad se svi oporave i vrate formu. A to se moze ocekivati nakon zimske pauze kad svi odrade zajedno pripreme.
Mislim znaju ovo svi da je ovako i da imamo top ekipu u ligi kad budu svi spremni, ali imaju oni svoje interese i razloge zasto pljuju. To je ocigledno.
Usput Pidro pocinje sa treninzima za 4-5 sedmica. Bio je gost u petak kod Mirze na OBN-u u emisiji "Petkom o sportu".
Zadnja izmjena: emir79, dana/u 06 okt 2019, 11:08, ukupno mijenjano 1 put.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Ja se stvarno trudim da u svakom igraču gledam samo ono najbolje, ali za Gavrića mi fakat teško ide. Kapa do poda za njegov trud, bacanje na glavu, ali njegova tehnika je ispod svakog nivoa, jedino mu se može pohvaliti duga lopta, sve ostalo što uključuje loptu on ne posjeduje: prijenos, kontrola, šut, igra kratkih pasova, igra glavom, ma ništa on od toga nema.
Relno nije ni doveden da bude nosioc igre, niti kreativac, vjerovatno je već odigrao minuta koliko su mu planirali za cijelu sezonu.
Mogu ga vidjeti kao nekog destruktivca, ala Gatuso što je igrao, ili back UP Rahmanoviću ili tom Oremušu kojeg hvalite ja ga ne znam
ili što je Rahimić bio Pjaniću u Repki. Znači što manje dodira sa loptom, a da kupi one ničije lopte, prekida kontre i prosljeđuje prvom do sebe.
Relno nije ni doveden da bude nosioc igre, niti kreativac, vjerovatno je već odigrao minuta koliko su mu planirali za cijelu sezonu.
Mogu ga vidjeti kao nekog destruktivca, ala Gatuso što je igrao, ili back UP Rahmanoviću ili tom Oremušu kojeg hvalite ja ga ne znam
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
To na terenu nećeš vidjeti nikad od prve minute! Zato jer Stanojević i Oremuš sigurno neće biti spremni ni za 60 minuta. I onako ostatak ekipe je fizički nespreman od početka i previše bodova imamo u odnosu na sliku na terenu. A na zimu tipujem da bi nas npr. Lazić mogao napustiti. Već vidim Husrefa na pressu, nakon tekme, žali se i traži izgovor kako još vremena treba da u formu uđu igrači koji su se oporavili, ne ide to preko noći...BordoSarajevo je napisao/la:Već protiv lištice bi mogli ovo vidjeti na terenu
Kovačević
Gavrić Stanojević
Oremuš Rahmanović Tatar
Ahmetović
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
emir79 je napisao/la:Ma mi trebamo da igramo "duplu šesticu", ona se cesto koristila recimo u Bundesligi.
Nemojte da lazemo sami sebe.
Ja kazem i tvrdim da je ekipa totslno nespremna, fizicki i psihicki, a ti mozes da ovo smatras kako hoces... Napad na Husrefa, pljuvanje, itd.... To je cinjenica, kao sto je cinjenica da igramo jako lose(ne mozes nikako drugacije kad si nespreman) a takodjer je cinjenica da dijelimo prvo mjesto na tabeli...
Trenutno korisnika/ca: DzaniMehmet, perodeformero i 14 gostiju.