FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Stroj1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Stroj1946 » 06 okt 2019, 14:28

holyman je napisao/la:
Stroj1946 je napisao/la:Sve dok ljudi koji su sada u klubu ili bili kao Dino, Kusturica, nećemo nikad iskoraka napraviti. Đaba se nervira raja. Vrh odlučuje ko će biti trener, o finansijama, marketing, akademija, itd.
Dok ne dođu sposobni, iskusni, motivisani i stručni ljudi, dotad će biti ovako.
Velez drze takvi ljudi, ljudi koji zive za klub pa opet nema rezultata osim ulaska u PL. Dakle koliko para toliko muzike.
Ma kakav ba Velež. Pročitaj ovo zadnje.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 06 okt 2019, 14:35

Stroj1946 je napisao/la:
holyman je napisao/la:
Stroj1946 je napisao/la:Sve dok ljudi koji su sada u klubu ili bili kao Dino, Kusturica, nećemo nikad iskoraka napraviti. Đaba se nervira raja. Vrh odlučuje ko će biti trener, o finansijama, marketing, akademija, itd.
Dok ne dođu sposobni, iskusni, motivisani i stručni ljudi, dotad će biti ovako.
Velez drze takvi ljudi, ljudi koji zive za klub pa opet nema rezultata osim ulaska u PL. Dakle koliko para toliko muzike.
Ma kakav ba Velež. Pročitaj ovo zadnje.
Zbog te zadnje recenice sam ti i odgovorio. Lp
NEMA NAZAD

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 06 okt 2019, 14:36

obiteljskicovjek je napisao/la:
SarajevoJeBordo je napisao/la:
obiteljskicovjek je napisao/la:Meni samo smeta to što ove sezone kući nismo skupili više bodova.
18 bodova iz 6 utakmica je premalo, da ne spominjem da od ovih jačih ekipa imamo pobjedu samo protiv Zrinjskog.
Neko mora odgovarati za ovo!
Za rezultate kući kriv je Husref Musemić, za rezultate u gostima kriva je uprava i Emir Hadžić jer nisu doveli zadnjeg veznog, a krivi su i igrači.
Ne! za rezultate kući zaslužna je uprava a za rezultate u gostima kriv je Husref Musemić naravno.
Još jednom te pozdravljam.
Treba uzeti u obzir i da smo osvajali bodove u utakmicama u kojima smo bili nadigrani. Neću reći da nezasluzeno imamo ovoliko bodova, ali bilo je tu dosta sreće...
Treba uzeti u obzir takodje suicidalnu postavku igre gdje ionako desetkovanom veznom redu uzmes jednog igraca da bi gurnuo drugog napadaca, zaslužnu za debakl i bruku, zbog koje će nas zayebavati još dugo.

Napomenuti treba kao šlag na tortu Husrefov komentar da ga ne zanimaju plaho stvari koje su se desavale na tribinama, a u kojima je igrač dobio flasu u glavu, gdje smo gadjani cijelu utakmicu na desetu godišnjicu tragedije.

Takodje treba napomenuti da Sarajevo igra nedopadljivo, da se na utakmicama nema sta vidjeti, te da je sve manje publike na tribinama. Istina je da fali tu igrača konstantno, ali isto tako imaš ekipa sa dosta slabijim rosterom koje igraju solidan fudbal za razliku od nas.

Tako da ono što vidimo na tabeli nije bas realan uvid u stanje u kojem se nalazimo.

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 06 okt 2019, 14:43

Mnogi napadate Husrefa zbog njegovog ponasanja i njegovih komentara nakon utakmice, nasao sam covjeka koji je upucen malo u te stvari, pa cu da citiram:
“ Čitam od sinoć ove izljeve razočarenja navijača Sarajeva i kao dežurni krivac ispada Husref Musemić.
Očito nepoznavanje fudbala kao igre i svega onog što on u datom nije.
Gospodo mudraci,morate znati da su delegat i sudija jedini relevantni službeni čimbenici za odluke o odigravanju ili neodigravanju utakmice.
Ovo je u jednu ruku bila i igranka Husrefu Musemiću koji je trebao uraditi nešto što mu apsolutno trenerski kodeks nedozvoljava.
Oni koji poznaju i koji su prošli UEFA licenciranje znaju da bi Husrefu automotski bila oduzeta trenerska licenca koju je krvavo stekao i ostao bez svog životnog poziva.
Svi bi ga opravdali dan dva i šta dalje.Husref ostaje bez licence i uloženih 20.000 u nju.
Neko će reći j... Licencu ali moraju ljudi znati da je to Alat za posao kojeg Husref nije(i neka nije)smio izgubiti.
Husref je po meni kriv što nije u svlačionici primjenio ako ništa Bracin recept da igračima proradi inat kojeg nije bilo.
Sve u svemu delegat i sudija snose direktnu odgovornost za dešavanja na utakmici i tu se priča završava.
Zašto je to tako ipak treba tražiti drugu adresu a ne kriviti apsolutno nedužne ljude čije je zadatak samo da vode i igraju fudbal.”
1946~

