Asmir Begović

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Principatus
Kontakt:

Re: Asmir Begović

Post Postao/la Principatus » 13 nov 2010, 22:52

U tome je stos, ako je covjek perspektivan, ako je u formi, etablira se upravo u jednoj jakoj ligi, sad ga proglasavaju najboljim igracem utakmice, onda mu treba dati sansu i ja mislim da ce je dobiti.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 nov 2010, 22:54

Pauk je napisao/la:Begovic jeste dobar golman, ali ima slabost a to su prekidi.

U Stoke-u ima sjajnu odbranu za to a u reprezentaciji to nema.

Gledao sam tekmu danas protiv Liverpoola i Begovic je bio dobar kao i cijela Stoke ekipa.
Odakle ti to da ima slabost u vezi prekida? Nikad to nisam vidio. Visok je, hrabar i siguran. Ne vidim nikakve probleme kod njega.

Sto se tice Hasagica, u njega se nikad ne mozes uzdat. On ce te spasit protiv Francuske, pa onda usrat utakmicu protiv Albanije. Dobro sto je on primio gol u svoj ugao, sto je amaterska greska za svakog golmana, ali to sto on trci za loptom i izlazi sa gola kad odbrana ima potpuno kontrolu je nedopustivo. Pa onda njegovo famozno driblanje itd. Ima razlog zasto nikad nije branio za ozbiljan klub. Begovic je vec za klasu bolji.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 13 nov 2010, 23:03

Cartman je napisao/la:

Gledao sam tekmu danas protiv Liverpoola i Begovic je bio dobar kao i cijela Stoke ekipa.
Odakle ti to da ima slabost u vezi prekida? Nikad to nisam vidio. Visok je, hrabar i siguran. Ne vidim nikakve probleme kod njega.

Sto se tice Hasagica, u njega se nikad ne mozes uzdat. On ce te spasit protiv Francuske, pa onda usrat utakmicu protiv Albanije. Dobro sto je on primio gol u svoj ugao, sto je amaterska greska za svakog golmana, ali to sto on trci za loptom i izlazi sa gola kad odbrana ima potpuno kontrolu je nedopustivo. Pa onda njegovo famozno driblanje itd. Ima razlog zasto nikad nije branio za ozbiljan klub. Begovic je vec za klasu bolji.
Sledeci put kad gledas tekmu Stoke-a, gledaj prekide i ubacivanja u kazneni prostor Stoke-a, i vidjeces da je Begovic nesiguran i da skoro uvjek ostane u golu, ali sva sreca za njega da ima solidnu odbranu.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 nov 2010, 23:34

Pauk je napisao/la:
Cartman je napisao/la:

Sledeci put kad gledas tekmu Stoke-a, gledaj prekide i ubacivanja u kazneni prostor Stoke-a, i vidjeces da je Begovic nesiguran i da skoro uvjek ostane u golu, ali sva sreca za njega da ima solidnu odbranu.
Pa mozda je to zato sto Shawcross, Huth, Jones i ostali dvometrasi stoje ispred njega, pa obicno nema potrebe da izlazi...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 nov 2010, 23:38

U repci nasoj nema dvometrasa u defanzivi.Mozda Mravac ali ce prije on uhvatiti loptu nego Begson. :mrgreen: A taj ''problem''ispoljava i u repci kao i u Stoke-tu sto se tice Asmira.Fazon je sto je i u Portsmouthu,potpuno isto pristupao u prekidima.Stani na liniju,pa sta bog da.
Kad primi dva tri jeftina gola.Opet ce biti,nema bez Hasagica nista. :roll:
A ovi par koji gledaju samo da smaknu druge igrace koji su valjali cjelo vrijeme u repci.
Ne treba nista drugo kad je @Curtman jedva docekao da otvori temu o Hasagicu.A razlog je bio,sto je bio zatvoren.
Naravno poslije toga i pusten,jer uopste nisu imali dokaza.A ovaj se isto tako,jedno vrijeme usutio.Bas ko hinja.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 14 nov 2010, 00:07

harishp je napisao/la:U repci nasoj nema dvometrasa u defanzivi.Mozda Mravac ali ce prije on uhvatiti loptu nego Begson. :mrgreen: A taj ''problem''ispoljava i u repci kao i u Stoke-tu sto se tice Asmira.Fazon je sto je i u Portsmouthu,potpuno isto pristupao u prekidima.Stani na liniju,pa sta bog da.
Kad primi dva tri jeftina gola.Opet ce biti,nema bez Hasagica nista. :roll:
A ovi par koji gledaju samo da smaknu druge igrace koji su valjali cjelo vrijeme u repci.
Ne treba nista drugo kad je @Curtman jedva docekao da otvori temu o Hasagicu.A razlog je bio,sto je bio zatvoren.
Naravno poslije toga i pusten,jer uopste nisu imali dokaza.A ovaj se isto tako,jedno vrijeme usutio.Bas ko hinja.
on će svaku utakmicu napredovati a već sad je blizu da bude u prvom timu tako da se neće biti potrebe za tim, uostalom ne bi se tek tako interesovali veliki klubovi za njega. Ali dok ne odigra još poneku utakmicu u kontinuitetu bolje je za repku da na golu bude Hasagić ;)
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 14 nov 2010, 00:14

Ti Harise stvarno nisi normalan covjek. Trazi neku pomoc. Ocito da ti je Asmir trn u oku, sto je jadno za jednog samoproglasenog patriotu poput tebe. A to sto mene moras spomenut u svakom postu je fakat bolesno. Hajde probaj nac sebi neku trebu, pusti mene i odmori ruke od tipkanja i drkanja.

PS: Trebali bi uvest funkciju da se ne vide postovi ovih sto su na ignore-listi i kad ih neko citira.

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 14 nov 2010, 00:20

Cartman je napisao/la:PS: Trebali bi uvest funkciju da se ne vide postovi ovih sto su na ignore-listi i kad ih neko citira.
Ovo bi bilo vrh. Asmira sam solidno propratio u Mornarima i imao je velikih problema sa izlijetanjima. Vrlo teško da je to otklonio za ovo kratko vrijeme. Ima i visinu i snagu da bude dominantan u tom segmentu. Krajnje mu je vrijeme da ga unaprijedi, ako misli šta više od karijere raditi.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 nov 2010, 00:30

:roll: Koji si ti manipulator.Milion puta niko nije citirao moj post,a ti si mi vec stigao odgovoriti.
Znaci definitivno,ne samo da volis slagati,vec si i bezobrazan.Kontejner kobajagi pozlacen a uz to i zahrdzao.
Kako rekoh tema o Hasagicu je otvoren na tvoj nick.A razlog je bio koji sam naveo a ne zbog njegovog zalaganja u repci.Jadno i zalosno kao i vecina tvojih postova.
Begovic ti dodje kao neka vrsta''da mozes da ides uz nos''recimo meni.Jer sam napisao a bogami stavio i dokaze.
da je ovaj do samog kraja vukao Bosnu i Bosance za nos.Ocrnjavas Medunjanina a i Asmir na neki slican nacin uradio kao i ovaj.Jer ti fakticki uopste ne znas normalno pohvaliti naseg reprezentativca.Definitvno rupa od covjeka.
Takvi mi ljudi nikad nisu bili dragi,niti ce biti.
Niko ne kaze da nema kvalitet i mozda ce stati i na gol jos veceg kluba.
Ali kvalitet igraca i kvalitet insana su dva razlicita pojma.
Ja sam naveo ovo drugo da ga nema.A za prvo tek mu predstoji da to dokaze,cak ni ja u to ne sumnjam.
I bilo bi mi drago,samo zbog repke za koju navijam.Uvijek se sijetim krvavih rovova i ljudi koji su bili do samog kraja,kao i oni koji su pred prvim mrakom se uhvatili noge i ostavili par nas ''budala''.Zasto,da bi se nakon toga svaki balavac izivljavao u vezi Bosne .Jer igraci te repke su na neki nacin ''borci'' u mirnom dobu.Zato kazem,prelivoda mi je preko guse.
@Zeljovac sijedi na ''vrh''i uzivaj.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 14 nov 2010, 04:11

harishp je napisao/la: @Zeljovac sijedi na ''vrh''i uzivaj.
Al' si se ražestio. Ja iskreno pohvalim ideju sakrivanja idiotskih postova(autora) i ti ovako čobanski, ničim izazvan, se nadovezuješ. Samo da je protiv Cartmana. I ne sijedim još. Mlad sam za toga i ne sekiram se. Biće vremena za sijedenje.

Inače, Begović danas baš mangupski skinuo savršen šut Gerrarda sa dvadeset i par metara.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 nov 2010, 04:25

Coban je coban a ovca je ovca.
inace nisi mlad da sijednes na ''vrh'' jer nakon ''pohvala i hinjskog podhjebavanja'' to bi ti i pasalo.Taman na vrijeme.
Velis Begovic skoro pa ko' Sehic.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 nov 2010, 08:39

Principatus je napisao/la:U tome je stos, ako je covjek perspektivan, ako je u formi, etablira se upravo u jednoj jakoj ligi, sad ga proglasavaju najboljim igracem utakmice, onda mu treba dati sansu i ja mislim da ce je dobiti.
Ne znam zašto je bio igrač utakmice? Imao je jednu odbranu, skinuo je loptu koja je išla direktno u njega, Liverpool nije dva puta šutirao kako treba na gol Begovića.

Ne omalovažavam ga, samo mi nisu jasni ovi kriteriji.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

guber_90
Kontakt:

Post Postao/la guber_90 » 14 nov 2010, 09:02

Virtu4l je napisao/la:
Principatus je napisao/la:U tome je stos, ako je covjek perspektivan, ako je u formi, etablira se upravo u jednoj jakoj ligi, sad ga proglasavaju najboljim igracem utakmice, onda mu treba dati sansu i ja mislim da ce je dobiti.
Ne znam zašto je bio igrač utakmice? Imao je jednu odbranu, skinuo je loptu koja je išla direktno u njega, Liverpool nije dva puta šutirao kako treba na gol Begovića.

Ne omalovažavam ga, samo mi nisu jasni ovi kriteriji.
Gledo utakmicu nisam, ali:
But Liverpool edged out the battle and saw two strikes test Asmir Begovic in the Stoke net, first through Steven Gerrard, whose strike was tipped wide by the Bosnian, and then through Raul Meireles, who jinked past two defenders before hitting a left-footed thumper that was well caught by the former Porstmouth man.
And Liverpool so nearly punished the Potters as Maxi pounced in a rare Reds move forward, only to be denied from close range by Asmir Begovic.

Dutchman Ryan Babel then entered the fray in place of the much maligned Maxi, and the former Ajax man made an almost instant impact, smashing a piledriver from distance that had Begovic stranded, only to see it fire wide.
Izvor: http://www.goal.com
"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 nov 2010, 10:42

Kažem ti, ne želim ga omalovažiti, sjajan je golman (ako nije, onda će sigurno biti). Sve su to polušanse, lopte koje su bile blizu njega, ništa spektakularno.
Voli te tvoje Sarajevo.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 nov 2010, 11:14

Sad sam siguran da ce nakon ove utakmice protiv L'poola dobiti sansu u reprezentaciji i da ce u istoj startai protiv Slovaka. Momak je cekao priliku u svom klubu i na kraju je docekao i sumnjam da ce ga Pullis vise ikada poslati na klupu osim (ned'o Bog) neke povrede.

Beze, samo naprijed. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 14 nov 2010, 13:31

harishp je napisao/la::roll: Koji si ti manipulator.Milion puta niko nije citirao moj post,a ti si mi vec stigao odgovoriti.
Znaci definitivno,ne samo da volis slagati,vec si i bezobrazan.Kontejner kobajagi pozlacen a uz to i zahrdzao.
Kako rekoh tema o Hasagicu je otvoren na tvoj nick.A razlog je bio koji sam naveo a ne zbog njegovog zalaganja u repci.Jadno i zalosno kao i vecina tvojih postova.
Begovic ti dodje kao neka vrsta''da mozes da ides uz nos''recimo meni.Jer sam napisao a bogami stavio i dokaze.
da je ovaj do samog kraja vukao Bosnu i Bosance za nos
.Ocrnjavas Medunjanina a i Asmir na neki slican nacin uradio kao i ovaj.Jer ti fakticki uopste ne znas normalno pohvaliti naseg reprezentativca.Definitvno rupa od covjeka.
Takvi mi ljudi nikad nisu bili dragi,niti ce biti.
Niko ne kaze da nema kvalitet i mozda ce stati i na gol jos veceg kluba.
Ali kvalitet igraca i kvalitet insana su dva razlicita pojma.
Ja sam naveo ovo drugo da ga nema.A za prvo tek mu predstoji da to dokaze,cak ni ja u to ne sumnjam.
I bilo bi mi drago,samo zbog repke za koju navijam.Uvijek se sijetim krvavih rovova i ljudi koji su bili do samog kraja,kao i oni koji su pred prvim mrakom se uhvatili noge i ostavili par nas ''budala''.Zasto,da bi se nakon toga svaki balavac izivljavao u vezi Bosne .Jer igraci te repke su na neki nacin ''borci'' u mirnom dobu.Zato kazem,prelivoda mi je preko guse.
@Zeljovac sijedi na ''vrh''i uzivaj.
de postavi opet te dokaze možeš i privatno u poruci.
A onda ti pola igrača reprezentacije mora biti mrsko i nameće se zaključak da se ne trebamo uopšte okretati i pozivati ove melađe igrače koji igraju vani ili su čak i rođeni u inozemstvu. :roll:
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 14 nov 2010, 13:36

Samo kod nas je logicno da igrac koji nastupa tamo negdje u Turskoj ima prednost ispred igraca koji nastupa u najacoj ligi svijeta.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 14 nov 2010, 13:55

Dylan Dog je napisao/la:Samo kod nas je logicno da igrac koji nastupa tamo negdje u Turskoj ima prednost ispred igraca koji nastupa u najacoj ligi svijeta.
pa ipak se prvo kod nas voli klub pa onda repka!
u prevodu manijaci i jos neki ,su za HASAGICA dok je savako realan za Begovica! ......covjek je jednog sorensena vjerovatno poslao na klupu (po meni 100%),a jos je veoma,veoma mlad golman!
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 nov 2010, 13:58

Asmir je tek skinuo Sorensena sa gola, a na prošlom okupljanju reprezentacije je bio rezerva, koliko se ja sjećam.
Voli te tvoje Sarajevo.

Steve
Kontakt:

Post Postao/la Steve » 14 nov 2010, 14:54

cim beg dobro brani uvijek se pojave ove glupe rasprave u vezi kene ccc.. keni svaka cast za sve sto je ucinio za nasu repku, al' uvijek treba da brani onaj koji je u boljoj formi trenutno, a to je bez ikakve dileme beg.
Everyone knows deep down that there's only one intimidating ground left in the country....The Den. The only place for big matches where it could go off big scale inside & outside...where over half the crowd would proper fight the oppo...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Muumii i 25 gostiju.