FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Samo je papovka iz lukavice fino odradila utakmicu. Sinisa, pavic, kemo, mesa - 4 zuta u 25 minuta. Bravo, majku ti cetnicku J***.
Prerano je da se bilo kome psuju majke. Poraz je morao doci kad-tad, i evo dosao je. Mozda bolje sada nego kasnije, opomena pojedinim igracima ali i šefu. Amar je imao neke svoje zamisli, ovoga puta nije upalilo i sta sad? Pogrijesi jedan Guardiola a
ne Amar da pogrijesi u postavci.
Za nas je ocigledno bolje da smo tu negdje ili bod-dva iza prvog mjesta. Prvenstveno to mislim zbog nekih psihicki labilnih igraca koji su unazad par godina pokazali da ne mogu iznijeti teret igranja za najtrofejniji bh klub onda kada je najvise potrebno. Glupo je reci da sko igrali viktorije danas, ali ovako spora i troma ekipa 4 puta predje centar i zabije 3 gola. Ovo se moralo nadtrcati, nadskakati, sve naj da bi se dobilo, ali boze moj.
Idemo dalje!!
Prerano je da se bilo kome psuju majke. Poraz je morao doci kad-tad, i evo dosao je. Mozda bolje sada nego kasnije, opomena pojedinim igracima ali i šefu. Amar je imao neke svoje zamisli, ovoga puta nije upalilo i sta sad? Pogrijesi jedan Guardiola a
ne Amar da pogrijesi u postavci.
Za nas je ocigledno bolje da smo tu negdje ili bod-dva iza prvog mjesta. Prvenstveno to mislim zbog nekih psihicki labilnih igraca koji su unazad par godina pokazali da ne mogu iznijeti teret igranja za najtrofejniji bh klub onda kada je najvise potrebno. Glupo je reci da sko igrali viktorije danas, ali ovako spora i troma ekipa 4 puta predje centar i zabije 3 gola. Ovo se moralo nadtrcati, nadskakati, sve naj da bi se dobilo, ali boze moj.
Idemo dalje!!
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
Glavu gore, ovo će biti dobro.
Otjerati sve igrače iz onih malerskih generacija što su u posljednjima kolima dvije sezone uzastopno ispušile titulu plus onih 6 poraza uzastopno i konačno s igračima koji nisu inficirani luzerstvom krenut u pohod na titulu , pritom bih ostavio Krpu. 
Zezam se, ali se možda ne budem zezo s ovim ako budemo igrali loše u narednim kolima.
Zezam se, ali se možda ne budem zezo s ovim ako budemo igrali loše u narednim kolima.
- lijevapolutka
- Kontakt:
Na vrijeme smo dobili samar i nadam se da ce nas opametiti. Idemo dalje. Kako nam prva pauza nije bila dobrodošla ova sad je u pravo vrijeme.
Idemo dalje
Idemo dalje
moSa ljoŽe
Prosla pauza nam mozda i nije tako dobro dosla, ali zato ova u idealno vrijeme 
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Vala nam je i odbrana na momente amaterski izgledala. Bekovi su bogu plakati... pogotovo Sinisa danas.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
- mohikanac12
- Kontakt:
I cist penal nije svirao. Dva metra udaljen.
Bravo Bjelice. Bravo savez. Bravo Miske.
Yebem vam djecu svima.
Bravo Bjelice. Bravo savez. Bravo Miske.
Yebem vam djecu svima.
Mi smo Željini Željo je naš!
Biće Željo opet Šampion!
Biće Željo opet Šampion!
Kakav sudija.Kemo trebo za onu budlastinu crveni dobiti.Sinisa u drugom takodje trebao drugi zuti dobiti.Pustite pitarluka.Mi nikakvi danas.Gubis po koji put do 10 minute.Koncertracija nula. Razbije ti se o glavu kad zbog neceg ili nekog pristanes na kompromise sa necijim misljenjem o nekom igracu.
- kontrasviju
- Kontakt:
Tačno tako. Ipak smo u 1/4 Kupa, a i prva tri mjesta su u bod, ne treba paniku stvarati. Ova pauza nam je super došla, a i imaš poprilično laganu utakmicu nakog nje, taman da se psihološki vratimo.braco je napisao/la:Ne treba nam pitarluk da bacamo i drvlje i kamenje na igrače i stručni štab, kritika svakako ali nemojmo pravit apokaliptični scenario od ovoga večeras. Neće nam ništa pomoći takva atmosfera. Ne treba ni žmiriti na ovu bruku večeras, igrači i stručni štab imaju dovoljno vremena da si postave pitanje u čemu su večeras pogriješili. Najbitnije je da do polusezone budemo tu negdje u vrhu i na zimu se pojačati u odbrani (prije svega bekovi) i eto neka moja lična želja bi bila ako se na tržištu pojavi neko kvalitetno krilo koje možemo dovesti i to je to.
Ali ponovit ću još jednom, nama apsolutno TREBA štoper i bek na zimu. Ne mogu da vjerujem da smo sebi dozvolili da uđemo u sezonu sa 3 štopera, s tim da na jednog od te trojice ne možeš ozbiljno računati. Da imamo tog trećeg kvalitetnog štopera, ne bi u domaćoj kup utakmici morali igrati i Kemo i Sipa i još više se trošiti, jer svakako igraju po 90 minuta SVAKU utakmicu u ligi. I onda npr. Dado ne bi morao u ovako teškoj utakmici "glumiti" štopera.
Zadnja izmjena: kontrasviju, dana/u 06 okt 2019, 21:21, ukupno mijenjano 3 puta.
1921
A neki dan bas razmisljam o ovom nasem vracanju kad protivnik povede rano i kontam da nece moci uvijek tako. I eto danas se to desilo. Dosta smo se mi puta vracali. Nekad mora i to stati. I tu se moraju uozbiljiti. Ulaze u mec mlitavo i ljudi iskoristavaju to. Napad koji je do sada bio stvarno dobar u stvaranju sansi, nekad realizacija nedostajala, nekad ne, ali bilo je dosta sansi je zakazao danas.
Krila nam igraju u slabijoj formi u ligi u posljednje vrijeme. I Veseli i Ermin i Sinan. Realno šansu zaslužuju Zaim ili Asim.
Što se suspendovanih igrača za naredno kolo nema Keme zbog žutih. Sreća pa i Sipa ne dobi žuti jer je i on 1 žuti udaljen od suspenzije. Morali bi nam štopere Bogi i Dado igrat. Zato moramo pazit protiv Mladosti jer poslije nje gostujemo Zrinjskom, a imamo nekoliko igrača kojim prijeti suspenzija. To su Sipović, Stanić, Veselinović, Ramović, Stevanović, Pavić.
Što se suspendovanih igrača za naredno kolo nema Keme zbog žutih. Sreća pa i Sipa ne dobi žuti jer je i on 1 žuti udaljen od suspenzije. Morali bi nam štopere Bogi i Dado igrat. Zato moramo pazit protiv Mladosti jer poslije nje gostujemo Zrinjskom, a imamo nekoliko igrača kojim prijeti suspenzija. To su Sipović, Stanić, Veselinović, Ramović, Stevanović, Pavić.
Ermin jeste slabiji u zadnjih nekoliko tekmi. Mozda probati njega sa klupe.
Veseli mislim da nije. Gledao sam neki dan ima 4 asistencije i cini mi se dva gola. Za njega ne lose jer nije on neki igrac tipa Miroslav Stevanovic.
Ramovic ne znam fakat. Nekad odigra dobro, nekad ga zaebe da valja, ali vecina u timu su takvi igraci realno.
Veseli mislim da nije. Gledao sam neki dan ima 4 asistencije i cini mi se dva gola. Za njega ne lose jer nije on neki igrac tipa Miroslav Stevanovic.
Ramovic ne znam fakat. Nekad odigra dobro, nekad ga zaebe da valja, ali vecina u timu su takvi igraci realno.
Ma govorim za Veselog u posljednje vrijeme. Protiv Veleža među najgorim, na poluvremena ga je Amar izbacio. Protiv Radnika ok, imao je dobrih prodora. Protiv Tuzle se ne sjećam da je baš nešto uradio osim što se "proslavio" s onim promašajem. Uglavnom ovaj period između dvije rep. pauze nije baš bio na nivou tj. od Veleža do danas, imao je go i asistenciju sad protiv MDK u kupu. Ni ostala krila nisu bolja ovaj period. Dženo i Asim čekaju ko zapete puške šansu.LjoZee je napisao/la:Ermin jeste slabiji u zadnjih nekoliko tekmi. Mozda probati njega sa klupe.
Ma imas ti tu kombinacija i u sredini i u napadu. Negdje malo kvalitetnije, negdje manje kvalitetniji, ali imas izbor nesto da promijenis. Jedino u odbrani nemamo neki izbor da kazes moze se tu sta poboljsati znatno ili slicno. Tanki ko papir tu.
Ja znam koga danas ne bi Kajkut pretrčao.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kad stara kost udari na staru kostRokoko87 je napisao/la:Ja znam koga danas ne bi Kajkut pretrčao.
Ma vjeruj Bogi bi ga skinuo, crveni i hajmo dalje, ali go ne bi bio.LjoZee je napisao/la:Kad stara kost udari na staru kostRokoko87 je napisao/la:Ja znam koga danas ne bi Kajkut pretrčao.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Ne bi Kajkut od straha ni presao centar tako da ne bi bilo potrebe za intervencijom i crvenim kartonom
Vec vidim protiv Mladosti fight Isakovica i Bogicevica
Vec vidim protiv Mladosti fight Isakovica i Bogicevica
Tako je.
Aladine, dođi, ne moraš se izuvati. <\3
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Ni laktatRokoko87 je napisao/la:Tako je.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Hansestadt, lakilone, seha77, Taree i 39 gostiju.