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 06 okt 2019, 14:51

OsmanhodzicBuco je napisao/la: Treba uzeti u obzir i da smo osvajali bodove u utakmicama u kojima smo bili nadigrani. Neću reći da nezasluzeno imamo ovoliko bodova, ali bilo je tu dosta sreće...
Treba uzeti u obzir takodje suicidalnu postavku igre gdje ionako desetkovanom veznom redu uzmes jednog igraca da bi gurnuo drugog napadaca, zaslužnu za debakl i bruku, zbog koje će nas zayebavati još dugo.

Napomenuti treba kao šlag na tortu Husrefov komentar da ga ne zanimaju plaho stvari koje su se desavale na tribinama, a u kojima je igrač dobio flasu u glavu, gdje smo gadjani cijelu utakmicu na desetu godišnjicu tragedije.

Takodje treba napomenuti da Sarajevo igra nedopadljivo, da se na utakmicama nema sta vidjeti, te da je sve manje publike na tribinama. Istina je da fali tu igrača konstantno, ali isto tako imaš ekipa sa dosta slabijim rosterom koje igraju solidan fudbal za razliku od nas.

Tako da ono što vidimo na tabeli nije bas realan uvid u stanje u kojem se nalazimo.
Samo da dodam da je prije 2 godine, komsijama namjestena titula. Imali su losiju igru i tim od nas ali vise bodova na tabeli do samog kraja. Ipak nedostatak kvaliteta ih je povalio u najgorem momentu kad su vec poceli da slave titulu.

Cak i kad imas kvalitet je tesko a kamoli u suprotnom. Ako se stvari ne poprave, samo je pitanje vremena kad ce te "sreca napustiti". Pa se onda cudite i ne trazite krivca. Ne pljujem ni igracima ni Husrefu ali treba reagovati dok je vremena.

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 06 okt 2019, 14:59

@Thriller Ne bih da zapocinjem raspravu opet o tome, al slabo ti je taj upućeni upućen. Imali smo mi dovoljno osnova da pravnim putem izganjamo pravdu uz dobre advokate. Al valja podići gu.zicu i raditi, bolje dobit platu ležeći. Lakše je našim podnositi sikaniranje u Listici nego da moraju podići guzicu pa nešto uraditi po tom pitanju. Ono saopstenje ti sve govori koliki su njihovi dometi, i koliko žele da riješe. I navedi mi trenera kojem je oduzeta licenca iz sličnih razloga?

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 06 okt 2019, 15:03

ThrillerHz je napisao/la:Mnogi napadate Husrefa zbog njegovog ponasanja i njegovih komentara nakon utakmice, nasao sam covjeka koji je upucen malo u te stvari, pa cu da citiram:
“ Čitam od sinoć ove izljeve razočarenja navijača Sarajeva i kao dežurni krivac ispada Husref Musemić.
Gospodo mudraci,morate znati da su delegat i sudija jedini relevantni službeni čimbenici za odluke o odigravanju ili neodigravanju utakmice.
Ovo je u jednu ruku bila i igranka Husrefu Musemiću koji je trebao uraditi nešto što mu apsolutno trenerski kodeks nedozvoljava.
Oni koji poznaju i koji su prošli UEFA licenciranje znaju da bi Husrefu automotski bila oduzeta trenerska licenca koju je krvavo stekao i ostao bez svog životnog poziva.
Svi bi ga opravdali dan dva i šta dalje.Husref ostaje bez licence i uloženih 20.000 u nju.
Neko će reći j... Licencu ali moraju ljudi znati da je to Alat za posao kojeg Husref nije(i neka nije)smio izgubiti.
Husref je po meni kriv što nije u svlačionici primjenio ako ništa Bracin recept da igračima proradi inat kojeg nije bilo.
Sve u svemu delegat i sudija snose direktnu odgovornost za dešavanja na utakmici i tu se priča završava.
Zašto je to tako ipak treba tražiti drugu adresu a ne kriviti apsolutno nedužne ljude čije je zadatak samo da vode i igraju fudbal.”
E cuj gubis licencu :bow: :bow: :bow:
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 06 okt 2019, 15:07

Amar je jednom tako dva puta izgubio licencu jer nije htio izvesti igrace na utakmicu.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 06 okt 2019, 15:10

ThrillerHz je napisao/la:Mnogi napadate Husrefa zbog njegovog ponasanja i njegovih komentara nakon utakmice, nasao sam covjeka koji je upucen malo u te stvari, pa cu da citiram:
Nisam zaduzen da branim upravu i time automatski napadam Husrefa, ali tvrdis nebuloze.

"delegat i sudija snose direktnu odgovornost za dešavanja na utakmici i tu se priča završava."
Delegat je i u zapisniku rekao da NISU stvoreni uslovi za nastavak. Zasto je onda utakmica nastavljena ? Konradiktoran si.
Takodje i iz oba kluba su morali dati misljenje jer ne moze te sudija sam odvesti na teren da pogines. Vjerujem da Husref nije bio onaj koji ce donijeti odluku ali i kad mu je receno da MORA izaci, on kao lider je trebao odbiti. Veca odgovornost je na upravi koja je poslala igrace na teren. Tako da Husref nije najvise odgovoran ali po onome kako ga navijaci dozivljavaju, ocekivao sam to od njega.
A to da bi izgubio licencu je urnebesna laz. Pogotovo sto bi UEFA stala u odbranu njega i naseg tima (da NISMO izasli). Braneci ga takvim fikcijama samo okreces i neutralne ljude protiv njega.

I jos nesto. Da je Husref stopirao izlazak na teren bio bi kao Obama nakon izbora. Ni uprava (koja ga zeli koristiti kao zrtveno janje) ga nebi mogla ruzno pogledati narednih par godina. Bio bi Tito.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 06 okt 2019, 15:17

Da sumiramo od povrijedeni
Ahmetovic se cinimi se podpuno oporavio samo nazalost godine su uradile svoje, i izgubio je instikt skoka jacinu u zraku a i golgetersku moc, slazem se da treba dovest spica ako nist crnickog vratit u nastavku sezone pa vidjet.

Tatar se izlijecio al se fizicki nije vratio, i ne ocekujem da ce je vratit 100% do posle sb

Rahmanovic ni fizicki ni kondiciozno nije blizu al dobra je stvar osto je hrabar i neboi se duela, njega oko 16 tog kola ocekujem abd da bude full spreman

Stanoja skroz u losem stanju i mentalno i fizicki i kondiciozno i cak cinimi se da cemu mnogo vremena trebat da se naviknena naocale.. njega ne ocekujem da odigra vise od 30 minuta po utakmici do kraja prvog djela.

Oremus povreda ocekuje se da pocne trenirat sutra fala bogu nadam se da ce bit spreman do 16 kola bar 30 min

Sto se tice Akademija, moje misljenje da se dole rade stvari zvane korupcija stela, takode sam misljenja da su treneri teski odroni u akademi.

Ako pogledate u zadnjih 10 godina omladinske pogone, vidjecete da su ekipe koje su prve u omladinskim pogonima imali najvise fudbalera koji su prebaceni u seniorki pogon.

Takode ako je istina da zrinjski i skretnicar uzimaju naj razvijenije i fiziki nadmocnije igrace a mi tehnicare, onda su oni izabrali pametniju opciju. Ti sa 7 krkana koji su jaci fizicki od vecine mozes da ubacis jos 4 tehnicki jaki igraca i ako nista od ta 4 bar ce 1-2 uspjet. A ako imas 7 tehnicara a 4 grubijana razviotke tesko ce onda tehnicari se izborit sa drvosjecama.

Igraci se trebaju ucit svim, kako se ponasat kako zivit taktici kondici sutu i kako bit jak u glavi kad nejde kad je povreda, al trener koji trenira 25 djecu u akademi a nece da polaze za licencu i klub ga drzi dovoljno govori kakvo je stanje.

Svi treneri su glasali da istjeraju onog sefa cjele akademije nemoze ime da mi naumpadne, cim je covjek otiso akademija se raspala.

Dzokanovic trebamo ga istrpit jos 2 godine, al sa po 20-30 min po utakmici, juce je napravio 20 gresaka i 3 su bile opasne po nas go. Mali ima potencijal al cinimi se da ovaj broj minuta sto je igra je previse..NAJ LOSIJE BIO JUCE

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 06 okt 2019, 15:22

Sta hocete od djeteta od 19 godina, bacen u vatru. Jos je i dobar. Ima gresaka ali ima i vrh poteza. Oscilacije u njegovim godinama su neminovnost. Momku svaka cast. Za razliku od Mustafica kome je ovo 3. sezona i u kojoj opet jedno veliko nista.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 06 okt 2019, 15:23

Za sve si kriv, Husrefe!
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 06 okt 2019, 15:28

Zip je napisao/la:
Kamuflazn je napisao/la:Nama fali stanojevic. Jucer se vidjelo sta znaci pravi zadnji vezni ko je htio da vidi. Pravovremeni izlasci na igracq, loptu, ciscenje. Samo jos da se spremi.
Ovo je kad neko zeli da opravda nesta sto nije moguce.
Ja Stanoju volim ko brata, al se bas jucer vidjelo sta znaci neigrsnje par mjseci i kad si nespreman...
Par minuta nakon ulaska u igru, lopta se odbija prema klupi, trci stanoja al trci tako isto ko da je traktor... Hladno ga pretrco igrac Zrinjskog.

Djaba ti sve, vidjelo se kakva je razlika izmedju ograca koji je spreman i koji nije. Od njega ne ocekujem nista prije proljeca, jer nije igrao dugo... A idu teski tereni...

Kakvo.nepoznavanje fudbala i izvrtanje cinjenica. Normalno da je covjek nespreman, ali dda je odradio ono sto je trebao jeste.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 06 okt 2019, 15:32

Kad husref bude imao ovlasti koje nazalost nema moze mu se prigovoriti. Zna se ko je naredio izlazak.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 06 okt 2019, 15:35

Kamuflazn je napisao/la:Kad husref bude imao ovlasti koje nazalost nema moze mu se prigovoriti. Zna se ko je naredio izlazak.
Jesu li babuki naredili i da onako izjavi posle listice? Zrva nasa :plac:
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 06 okt 2019, 15:37

Kamuflazn je napisao/la:Kad husref bude imao ovlasti koje nazalost nema moze mu se prigovoriti. Zna se ko je naredio izlazak.
Fkt si ofiran.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 06 okt 2019, 15:48

E cuj izgubit ce licencu :lol:
I to ce znaci sad postati rgument za losu igru, taktiku ponasanje, sutnju, pognuti glavu kad treba da je digne, dignuti glsvu kad treba istu da spusti, itd :lol:

A kamuflirsnu opet pokazuje sta znaci kad ti je glava zabijena u zemlju...
Ja mogu shvatiti da nas je utakmica protiv Celtica unistila na par utakmica, al govoriti to nakon 3 mjeseca je smjesno i glupo...
Mene srsmota spomenuti da je Celtic i dalje nas fizicki unistio, a pritom se zovemo FK Sarajevo i zelimo uspijeh dalje...
Trebo je odmah izaci i tako reci, pa fs se ne nadamo nicemu...
Zao mu Dudelanga kad je igrso protiv Milana... :cry:
Husrefu se neko mjesa u posao? Zbog cega veliki ratnik se ne povuce ako je tako? Valja ostati bez ovolike plate, bolje trpiti dvije godine nego otici sa obrazom :lol:

Na stranu sve, vrstimo se na teren i ono sto je najbitnije... Igraci su nespremni !!!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 06 okt 2019, 15:52

Napisao sam sa mu treba dat jos 2 godine znaci 2 full sezone, i meni on nije puno bolji od mustafica, motorikom i kondiciom jeste al mustafic je fizicki jaci visoci i ima mnogo jaci sut od andrea.

Ovde se pise na husrefa ko da je husref i generalni i sportski direktor kluba.

Dao otkaz kondicionom treneru, Jeleskovic izjavio da je prezauzet i dobrovoljno napusto (trenira reprezentaciju bih)

Husref trebo zabranit izlazak na teren, mogo je zabranit samo bojkotom da on nece izac na teren al pomocni trener ili hadzija bi natjerali igrace da izdu (ili Sabrina)

Husref je kriv sto covjek daje direktan crveni za prigovor pa prosle za penal za zrinjski igrac 2 m od igraca
Pa je kriv za ponisten cist go velezu
Pa ne dosuden penal

Pisao sam juce C ekipa koja igra duze od 2 utakmice u nizu unistava kondicionu snagu cjele ekipe, i samim tim igraju losije. Pa koliko smo jaki i koliko nas se boje (c tim) ni skretnica ni svinjski nisu htjeli pomjerit za jedan dan utakmicu, cak se pisalo da je Amar i par bandita lupali po savezu.

Gavric je vrhunska zamjena igraca, moze mjenjat stanoju moze rahmanovica i dzokanovica..znaci doveden je igrac na stanoicevo mjesto (znalo se da nece igrat i ljudi su doveli igraca) milanovic meni nije puno losi o kapica(znalo se da kapic posle posudbe ide)

Guzina dzokanovic mustafic gavric su planirani na pozici adukora i crepulje (nije se znalo za drugog 100% dace otic) nisu nadomjestili crepulju tehnicki al crepulja je dosta vremena bio povrijden i cinimi se da se nije bog zna nadavao golova i asistencija..

Nihad zamjenje serbedzicom, nihad je bolja opcija bio prem da serba zadovoljava al dosta golova primamo jer je spor i on i lazic.

Dovede letic oremus na pozicijama gdje kvalitetom nismo bili ubitacni letic izgleda taj nivo nije mimoiso dok oremus u utakmici protiv celtica je pokazo da ce bit bar za2x bolji od hebiba

VratiloSeZlo
Kontakt:

Post Postao/la VratiloSeZlo » 06 okt 2019, 15:59

Puno sranja za klub kojeg jucer 100 ljudi prati u gostima ,a svi bi nesto mjenjali ,al na gostovanje otici nema sanse.Prodje vam zivot seruci na usranom forumu nekima je zadatak nekima gubljenje vremena ali to nije podrska klubu ...ona rak rana grupica ovde nazvana ostade jedini bedem i zastita i podrska kluba na pravi nacin a ostali ce se pojaviti kada bude bolje koju fotku baciti ...
Zadnja izmjena: VratiloSeZlo, dana/u 06 okt 2019, 16:05, ukupno mijenjano 1 put.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 06 okt 2019, 16:02

Denchi je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:Mene samo nervira "glorifikovanje" nasih igraca.
Nema potrebe ljudi za tim,nemojte previse ocekivati od igraca kojima je u najboljim godinama vrh nasa PLBIH.
Evo moj "skoro" opisa Gavrica kao Ronaldinja majke mi,evo da ovo procita Guardiola ukucao bi na YouTubu da vidi ko je taj Gavric.Manje ocekivanja,vise realnosti.Ja sam prestao odavno imati velika očekivanja tako da nikada ne psujem ove igrace jer znam da ne znaju.
E jedino im psujem kad im neki Ljubuski da 2 gola,tad s pravom im je bem majku.
nije glorifikovanje, u svakom timu ove lige Gavrić bi hladno imao zabetoniranih prvih 11, kod nas nema i doveden je za klupe....
to bi bilo suprotno od glorifikovanja, momak je bolji od Ljubana Crepulje, to je evidentno odmah, jer je svestraniji bar po karijeri dosad...

sa Kapićem je radio isto što i sa Gavrićem silovao ga na mjestu na kojem ne zna i najbolja Rikijeva tekma je upravo ona kad je pomaknut naprijed...

a što rekoše momci onda ne glorifikovati ni trenera kojem je vrhunac ova liga, kojem promjeniš 1 kondicionog ekipa mu puca po šavovima po tima se ozljedi i njegov učinak bude šuti dobro smo prošli, bodovi se pišu, itd.
eno Mladosti za te priče , bujrum bez pritiska i sliježi ramenima Mušiji....
Ne glorifikujem ni Husrefa,isto imam misljenje kao i prema igracima.Ljudi da bi Vam vrhunac karijere bila PLBIH onda moras shvatiti sam koliko si limitiran i to je to.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: trunks1946 i 47 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []