FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

ZeroStyle
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ZeroStyle » 12 okt 2019, 11:06

Meni je Mercedes Arena prejako ali zauzeto vec

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 12 okt 2019, 11:09

Moja dva prijedloga su:
- Šta je tu je
- Esmeralda je progledala

Mozemo mi iznositi svoje zelje ali ne preostaji tu puno opcija. AFH, RajvosaArena(ova je originalna @hrabrevene) i opcija sa nazivom sponzora kojeg trenutno ne mozemo naci za takvu investiciju jer nismo interesantni, jbg jos smo ispod površine.

Ja bih bio prezadovoljan da nam obezbijede livadu i naprave 5000 mjesta na tribinama i da nasu ligu igramo tu. Ali i to nam je godinama daleko, a zavrsetak tog projekta trecina nas nece nikad docekati.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 okt 2019, 11:12

Slažem se s tobom da je još prerano oko imena stadiona pa ću definitivno to ukloniti.
Ova tvoja prva dva su dobra ali svodi se sve na da ili ne (svi znamo da će 85%+ nas staviti ''da'' :D) a toga je bilo dosta i treba nam nešto zanimljivo poput ove prošle koja je oborila sve rekorde. Moramo i sad opravdati najpopularniju temu.
Imam osjećaj da smo oko posjete puno diskutovali ali mogu napraviti anketu sa otprilike takvim opcijama kao što si naveo ako se slaže raja.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 12 okt 2019, 11:12

ZeroStyle je napisao/la:Meni je Mercedes Arena prejako ali zauzeto vec
:tokralju: :tokralju: :tokralju: :rol: :rol: :rol:
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 12 okt 2019, 11:13

@BordoSarajevo prva dva pitanja ti nemaju baš smisla, svi mi ćemo glasat "DA" a svi štrumfovi i ostali "NE". Fazon ankete je da mi ovdje iznesemo različita mišljenja oko nečeg, da se može približno vidjet kako forumaši s teme FKS razmišljaju. Ne vjerujem da će puno štrumfova ući da glasa između dva imena stadiona kojeg svakako niko od nas neće doživjet. :mrgreen:

Moj (sad ozbiljan) prijedlog za ime bio bi AFH Arena. Mislim da iz pravnih razloga ne možemo stavit puno ime Asim Ferhatović Hase, jer je to ime stadiona na Koševu, al možemo ovako neku skraćenicu gdje će svako znat o čemu se radi.
Ili to, ili ime po sponzoru koji bi keširao lovu. Yebe mi se i kad bi ime stadiona bio napisano hijeroglifima il kineskim simbolima, harfovima, nebitno. Samo da se stadion napravi.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 12 okt 2019, 12:17

Prijedlog za anketu je bio vise, da se svi zajedno zabavimo, nasmijemo jer sam znao da ce biti smjesnih prijedloga, a i mozda skontamo jedno fino ime. Jer i tako nemamo sta za pisati u ovoj repr pauzi. Znam i ja, da smo daleko od stadiona i da su nam to za sad pusti snovi.

Ali eto ako ce nam se ostali smijati (za koje me zaboli ona stvar) , ako vam je glupa i bezvezna onda neka je Morto to uklonio :D
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 12 okt 2019, 12:42

ElCartel11 je napisao/la:Prijedlog za anketu je bio vise, da se svi zajedno zabavimo, nasmijemo jer sam znao da ce biti smjesnih prijedloga, a i mozda skontamo jedno fino ime. Jer i tako nemamo sta za pisati u ovoj repr pauzi. Znam i ja, da smo daleko od stadiona i da su nam to za sad pusti snovi.

Ali eto ako ce nam se ostali smijati (za koje me zaboli ona stvar) , ako vam je glupa i bezvezna onda neka je Morto to uklonio :D
Nije uopste glupa tema i kao sto kazes moramo se o necem zabavljati u reprezentativnoj pauzi.

Meni je ovo bas super, malo da se i nasmijem...
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 12 okt 2019, 14:03

Cuj Senaid Memic Arena i Estadio do Safet Susic. :lol: :lol: :lol:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 12 okt 2019, 14:07

Asim Ferhativic Hase

Bice ime sponzora koji to bude finansiro

Naumpademi MERCEDES ARENA

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 12 okt 2019, 14:10

Mokes je napisao/la:Ko plati najviše, po njemu nazvati stadion. Samo što mi nismo toliko interesantni.

Ako hoćeš biti u korak s vremenom, onda moraš prihvatiti principe modernih tokova fudbala.
Upravo, ko i mnogobrojni evropski stadioni

Ko te pita za ime, bitno je na sta liči stadion, a ime možes u narodu koristit kakvo želis, oficijalni naziv stadiona je nebitan i tu treba gledati pare i ko bi vise platio i napravio kvalitetnije, a to zovel se Nam Bu Chong Arena il Turkish Airlines Arena me uopste ne zanima.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 12 okt 2019, 15:40

emir79 je napisao/la:The Maroon Arena
HPV Arena (Hase, Pape, Vahidin M.)
Bordo Priča
Maroon Dreams
The Sense Stadium

Ako se sjetim jos sta dodacu. :D
Hahahaha...
Jesi ozbiljan za ovo HPV Arena?

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 12 okt 2019, 15:43

Kimun:
Tavajvo Avena.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 12 okt 2019, 16:29

VenamaHrabrih je napisao/la:
Bordo Priča
Maroon Dreams
The Sense Stadium

Hahahaha...
Naravno, ili bi ti mozda "Sabrinina školjka" :mrgreen:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 12 okt 2019, 16:45

ULICU PREIMENOVATI U "HUSREFA SPASITELJA", A STADION U "HUSREF MUSEMIC".
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 12 okt 2019, 17:02

Bordo Priča
Maroon Dreams
The Sense Stadium

Humani Papiloma Virus Arena :rol:
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 12 okt 2019, 17:32

Kurdić-Uščuplić-Radovac-Alispahić-Crnički arena... samo skraceno
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 12 okt 2019, 17:47

Kroz Sarajevo je u posljednjih dvadeset godina prošlo više od 250 igrača, pa je samim tim i logično da je veliki broj igrača i postizao golove protiv Sarajeva nakon napuštanja kluba sa Koševa. Odlučili smo da istražimo koliko je igrača nakon odlaska iz Sarajeva postiglo gol protiv Bordo tima, a obuhvaćen je period zajedničke Premijer lige BiH, od sezone 2002/2003.

Već u prvoj sezoni na gostovanju u Bihaću jedini gol u porazu Jedinstva od Sarajeva rezultatom 1:5 postigao je Ervin Smailagić. Smailagić je na polusezoni prešao u Željezničar, i uspio je i u gradskom derbiju da opet postigne gol protiv Sarajeva, u remiju na Koševu.

U sezoni 2003/2004 Sarajevo je remiziralo na Tušnju 2:2, a jedan gol za Slobodu postigao je Alen Mešanović.

I njegov prezimenjak Enes igrao je za Sarajevo, a u sezoni 2005/2006 je u porazu Slobode od Sarajeva rezultatom 1:3 uspio postići gol protiv svog bivšeg kluba.

Sarajevo je u sezoni 2006/2007 osvojilo šampionsku titulu, a dva bivša igrača su postizala golove protiv njih, i to oba puta igrači Posušja. Prvo je u porazu na Koševu rezultatom 2:1 jedini gol za Posušje postigao Mirza Mešić, a u utakmici u proljetnom dijelu sezone na Mokrom docu Alen Mešanović je bio strijelac jednog gola u pobjedi od 2:0.

U sljedećoj sezoni Sarajevo je poraženo u Trebinju rezultatom 2:0, a oba gola postigao je Nenad Zečević, koji je jedan dio svoje karijere proveo u Sarajevu.

U sezoni 2009/2010 Sarajevo je primilo šest golova od svojih bivših igrača. Modriča je slavila protiv Sarajeva 3:0, a dva gola u toj pobjedi postigao je Duško Stajić. Vladimir Karalić je u dresu Sarajeva odigrao samo 3 utakmice, a u porazu svog tadašnjeg kluba Laktaša rezultatom 3:1 bio je strijelac. Nenad Zečević je i u ovoj sezoni bio koban za Sarajevo, jer je postigao jedini gol u pobjedi Leotara. Edin Šaranović je ostavio zapažen trag u Sarajevu, a pred kraj karijere je igrao i za Olimpic. Upravo je u dresu Olimpica postigao gol protiv svog bivšeg kluba u porazu rezultatom 2:1. Sadašnji trener Veleža Feđa Dudić u dresu Sarajeva je skupio pet nastupa i postigao jedan gol, a protiv Sarajeva je bio strijelac jedinog gola u pobjedi svog Travnika rezultatom 1:0.

U sezoni 2010/2011 Sarajevo je nakon uvodnog poraza vezalo četiri pobjede i na Koševu je gostovao Borac, koji je iznenađujuće slavio pobjedu golom Duška Stajića. U proljetnom dijelu prvenstva Sarajevo je gostovalo Olimpicu i poraženo je rezultatom 2:1, a jedan gol za domaće postigao je Almir Pliska.

U sezoni 2011/2012 opet je Feđa Dudić postigao gol protiv Sarajeva, ovaj put u porazu njegovog GOŠK-a rezultatom 1:4. Zrinjski i Sarajevo su remizirali u Mostaru rezultatom 1:1, a strijelac gola za Plemiće bio je Samir Duro. Navijači Sarajeva još uvijek spominju Matiju Matka i njegov gol u derbiju na Grbavici, a i Matko je jedan od bivših igrača koji je pogodio protiv Sarajeva. Bilo je to u porazu gradačačke Zvijezde na Koševu rezultatom 3:2. Posljednji bivši igrač koji je postigao gol protiv Sarajeva u ovoj sezoni bio je Dalibor Pandža, koji je pogodio u pobijedi Zvijezde rezultatom 2:0.

Sezona 2012/2013 donijela je tri nova bivša igrača koji su pogodili protiv svog nekadašnjeg kluba. Adin Džafić je u porazu Gradine na Koševu rezultatom 3:1 postigao gol, Admir Raščić je u dresu Borca postigao 3 gola, a jedan od njih je bio u remiju protiv Sarajeva rezultatom 1:1, dok je u remiju Zrinjskog i Sarajeva rezultatom 2:2 jedan od strijelaca bio Milan Muminović.

Sezonu poslije samo je Elvis Sadiković pogodio protiv Sarajeva. Bilo je to u porazu Travnika na Piroti rezultatom 2:3.

Veldin Muharemović svakako spada u zapaženije igrače u poslijeratnoj historiji Sarajeva. Nakon Sarajeva igrao je nekoliko sezona u Olimpicu, a u sezoni 2014/2015 postigao je gol u dresu tima sa Otoke u porazu rezultatom 4:2. Anes Haurdić je proveo dio svoje omladinske karijere u Sarajevu, a nakon povratka iz inostranstva bio je dio prvog tima, gdje se nije dugo zadržao. Nakon Sarajeva između ostalog je bio i član Veleža, u čijem je dresu postigao dva gola protiv Sarajeva, prvo u remiju 1:1 na Koševu, a potom i na proljeće u pobjedi Veleža rezultatom 2:0.

Sezona 2015/2016 je zanimljiva kada su u pitanju bivši igrači Sarajeva. Germain Kouadio je nekoliko sezona bio član Sarajeva, ali nije uspio ubilježiti nijedan zvanični nastup. U ovoj sezoni nastupao je u Travniku kao posuđeni igrač Sarajeva i postigao je u 90-oj minuti jedini gol na utakmici, a zbog proslave je dobio i drugi žuti, odnosno crveni karton. Nakon njega opet je protiv Sarajeva pogodio Dalibor Pandža. Bilo je to u porazu Olimpica rezultatom 1:3. Zrinjski i Sarajevo su na otvaranju proljetne polusezone remizirali 2:2, a oba gola za Zrinjski postigli su bivši igrači Sarajeva, Ognjen Todorović i Nemanja Bilbija. Zanimljivo je i da su oba gola za Sarajevo postigli bivši igrači Zrinjskog. U posljednjem kolu sezone Sarajevo je na svom stadionu poraženo od Olimpica rezultatom 1:3, a dva gola za goste su postigli Kenan Handžić i Anel Hebibović, koji je bio na posudbi upravo iz Sarajeva.

Sarajevo i Sloboda su u sezoni 2016/2017 remizirali 1:1, a strijelac za goste bio je Sulejman Krpić. Sarajevo je i protiv Radnika remiziralo 1:1, a utakmicu su obilježila dva gola u prve dvije minute utakmice. Strijelac gola za Radnik bio je nekadašnji veznjak Sarajeva Ševko Okić.

Nemanja Bilbija je u sezoni 2017/2018 nastavio seriju postizanja golova protiv Sarajeva. Prvo je pogodio u pobjedi rezultatom 1:2, a potom je bio strijelac jedinog gola u pobjedi u Mostaru. Još jedan bivši igrač Sarajeva je za ekipu Zrinjskog ove sezone pogodio dva puta, a u pitanju je Haris Handžić. On je bio jedini strijelac u porazu u Mostaru rezultatom 1:3, kao i u porazu na Koševu rezultatom 4:1. U ovoj sezoni igrala se Liga za prvaka i Liga za opstanak, pa su se zato Sarajevo i Zrinjski susreli četiri puta. Napadač Mahir Karić bio je na meti navijača Sarajeva kada je bio u klubu, a upravo je on pogodio u remiju svog tadašnjeg kluba Borca u Banja Luci.

Sezona 2018/2019 samo je pokazala koliko je Nemanji Bilbiji odgovaralo Sarajevo kao protivnik. U ovoj sezoni postigao je tri gola protiv svoje nekadašnje ekipe, prvo u porazu na Koševu od 4:2, a potom je postigao oba gola u remiju u Mostaru. I Sulejman Krpić je opet pogodio protiv Sarajeva, ovaj put u dresu Željezničara, u porazu na Koševu rezultatom 2:1.

I konačno, stižemo do aktuelne sezone. Još dugo će se pričati o pobjedi Željezničara u gradskom derbiju rezultatom 5:2, a dva bivša igrača Sarajeva bili su strijelci. Sulejman Krpić postigao je dva gola, a jedan je djelo veznjaka Mehmeda Alispahića, koji se nikako nije uspio nametnuti u Sarajevo. Jedan od derbija prve trećine sezone u Tuzli su odigrali Tuzla City i Sarajevo. Domaći su slavili rezultatom 2:1, a jedan od golova postigao je Nermin Crnkić.

Ukoliko računamo i Kouadia, koji nije zabilježio zvanični nastup ali je bio član Sarajeva, bivši igrači postigli su svom nekadašnjem klubu 48 golova. Ukupno 29 igrača je postizalo gol Sarajevu nakon odlaska sa Koševa, a najviše, 6, djelo je Nemanje Bilbije. Iza njega se nalazi Sulejman Krpić sa 4 gola, potom Nenad Zečević i Duško Stajić sa 3 gola, a šest igrača postiglo je dva gola.

Protiv Sarajeva su pogađali i igrači koji su prošli omladinske kategorije Bordo tima ali nisu nikada zaigrali za prvi tim, a posebno se izdvaja Nedim Oglečevac, koji je pogodio dva puta. Također, veliki broj igrača je prije nego što je stigao u Sarajevo pogađao protiv svog budućeg kluba, a među njima su Emir Hadžić, Admir Hasančić, Vladan Grujić, Predrag Stoiljković, Perica Ivetić i drugi, a od igrača koji su trenutno u Sarajevu strijelci su bili Bojan Letić i Aladin Šišić.
S stranice PLBiH. Svaka čast za trud :clap:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 12 okt 2019, 18:08

emir79 je napisao/la:
VenamaHrabrih je napisao/la:
Bordo Priča
Maroon Dreams
The Sense Stadium

Hahahaha...
Naravno, ili bi ti mozda "Sabrinina školjka" :mrgreen:
Pa, jbg, od "skoljke" mozes fasovati HPV. Mozda "Sabrina smokvica", ako ti skoljka bas ne paše?
Ili " Sabrina šajkača, šubara, vjeverica...?"

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 12 okt 2019, 18:20

VenamaHrabrih je napisao/la: Pa, jbg, od "skoljke" mozes fasovati HPV. Mozda "Sabrina smokvica", ako ti skoljka bas ne paše?
Ili " Sabrina šajkača, šubara, vjeverica...?"
Ja bih "Sabrina breskvica" :mrgreen:

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 12 okt 2019, 18:39

Šteta što Krste ne igra za našu reprezentaciju, da sad stane na loptu na sredini terena. :kafa:
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Ammko99 i 17 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []