FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 06 okt 2019, 11:14

revolt je napisao/la:U situaciji kada budemo kompletni mislim da je ovo najbolja opcija. Nisam za razbija kvarteta od prosle sezone i nazor guranja pojacanja. Ovi od prosle sezone su se znali u dušu. Heba je malo pregorio, dobro ce mu doci pauza. Ja to vidim ovako

..................Kovacevic...................
Heba......Besim...Lazic....Letic/Pidro

..............Stanoje.....Oremus.............
...................Rahmanovic....................

...Tatar.........Ahmetovic.......Krle........
:facepalm: :facepalm:
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 06 okt 2019, 11:17

Mašala, vraća se i Oremuš. Znači sad je red da očekujemo bolje igre i malo fudbala koji će imati glavu i rep?
Bahati, bahati Željkan!
1946

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 06 okt 2019, 11:17

Kamuflazn je napisao/la:Nama fali stanojevic. Jucer se vidjelo sta znaci pravi zadnji vezni ko je htio da vidi. Pravovremeni izlasci na igracq, loptu, ciscenje. Samo jos da se spremi.
Ovo je kad neko zeli da opravda nesta sto nije moguce.
Ja Stanoju volim ko brata, al se bas jucer vidjelo sta znaci neigrsnje par mjseci i kad si nespreman...
Par minuta nakon ulaska u igru, lopta se odbija prema klupi, trci stanoja al trci tako isto ko da je traktor... Hladno ga pretrco igrac Zrinjskog.

Djaba ti sve, vidjelo se kakva je razlika izmedju ograca koji je spreman i koji nije. Od njega ne ocekujem nista prije proljeca, jer nije igrao dugo... A idu teski tereni...

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 06 okt 2019, 11:21

Zip je napisao/la:
emir79 je napisao/la:Ma mi trebamo da igramo "duplu šesticu", ona se cesto koristila recimo u Bundesligi.
Znaci Stanojevic i Gavric, a ispred njih Rahmanovic. To ce biti top veza u ligi, a siguran sam da ce ovako biti kad budu svi u top formi. Sa strana na krilima Oremus i Tatar.

Problem ovdje predstavlja par pojedinaca koji su koristili povrede igraca kao i njihovu nespremnost danas sto koriste da bi popljuvali Husrefa zbog lose igre.
Yebe ih to sto smo u vrhu tabele i sto je Husref takoreci od neke C ekipe izvukao maksimum i sto ti igraci nikada vise zajedno nece igrati kad se svi oporave i vrate formu. A to se moze ocekivati nakon zimske pauze kad svi odrade zajedno pripreme.

Mislim znaju ovo svi da je ovako i da imamo top ekipu u ligi kad budu svi spremni, ali imaju oni svoje interese i razloge zasto pljuju. To je ocigledno.

Usput Pidro pocinje sa treninzima za 4-5 sedmica. Bio je gost u petak kod Mirze na OBN-u u emisiji "Petkom o sportu".

:tokralju: :tokralju:

Nemojte da lazemo sami sebe.
Ja kazem i tvrdim da je ekipa totslno nespremna, fizicki i psihicki, a ti mozes da ovo smatras kako hoces... Napad na Husrefa, pljuvanje, itd.... To je cinjenica, kao sto je cinjenica da igramo jako lose(ne mozes nikako drugacije kad si nespreman) a takodjer je cinjenica da dijelimo prvo mjesto na tabeli...
Naravno da lazemo da su Rahmanovic, Pidro, Stanojevic, Gavric, Ahmetovic, Oremus, Hodzic... bili povrijeđeni odnosno povrijeđeni. Mi to lazemo ne bi li opravdali Husrefa.
Naravno da smo sa Kurdicem, Đokanovicem i Mustaficem... morali igrati vrhunski, nema tu razlike u kvaliteti, sve je to u 5 deka.

Koji smo mi lazovi, kako mozemo samo izmisljati, cuj kod nas povrede, gdje ce to biti.

Boze sacuvaj na sta ste sve spremni. Gori ste SANU-a jbt.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 06 okt 2019, 11:25

VenamaHrabrih je napisao/la: Naravno da ne mozemo izbaciti 11 vrhunskih juniora, nisam to ni rekao, svakako da to ne moze ni Ajax. No, kako si sam rekao, ostali pokupe fizicki dominantne pojedince. Nije li ti to malo, ako nista, retoricki kontradiktorno? Zasto su njihovi sedamnaestogodisnjaci fizicki superiorniji od nasih, kad, kako sam kazes, kod nas se od samog pocetka njeguju svi aspekti, a ne samo fizicka sprema? Slozices se da fudbal nije kamena s ramena, korida i navlacenje konopca. Dakle, ako igraca spremas od njegove 13-e godine, radis sve ono sto si sam naveo, kako to da u 17-oj neki drvosjeca moze biti superiorniji u elementima fudbalske igre? Naravno da svi pjetlici, kadeti, juniori, ne mogu igrati u prvom timu, ali, ako je tako kao sto kazes, kako onda nisu neprikosnoveni u svojim kategorijama? Ako je Akademija najbolja i ako je magnet za sve mlade fuzbalere, a trebala bi biti, kako onda neko ko je skupljen sa koca i konopca, moze uopste prismrditi plodovima nogometaskog umijeca Akademije.
Meni tu nesta ne stima. Prije bih rekao da se radi stihijski, a ne planski. Dace bog da grijesim.
U svakom slucaju, dobro jutro ti zelim.
ne njeguju se svi aspekti, to nisam rekao, njeguju i traže se tehnički talentovani dječaci primarno ima i poneki koji ima i solidnu tehniku uz visinu i prirodnu snagu(npr. Alić kojeg nam je klepila Sparta p.)
ostalo su fudbalske osnove i ne naumpada mi da ti objašnjavam banalne stvari kako fizički razvijeniji dominantan igrač može dobiti momka sa izraženom tehnikom...to je zbilja suludo objašnjavati...
čim mi neko pokaže kladu i tog fizički dominantnog igrača da ga je neko prodao za milion nečega, možemo mjenjati pristup

:salut: :kafa:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 06 okt 2019, 11:32

emir79 je napisao/la:
Zip je napisao/la:
emir79 je napisao/la:Ma mi trebamo da igramo "duplu šesticu", ona se cesto koristila recimo u Bundesligi.
Znaci Stanojevic i Gavric, a ispred njih Rahmanovic. To ce biti top veza u ligi, a siguran sam da ce ovako biti kad budu svi u top formi. Sa strana na krilima Oremus i Tatar.

Problem ovdje predstavlja par pojedinaca koji su koristili povrede igraca kao i njihovu nespremnost danas sto koriste da bi popljuvali Husrefa zbog lose igre.
Yebe ih to sto smo u vrhu tabele i sto je Husref takoreci od neke C ekipe izvukao maksimum i sto ti igraci nikada vise zajedno nece igrati kad se svi oporave i vrate formu. A to se moze ocekivati nakon zimske pauze kad svi odrade zajedno pripreme.

Mislim znaju ovo svi da je ovako i da imamo top ekipu u ligi kad budu svi spremni, ali imaju oni svoje interese i razloge zasto pljuju. To je ocigledno.

Usput Pidro pocinje sa treninzima za 4-5 sedmica. Bio je gost u petak kod Mirze na OBN-u u emisiji "Petkom o sportu".

:tokralju: :tokralju:

Nemojte da lazemo sami sebe.
Ja kazem i tvrdim da je ekipa totslno nespremna, fizicki i psihicki, a ti mozes da ovo smatras kako hoces... Napad na Husrefa, pljuvanje, itd.... To je cinjenica, kao sto je cinjenica da igramo jako lose(ne mozes nikako drugacije kad si nespreman) a takodjer je cinjenica da dijelimo prvo mjesto na tabeli...
Naravno da lazemo da su Rahmanovic, Pidro, Stanojevic, Gavric, Ahmetovic, Oremus, Hodzic... bili povrijeđeni odnosno povrijeđeni. Mi to lazemo ne bi li opravdali Husrefa.
Naravno da smo sa Kurdicem, Đokanovicem i Mustaficem... morali igrati vrhunski, nema tu razlike u kvaliteti, sve je to u 5 deka.

Koji smo mi lazovi, kako mozemo samo izmisljati, cuj kod nas povrede, gdje ce to biti.

Boze sacuvaj na sta ste sve spremni. Gori ste SANU-a jbt.
Guranjem Kurdica u ovaj post je meni sve jasno sta zelis postici....

Bjezite od cinjenice da igramo lose, da smo nespremni... Ako je vama to pljuvanje, onda sam pljuvac...
Da, protiv sam Husrefa... Jer je on krivac za mnoge stvari, a najbitnija je atmosfera u ekipi... Za spremu je on odgovoran... Za taktiku je on odgovoran....

Imam osjecaj da cete tamo u Aprilu govoriti kada se budemo borili za Evropu, da su povrede krive sto lose igramo... Sto igraci ne mogu da trce... Pa ns je Zvijezda pretrcala na Kosevu, o cemu mi pricamo?
Ova ekipa je puna kvaliteta, to sam uvijek govorio i govorit cu da imamo najjacu ekipu.

Mi uvijek neke izgovore trazimo sto ne znamo 3 pasa uvezati...
Ne pamtim kad smo imaoi ovoliko srece u utakmicama...

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 06 okt 2019, 11:44

Zip je napisao/la:
Kamuflazn je napisao/la:Nama fali stanojevic. Jucer se vidjelo sta znaci pravi zadnji vezni ko je htio da vidi. Pravovremeni izlasci na igracq, loptu, ciscenje. Samo jos da se spremi.
Ja Stanoju volim ko brata, al se bas jucer vidjelo sta znaci neigrsnje par mjseci i kad si nespreman...
Par minuta nakon ulaska u igru, lopta se odbija prema klupi, trci stanoja al trci tako isto ko da je traktor... Hladno ga pretrco igrac Zrinjskog.

Djaba ti sve, vidjelo se kakva je razlika izmedju ograca koji je spreman i koji nije. Od njega ne ocekujem nista prije proljeca, jer nije igrao dugo... A idu teski tereni...
Pretrča ga superbrzi Barbarić s 85 minuta u nogama. Ništa loše za Miloša, to ne čudi, nije igrao dugo. Samo što su nam haman takvi i ovi zdravi igrači zahvaljujući magu koji je spremio ekipu.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Giljotina
Kontakt:

Post Postao/la Giljotina » 06 okt 2019, 11:46

Stanojević za vrijeme neigranja nije vadio iz usta pipak. Kad god sam prošao Novom Otokom - diminjao je. Prestanite ga tronizirati. Nespremnost se vidjela, a tek je ušao u igru.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 06 okt 2019, 11:46

Ma sta ima ko opravdavati koga. Igramo loše al rezultati i tabela su ok. Ako ovako nastavimo igrati nece biti ni bodova onda dolazi promjena trenera. Kritika je ok i forum je za raspravu i kritiku. Problem je sto nema granice pa se vrijedja, izmišljaju stvari samo da bi se blatio neko. Bilo je Sarajevo prije Husrefa biti ce i poslje nema potrebe da sta god se desi ovdje se pripisuje treneru.

Giljotina
Kontakt:

Post Postao/la Giljotina » 06 okt 2019, 11:52

Bordo džemat se svaki dan treba zahvaliti Bogu jer je otišao Edin Hrustemović!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 06 okt 2019, 11:54

Mene samo nervira "glorifikovanje" nasih igraca.
Nema potrebe ljudi za tim,nemojte previse ocekivati od igraca kojima je u najboljim godinama vrh nasa PLBIH.
Evo moj "skoro" opisa Gavrica kao Ronaldinja majke mi,evo da ovo procita Guardiola ukucao bi na YouTubu da vidi ko je taj Gavric.Manje ocekivanja,vise realnosti.Ja sam prestao odavno imati velika očekivanja tako da nikada ne psujem ove igrace jer znam da ne znaju.
E jedino im psujem kad im neki Ljubuski da 2 gola,tad s pravom im je bem majku.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 06 okt 2019, 12:01

Giljotina je napisao/la:Bordo džemat se svaki dan treba zahvaliti Bogu jer je otišao Edin Hrustemović!
Iskreno pretjerujemo sa prozivanjem bivsi igraca, juce u Mostaru Handzica docekase pljeskom i Bekrica i drugo isto su docekali. A mi ne znam kome smo dali aplauz od bivsi igraca. Ne ulazim u kvalitet igraca nego onako mislim da je bolje da i kad odu igraci fino pricaju o FKS i navijacima a mi napravimo atmosferu da oni ginu protiv nas ko da im je zadnja utakmica.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 06 okt 2019, 12:03

SarajevoJeBordo je napisao/la:
Zip je napisao/la:

Pretrča ga superbrzi Barbarić s 85 minuta u nogama. Ništa loše za Miloša, to ne čudi, nije igrao dugo. Samo što su nam haman takvi i ovi zdravi igrači zahvaljujući magu koji je spremio ekipu.
Ma ovaj kamuflirsni nema veze s pameti...
Nebi me cudilo da je namjenski ovo napisao, da bi se upalili na jos jednu podvalu i laz. I na kraju ce ispasti da je on zastitnik igraca, sefa i kluba... Srpska politika...

Realno se vidjelo da nije spreman, a da ne pricamo o tome kako je ispao kod kornera, pa prodje igrac Zrinjskog prema golu...

Stanoja brat ce opet biti spreman i igrat ce kao sto je igrao, al ovskve podvale na racun njega su dovele do toga da i oni koji nikad nisu kritikovali trenera, to rade...

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 06 okt 2019, 12:04

E bravo, isto tako ne glorifikujmo ni trenera kojem je vrh PL BiH. Ne samo vrh, nego i jedna jedina gdje je radio.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 06 okt 2019, 12:05

Zip je napisao/la:

Bjezite od cinjenice da igramo lose, da smo nespremni... Ako je vama to pljuvanje, onda sam pljuvac...
Da, protiv sam Husrefa... Jer je on krivac za mnoge stvari, a najbitnija je atmosfera u ekipi... Za spremu je on odgovoran... Za taktiku je on odgovoran....

Imam osjecaj da cete tamo u Aprilu govoriti kada se budemo borili za Evropu, da su povrede krive sto lose igramo... Sto igraci ne mogu da trce... Pa ns je Zvijezda pretrcala na Kosevu, o cemu mi pricamo?
Ova ekipa je puna kvaliteta, to sam uvijek govorio i govorit cu da imamo najjacu ekipu.

Je li odgovoran i za vrh tabele i 24 boda?

U aprilu mi slobodno prilijepi ovaj komentar. Od mene sigurno neces to vidjeti. Kad bude imao 100% spremnu i zdravu ekipu, a ne bude imao rezultat, prvi cu ga je tjerati iz kluba.

Necu da budem bezobrazan i da pored svih ovih problema koje smo imali od pocetka sezone sa povredama, da covjeku pravim pritisak. Ne pada mi na pamet. Moras biti dobro zloban pa da se pravis da to nista nije bilo i da nista nisi vidio.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

SedrenikHz
Kontakt:

Post Postao/la SedrenikHz » 06 okt 2019, 12:14

Stvarno nema gorih ljudi od nas pitara.. samo uđeš na forum kluba koji je osvajac duple krune i koji dijeli prvo mjesto, koje od pocetka ima problema sa povredama 5 6 pa cak i 7 igraca i pocne neko srati nemamo igru ni rep NEVJEROVATNO.
To je taj bezobrazni pitarluk, nezasiceno **** pitatako !
Sta mislite onako jel se malo Djokanovic nadao prije sezone da ce imati ovoliko minuta, to isto vrijedi i za Mustafica, Sabanovica, Handzića, Guzinu itdd.
Nama yebeni Guzina koji je špic klasicni je igrao AMC.

NAMA U VECINI TEKMI JE VEZA BILA MUSTAFIC, DJOKANOVIC I GUZINA HEJJ GLEDAJ TI VEZE I OPET PREGURAJU MOMCI I BUDU PRVI DRUGI NEBITNO, mozemo najvise kasnit 2 boda nakon ovog kola.
Vidite li vi šta znači kad je samo Gavrić tu??
Čitam neko piše loš mu Gavrić.. gavrić kad bude ispred imao Rahmana a iza sebe Stanoju jeste vi svjesni šta će to biti aBd samo da ne ureknem. Plus dodaš na to sudijske odluke kod nas i kod kona.

ZAPITAJ SE MALO PITARU GLUPI HOĆEŠ LI SAMO KUDITI OVAJ TIM ILI ĆEŠ DATI PODRŠKU, TI PITARU KOJI NSBIJAŠ ZA TO ISTO SARAJEVO KOJE JE OSVOJILO DK I KOJE JE IMALO PROSJEK OD 4 5 hiljada!
železničar RS !!!
"Sve laže onaj mali sa Sedrenika"

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 06 okt 2019, 12:18

emir79 je napisao/la:
Zip je napisao/la:

Je li odgovoran i za vrh tabele i 24 boda?

U aprilu mi slobodno prilijepi ovaj komentar. Od mene sigurno neces to vidjeti. Kad bude imao 100% spremnu i zdravu ekipu, a ne bude imao rezultat, prvi cu ga je tjerati iz kluba.

Necu da budem bezobrazan i da pored svih ovih problema koje smo imali od pocetka sezone sa povredama, da covjeku pravim pritisak. Ne pada mi na pamet. Moras biti dobro zloban pa da se pravis da to nista nije bilo i da nista nisi vidio.
Ne. Al to je opet moje misljenje.
Kovacevic je zasluzan za dosta utakmica sto smo izvukli bod/bodove...
Ahmetovic jer je dao gol u 88. Minuti... Itd...

Ne mogu reci da je zasluzan ako pricam da je ekipa koju je on spremao nespremna, ako nas je svaka ekipe pretrcala u ovom dijelu sezone...
Kako da kazem da je zasluzan kad nismo u stanju 3-4 pasa uvezati...

Ja ne zelimn uopste da pricam o ovome u Aprilu, jer znsci da ceđo citavu sezonu biti losi... Ja n zelim to. Zelim pobjede, dobru igru i zalaganje... Sve ono sto smo imali prosle godine, a sad nemamo...
Ko je kriv, svako ima svoju pricu...

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 06 okt 2019, 12:24

Sto se tice povreda,sam pao sam se ubio.

Sto se tice posjete,da je posjeta 5 ljudi po utakmici ja sam u tih 5 i imam pravo da kazem svoje misljenje.
Nikog niti pljujem niti tjeram,ja kazem za Gavrica da je prosjek vi mene ubjedjujete da je klasa.Covjek u 11 tekmi niti je dao gol niti asistirao.A nije stalno igrao zadnjeg veznog.Nista protiv momka,prosjek je trenutno sad nista nije veliko pruzio.Nije los,ali niti se izdvaja kvalitetom.Sad dal' Ce on biti bolji kad mu dodje Stanoje i Rahman i dok se to malo uigra vjerovatno da hoce ali opet Rahman da igra u vezi sa Djokanovicem i Velkoskim on Ce pokazati kvalitet jer je kvalitet.
Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 06 okt 2019, 12:46, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 06 okt 2019, 12:28

Osim Zrinskog na koševu koga smo jačeg dobili ? Sreća pa smo imali pauzu u evropi ...

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 06 okt 2019, 12:36

Neozbiljnost( pregovaranje s Husrefom par sedmica za ugovor, strajk igraca, neadektvatna pojacanja kada smo svi znali da na povrijedjenje necemo moci duze vremena racunati, i ponasanje uzeli smo duplu krunu , yebaji ga imalo kredita sad i da useremo, dopustanje sudijama da nas kolju ) -krivica uprave

Tjeranje Jeleskovica, otezanje sa ugovorom, nespremnost fizicka i psihicka ekipe -krivica trenera

Kako smo krenuli u sezonu mi zlatni izgledama, do kad cemo ovako gurat Bog zna, ponavljam jedino pozitivno u ovoj sezoni jest bodovni saldo ostalo je sve negativno !

P.S trpajte danas na Bjelicu, pardon na zeljeznicar
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: PingoFTW i 9 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []