Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Heller
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Heller » 12 okt 2019, 15:31

Otkud da vam SANU, onaj SDA odjednom ne valja?
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 12 okt 2019, 15:33

Oj
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 okt 2019, 15:34

Ja bih više Zukorlića volio kao političara a ne Reisa. I nije baš IZ produžena ruka SDA, više je to individualna stvar a ne baš politika IZ.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 12 okt 2019, 15:35

Sarmelino je napisao/la:Oj
Alija, Alija ljiljanima babo i tebi će leđa okrenuti Švabo.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 12 okt 2019, 15:38

Unofficialpage je napisao/la:Ja bih više Zukorlića volio kao političara a ne Reisa. I nije baš IZ produžena ruka SDA, više je to individualna stvar a ne baš politika IZ.
Logično da nije, al šta zna neki masni forum ateista koji nogom u džamiju kročio nije a laže da se sa minbera za SDA lobira
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 12 okt 2019, 15:49

IlProfessore je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Ja bih više Zukorlića volio kao političara a ne Reisa. I nije baš IZ produžena ruka SDA, više je to individualna stvar a ne baš politika IZ.
Logično da nije, al šta zna neki masni forum ateista koji nogom u džamiju kročio nije a laže da se sa minbera za SDA lobira
Najmanje 70 % IZ je SDA.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 12 okt 2019, 15:50

Derdiyok je napisao/la:
:ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota:

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 12 okt 2019, 15:52

IlProfessore je napisao/la:Ma samo neka održavaju stara dovišta i elhamd. Od zikra još niko poginuo nije, od vehabija opasnih bombama, autobombi i sl. jeste desetine hiljada nevinih ljudi, uglavnom muslimana.
Povezivati ljude koji nastoje dosljedno slijediti Kur'an i Sunnet sa kojekakvim budalama, koji (navodno) u ime vjere (iako s istom nista nemaju) ubijaju i rade gnusne zlocine, moze samo zlobna osoba. Pazi da stotine, ili pak hiljade, tih istih 'vehabija' ne budes nosio na Sudnjem danu i molio ih za halal zbog takve price, a znamo kako ce se tamo halaliti.

Dovista, koja mahom posjecuje vjerski totalno neuka populacija, itekako mogu biti opasna s obzirom na cinjenicu cinjena velikog sirka (koji izvodi iz vjere) i malog (koji je veci grijeh od bilo kojeg velikog grijeha), a da ne govorim koliko to (i da nije veliki/mali sirk) nema uporiste u vjeri. Sta moze biti gore od toga da covjeku unisti i dunjaluk, a pogotovo ahiret?! U vezi neutemeljenih zikrova, nema potrebe pricati, tim vise sto si jedan od onih koji posjecuje objekte u kojima je taj zikr sastavni dio aktivnosti.

Kako god, da nas Allah uputi na najispravnije slijedjenje najvece blagodati za ljudski rod - islama!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 okt 2019, 15:58

jasmin10 je napisao/la:
IlProfessore je napisao/la:
Najmanje 70 % IZ je SDA.
Da je dobar dio ljudi iz IZ naklonjen ka SDA to je tačno ali to je individualna stvar a ne stav IZ-e, nema lobiranja ka jednoj stranci od strane same IZ-e.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 12 okt 2019, 16:07

Covjek iz Srbije, lider IZ Srbije nema sta radit na celu IZ BiH. Ima islamsku zajednicu svoje drzave. Ne znam samo kako vam nije dosta laznog patriotizma vecine Sandzaklija. Sportiste najbolji primjer. Sem S. Kolasinca svaki leti il za Srbiju il za Tursku. Malo go.vno Biberovic najsvjeziji primjer.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 okt 2019, 16:10

Pa dobro, većina ljudi iz BiH bira drugu državu za život.
Zašto bi osuđivali nekog sportistu jer želi nastupiti za neku drugu.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 12 okt 2019, 16:10

Epidaurus je napisao/la:Covjek iz Srbije, lider IZ Srbije nema sta radit na celu IZ BiH. Ima islamsku zajednicu svoje drzave. Ne znam samo kako vam nije dosta laznog patriotizma vecine Sandzaklija. Sportiste najbolji primjer. Sem S. Kolasinca svaki leti il za Srbiju il za Tursku. Malo go.vno Biberovic najsvjeziji primjer.
Kod muslimana je to drugacija stvar. Nas prvo povezuje vjera, pa tek onda nacija.

Ne znam sto se vi bezboznici brinete o necemo sto se tice samo vjernika, u ovom slucaju muslimana.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 12 okt 2019, 16:13

Je li neko ovdje na Mašinstvu u Sa? Je li mi može dati par smjernica za smjer motori i vozila? :)
"We need to suffer. And we need to fight."

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 12 okt 2019, 16:14

Pa imas IZ BiH, imas IZ Srbije. Valjda je to jasno razgraniceno.

Izbor za Reisa IZ BiH se tice svih Bosnjaka. Kao takav, vjerujem da me se jednako tice kao i tebe.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 12 okt 2019, 16:15

@uno, ako mislis da pobjeda Kavazovica nema veze sa lobiranjem SDA, onda se varas. Njima ne odgovora covjek kao sto je Zukorlic. Dok je god SDA politike u IZ, njihovi igraci ce i biti reis. A niti jedan od njih nece imati niti hrabrosti, niti pameti kao Zukorlic.

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 12 okt 2019, 16:17

jasmin10 je napisao/la:@uno, ako mislis da pobjeda Kavazovica nema veze sa lobiranjem SDA, onda se varas. Njima ne odgovora covjek kao sto je Zukorlic. Dok je god SDA politike u IZ, njihovi igraci ce i biti reis. A niti jedan od njih nece imati niti hrabrosti, niti pameti kao Zukorlic.
Kakvog hajra imaju Bošnjaci Sandžaka od Zukorlićeve načitanosti i dugog jezika?
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 12 okt 2019, 16:21

Captain4 je napisao/la:Je li neko ovdje na Mašinstvu u Sa? Je li mi može dati par smjernica za smjer motori i vozila? :)
Ovaj dečko je na mašinstvu, ali ne znam da li je na tom smjeru, ali valjda ti može pomoći.
skoroalen je napisao/la:
Pomozi kolegi :kafa:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 12 okt 2019, 16:21

Mokes je napisao/la:
Captain4 je napisao/la:Je li neko ovdje na Mašinstvu u Sa? Je li mi može dati par smjernica za smjer motori i vozila? :)
Ovaj dečko je na mašinstvu, ali ne znam da li je na tom smjeru, ali valjda ti može pomoći.
skoroalen je napisao/la:
Pomozi kolegi :kafa:
Hvala drug. :kafa:
"We need to suffer. And we need to fight."

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 12 okt 2019, 16:23

Epidaurus je napisao/la:Pa imas IZ BiH, imas IZ Srbije. Valjda je to jasno razgraniceno.

Izbor za Reisa IZ BiH se tice svih Bosnjaka. Kao takav, vjerujem da me se jednako tice kao i tebe.
Bosnjaka muslimana, a ti to, koliko se sjecam nekih upisa na forumu nisi. Barem si se tako predstavljao.

Da IZ u Srbiji nema nikakve veze s IZ u BiH, to je tacno, ali je problem sto tu srpsku IZ cini svega 20% tamosnjih muslimana (nisam 100% siguran, ali taj broj mi je u glavi, ne da mi se provjeravati). Oni su se 2007. (cini mi se) uz podrsku nekih celnika tadasnje vlasti u Srbiji odvojili i niko ih od bosnjackih vjerskih lidera ne priznaje kao clanove nase IZ.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 12 okt 2019, 16:31

Bez obzira na to kakvo moje religijsko opredjeljenje bilo i kako ja dozivljavam pojam Boga opcenito, nosim "muslimansko" ime i dolazim iz muslimanske porodice. Reis IZ BiH je predstavnik svih Bosnjaka iz BiH, pa tako predstavlja i mene. Rekao bih da me se taj izbor itekako tice, ako nista zbog clanova porodice.

IZ Srbije i IZ BiH su dvije odvojene institucije. Odvojili su se, i nek se oni brinu za Bosnjake muslimane u Srbiji. Kad je to vec slucaj, Zukorlic kao Bosnjak iz Srbije, nema sta da trazi u IZ BiH. Da se institucija zove IZ Bosnjaka Balkana il slicno, onda bi Zukorlic mogao biti legitiman kandidat.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []